0

کشتی نوح به صاحبدلان رسید

mostafataleb
mostafataleb
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1378

کشتی نوح به صاحبدلان رسید

سینماپرس-گروه سینما/ شهاب راحله، بازیگر، نویسنده و کارگردان، با نمایش کشتی نوح به جشنواره آیینی دینی صاحبدلان پیوست.

به گزارش خبرنگار سینماپرس به دنبال اعلام نتایج بازبینی سومین دوره جشنواره تئاتر صاحبدلان، نمایش کشتی نوح به نویسندگی و کارگردانی شهاب راحله جهت شرکت در این جشنواره آیینی مذهبی انتخاب شد. این نمایش که با الهام از داستان نوح پیامبر به شیوه‌ای مدرن و چند منظوره تولید شده در واپسین روزهای تمرین به سر می‌برد.

بنا به گفته‌ی راحله، این نمایش از اوایل مهرماه و به دنبال اعلام نتایج بازخوانی جشنواره صاحبدلان، با هماهنگی آقای مهدی رضازاده، معاونت آفرینش و اجرای فرهنگسرای بهمن در تالار مبارک در دست تمرین است و نهایتاً در تاریخ اول آبانماه توسط هیئتی متشکل از مریم معترف، علی مؤذنی، حسین راضی، اتابک نادری و محمود فرهنگ مورد بازبینی و انتخاب قرار گرفته است.

این کارگردان که عقیده دارد، یکی از رسالت‌های اصلی تئاتر، انتقال مفاهیم و مضامین دینی به زبان ساده است، تئاتر دینی را یکی از قدیم‌ترین و کهن‌ترین گونه‌های تئاتر دانست و در این راستا به دعای باران، دعای دفع بلا، تعزیه و دیگر مناسک و آیینهای اقوام بشر اشاره کرد که در فرهنگ و سنتهای گونه گون دیده می‌شود و گفت: جدای بحث تفریحی تئاتر، به نظر من تئاتر یک ابزار بسیار مفید است برای انتقال مفاهیم بزرگ دینی و در کل، هنرها برای ارتقاء شخصیت انسانی به وجود آمده‌اند.

وی درباره انگیزه‌ی اصلی این نمایش ادامه داد: از دیرباز تا کنون، بشر انتظار یک منجی را می‌کشیده؛ اما در تاریخ شنیده‌ایم بارها، همان کسانیکه منجی را طلبیده‌اند، وقتی منجی حضور داشته، ندای «هل من ناصر...» او را لبیک نگفتند. من فکر می‌کنم علت، همان تکرار اشتباهات گذشته بوده است. به این خاطر نیاز امروز دیدم که این اشتباه تکراری تاریخ یادآوری شود.

این هنرمند که سال گذشته نیز با نمایشی به نام «ابابیل» منتخب هیئت داوران این جشنواره بود درمورد گونه‌ی تئاتر مورد علاقه‌اش گفت: زبان امروز، زبان رنگ و حرکت و موسیقی است. بهتر است برای اینکه یک اثر هنری عامه پسند باشد از مجموعه‌ی هنرها استفاده شود. می‌شود از تمهیدات سینمایی، کنار موسیقی زنده، نور، رنگ، حرکت و همه و همه‌ی هنرها برای انتقال ساده‌تر مفهوم در تئاتر استفاده کرد.

چهارشنبه 3 آبان 1391  10:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها