او در يكي از بهترين نقشهايش با عزتالله انتظامي در فيلم «گاو» همبازي بود؛ فيلمي كه بعدها به يكي از بهترينها در اين عرصه تبديل شد.
اين اثر نسخه سينمايي تئاتر تلويزيونياي بود كه سالها قبل از سوي نصيريان و گروهش به اجرا درآمده بود. كودكياش را در محله شاپور و كوچه قوام تهران گذرانده است و خاطرات خوشش برميگردد به روزهايي كه با پدرش به قهوهخانه ميرفت، پاي نقاليها و معركهگيريها مينشست و به گفته خودش اولين جرقههاي بازيگري نيز از همان دوران در وجود او زده شد.
نصيريان به گفته نزديكانش بسيار سكوت ميكند و وقتي حرف ميزند، سخنان نغز ميگويد؛ درست مثل بازيهايش.
او حساب شده و بهاصطلاح باشخصيت بازي ميكند و طي اين پنج دهه بازيگري، نقشهاي ماندگاري را به دنياي بازيگري هديه كرده است.
گاو، سربداران، كمالالملك، ناخدا خورشيد، دايره مينا، ديوانه از قفس پريد و... از محبوبترين فيلمهايي است كه علي نصيريان در آنها به ايفاي نقش پرداخته و در هر كدام از اين نقشها استعداد منحصر به فردي از خود براي بيننده رو كرده است.
از مش اسلام فيلم «گاو» و «تقي پستچي» و ابوالفتح صحاف «هزاردستان» تا آعلي يار «شيرسنگي» و «ناخدا خورشيد» تا همين اواخر حاج يونس سريال ميوه ممنوعه.
او همانقدر كه در سينما و تئاتر مطرح است در تلويزيون نيز بازيهاي ماندگاري را از خود بهجا گذاشته است. او در سريال «ميوه ممنوعه» در نقش حاج يونس فتوحي نقش پيرمردي را بازي كرد كه سالها تلاش كرده بود همچنان به مناسبات ديني و روابط خاص آن وفادار بماند، اما ناگهان به واسطه آشنايياش با دختر قصه به يكباره عبادات و زهد و تقوايش به چالش كشيده ميشود.
نصيريان اين وجوه را به تمامي و در لحظات مختلف بازياش هويدا كرد و اين نظريه را به اثبات رساند كه هر كارگرداني كه ميخواهد كار شسته رفتهاي را تحويل دهد بايد يكراست سراغ او برود.
نصيريان حالا در سريال «روياي گنجشكها» كه بتازگي روي آنتن شبكه دو رفته در نقش «دوستعلي» بازي ميكند. او خانهاش را در اختيار بچههاي يتيم و بيسرپرست گذاشته است و با اين كار به روياهاي شش كودك بيسرپرست جامه عمل پوشانده و وارد دنياي آنها شده است.
نصيريان در اين سريال نيز از چشمان براق و حالات پدرانه چهرهاش، بخوبي براي ايفاي نقش پدر معنوي كودكان قصه استفاده كرده است.
حالا ديگر بر كسي پوشيده نيست كه حضور نصيريان در يك سريال ويژگيهاي منحصر به فردي را به سريال تزريق ميكند.