دکتر مهدی قیصری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : نشانه های اگزمای پوستی از دوران شیر خوارگی کودکان آغاز می شود که وجود این عارضه نشان دهنده زمنیه الرژی کودکان در سنین بالاتر است .
وی با بیان اینکه اگزمای پوستی کودکان سابقه خانوادگی دارد گفت : از هر 10 کودک یک تا دو کودک به این بیماری مبتلا می شود و این بیماری بیشتر در خانواده های که دچار آلرژی و آسم هستند بیشتر مشاهده شده است .
قیصری اضافه کرد: خشکی ، قرمزی پوست ، خارش پوست ، پوسته پوسته شدن ، قرمزی ناحیه گونه ها ، التهابات ، خارش دست و پا و غیره از علایم این بیماری است که کودکان را آزار می دهد.
وی اظهار داشت :اگزمای آتوپیک با آلرژن های غذایی در سنین شیرخوارگی ارتباط دارد و هرچه سن کودک بالاتر برود این اگزمای پوستی دیگر ارتباطی با آلرژی غذایی ندارد.
به گفته وی این بیماری می تواندارتباط با آلرژی تنفسی داشته و مشکلات تنفسی را دراین گروه از کودکان به وضوح مشاهده می شود .
این متخصص پوست و مو همچنین به شپش سر در کودکان اشاره کرد و گفت : شپش سر در دختران مهد کودک ها و مدارس دیده شده است که به عنوان شایع ترین بیماری در این گروه محسوب می شود .
وی توصیه کرد : مسئولین بهداشتی مدارس و مربیان در این زمینه نهایت دقت و همکاری را داشته باشند و در صورت مشاهده این کودکان را به متخصصان پوست و مو ارجاع دهند.
قیصری اضافه کرد : این بیماری به صورت انگل در ناحیه سر و لای موها رشد کرده که دوره درمان طولانی تری نیر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد : زگیل و تب خال که منشا ویروسی دارد و انسان به انسان منتقل می شود نیز در کودکان شایع تر است و خود را به صورت ضایعات پوستی در نواحی دست و کف پاها و ناحیه لب و بینی بروز می دهد.
وی ادامه داد: متاسفانه ویروس تب خال و زگیل در بدن این کودکان باقی می ماند و هر چند یکبار در مواقعی مانند سرما خوردگی ، استرس ، و سایر بیماری ها ویروس مجددعود می کند .
متخصص پوست و مو با بیان اینکه نوزادان و کودکان خیلی حساس و آسیب پذیر هستند توصیه کرد : یکی از مهمترین اقدامات در درمان درماتیت آتوپیک اجتناب از مواد آلرژی زا شامل صابون ها، مواد شوینده، عطرها، مواد شیمیایی، دود، رطوبت و دمای خیلی کم و یا خیلی زیاد و نوع پوشش و الیاف به رفته در پوشاک است.