هوای گرم و خشک منازل، پوست را از جذب رطوبت کافی محروم کرده و سبب ایجاد خشکی، قرمزی و حتی چروک در پوست میشود.
خشک شدن بیشتر پوست نیاز پوست را به کرمهای مرطوب کننده دو چندان میکند. در اثر خشکی لایه شاخی روی پوست ترک خورده و پوسته پوسته میشود و کرمهای مرطوبکننده و نرمکننده میتوانند این خشکی را درمان کنند.
بهتر است همیشه قبل از خروج از خانه پوست صورت را با کرم مرطوب کننده بپوشانید و در صورت خشکی شدید پوست، این کار روزانه چندین نوبت تکرار شود . باید کرمهای مرطوبکننده به آسانی جذب پوست شده و اثری از چربی بر روی پوست باقی نگذارد.
استفاده هفتگی از ماسکهای مرطوب کننده و نیز داشتن دستگاه مرطوب کننده هوا در محیط منزل به منظور تامین رطوبت یکنواخت در محیط، میتواند در مرتفع کردن این مشکل موثر باشد.
مصرف آب در درمان خشکی پوست ضروری و بهتر است برای شستشوی صورت از صابونهای ملایم که فاقد pH قلیایی هستند، استفاده شود.
مقادیر کافی از پروتئین، میوه و سبزیجات میتواند سلامت پوست را تامین کند همچنین مصرف میوه و سبزیجات حاوی ویتامین C برای پوست بسیار مفید است.
هویج بهعنوان منبع مهم بتاکاروتن و ویتامین C بهتر است در برنامه غذایی گنجانده شود همچنین ویتامینهای گروه B نیز برای ساخت چربیهای مورد نیاز پوست لازم است.
مصرف متعادل تخم مرغ و گوشت به تامین اسید آمینههای لازم برای سلولسازی پوست کمک میکند
گل همیشه بهار، اسطوخدوس، نعناع و بابونه از میان گیاهان دارویی، برای درمان خشکی پوست در اولویت قرار دارند که به صورت دم کرده یا به شکل بخور مورد استفاده قرار میگیرند.