سازمان پدافند غیر عامل کشور و دانشگاه صنعتی شریف تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
غلامرضا جلالی در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری بین سازمان پدافند غیر عامل کشور و دانشگاه صنعتی شریف در مورد حوزه سایبر از نظر حقوقی و مرزبندی سیاسی گفت: درحوزه دفاع سایبری از نظر سیاسی مرزبندی خاصی وجود ندارد و تعیین مرز و محدوده دراین زمینه بسیارسخت است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ادامه داد: این بحث در دانشگاه باید توسط چندین رشته از جمله علوم سیاسی و رشته های مرتبط با ITصورت پذیرد تا به نتیجه مورنظر برسیم ، از نظر حقوقی نیز در کشور چارچوب و قوانین خاصی در نظر گرفته نشده لذا در حملات سایبری که به کشور صورت گرفت، می بایست به صورت قانونی و حقوقی پیگیری مطلوبی در مورد این حملات انجام دهیم، باید به دنبال مبانی حقوق بین المللی و چارچوب خاصی در حوزه سایبری باشیم تا در آینده با قدرت در این حوزه دفاع کنیم.
وی در خصوص دفاع اقتصادی آسیب ها و تهدیدات این حوزه گفت: درحوزه اقتصادی هیچ یک از دانشگاه های کشور به طور خاص به تهدیدات و آسیب هایی که با آن مواجه هستیم نمی پردازند و معمولا مسائل عادی اقتصادی مورد چالش قرار می گیرد ودر نتیجه این تهدیدات ناشناخته باقی می ماند، در این حوزه باید زمینه برای آموزش ، تحقیق و پژوهش از طریق دانشگاه ها پیگیری شود تا در آینده به نتایج مطلوب در حوزه دفاع اقتصادی دست پیدا کنیم .
جلالی گفت: در حوزه بیولوژیک و تهدیدات مربوط به آن باید تمام ابزارها به گونه ای طراحی و تنظیم گردد تا کشور قدرت تشخیص و شناسایی هر گونه تهدید قبل ازآسیب رسانی به کشور را ارتقاء دهد و به سرعت عملیات خنثی سازی تهدید به وجود آمده وانجام پذیرد.
وی گفت: در حوزه برق نیازمند الگوهای مناسبی هستیم که به پروژه های تحقیقاتی و سرانجام به مرحله اجرا برسد باید مدل های تهدیدات دشمن را کاملا شناسایی کرده و سپس توسط تیم متخصص نمونه سازی وبه بهره برداری و نتیجه مورد نظر خود نزدیک کنیم .
فرمانده قرارگاه دفاع سایبری گفت: حوزه سایبر به سه بخش ایمنی ، امنیت و دفاع تقسیم می شود که دراین بخش ها در تعریف هم پوشانی هایی دارند ، لذا برای تفکیک حوزه امنیت و دفاع باید شاخص های را مد نظر داشت، اولین شاخص ماهیت مهاجم است که یک کشور با قدرت سایبری خود به کشورهدف حمله کند نه گروه یا فرد ، دومین شاخص این است که تهدید شامل زیرساخت های حیاتی و حساس کشورهای هدف باشد.
وی ادامه داد: سومین شاخص سطح خطر است که باید درسطح امنیت ملی باشد بطور مثال نظام پولی بانکی کشورهای هدف مورد تهدید واقع شود ، چهارمین شاخص نوع سلاح سایبری به کار رفته است که باید نوعی سلاح سایبری باشد ، نه ویروس شناخته شده ،شاخص دیگراحتمال قریب الوقوع بودن است و شاخص آخر که در بعضی موارد به وجود می آید پیش زمینه جنگ نظامی بودن آن است .
جلالی در ادامه گفت: در حوزه سایبری تمام تجهیزات ، امکانات و طراحی ها ، برنامه نویسی ها ونرم افزار و سخت افزار ها ، توسط کشور هایی خاص ساخته و شکل می گیرد بنابراین آن ها در این سخت افزار ها و نرم افزار ها مطمئناً بخش های کنترلی خاصی قرار می دهند که در بعضی موارد از جانب ما قابل تشخیص نیست ، باید برای حل این مسئله راهکار بومی سازی را به طور کاملا برنامه ریزی شده دنبال کنیم ، این حوزه نیازمند نظریه بومی برای دفاع می باشد وبه نتیجه رساندن این نظریه ابزاری بومی می خواهد ، لذا بحث وابستگی ما به کشور های بیگانه در حوزه سایبر باید به حداقل ممکن برسد .
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشوردر خصوص تهدیدات در حوزه آب گفت:در این حوزه باید قدرت تشخیص را در مورد خطراتی که به وجود می آید بالا برده تا اعتماد عمومی مردم را جلب کنیم و بتوانیم از این تهدیدات به سلامت عبور کنیم ، در حوزه آب نکات مهمی وجود دارد ، یکی از نکات این است که نظام تصفیه آب را از ماده کلر تغییر داده و به سمت روشی امن تر برویم زیرا مخزن های نگهداری گاز کلر بسیار خطرناک می باشند.
وی در خاتمه گفت:این نکته حایز اهمیت است که باید در دانشگاه ها ودر حوزه های مختلف کارگروه های مشترکی ایجاد کرده تا پروژه ها پدافند غیر عامل را دنبال کنند تا نتایجی که مد نظر داریم تحقق یابد ، در حوزه مردم نیز ،پروژه های اقتصادی مهمی وجود دارد که با هماهنگی با دانشگاه ها صورت می گیرد ،امیدواریم بتوانیم این پروژه ها را به سمت اجرایی شدن ببریم .