0

مناظره در خانه ملت

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

مناظره در خانه ملت

جام جم آنلاين: «خانه ملت» كاري از گروه اجتماعي شبكه يك سيما به تهيه‌كنندگي رضا بختياري و با اجراي ساسان گلستانه پنجشنبه‌ها ساعت 16:15 دقيقه از شبكه اول سيما پخش مي‌شود. اين برنامه با همكاري اداره كل امور سازمان مجلس تهيه و توليد شده است.

خانه ملت همان‌گونه كه از نام آن برمي‌آيد، برنامه‌اي است كه مجلس را به عنوان خانه‌اي براي ايجاد رفاه و امنيت ملت معرفي مي‌كند و از اين منظر به بررسي عملكرد آن مي‌پردازد.

اين برنامه تلويزيوني براي نيل به اهداف خود بخش‌هايي همچون يك خبر، يك نظر، يك هفته اخبار مجلسي (بررسي طرح‌ها و لوايح، گفت‌وگو با نمايندگان، گزارش‌هاي مصوبات هفته)، گزارش مجلسي و مناظره رسانه‌اي را تدارك ديده تا بتواند از زواياي مختلف به اين مهم بپردازد.

تيتراژ آغازين اين برنامه تصاويري از رفت و آمدها، نشست و برخاست‌هاي نمايندگان و مجلسي‌ها، ساخت و سازها و روزمرگي مردم را نشان مي‌دهد و اين تصاوير با موسيقي مهيجي همراه است كه گاه با ريتم تند حركت، تكاپو، تلاش و جهاد را القا مي‌كند و گاه با ريتم كند تامل و تعمق را.

در واقع موسيقي و تصاوير تيتراژ خانه ملت كه بسيار نزديك به موسيقي و تصاوير آغازين اخبار است، فضاي سرنوشت‌سازي را به ذهن بيننده متبادر مي‌كند و مخاطب را به پيگيري سرنوشت خود و كشورش رهنمون مي‌سازد.

ساسان گلستانه، مجري و گزارشگر اين برنامه علاوه بر تسلطش به اجرا و گزارشگري، به مسائل حقوقي و قانوني نيز آگاه و آشنا به نظر مي‌رسد.

درست شبيه بسياري از برنامه‌هايي كه اعتبار خود را پيش از هر چيز ديگر از مجري برنامه مي‌گيرد.

پس از تيتراژ، برنامه با حضور مجري در لوكيشن آغاز مي‌شود. لوكيشن متشكل از مبل‌هاي قرمز و يك مانيتور در پشت مبل‌هاست كه از آن لوگوي برنامه خانه ملت كه سبزرنگ است، نمايش داده مي‌شود.

البته رنگ قرمز مبل‌ها نه از نوع فانتزي كه به رنگ قرمز سير است و يادآور صندلي‌هاي مجلس شوراي اسلامي ايران است.

پس از توضيح مختصري در مورد مصوبه‌ها، طرح‌ها و لوايحي كه در مجلس مورد بررسي قرار گرفته، دوربين وارد ساختمان مجلس مي‌شود و گلستانه اين بار در سالن‌هاي پر رفت و آمد اين ساختمان به گزارش رويدادهاي مجلسي مي‌پردازد.

عبور و مرور نمايندگان كه گاه پر از تنش و نارضايتي، گاه متفكرانه و گاه پر از هياهوست، به صداقت برنامه و صداقت عوامل سازنده آن اعتبار مي‌بخشد.

گلستانه بدون قضاوت در مورد مسائل و دغدغه‌هاي مجلسي، تنها به گزارش و توضيح آن مي‌پردازد؛ اما از آنجا كه او وارد جلسات مجلس نمي‌شود، در تدوين برنامه تدبيري انديشيده شده كه طي آن نريتور رشته‌ كلام را در دست بگيرد و روي تصاوير ضبط شده از مجلس ادامه توضيحات را به صورت مبسوط بيان ‌كند.

اين حركت رفت و برگشتي از گلستانه و سالن‌هاي خارجي به نريتور و فضاي داخلي مجلس تا پايان اين بخش از برنامه كه يك هفته اخبار مجلسي نام دارد، ادامه پيدا مي‌كند.

پيش از پخش هر قسمت از اين برنامه، تيزري پخش مي‌شود كه هم به‌صورت تصويري نشانگر مضمون و موضوع بخش بعدي برنامه است و هم عنوان آن زيرنويس شده است.

در بخش ديگري از برنامه كه به بازديدهاي مجلسي مربوط است و گزارش مجلسي نام دارد، دوربين برنامه همراه نريتور مراحل عملي و به انجام رساندن مصوبات مجلس توسط وزرا و كارشناسان مربوط در بخش‌هاي عمراني، ساخت و سازها، اجراي مصوبات اداري و... را نشان مي‌دهد و دشواري‌ها و مسائل و مشكلاتي را كه بر سر راه به اجرا درآوردن اين مصوبات وجود دارد، بازمي‌نماياند.

بخش ديگري كه عموما بخش پاياني اين برنامه است، مناظره رسانه‌اي نام دارد.

در اين قسمت از برنامه، از دو نفر از نمايندگان كه در مورد طرح، لايحه يا مصوبه‌اي در مجلس اختلاف‌نظر دارند دعوت به عمل مي‌آيد تا در زمان كوتاهي دلايل موافقت يا مخالفت خود را با مورد مربوط عنوان كنند و آن را به بحث بگذارند.

اين قسمت علاوه بر واضح‌سازي موضوع مورد بحث، اشاعه‌دهنده فرهنگ مناظره و گفت‌وگو، هم ميان نمايندگان و هم براي مخاطبان برنامه است. اما ايرادي كه به اين بخش از خانه ملت وارد است، زمان اندكي است كه براي آن در نظر گرفته شده و اجازه بسط مطلب را نمي‌دهد و به‌خاطر زمان اندك بيشتر به مشاعره مي‌ماند تا مناظره.

البته از آنجا كه زمان كلي اين بـرنامه هفتگي 40 دقيقه است، نمي‌توان به آن خرده گرفت. اما مسلم اين است كه خانه ملت براي بسط و تفهيم موضوعات مورد بحث در هر قسمت به زمان بيشتري نياز دارد. (جام جم - ضميمه قاب كوچك)

 

 

یک شنبه 30 مهر 1391  11:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها