0

تاثير ماندگار فيلم‌هاي «مجيدي» بر داوران خارجي جشنواره‌ي كودك اصفهان

 
mostafataleb
mostafataleb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 1378
محل سکونت : اصفهان

تاثير ماندگار فيلم‌هاي «مجيدي» بر داوران خارجي جشنواره‌ي كودك اصفهان

بيست‌و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم كودك و نوجوان اصفهان با حضور حدود 30 داور خارجي در حال برگزاري است، ايسنا گزارشي را از داوران نوجوان خارجي كه با جديت تمام فيلم‌هاي اين دوره جشنواره را نقد مي‌كردند، منتشر كرد و در ادامه به سراغ داوران بزرگسال خارجي رفته است و در زمان بسيار اندك وقت استراحت‌شان، سه پرسش درباره فيلم‌هاي جشنواره كودك، سينماي ايران و فضاي كشورمان را با آن‌ها مطرح كرده است.

 

به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نكته جالب در ميان صحبت‌هاي اكثر اين داوران خارجي (كه سابقه‌شان در آخر اين گزارش آمده است) ديد مثبت‌شان نسبت به فضاي عمومي و برخورد گرم مردم ايران و همچنين جذابيت فيلم‌هاي مجيد مجيدي است كه در چند قسمت از اين گفت‌وگوي كوتاه به آن اشاره كرده‌اند.

 

 

 

 

 

 

فيلم‌هاي بخش بين‌الملل جشنواره كودك را چطور ديديد؟

 

 

آتينا ريكاكي (رييس همايش تلويزيون و سينماي كودك اروپا از يونان):

 

جشنواره فيلم كودك ايران دروازه مشاهده فيلم‌هاي آسيايي و ايراني را براي ما باز مي‌كند. اين جشنواره مي‌توان يك فرصت مناسب باشد تا ديدن فيلم‌هاي ايراني بين‌المللي‌تر شود. ضمن آنكه فكر مي‌كنم اسكاري كه شما در اين اواخر گرفتيد به بين‌المللي‌تر شدن فيلم‌هاي‌تان كمك زيادي خواهد كرد.

 

در كل ديدن فيلم‌هاي آسيايي برايم جالب است و ديدن آنها را به ديگران توصيه كرده‌ام. ضمن اينكه نگاه آسيايي‌ها نسبت به كودكان نگاهي خاص است.

 

كريستيانو بورتونه (كارگردان سينما از ايتاليا):

 

من در تركيب هيات‌ داوران هنوز فيلم‌هاي زيادي نديده‌ام اما همان چه كه ديده‌ام هم فيلم‌هاي جالبي بودند.

 

 

وينود گاناترا (كارگردان از هند):

 

اين چندمين باري است كه من به ايران مي‌آيم. حسم درباره فيلم‌ها چيزي است كه دوستانم گفتند. فكر مي‌كنم فيلم‌هاي ايراني اكنون مسائلي را مطرح مي‌كنند كه شايد تا به حال به آن فكر نكرده باشيم. از نظر من روند سينماي ايران روند رو به رشدي است.

 

پروفسور شيه فيه (كارگردان سينما و برنده خرس‌هاي طلايي و نقره‌اي جشنواره برلين از چين):

 

اين اولين باري است كه به ايران آمدم، خوشحالم كه در جشنواره كودك حاضر شده‌ام.

 

فيلم‌هاي كودك اروپايي فيلم‌هاي بسيار قوي هستند اما جشنواره فيلم كودك ايران تمركزي روي فيلم‌هاي آسيايي خوب دارد كه به عنوان مثال مي‌توانم از توليدات كشور‌هاي مانند ژاپن،‌تايوان و ... نام ببرم. ضمن آنكه در ميان آثار خوب مي‌توان فيلم‌هايي از ايران را هم نام برد.

 

اكنون كه فيلم‌هاي آسيايي و به خصوص ايراني را مي‌بينم توجه‌ام به آنها بيشتر مي‌شود و دوست دارم فيلم‌هاي بيشتري از ايران را مشاهده كنم.

 

فيليپ بودوگ (تهيه‌كننده از آلمان):

 

بايد به صحبت‌هاي دوستانم اضافه كنم كه فعاليت‌هاي خيلي فوق العاده‌اي در داستان‌پردازي، نحوه ارائه موضوع و كيفيت فيلم‌هاي ايراني مشاهده كرده‌ام. من اولين باري است كه در ايران هستم اما مي‌خواهم فيلم‌هاي خيلي بيشتري از ايران را ببينم.

 

سلمان آريستو (فيلمنامه‌نويس از اندونزي):

 

كشورهاي آسيايي در سال‌هاي اخير نقش پررنگي در ساخت فيلم‌هاي سينمايي داشتند. آمدن به اين فستيوال اين شانس را به من مي‌دهد كه روند رو به رشد فيلمسازي در سينماي كودك آسيا را بهتر ملاحظه كنم.

 

ولاديمير دياگيلف (يكي از اعضاي برگزاري جشنواره بين‌المللي تلويزيون كودكان از اكراين):

 

اگرچه من هم مانند بسياري از دوستانم تجربه‌ حضور در جشنواره‌هاي بين‌المللي را داشته‌ام اما اين اولين بار است كه به ايران مي‌آيم. همچنين نخستين باري است كه با اين تعداد زياد از فيلم‌هاي آسيايي روبرو هستم كه كيفيتشان بسيار بالا است.

 

در همين ابتدا هم بايد به سهم خودم از پذيرايي مسئولان جشنواره كودك تشكر كنم چرا كه من به عنوان نماينده يك فستيوال اكرايني مي‌توانم شهادت بدهم همه چيز در اين جا خيلي خوب فراهم شده است.

 

 

 

چه فيلم‌هايي از سينماي ايران را به ياد داريد؟

 

آتينا ريكاكي:

 

من درباره فستيوال‌هاي بين‌المللي شناخت زيادي دارم و فيلم‌هاي خيلي خوبي از ايران ديدم. به عنوان مثال فيلم‌هايي مانند «بچه‌هاي آسمان»‌، «باران»‌ و چند فيلم ديگر از آقاي مجيد مجيدي كه تورهاي نمايشي در اروپا داشته‌اند را ديده‌ام.

 

 

سلمان آريستو :

 

اولين بار است كه در ايران هستم اما با فيلم‌هاي سينمايي ايران آشنا بودم به عنوان مثال من قبلا «بادكنك سفيد» آقاي جعفر پناهي كه يك فيلم كودك خوب ايراني است را ديده بودم. ضمن آنكه «جدايي نادر از سيمين» و «لاك‌پشت‌ها پرواز مي‌كنند» را هم ديده‌ام و جزو فيلم‌هاي مورد علاقه‌ام هستند. فكر مي‌كنم فيلم‌هاي ايراني در اوج به سر مي‌برد.

 

پروفسور شيه فيه :

 

من «رنگ خدا‌»، فيلم‌هايي از عباس كيارستمي و «جدايي نادر از سيمين» را ديده‌ام. «جدايي نادر از سيمين» در چين به صورت عمومي اكران شد و ديدن آن براي مردم بسيار هيجاني بود. اين فيلم، فيلمنامه‌ي بسيار قوي داشت كه مورد توجه قرار گرفت.

 

كريستيانو بورتونه :

 

فيلم «جدايي نادر از سيمين» يك موضوع جهاني داشت كه در آن شخصيت‌ها سيال بوده و موضوع‌اش بسيار احساس برانگيز بود. نكته جالب اين فيلم اين است كه با بودجه بسيار كمي ساخته شده بود.

 

ويندو گاناترا:

 

من چندين و چند فيلم از ايران ديده‌ام. از ميان آثاري كه در ذهنم مانده‌اند مي‌توانم يك فيلم از غلامرضا رمضاني به نام «حيات» اشاره كنم. ضمن اينكه من فيلم «باران» مجيد مجيدي را ديده‌ام كه فيلمي بسيار متفاوت است.

 

 

 

با توجه به تبليغات منفي رسانه‌هاي غربي، كشور ما را چطور مي‌بينيد؟ نظرتان درباره ايران،‌ جشنواره كودك و فيلم‌هاي ايراني چيست؟

 

ويندو گاناترا :

 

من احساس مي كنم در خانه خودم هستم. مهمان نوازي ايراني‌ها در تمام مدت بسيار خوب بود. حتي وقتي به خيابان مي‌آيم اگرچه كسي مرا نمي‌شناسد و زبانم را نمي‌فهمد اما به من كمك مي‌كنند. جالب است كه بگويم وقتي به خريد رفته بودم يكي از هموطنان شما با حالت جالبي نوبتش را در صف به من داد و اين حس مهمان نوازي ايرانيان را بيشتر در ذهن من جا انداخت.

 

آتينا ريكاكي:

 

ايراني‌ها همراهي خيلي خوب و پذيرايي بسيار گرمي از ما به عنوان مهمان داشته‌اند و من نيز مانند دوستم از هند فكر مي‌كنم اكنون خانه خودم هستم. البته اين را بايد بگويم كه اگرچه اين فستيوال زمان زيادي است كه برگزار مي‌شود اما ما در ابتداي آن هستيم و چيز‌هاي بيشتري خواهيم ديد.

 

كريستين بورتونه:

 

از اينكه به جشنواره فيلم كودك دعوت شده‌ام تشكر مي‌كنم. من فرصت زيادي نداشتم كه تهران‌گردي كنم اما اميدوارم كه در اصفهان فرصت بيشتري براي بازديد از شهر‌هاي شما را داشته باشم.

 

در هر صورت فكر مي‌كنم فضا بسيار دوستانه است و همه استقبال و پذيرايي گرمي از ما دارند. مطمئنا پس از بازگشت به كشورم به دوستانم هم توصيه مي‌كنم كه به ايران بيايند و اينجا را ببينند.

 

پروفسور شيه فيه:

 

ايران يك كشور خيلي بزرگ است و من هر روز اخبار كشور شما را رصد مي‌كنم. به نظرم انسان‌ها، كودكان‌، شهر ،‌مناظر،‌آسمان و همه چيز در اينجا بسيار جالب و دوستانه است. اميدوارم فستيوال‌هاي بي‌شماري برگزار شود و فيلم‌هاي خوبي ساخته شود تا مردم فيلم‌هاي خوب ايراني را در فستيوال‌هاي مختلف مشاهده و مردم كشور من هم فيلم‌هاي شما را از طريق اكران عمومي ببينند.

 

آتينا ريكاكي:

 

من يك‌بار صحبت كردم اما اينجا بايد بگويم چيزي كه آقاي شيه فيه گفتند نظر همه ما است و اين اميدواري را داريم كه چنين كاري را انجام دهيد. ضمن اينكه فكر مي‌كنم در فيلم‌هاي‌تان بايد جنبه‌هاي فرهنگي ايران را بيشتر مطرح كنيد.

 

كريستين بورتونه :

 

به نظر من فيلم‌ها مسئوليت‌هاي زيادي را ايجاد مي‌كند. درست است كه برخي فيلم‌ها مناظر‌، صنايع دستي و ... را نشان مي‌دهند، اما فكر مي‌كنم فيلم‌ها مسئوليت‌هاي بزرگتري را مانند طرح مسائل سياسي مي‌توانند برعهده بگيرند. به خصوص فيلم‌هايي كه در جشنواره‌ها شركت مي‌كنند مسئوليت بيشتري دارند تا مفاهيم گسترده‌تري داشته باشند و مردم را آگاه‌تر كنند؛ مانند «جدايي نادر از سيمين» .

 

در مورد فيلم‌هاي كودك اين مسئوليت كه گفتم دو برابر مي‌شود، چرا كه فيلم‌ها بايد براي مخاطبان كودكي نمايش داده شوند كه شهروندان نسل آينده هستند.

 

مي‌خواهم بگويم اگرچه فستيوال‌هايي مانند جشنواره فيلم كودك اصفهان، فستيوالي براي كودكان است اما مسئوليت بسيار بزرگي دارند.

 

سلمان آريستو :

 

من با كريستين خيلي موافقم. فيلم دوازه قدرتمندي براي نشان دادن موضوعات مختلف است. چيزهاي مختلفي درباره ايران در سياست و اخبار شنيده مي‌شود كه مي‌گويند ايران كشوري بسته و ... است. اما به عنوان مثال مي‌گويم من وقتي فيلم جعفر پناهي را ديدم ذهنيتم نسبت به ايران تغيير كرد. در واقع فكر مي‌كنم فيلم‌ها مي‌توانند در كنار چيزهايي كه در اخبار و سياست مطرح مي‌شوند درگاه قدرتمندي براي تغيير نظرات باشند.

 

ولاديمير دياگيلف:

 

برگزاري جشنواره‌هايي مانند جشنواره كودك بسيار مهم است، چرا كه بسياري از فيلم‌هاي اين جشنواره در ارتباط با زندگي واقعي هستند كه شايد در حالت عادي مشتري زيادي نداشته باشند اما حضور در چنين جشنواره‌هايي باعث مي‌شود چنين فيلم‌هايي كه با زندگي افراد سروكار دارد گسترش پيدا كرده و باعث ايجاد نوعي روابط بين بچه‌هاي كوچك مي‌شود كه از اين طريق تبادلات فرهنگي شكل مي‌گيرد.

 

 

××× سوابق اعضاي هيات داوران جشنواره كودك

 

به گزارش ايسنا برخي از سوابق اعضاي هيات‌ داوران بخش بين الملل جشنواره فيلم كودك عبارتند از:

 

پروفسور شيه فيه: كارگردان سينما كه در سال 2003 با فيلم «زني از درياچه ارواح مطهر» خرس طلاي برلين را دريافت كرده است. وي علاوه بر اين جايزه، جوايزي از جشنواره‌هاي مونترال، سن‌سباستين، مون پوليه و ... را به دست آورده است. ضمن آنكه گفته مي‌شود او استاد برخي از اساتيد فعلي سينماي كشور چين است.

 

 

كريستيانو بورتونه: كارگردان سينما از ايتاليا. وي براي كارگرداني فيلم سينمايي «سرخ همچون آسمان» برنده جايزه بهترين فيلم از جشنواره كودك ايران در سال‌هاي قبل شده است.

 

فيليپ بودوگ: تهيه‌كننده از آلمان. او در سال‌هاي اخير تهيه‌كنندگي فيلم «دختر زمستان» را برعهده داشته كه اين فيلم توانست در جشنواره فيلم كودك برگزيده شود.

 

سلمان آريستو: فيلمنامه نويس از اندونزي. او نويسنده فيلم‌هاي «روياپرداز» و «عقاب در قلب من» از كه در دوره‌هاي قبلي جشنواره كودك ايران برگزيده شده بودند.

 

آتينا ريكاكي: تهيه‌كننده از يونان. او رياست همايش تلويزيون و سينماي كودك اروپا را برعهده دارد.

 

به گزارش ايسنا، علي‌شاه حاتمي، ويشكا آ‌سايش و رسول صدرعاملي (بخش سيفژ) نيز از جمله داوران بخش بين‌الملل بيست و ششمين جشنواره فيلم كودك هستند.

 

 

 

داوران خارجی جشنواره فیلم کودک

 

 

 

داوران خارجی جشنواره فیلم کودک

 

 

 

داوران خارجی جشنواره فیلم کودک

 

 

انتهاي پيام

 

 

 

چهارشنبه 19 مهر 1391  8:46 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها