0

10 کشور و منطقه خطرناک دنیا

 
esmailjavadi
esmailjavadi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 521
محل سکونت : البرز

10 کشور و منطقه خطرناک دنیا

عصر ایران : نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» در گزارشی، 10 کشور و منطقه دنیا که به زعم این مجله جزو خطرناک ترین و تهدیدآمیزترین نقاط جهان هستند را معرفی کرده است. به ادعای فارین پالیسی این کشورها و مناطق می توانند با اقدامات خود در طول دهه آینده بزرگترین خطر را متوجه همسایگان خود کنند.

1. ایالات متحده آمریکا

این باور وجود دارد که آمریکا نه یک نیروی "شر" بلکه یک نیروی "خوب" برای جهان است و هدف دولت کنونی آن نیز بر این اصل قرار گرفته است. اما بدون هیچ تردیدی آمریکا بیشترین تجاوزات نظامی را در طول دهه گذشته در سطح جهان انجام داده است.

به علاوه آمریکا بیش از هر کشور دیگری در جهان قدرتمند است و از این رو هرگونه خطا یا اشتباهی از سوی این کشور هزینه های گزاف به مردم جهان تحمیل می کند.
اشتباهات اقتصادی این کشور ، اثرات وخیمی برای کره زمین دارد. کافی است از خودتان سئوال کنید چه عاملی بیشترین ضرر و زیان را متوجه اکثر مردم زمین می کند، خشونت های تروریستی یا زدوبندهای بازار وال استریت در آمریکا؟

2. چین

نمی توان چین را تهدید نظامی برای آمریکا یا هر کشور دیگری در زمان حاضر یا در آینده نزدیک تلقی کرد. آنها به همان دلیلی در این فهرست قرار گرفته اند که آمریکا را وارد این لیست کرده؛ به عبارت دیگر خطرناک ترین کشورها ، آنهایی هستند که بیشترین قدرت را در اختیار دارند چه در عرصه اقتصادی، سیاسی یا نظامی که بزرگ ترین تاثیرات جهانی را برجا می گذارد.

در مورد چین اگر آنها یک «ابرقدرت کم اثر» باشند و نخواهند متناسب با قدرت خود نقشی را در نظام بین المللی برعهده بگیرند در این صورت توازن به هم خواهد خورد.
برای مثال اگر برنامه اتمی ایران را بتوان تهدید تلقی کرد و چین قادر باشد نقشی در مهار این برنامه ایفا کند اما از این کار خودداری کند در این صورت چین ، خود به یک تهدید تبدیل می شود.

به علاوه چینی ها درگیر نزاع های داخلی از جمله با مسلمانان هستند که مدت زیادی است آنها را مشغول خود کرده. برخی می گویند این دعواها می تواند چینی ها را وارد یک جنگ گسترده با جهان اسلام کند که در مرحله بعدی امکان گسترش آن تا آسیای مرکزی وجود دارد.

3. پاکستان

پاکستان شاهد جنگ های داخلی گسترده ای است و تنها در برخی نقاط آن دولت اعمال کنترل می کند. به این مساله اضافه کنید موضوع تسلیحات هسته ای پاکستان و تاثیر آن بر هند و افغانستان.

به علاوه فعالیت هایی که القاعده و طالبان در این کشور صورت می دهند. پاکستان نماد اسلام رادیکال و تندروست و هنوز مکانی با بیشترین پتانسیل صدور تروریسم به جهان طی سال های آینده محسوب می شود.

4. روسیه

به رغم برآوردهای جدید اطلاعاتی وزارت خارجه آمریکا که توان نظامی روسیه را کمتر از حد تصور ارزیابی کرد این کشور دارای ظرفیت هسته ای بالقوه و توان نظامی بسیار بالاست .

روسیه می تواند طی دهه آینده از پاکستان پیشی گرفته و به مشکل بسیار بزر گتری برای آمریکا و سایر جهان تبدیل شود.
همکاری روسیه با ایران، مانور دریایی اخیر این کشور با ایرانی ها و نحوه برخورد آنها با مساله هسته ای ایران موضوعاتی است که به دغدغه غربی ها تبدیل شده است.

5. ایران

ایران می تواند یک بازیگر منطقه ای مهم برای ایجاد ثبات و آرامش تلقی شود. اما در آینده نزدیک چنین تصویری از ایران بعید به نظر می رسد.
در عین حال برنامه هسته ای ایران ممکن است یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه به راه بیاندازد که لزوما به معنای تلاش سایر کشورها برای دسترسی به سلاح اتمی نیست بلکه هسته ای شدن ایران می تواند این احتمال که تسلیحات ممنوعه به دست برخی گروه های غیردولتی بیفتد را افزایش دهد.

6. اسرائیل

اینجا قطعاً یک مکان خطرناک است. اقدامات خصومت آمیز یا نامعقول توسط هر طرفی، چه اسرائیلی و چه فلسطینی می تواند به بی ثباتی منطقه ای دامن بزند که بر بازارهای جهانی انرژی تاثیرگذار است و می تواند توجه همه قدرت های جهان را به خود جلب کند.

7. نیجریه - کنگو

نیجریه بزرگ ترین کشور در قاره آفریقاست که اهمیت فزاینده ای برای جهان از نظر داشتن منابع نفت و سایر منابع پیدا کرده است.
این کشور یک بازیگر عمده در صحنه انرژی جهانی است و همزمان با تهدیدات متعددی هم در داخل و هم از جانب همسایه هراس آور خود (کنگو) روبروست.
کنگو ، محل بزرگ ترین درگیری های مرگبار جهان طی دهه گذشته و کانونی برای اشاعه بی ثباتی در آفریقا بوده که یکی از بزرگ ترین نگرانی های فرماندهان نظامی آمریکا و اروپا را دامن زده است.

8. اتحادیه اروپا

اروپا می بایست منبع ثبات در جهان باشد. اما یک اتحادیه اروپای فاقد سازوکار کارآمد سیاست خارجی، فاقد توان برعهده گرفتن سهمی در برقراری امنیت جهان همراه با یک "یوروی" لرزان و اعضای جدید پرشمار نمی تواند ثمری داشته باشد. گاهی اوقات بزرگ ترین تهدیدات از جانب طرف هایی است که می توانند اقداماتی برای حفظ ثبات بکار گیرند اما این کار را نمی کنند و اروپا مصداق این مساله است.

9. عراق - عربستان

شاید صدام شایسته آن تهدیدی که بوش به او نسبت داده بود، نباشد. اما بحث تجزیه طلبی در این کشور (به ویژه در کردستان) ممکن است موجب بی ثباتی گسترده در منطقه شده و مشکلاتی واقعی را برای ترکیه، ایران و روسیه ایجاد کند.
از طرف دیگر سعودی ها حامی تروریسم هستند، تصویر آینده آنها تیره و تار است و احتمالاً اولین کشوری خواهند بود که با به راه انداختن یک برنامه اتمی به برنامه ادعایی تسلیحات اتمی ایران واکنش نشان خواهند داد. علاوه بر این آنها اهرم های زیادی در سازمان اوپک دارند.

10. ونزوئلا

چاوز آغازگر هیچگونه جنگ جهانی نخواهد بود. اما دستان اخلالگر او در سراسر نیمکره زمین، حمایتش از گروه فارک و روابط او با چین، روسیه و خاورمیانه باید مورد توجه قرار گیرد و روشن است که او تنها فردی است که بیش از دیگران احتمال دارد زندگی مردم در آمریکای لاتین را در یک آینده قابل پیش بینی مختل کند.

یک شنبه 18 مرداد 1388  6:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها