معاون سازمان امور دانشجویان:
آمادگی پذیرش 1000 دانشجوی خارجی را داریم / درخواست بازگشت 52 هزار دانشجوی ایرانی
خبرگزاری فارس: معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: جذب هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای کشور در قالب تفاهمنامهای مصوب شده که با جذب 700 دانشجو از این آمار در سالجاری موافقت شده است.
به گزارش خبرنگار فارس از سنندج، مجتبی بذرافشان پیش از ظهر امروز در دومین نشست مدیران آموزشی دانشگاههای منطقه 2 کشور در دانشگاه کردستان اظهار داشت: در شرایط فعلی تاکید بر پذیرش دانشجویان غیرایرانی است.
بذرافشان به تکلیف برنامه پنجم توسعه مبنی بر جذب 25 هزار دانشجوی خارجی اشاره کرد و گفت: از این میزان باید 10 هزار دانشجوی بورسیه و 15 هزار دانشجوی غیر بورسیه در دانشگاههای کشور جذب میشد.
وی با یادآوری اینکه طبق قانون بودجه سال 1378 باید پنج درصد دانشجویان غیرایرانی و مطابق با بخشنامه وزیر علوم دو درصد از ظرفیت بورسیه دانشگاهها به پذیرش دانشجوی خارجی اختصاص مییافت، افزود: با این اعداد و ارقام و با محاسبه جمعیت فعلی دانشجویی کشور باید اکنون 140 تا 150 هزار دانشجوی غیرایرانی مشغول به تحصیل بودند اما متاسفانه در زمان حاضر حتی دو درصد بورسیه مصوب سال 86 هنوز اجرایی نشده است.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه طبق تفاهمنامههای منعقد شده قرار بر جذب یکهزار دانشجوی خارجی است، از کسب موافقتهای لازم برای جذب 700 دانشجو در سالجاری خبر داد.
وی با اذعان به اینکه دانشگاههای کشور به دانشجویان خارجی به دید یک منبع مالی نگاه میکنند این عامل را در جذب دانشجو بازدارنده خواند و گفت: باید در این خصوص تلاش شود تا یک شرایط رقابتی ایجاد شود.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان همچنین در خصوص جذب دانشجوهای ایرانی که در خارج از کشور تحصیل میکنند گفت: برخی معتقدند که آئیننامه فعلی سختگیرانه است.
وی ادامه داد: به همین دلیل و به خاطر شرایط زمانی فعلی، محدودیتهای مالی، بحث تحریمها و مشکلات انتقال ارز، وزارت علوم تصمیم گرفته است با اتخاذ تسهیلاتی شرایط را برای بازگشت این دانشجویان به داخل کشور فراهم کند.
بذرافشان خاطرنشان کرد: بیش از 52 هزار نفر از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور درخواست بازگشت داشتهاند که با توجه به شرایط و برآوردهای اولیه توانایی جذب 5 هزار نفر از این افراد را داریم.
وی با بیان اینکه اکنون دانشگاهها سه شرط عمده را برای جذب این افراد در نظر میگیرند، گفت: معدل میزان اعتبار دانشگاه خارجی و مدت ماندگاری دانشجو در آن مهمترین این موارد است.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان از مراکز آموزش عالی درخواست کرد ظرفیتی را برای این دانشجویان در نظر بگیرند تا با اعطای شرایط زمینه لازم برای بازگشت آنها فراهم شود.
وی همچنین در خصوص دانشجویان انصرافی و ترک تحصیل کرده با اشاره به تاکیدات وزیر علوم مبنی بر فراهم آوردن شرایط برای بازگشت آنها به تحصیل گفت: برای انجام این کار طی دو مرحله فراخوان بیش از 8 هزار نفر درخواستهای خود را مطرح کردند.
بذرافشان خاطرنشان کرد: البته این افراد حق ادامه تحصیل در دانشگاههای دولتی را ندارند و باید در سایر مراکز آموزش عالی به تحصیل بپردازند.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست این طرح بیش از 600 نفر به دانشگاه آزاد معرفی شدهاند گفت: هماکنون 450 نفر از این افراد مشغول به تحصیل هستند و مابقی آنها در بهمن ماه جذب خواهند شد.
بذرافشان در پایان در خصوص وضعیت دانشجویان اخراجی گفت: دانشگاههای کشور فقط در مواردی که به این اطمینان رسیده باشند که افت تحصیلی دانشجو به دلایلی خارج از اراده وی بوده است میتوانند اسامی آنها را با ذکر دلایل و همچنین نظر مثبت دانشگاه به کمیسیون مربوطه در مرکز اعلام کنند.