● بدون دخترم هرگز (Without My Daughter)
کارگردان: برایان گیلبرت.تهیه کننده: هری اوفلند و مری جین اوفلند.محصول کشور: آمریکا.چکیده داستان فیلم: بتی محمودی، زنی آمریکایی است که همسری ایرانی اختیار کرده است. ورود بتی به همراه شوهر و دخترش به ایران، از همان ابتدا با حوادث ناخواسته همراه است. او در بدو ورود، مجبور به سر کردن روسری می شود و زن هایی دور او و همسرش را در فرودگاه می گیرند که همگی سر تا پا سیاهپوش اند.
همسر بتی در ابتدا تصمیم دارد پس از دیدار با خانواده اش دوباره به آمریکا برگردد، اما بر اثر فشار خانواده تصمیم خود را عوض می کند و نظر خود را به بتی انتقال می دهد، ولی زندگی در ایران برای بتی بسیار دشوار و تحمل نکردنی است.
او می خواهد به آمریکا برگردد، اما همه دست به دست هم می دهند تا مانع رفتن او شوند. مساله تلاش بتی برای بازگشت به آمریکا آنقدر حاد می شود که همسرش او را در مدرسه دخترش در برابر معلمان به باد کتک می گیرد.
بتی سرانجام با کمک یک ایرانی که در آمریکا زندگی کرده است، مسیر فرار از ایران را پیدا می کند و از راه کردستان، با کمک فردی به نام حمید، از طریق مرز ترکیه از ایران خارج می شود و به همراه دخترش مهتاب به آمریکا برمی گردد.
درباره فیلم:
این فیلم، نخستین فیلم پس از انقلاب اسلامی بود که به طور گسترده، توجه افکار عمومی خارج از ایران را به نحو خاصی به سمت ایران جلب کرد. تمرکز و تاکید سازندگان فیلم بر واقعی بودن داستان فیلم، از عواملی بود که فیلم را تاثیرگذارتر می کرد.
مساله کتاب و فیلم بدون دخترم هرگز هنوز به پایان نرسیده است و بتی محمودی، همچنان با سفر به نقاط مختلف، موضوع هراس از ایران را در سخنرانی های خود دنبال می کند.
● اسکندر (Alexander)
کارگردان: الیور استون
تهیه کننده: الیور استون، موریتس بورمن، جان کیلیک، تبرز نورانی، لین اسمیت و توماس اسکالی
چکیده داستان فیلم
اسکندر مقدونی، فرزند شاه فیلیپ مقدونی، در کودکی زیرنظر فیلسوف مشهور یونانی ـ ارسطو ـ آموزش داده می شود.
ارسطو، ایرانیان را بربر معرفی می کند و نطفه دشمنی و کینه آنها را در دل اسکندر می کارد. پس از مرگ فیلیپ در سال ۳۳۶ ق . م، اسکندر به پادشاهی می رسد و شهرهای یونان را به تصرف خود درمی آورد.
اسکندر با خروج از مقدونیه به مدت هشت سال، همراه با سپاهیانش ۲۲ هزار مایل را می پیماید تا موفق به فتح این سرزمین ها شود. او ابتدا، امپراتوری عظیم ایران و سپس مصر را فتح می کند. تمرکز بر روابط خصوصی ـ از جمله همجنس گرایی اسکندر ـ از برجستگی های این روایت از زندگی اسکندر مقدونی است.
درباره فیلم:
روایت این فیلم، مستقیما با تاریخ کشورمان ارتباط دارد و در بخش عمده ای از آن، شاهد تقابل اسکندر و سپاهش با ایرانیان هستیم.
نکته مهم در خصوص این فیلم، بهره گیری فیلمنامه نویسان از منابع غربی و روایت یونانی و غربی از تاریخ ایران است که در فصل سوم به نحوه روایت یونانیان ـ بویژه هرودت ـ از وقایع تاریخی اشاره شده است.
این فیلم به دلیل بی توجهی به برخی وقایع مهم تاریخی ازجمله آتش زدن تخت جمشید از سوی اسکندر، خشم ایرانیان داخل و خارج از کشور را برانگیخت.
این فیلم مورد توجه عام و خاص قرار گرفت، چون کارگردان مشهور و گاه جنجالی هالیوود آن را ساخته که تاکنون چند روایت از زندگی مردان متعددی از تاریخ را از جمله فیلم های جی اف کی، ترور نیکسون و دبلیو ترسیم کرده است.
● فیلم ۳۰۰
چکیده داستان فیلم
این فیلم روایتی است از یکی از مهم ترین جنگ های تاریخ باستان (ترموپیل) در سال ۴۸۰ ق. م که بین شاه لئونیداس و خشایارشاه پسر داریوش کبیر، رخ داد.
در این روایت هالیوودی، خشایار شاه با ارتش عظیمی به یونان حمله می کند که با مقاومت ۳۰۰ نفر از اسپارت ها در تنگه ترموپیل روبه رو می شود و آنها با شجاعت و دلیری بی نظیری در مقابل خشایارشاه و سپاهش، تا سرحد مرگ می ایستند.
درباره فیلم:
«۳۰۰» با بودجه ۶۵ میلیون دلاری در دو ماه ساخته شده است. داستان فیلم براساس کتاب کمیک استریپی که از فرانک میلر، طراح مشهور آمریکایی در سال ۱۹۹۸ منتشر شده تولید شد.
به دلیل تحریف های تاریخی این فیلم با واکنش های گسترده عام و خاص در ایران مواجه شد، به گونه ای که اکنون مشهورترین فیلم هالیوودی ساخته شده درباره ایران در اذهان ایرانیان شناخته می شود.