محققان دانشگاه یو سی ال ای متوجه شدند که برنامههای غذایی که در آن مصرف قند و شیرینیجات به میزان زیادی وجود دارد، میتواند حافظه و یادگیری مغز را مختل کند.
افکار نیوز، شما هم از آن دسته افرادی هستید که در طی امتحانات یا فعالیتهای ذهنی، بیشتر از قند و شکر استفاده میکنند؟ باید بگویم که کار بسیار اشتباهی می کنید.
محققان دانشگاه یو سی ال ای متوجه شدند که برنامههای غذایی که در آن مصرف قند و شیرینیجات به میزان زیادی وجود دارد، میتواند حافظه و یادگیری مغز را مختل کند؛ این درحالی است که اسیدهای چرب امگا 3 میتواند این اختلال را خنثی کند.
شربت ذرت با فروکتوز بالا هم میتواند مشکلات بسیاری را به وجود بیاورد؛ در ابتدا باید بگویم در این شربت با استفاده از پردازش آنزیمی، گلوکوز به فروکتوز تبدیل میشود؛ امروزه در بسیاری از صنایع غذایی همچون انواع نانها، ماستها و محصولات مخصوص صبحانه از این شربت استفاده میشود.
شربت ذرت با فروکتوز بالا 3 برابر شیرین کنندهتر از قندهای معمولی است؛ در این رابطه گومز پینیلا عضو موسسه تحقیقاتی مغز یو سی ال ای میگوید: «ما در مورد فروکتوز موجود در میوه جات که مملو از آنتی اکسیدانها هستند، صحبت نمیکنیم؛ ما نگران فروکتوز بالای موجود در شربت ذرت هستیم که در بسیاری از مواد خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.»
محققان برای روشن شدن مسئله تأثیر قند بر مغز از چند موش کمک گرفتند؛ محققان برای تعدادی از آنها به مدت 6 هفته از رژیم با قند فراوان استفاده کردند و برای تعدادی دیگر هم رژیم بدون قند؛ بعد از 6 هفته از موشها در بازی مارپیچ و هزار تو برای یافتن راه استفاده شد.
موشهایی که رژیم بدون قند داشتند، عملکرد خوبی از خود نشان دادند اما آنهایی که قند مصرف کرده بودند، برای یافتن راه با مشکل مواجه شدند؛ سلولهای مغزی موشهای قندی برای سیگنال دهی به هم دیگر دچار مشکل بودند و نمیتوانستند به صورت روشن برای یافتن مسیری که 6 هفته قبل طی کرده بودند، فکر کنند.