0

دلمه كلم، بهترین گزینه‌‌ برای دست پیچ

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

دلمه كلم، بهترین گزینه‌‌ برای دست پیچ

كلم به دلیل ویژگی و شكل خاص برگ‌هایش یكی از رایج‌ترین و بهترین گزینه‌‌ها برای دست پیچ كردن است. این دلمه كلم یونانی با همین خصوصیات در تركیه نیز رواج دارد. در واقع تركیه خاستگاه حقیقی دلمه بوده و از آن سامان به سرزمین‌های دیگر راه یافته است.

مواد لازم برای 20 دلمه:

 كلم سفید: یك عدد
 برنج پخته‌شده: 200 گرم
 كره: 100 گرم
 پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری
 گوشت گوساله چرخ‌كرده: 300 گرم
 تخم‌مرغ زده‌شده: یك عدد
 جعفری ساطوری: 2 ساقه
 سیر: 2 حبه، رنده‌شده
 آب: 5 قاشق غذاخوری
 آرد: 3 قاشق غذاخوری
 كنسرو گوجه‌فرنگی: یك عدد، خردشده
 آب مرغ: نصف پیمانه
 پودر آویشن: یك قاشق چای‌خوری
 نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:

1 - مغز كلم را با چاقو خارج كنید، سپس طوری كه سر آن رو به پایین باشد در یك قابلمه قرار داده و روی آن را با آب بپوشانید. كلم را روی شعله متوسط 30‌دقیقه بجوشانید، سپس آبكش كرده و كنار بگذارید تا سرد شود.

2 - 75 گرم از كره را آب كنید و پیاز را 4 دقیقه روی شعله متوسط در آن تفت دهید. گوشت را اضافه كنید و تفت دادن را 10 دقیقه دیگر ادامه دهید. جعفری،‌ برنج و سیر را اضافه كرده و پس از یك دقیقه آن را از روی شعله بردارید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و تخم‌مرغ را با آن مخلوط كنید.

3 - برگ‌های كلم را جدا كنید و داخل هر كدام را با یك قاشق غذاخوری مایه برنج پر كرده و آن را بقچه كنید. سپس دلمه‌ها را در كنار هم در قابلمه بچینید.

4 - برای تهیه سس، 30 گرم كره را روی شعله ملایم داغ كرده و آرد را 30 ثانیه در آن تفت دهید. آب، كنسرو گوجه،‌ آب مرغ و آویشن را اضافه كرده و 20 دقیقه بجوشانید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و آویشن را روی آن بپاشید.

5 - سس‌ را روی دلمه بریزید و آن را با شعله ملایم و در بسته 30دقیقه بپزید. دلمه‌ها را در ظرف كشیده  سس‌ را روی آن بریزید.

نکته

1- در صورت تمایل می‌توانید 2 قاشق غذاخوری شكر به سس اضافه كنید.

2- به جای گوشت گوساله می‌‌توانید از مرغ استفاده كنید.

3- اگر به جای جعفری از سبزی دلمه و لپه استفاده كنید، محصول كار همان دلمه ایرانی می‌شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 28 آبان 1391  4:48 PM
تشکرات از این پست
iran313 abdo_61
دسترسی سریع به انجمن ها