رنگ خردلی دارد و بسیار ترش است و به صورت گرد کوبیده شده یا درسته عرضه میشود که البته یکی از پرمصرفترین ادویهها در دنیا گرد لیمو عمانی است.
جالب است بدانید ترش بودن لیمو به دلیل اسیدسیتریک موجود در آن است و از نظر ترکیبهای شیمیایی در آب لیموعمانی، حدود ۸ درصد اسیدسیتریک وجود دارد.
همچنین علت تلخ بودن لیموعمانی دانههای موجود در آن است که به دلیل عمل تخمیر انجام شده کمی تلخی در مزه آن احساس میشود. البته اگر دانهها از لیموعمانی جدا شوند، دیگر تلخی نخواهد داشت، ولی در صورتی که با دانه پخته یا به صورت پودر به غذا افزوده شود، غذای تهیه شده تا حدی تلخ خواهد بود، بنا بر این برای پرهیز از تلخ شدن غذا بهتر است پیش از افزودن آن به غذا دانههای لیمو را درآورید.
با توجه به این که ویتامین C و اسید سیتریک، دو ماده مهم و تاثیرگذار در لیموعمانی هستند، مرغوبترین لیموعمانی، لیموعمانیای است که حداکثر میزان از این دو مواد در آن وجود داشته باشد، اما به دلیل این که نمیتوان وجود این مواد را از ظاهر آنها تشخیص داد، میتوان گفت لیموعمانیهای درشت- که نشانه رسیدگی کامل آنهاست- و تیرهرنگ، مرغوبترند.
در حال حاضر انواع مختلف لیمو عمانی در بازار وجود دارد که گفته میشود لیموهای به رنگ سفید چینی هستند. رنگ سفید و روشن لیموعمانی دلیل قطعی چینی بودن آن نیست، ولی ممکن است این محصول از چین هم وارد شده باشد. لیموعمانیهایی را که از ابتدا در ایران وجود داشته همه میشناسند؛ بنا بر این اگر نمونههایی با ظاهر متفاوت در بازار دیده میشود ممکن است چینی باشد.
توصیه میشود افراد مبتلا به فشارخون و بیماران قلبی از لیموعمانی استفاده کنند، زیرا از دیگر ترکیبهای موجود در آبلیمو و لیمو عمانی، پپتین است که باعث کاهش کلسترول و چربی خون و تا حدودی فشارخون میشود.
بهتر است بدانید افزودن لیمو عمانی به خورشهایی مانند قیمه باعث کاهش خواص آن نمیشود، بلکه گاهی «اسیدی» یا به اصطلاح «ترش شدن غذاها» باعث افزایش خواص و مرغوبیت آنها میگردد. مثلا برای جذب آهن بیشتر غذا، وجود ویتامین C ضروری است و افزودن لیموعمانی، گردلیمو یا آبلیمو به غذا باعث جذب بیشتر آهن میشود.