خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید هشدار داد که افراد مبتلا به اختلالات خواب از جمله محرومیت از آن یا خواب نامنظم بیشتر در معرض ابتلا به بیماری روانی اسکیزوفرنی در دراز مدت قرار دارند.
به گزارش فارس به نقل از نشریه Neuron، این تحقیقات علمی جدید را یک تیم از محققان دانشگاه بریستول انگلیس انجام دادند و به اطلاعات قابل ملاحظه ای درباره محرومیت از خواب و اختلالات مختلف همراه آن و نقش آن در افزایش احتمال ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک نظیر اسکیزوفرنی دست یافتند.
این محققان اشاره کردند: افراد دچار اختلالات خواب و کسانی که به طور نامنظم میخوابند یا به طور کامل مدت طولانی از خوابیدن محروم هستند - بیشتر در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی نسبت به افرادی که به طور طبیعی میخوابند- قرار دارند.
محققان افزودند: این اختلالات خواب خلل زیادی به فعالیت مغز و علائم الکتریکی در جریان خواب وارد میکند و تکرار آن برای مدت طولانی احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی را –خصوصاً در مورد بیماران دارای پیشینه خانوادگی به این بیماری- افزایش میدهد.
اسکیزوفرنی نوعی اختلال شدید است که بر کل شخصیت تاثیر میگذارد ولی همه نشانههای آن را میتوان با درمان کنترل کرد.
برخی مبتلایان به اسکیزوفرنی برای کنترل نشانههای بیماری خود باید همیشه دارو مصرف کنند، برخی دیگر برای دوره محدودتری نیاز به دارو دارند و بالاخره عدهای که بیماری آنها در پی استرس حاد نظیر بیماری جسمی یا زایمان شروع شده ممکن است طی مدت زمان کوتاهی بهبود بالینی کامل پیدا کنند.
نشانههای بیماری در افراد مختلف متفاوت است ولی اغلب شامل تغییر در بهداشت فردی، افسردگی، رفتار عجیب و غریب، تحریک پذیری، خواب زیاد یا عدم توانایی در خوابیدن، گوشه گیری، خصومت بی دلیل، فراموشی، واکنش شدید در بحرانها، عدم توانایی در گریه کردن یا گریه های شدید، درک احساس غیرمعمول، استفاده از الکل و مواد مخدر، تراشیدن موهای سر و بدن و خودکشی است و داروهای ضد جنون بهترین درمان است اما بیماری را قطعی درمان نمی کنند یا تضمینی برای جلوگیری از عود مجدد بیماری نیست.