به گزارش جام جم آنلاين همزمان با طرح موضوع گفتوگوي مستقيم با ايران،باراک اوباما از تحرکات دیپلماتیک جدیدی برای پایان دادن موضوع هستهاي ایران خبر داد.
وي به اين تحركات جديد ديپلماتيك اشارهاي نكرد اما پيش بيني ميشود اين تحركات شامل درخواست گفتوگو با ايران و همچنين وعده لغو تحريمها همراه باشد.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان نيز با بيان اينکه، موضوع هستهاي ايران تبديل به يک موضوع سياسي شده است، گفت: اين موضوع بايد در رابطه بين ايران و آمريکا حل و فصل شود.
محمود احمدينژاد که در پنجمين اجلاس دموکراسي در جزيره بالي در اندونزي شركت كرده بود، در نشست خبري با رسانههاي مختلف خارجي گفته بود؛ همه کشورهايي که عضو آژانس بينالمللي انرژي اتمي هستند و حتي کشورهاي گروه ۱ + ۵ به صراحت به ما ميگويند که ايران بايد اين مشکل را با آمريکا حل کند.
رئيس جمهور آمريكا پس از انتخاب شدن براي بار دوم به عنوان رئيس جمهور در جمع خبرنگاران گفت هنوز فرصت برای پایان دادن مسالمت آمیز موضوع هستهاي ايران وجود دارد.
باراک اوباما که در نخستین جلسه مطبوعاتی پس از پیروزی در انتخابات صحبت می کرد، گفت: "در رابطه با ایران، من خواهان راه حلی دیپلماتیک برای این مشکل هستم."
در حالي كه جمهوري اسلامي ايران بارها تاكيد كرده است كه قصد دستيابي به سلاح هستهاي ندارد و فعاليتهاي هستهاي تهران همواره صلح آميز بوده است، اما اوباما در سخنانش گفت: آمریکا با دستیابی ایران به سلاح اتمی مخالف است.
حضرت آيت الله خامنهاي رهبر معظم انقلاب در فتواي شرعي اعلام كردند، نگهداری و کاربرد سلاحهای اتمی حرام است.
رئيس جمهور آمريكا در جمع خبرنگاران گفته است كه باید راهی برای بهره گیری ایران از انرژی صلح آمیز هستهای وجود داشته باشد" که مغایر با تعهدات بین المللی این کشور نباشد.
جمهوري اسلامي ايران عضو آژانس بينالمللي انرژي اتمي و معاهده ان پي تي را امضا كرده است و همواره پايبندي خود را به قوانين آژانس اثبات كرده است اما غرب و آمريكا همواره بدون در نظر گرفتن حق قانوني جمهوري اسلامي مقابل پيشرفتهاي صلح آميز هستهاي ايران كارشكني كردهاند.
اين كشورها همواره بدون ارائه اسناد و مدارك ادعايي خود گفتهاند كه ايران به دنبال دستيابي به سلاح هستهاي است اما هيچگاه نتوانستهاند اين ادعاي خود را اثبات كنند.