در حال حاضر میلیونها نفر در سرتاسر جهان به بیماری دیابت نوع۲ مبتلا هستند و عده زیادی نیز از ابتلای خود به این بیماری مطلع نیستند. برای همین محققان مطالعات زیادی در این زمینه انجام میدهند. پژوهشگران آمریکایی نتایج دو پژوهش انجام شده در چین و ژاپن و همچنین دو پژوهش انجام شده در آمریکا و استرالیا را بررسی کردند. آنها در این بررسیها به این نتیجه رسیدند افرادی که برنج سفید بیشتری مصرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع۲ قرار میگیرند.
چقدر برنج بخوریم تا دیابت نگیریم؟
پژوهشگران معتقدند مصرف کم این ماده غذایی یعنی یک یا دو مرتبه در هفته مفید است، اما مصرف زیاد و مداوم برنج که در کشورهای آسیایی رواج دارد خطر ابتلا به دیابت نوع۲ را بالا میبرد.
برنج شاخص گلیسمی بالایی دارد و بعد از مصرف آن میزان گلوکز خون افزایش مییابد. از سوی دیگر فیبرها و منیزیم از ابتلا به دیابت پیشگیری میکنند، اما متأسفانه برنج سفید حاوی میزان کمی از این دو ماده مغذی است.
بنا بر این توصیه میکنیم زمانی که برنج را برای ناهار و شام میل میکنید حواستان به شاخص گلیسمی آن نیز باشد. منظورمان این نیست که به طور کلی برنج را از برنامه غذاییتان حذف کنید، زیرا برنج حاوی ویتامین B است، اما توصیه ما این است که هر روز و به میزان زیاد از این مادهی غذایی میل نکنید.
همچنین به برنجتان زیره اضافه کنید و سبزی خوردن، سالاد و سبزیجات مفید دیگر را فراموش نکنید.