0

دعاها، حوائج و نیازهای من

siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 16696

دعاها، حوائج و نیازهای من

دعا که نوعی بندگی و ابراز نیاز به خالق بی نیاز است امری است بسیار مهم و اسلحه مۆمن در این دنیا می باشد. و دعای خیری نیست که مستجاب نگردد؛ البته طبق فرمایشات اهل بیت(علیهم السلام) یا همان دعا مستجاب شده و همان حاجت برآورده می گردد، و یا اینکه به جای آن چیز دیگری در دنیا و آخرت به دعا کننده عطا می شود.(تحف العقول، ص280) و در احادیث ما سفارش زیادی به دعا که بهترین روش و شیوه گدایی در خانه خدا می باشد شده است.(مکارم الاخلاق، ص270)

بعضی ها فکر می کنند که چون خدای متعال و حجت او امام عصر علیه السلام از حاجات و خواسته های وی باخبرند و نیازهایش را بهتر از او می دانند، دیگر نیازی به دعا نمودن و جاری نمودن آن بر زبان نیست، و حال اینکه این موضوع تنها تصوری است نشأت گرفته از القائات ابلیس که از تضرع و گدایی بندگان خدا در خانه اش بیمناک و هراسان است؛ زیرا اگر چه خدا و حجت او از حاجات ما با خبرند، ولیکن از ما خواسته اند که آن را به زبان بیاوریم و باتضرع و عرض نیاز، آن را از خداوند متعال بخواهیم، چرا که جاری نمودن دعا بر زبان و تضرع کردن عبادتی است با ارزش و نشانه ای است آشکار بر بنده بودن شخص دعا کننده..

آیا ما از پیامبر اکرم و اهل بیت گرامی اش بالاتریم؟! ببینید که چگونه و با چه حالاتی ابراز نیاز و حاجت در خانه خدا نموده و دعا می کردند، صحیفه سجادیه را ورق بزنید تا ببینید چگونه امام سجاد علیه السلام در غالب دعا بندگی حق تعالی را می نمودند و خود را در درگاه الهی بنده ای نیازمند می دیدند و با همه وجود از خداوند حوائج خویش را طلب می کردند.

اکنون که مقداری به اهمیت دعا پی بردید، می گوییم: استجابت دعاهای من که گفتیم همه دعاها مستجاب می شوند، به خاطر امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف می باشد.آری! درست خواندید طبق ادله و روایات معتبره استجابت دعاهای من بخاطر وجود مقدس و آمین های آن حضرت است.

به راستی اگر دعا برای آن حضرت فقط همین فائده را داشته باشد که پس از دعای من برای آن حضرت متقابلا ایشان نیز برای من دعا کنند، و شکی نیست در اینکه دعای حضرت مستجاب است و در حال حاضر تنها مسجاب الدعوه ایشان هستند! برای من کافی است که تمام همت خویش را به کار گرفته تا مسئله دعا برای ایشان را احیا کنم و آن را به درون زندگی خویش بکشانم

چنانکه امام علی علیه السلام می فرماید: هیچ مۆمنی دعا نمی کند مگر اینکه ما برای او آمین می گوییم و ساکت نمی شود مگر اینکه برای او دعا کنیم.(بصائر الدرجات، ص279، ح1)

در هر عصری آمین امام عصر آن زمان علت استجابت دعاهای مردم آن زمان است، و در عصر من این آقا و مولایم حضرت مهدی ارواحنافداه است که بخاطر آمین های ایشان استجابت دعاهای من قطعی می گردد. و باید بدانم که پس از استجابت نیز خواسته ها و حوائج من از باب ایشان و با اجازه ایشان توسط ملائکه الهی از جانب خداوند متعال به من می رسند.

امام موسی کاظم علیه السلام در این باره می فرماید:

هیچ ملکی نیست که خداوند او را برای اجرای فرمانی به زمین ارسال نماید مگر اینکه ابتدا نزد امام رفته و آن امر را به ایشان عرضه می دارد.(بصائر الدرجات، ص115،ح22)

آری دعای من نیز همچون سائر اعمال عبادی از ابتدا تا مرحله استجابت و رسیدن به خواسته ام کاملا با امام عصر علیه السلام در ارتباط می باشد و بجاست که من نیز از دعا برای سلامتی و فرج آن حضرت که فوائد فراوان آن شامل حال خودم می شود فراموش نکرده و حداقل روزی یک مرتبه در مقابل هزاران دعای آن حضرت در طول شبانه روز در حق من به دعای ایشان بپردازم. که در مکیال المکارم بعضی فوائد دعا برای امام  عصر عج الله تعالی فرجه الشریف اینگونه بیان شده است: فرج و گشایش در امور، زیاد شدن نعمت ها، استجابت سائر دعاها، بالا رفتن روحیه انتظار،...

بعضی ها فکر می کنند که چون خدای متعال و حجت او امام عصر علیه السلام از حاجات و خواسته های وی باخبرند و نیازهایش را بهتر از او می دانند، دیگر نیازی به دعا نمودن و جاری نمودن آن بر زبان نیست، و حال اینکه این موضوع تنها تصوری است نشأت گرفته از القائات ابلیس که از تضرع و گدایی بندگان خدا در خانه اش بیمناک و هراسان است

و چقدر جای شرمساری دارد که به وظیفه به این آسانی که برای انجام آن نه نیازی به مال و ثروت نه فکر و اندیشه و نه اهل و عیال و نه آبرو و موقعیت می باشد عمل نکرده و فوائد دعا برای ظهور و سلامتی ایشان را نادیده گرفته و اگر دعایی هم بنمایم جای آن آخر همه دعاهاست!!!! با اینکه وظیفه من مقدم نمودن ایشان در همه امور است. همانطور که در زیارت جامعه کبیره می خوانیم:

من شما اهل بیت را در همه حالات و امور بر خواسته ها و حاجات و تصمیم های خویش مقدم می دارم....

آیا دعایی مهم تر از دعا برای آن حضرت سراغ دارید؟ آن هم در این دوره وانفسا که نگاه داشتن دین، از کشیدن دست بر خار، و نگاه داشتن آتش در کف دست مشکل تر است.

و به راستی اگر دعا برای آن حضرت فقط همین فائده را داشته باشد که پس از دعای من برای آن حضرت متقابلا ایشان نیز برای من دعا کنند، و شکی نیست در اینکه دعای حضرت مستجاب است و در حال حاضر تنها مسجاب الدعوه ایشان هستند! برای من کافی است که تمام همت خویش را به کار گرفته تا مسئله دعا برای ایشان را احیا کنم و آن را به درون زندگی خویش بکشانم. و اگر کمی دقت کنیم می یابیم که یکی از بهترین راهها و شیوه های ارتباط و انس با آن حضرت دعا کردن برای سلامتی و ظهور آن حضرت است.

شنبه 22 مهر 1391  3:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها