0

می گویند خدا همه جا حاضر است چرا رو به قبله باید نماز خواند؟

 
mhj1663
mhj1663
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 244
محل سکونت : قم

می گویند خدا همه جا حاضر است چرا رو به قبله باید نماز خواند؟

می گویند خدا همه جا حاضر است چرا رو به قبله باید نماز خواند؟

مسجدالحرام

‏آری خدا در همه جای عالم حاضر است ولی خدا می خواهد بنی نوع انسان خصوصاًَ مسلمین همه با یک هدف و متفقاً به یک سمت پیش روند از همه چیز و هر تفرقه رو برگردانند و با یاد خدا به خانه کعبه و مرکز وحدت یکدل رو کنند تا خودپرستی ها و خان خانی ها محو شود!

قبله ی همه انبیاء از حضرت آدم و نوح و ابراهیم و اسماعیل (ع) همین خانه کعبه و مرکز ایمان به خدا بوده. پیمانی که در روز اَلَست خدا از اولاد آدم گرفت (که من پروردگار شما ‏و شما بندگان منید همه ذریه آدم گفتند: بلی) این پیمان را با حجرالاسود بدست ابراهیم خلیل در شریف ترین رکن خانه کعبه قرار داد تا هر که به پیمان خود (در عالم ذر) وفادار است او را استلام ‏کند و رو به خانه کعبه نماز کند و اطاعت خود را بروز دهد.

‏مقرر فرمود آنان که در مسجدالحرام حاضرند از هر طرف رو به خانه کعبه نماز کنند و آنان که در شهر مکه ساکنند از هر طرف رو به مسجدالحرام و هر که در هر جای عالم است رو به شهر مکه که حرم خدا و مرکز وحدت و همبستگی و پیوستگی است نماز و عبادت کند.

در دوره جاهلیت به عللی موقتاً قبله مسجد اقصی در بیت المقدس مقرر شد. ولی در سال 2 ‏هجرت رسول خدا طبق آیه 144 ‏سوره بقره قرآن مجدداً قبله همه خدا پرستان خانه کعبه مقرر شد یعنی همان نخستین. قبله و مرکز ایمان و خانه وحدت و اتحاد. تا فرزندان آدم بدون تشتّت عقیده و تفرقه یک قوم و امت واحد و یک هدف داشته باشند.

‏آنها که به شهر بیت المقدس و مسجد اقصی رفته اند دیده اند پیروان سه دین هر کدام به سوئی سجده می کنند این خود نمونه ایست از نفاق و ذلت و تفرقه هدف. خانه کعبه نشانه و هدف ‏یگانگی است تا همه یکدل و یک قول پیشروند.

چهارشنبه 1 آذر 1391  10:49 AM
تشکرات از این پست
kafinet_markazi
kafinet_markazi
kafinet_markazi
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 56
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:می گویند خدا همه جا حاضر است چرا رو به قبله باید نماز خواند؟

 

قرآن كريم مى‏فرمايد: «ما فولّ وجهك شطر المسجد الحرام و حيث ما كنتم فولوا وجوهكم شطره...»؛ بقره (2)، آيه 144.«پس روى كن به طرف مسجدالحرام و شما مسلمين نيز هر كجا باشيد در نماز روى بدان جانب كنيد»، و نيز مى‏فرمايد: «و من حيث خرجت فول وجهك شطر المسجدالحرام و حيث ماكنتم فولوا وجوهكم شطره...»؛ «و اى رسول از هر جا و به هر ديار بيرون شدى روى به جانب كعبه كن و شما مسلمين هم به هر كجا بوديد روى بدان جانب كنيد». همان، آيه 150.
با توجه به اين آيات، مى‏توان برداشت‏هاى زير را به دست آورد:
1. همان خدايى كه فرموده است به هر طرف رو كنيد آنجا وجه خدا است و اينكه او از رگ گردن به انسان نزديك‏تر است، همو دستور داده است كه به هنگام نماز به طرف مسجدالحرام نماز بخوانيد.
2. (شطر» در آيه شريفه (شطر المسجد الحرام) به معناى سمت و جانب است. البته ايستادن دقيق در محاذات خانه كعبه و حتى مسجدالحرام براى كسانى كه از دور نماز مى‏خوانند بسيار مشكل است، اما ايستادن به سمت آن براى همه آسان است. همين دستور قرآنى به نوبه خود موجب پيشرفت علوم جغرافيا، هيئت، هندسه و رياضى در بين مسلمين گرديد؛ زيرا براى قبله‏يابى و تشخيص جهت آن، نيازمند اين علوم بودند.
3. اينكه «خدا همه جا هست و به هر طرف كه رو كنى روى او و سوى او است»؛ اين نتيجه را نمى‏دهد كه پس به هر طرف مى‏توان نماز خواند. در همه جا بودن خداوند يك مطلب است و جهت نماز مطلب ديگر. كما اينكه خدا همه زبان‏ها را مى‏داند ولى بايد نماز را به زبان عربى خواند و يا اينكه خدا موجودى زمانى نيست ولى نماز بايد در زمان خاص خودش خوانده شود. حق‏تعالى به علل گوناگون، دستور داده است كه به طرف قبله واحد، به زبان واحد، و با شرايط مشترك ديگرى نماز گزارده شود و اين دستور علاوه بر پيشرفت و پيشبرد علم و دانش بشرى، مايه وحدت و هماهنگى بين مسلمانان نيز مى‏باشد و تأثيرات و آموزش‏هاى فرهنگى ديگرى نيز به دنبال دارد. از طرف ديگر در هر يك از اين دستورات اسرار عرفانى بزرگ نهفته است.
ناگفته نماند براى راهيابى به «حقيقت» بايد دو مرحله «شريعت و طريقت» طى شود. يكى از نمونه‏هاى پايبندى به احكام شريعت ايستادن رو به قبله است كه پرورش روحيه عبوديت و نهادينه شدن يك رفتار دينى به طور همگانى را به ارمغان مى‏آورد. همچنين پايبندى به احكام شرعى از مؤثرترين روش‏ها براى فرهنگ‏سازى در جامعه است. در غير اين صورت پراكندگى و ناهماهنگى و حتى ناهنجارى‏هاى فراوان در جامعه پديد خواهد آمد. براى آگاهى بيشتر ر.ك: امام خمينى، آداب‏الصلوه.
منبع: www.askdin.com

اللهــم صــلی عــلی محــمـد وآل محــمد وعجل فــرجــهـم

یک شنبه 5 آذر 1391  3:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها