0

یاران امام زمان(عج)

milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 156

یاران امام زمان(عج)

ياري‌دهندگان مهدي موعود در آخرالزمان؛ چون داراي وظيفه و مأموريتي مهم و خطير هستند، در تمامي تاريخ اسلام نشانه‌هايي از آنها وجود دارد و با استفاده از آيات الهي مي‌توان به معرفي خصوصيات آنها پرداخت.

حال اين سؤال پيش مي‌آيد كه نيازهاي ياران امام زمان (عج) چيست و چگونه مي‌توان آنها را كسب كرد؟

1.   دانش و بينش، نخستين نياز ياران امام زمان (عج) است. يار امام زمان بايد دانش و بينش الهي داشته باشد تا در تصميم گيري‌ها و عمل دچار خطا نشود. حق را از باطل تشخيص دهد و اين را با تقوي به دست خواهد آورد، زيرا با تقوا موانع فهم و درك و علم و دانش را كنار زده و با دانش دروني و باطني نگاه مي‌كند. خداوند مي‌‌فرمايد: «إتقوا الله و يعلمكم الله».

2.   بصيرت و بينش دومين نياز و ويژگي ياران ولي عصر (عج) است.

بصيرتي كه با چشم باطن ببيند و با گوش باطن بشنود. با ملائك الهي در ارتباط باشد. اهل حق و باطل را بشناسد تا دچار انحطاط فكري و اخلاقي و روحي نشود و اين بصيرت نيز با تقوا به دست مي‌آيد.

خداوند مي‌فرمايد: «إن تتقوا الله يجعل لكم فرقانا». فرقان يعني نيرو و تواني كه با آن حق را از باطل جدا كنيد. به بركت اين تقوا انسان، شيطان‌شناس نيز مي‌شود. دشمن را هم مي‌شناسد.
بيداري را بايد سومين نياز ياران مهدي (عج) عنوان كرد. ياور امام زمان (عج) بايد هوشياري و بيداري داشته باشد تا هر زمان كه شياطين براي فريب زدن آمدند، بيدار شود، دام ابليس را بشناسد و از شيطان فرار كند. چون انسان خواب و چشم بسته سريع در چاه مي‌افتد و اين هم با تقوا ممكن است. «إنّ الذّين التّقوا إذا مسهم طائف من الشّيطان تذكروا فإذاهم مبصرون».
حال براي بيان ويژگي‌هاي ياران امام زمان (عج) بايد گفت كه خداوند مي‌فرمايد: «إن الأرض يرثها عبادي الصالحون» (زمين را بندگان صالح من به ارث مي برند) پس وارثان زمين كه امام زمان (عج) و ياران ايشان هستند، دو ويژگي دارند: 1-عبادالله‌اند 2- صالحين‌اند.
حال طبق آنچه از آيات الهي و توسط مفسران و متكلمين بزرگ اسلامي ويژگي‌هاي بندگان صالح عبارتند از:
1.  
متواضع اند، «عباد الرحمن الذّين يمشون علي الأرض هونا»
2.   داراي بينش صحيح هستند، زيرا غرور در قلب و عقل آنان نفوذ نكرده است
3.   اهل پرورش جاهلان جامعه‌اند، «وإذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما»
4.   اهل طاعت و سجده و قيامند، «و الذين يبيتون ربهم سجدا و قياما»
5.   خود را آلوده به گناه نمي‌كنند، «والذين يقولون ربنا أصرف عنا عذاب جهنم»
6.   اهل اعتدالند، «إذا أنفقوا لم تسرفوا و لم يقتروا»
7.   موحدند و غير خدا را نمي‌خوانند، «لا يدعون مع الله الها آخر»
8.   به جان انسان‌ها احترام مي‌گذارند، «ولايقتلون النفس التي حرم الله إلا بالحق»
9.   پاكدامنند، «ولايزنون»
10.   دنبال پاكسازي روان خويش‌اند، «و من تاب و عمل صالحا»
11.   جبران كننده عقب‌ماندگي‌ها و پركننده خلأها هستند، «إلا من تاب و آمن و عمل صالحا»
12.   حتي مرتكب مقدمات گناه هم نمي‌شوند و در مجالس گناه هم شركت نمي‌كنند، «و إذا مروا باللغو مروا كراما»
13.   كلامشان صحيح است، «و الذين لا يشهدون الزو»
14.   اهل لغو نيستند، «و إذا مروا باللغو مروا كراما»
15.   پرورش‌دهنده نسل سالم و مفيدند، «هب لنا من أزواجنا و ذرياتنا قره أعين»
16.   امام ديگرانند، «و جعلنا للمتقين إماما»
17.   كلام را گوش مي‌دهند و از بهترين آن پيروي مي‌كنند، «فبشر عباد الذين يستمعون القول فيتبعون أحسنه»
18.   ايمان دارند، «قل يا عباد الذين آمنوا إتقوا ربكم»
19.   بنده خداي متعال هستند و امور خود را واگذار به خداي متعال مي‌كنند، بنده شهرت و پول و زر و زور و دنيا نيستند، «ثم يقول للناس كونوا عبادا لي من دون الله»
20.   شيطان را به زانو در آورده‌اند، «ولأغوينهم أجمعين إلا عبادك منهم المخلصين»
21.   ويژگي‌هاي صالحين را دارند يعني صددرصد اعمالشان صالح است، «والذين آمنوا و عملوا الصالحات لندخلنهم في الصالحين»
22.   امر ازدواج را براي جوانان را تسهيل مي‌كنند، «و أنكحوا الأيامي منكم و الصالحين من عبادكم و إمائكم»
23.   در كار خير از همديگر سبقت مي‌گيرند، «و يسارعون في الخيرات و أولئك من الصالحين

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir

یک شنبه 16 مهر 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی

ويژگي ياران امام زمان (ع) در قرآن

ويژگي ياران امام زمان (ع) در قرآن

نويسنده: دکتر جمالي، استاد حوزه و دانشگاه

در مقوله معارف ديني دو رويکرد وجود دارد:
رويکرد نهادين (ظاهري):عده کثيري به دليل بي رنج و زحمت بودن آن اين رويکرد را انتخاب کرده اند(فاسقين و منافقين جزءاين گروه اند).

رويکرد يقين، اخلاص و شهادت:

به دليل اينکه انسان بايد همه دارايي خود را دراين راه بگذارد اين عده بسيار اندک اند.(ياران امام زمان جزءاين گروه اند)چرا باوجود تعدادزيادي منتظر ظهور، حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف)قيام نميکند؟ زيرا آن تعدادي که به رويکرد اول توجه دارند غالب اند.در قرآن 330 بار کلمه قل آمده است که همه حاکي از هشدارهاي تکان دهنده است. يکي از اين هشدارها آيه 100 سوره مائده است (بگو پليد و پاکيزه يکسان نيست هرچند کثرت پليد تو را به شگفت آورد). يعني گاه کثرت افرادي که در مسيري، اخلاص ندارد خيلي زياد است ولي با اين کثرت نمي شود دين را حاکم کرد.اين يک حقيقت است. بايد شناخت که آيا ما جزء اين دسته هستيم يا نه؟در تفسير آيات سوره آل عمران علامه طباطبايي حکايتي را ذکر مي کند:« زماني که يهوديان در اورشليم به ضعف و متلاشي شدن دچار شدند به کتاب شان تورات پرداختند. با اين توجه ديدند در تورات اشاره شده که پيامبر آخرالزمان قراراست در محلي بين «کوه احد» و «اير» ظهور کند و حکومت صالحان را پايه ريزي خواهد کرد. بعضي از قبيله هاي اورشليم از سرزمين شان حرکت کردند و به سرزمين شامات منطقه حجاز، شهري به نام يثرب آمدند وآنجا ماندگار شدند و دائم به مردم يثرب اين وعده را مي دادند که به زودي پيامبري ظهور خواهد کرد و مشرکين را نابود خواهد کرد و آنها غالب خواهند شد و دائماً منتظر ظهور پيامبر بودند. سالياني سپري شد و در طي اين سالها آنها تغيير کردند و در منطقه فدک، خيبر،بني قريظه و بني نظير براي خودشان مال وامکانات به دست آوردند. وقتي پيامبر به مدينه هجرت کرد، خطبه اي براي مردم يثرب خواند و همه را دعوت کرد اما يک دسته از کساني که با پيامبر مخالفت کردند همين يهوديان منتظر بودند، همين کساني که به رويکرد عميق و دروني دين نرسيده بودند و دنيازدگي در وجودشان رسوخ پيدا کرده بود.»
ياران واقعي امام زمان چه کساني هستند؟ کساني همانند عمار ياسر، خباب بن ارس،حبيب بن مظاهر و... حقيقت ياران امام زمان در ايمان آنها نهفته است و در قرآن از صفات مومنين زياد ياد شده است.بايد حقيقت ايمان را شناخت.

ايمان در لغت

ايمان از ريشه امن و امنيت است و به معناي يک اعتقاد راسخ که در زبان اظهار مي شود است، همچنين در اعتقاد قلبي ثبوت دارد و در اعمال انسان آشکار مي شود.امام علي (عليه السلام) مي فرمايد: ايمان گفتاري است که همراه آن گفتار، عمل وجود دارد.

مراحل ديانت

ديانت 4 مرحله دارد:1-اسلام(اقرار زباني)2-ايمان (اعتقاد قلبي عميق و عمل به ارکان دين)3-تقوا (پرهيز از شبهات، عمل به دستورات دين ،اعتقاد به غيبت)4-يقين(حقيقت و درجات آن را مشاهده مي کنند.)امام سجاد (عليه السلام)فرمودند:«در دوران غيبت ولي ما ، امام زمان،حضرت ياراني دارند که از ياران ما بهتر هستند.» سوال کردند چرا؟فرمودند:«آنها از ياران ما اهل بيت بالاترند چون ما را نديدند ولي به دستورات ما عمل کردند ما را با چشم ظاهر نديده با چشم چشم دل ديده و باور کردند.»(جلد 74 بحارالانوار).

اوصاف ياران امام زمان در قرآن

توحيد خالص:غير از خدا کسي را نمي شناسند و براي خدا بندگي مي کنند)فرقان /68).پيامبر فرمودند:بهترين ايمان به خدا، اين است که يقين بداني هرکجا باشي ،خدا با توست.
يقين تزلزل ناپذير:شک و دودلي در دل ياران حضرت راه ندارد (حجرات /15)
عاشق خدا هستند (مائده /54)
انفاق مي کنند با وجودي که خودشان نياز دارند.
اطاعت محض (توبه /71)،در کلامي امام صادق (عليه السلام)مي فرمايند:«ايمان اين است که از خدا اطاعت شود و معصيت خدا صورت نگيرد.»
در خوف و رجا هستند؛ از يک سو اميد به رحمت خدا دارند و از سوي ديگر احساس قصور مي کند. ياران امام زمان خوف عاقلانه و عاشقانه نسبت به خدا دارند(انفال /2) در معارف ديني و اخلاقي 3 نوع ترس مطرح مي شود، جبن، ترسي که به واسطه بي عقلي و بزدلي صورت مي گيرد. خوف :ترسي عاقلانه که به واسطه عقل و درايت است.خشيت :ترس عاشقانه، در سوره بقره آيه 218مي خوانيم: «مومنان کساني هستند که ايمان ثابت،هجرت از وطن،جهاد در راه خدا و اميد به رحمت خدا دارند.» حضرت علي (عليه السلام) مي فرمايند: «اهل دين علاماتي دارند، وقتي شب فرا مي رسد، چهره اش را بستر زمين قرار مي دهد...(يعني با اشک ريختن و خلوت کردن با خدا)». چنين کساني چون همه سرمايه شان خدا و بندگي خداست ، از فقر نمي ترسند(ترس در وجودشان معني ندارد، دنيا برايشان ارزش ندارد).
بسيار ذاکر خدا هستند، لحظه اي قرار ندارند و دائماً در ذکر خدا هستند.کساني که از ياد خدا غافل باشند ،زندگي پرمشقتي دارند (طه/124)
روحيه شکرگزاري دارند(ابراهيم /7)
عبادت عاشقانه :يعني غوطه ور شدن در عبادت با حضور قلب (سجده /15و16)
روحيه توکل:يعني خدا را وکيل در کارها قرار مي دهند (انفال/2)
رضاي در راه خدا:رضا از توکل بالاتر است ، زيرا راضي هستند به آنچه خدا مي داند.
اهل تسليم هستند:تسليم از رضا بالاتر است،چون ديگر منيت وجود ندارد،تسليم درگاه خدا هستند و صبورند(احزاب/36)

منبع : ماهنامه موج عصر شماره 13 و 14

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir

یک شنبه 16 مهر 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی

نگرانی های امام زمان (عج) از شیعیان

نگرانی های امام زمان(عج) از شیعیان

شیخ عبدالحسین حویزاوی می گوید مردی به نام میرزا احمد رئیس شهرداری نجف اشرف بود، او مرد متدین و خوبی بود که به اجبار او را شهردار کرده بودند. شبی در عالم رؤیا به محضر امام زمان (عج) مشرّف شدن و دیدم که رئیس شهرداری نجف نزد ایشان حاضر است حضرت با تندی به او فرمودند: «چرا داخل شغل حکومتی شدی و اسم خود را در زمره آنها محسوب داشتی؟»

حجاب و عفت:

مرحوم آیت الله سید محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سید علی سیستانی تصمیم می گیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (عج) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند. در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بیند حضرت ولی عصر امام زمان (عج) در یکی از اتاق های آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان می گوید هنگامی که وارد شدم اشک می ریختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید- اشاره به آن جنازه کردند- تا من بدنبال شما بیایم!»

بعد فرمودند: «این بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.» (1)

رعایت حلال و حرام در زندگی

یکی دیگر از نگرانی های امام زمان (عج) بی توجهی مردم به حلال و حرام است. یکی از دانشمندان مدت ها در آرزوی زیارت حضرت مهدی (عج) بود، برای رسیدن به این هدف زحمت های فراوان کشید از جمله علم جفر آموخته و چلّه نشینی کرده و چهل شب چهارشنبه به مسجد سهله رفته بود. اما هر چه می کوشید راه به جایی نمی برد تا به او گفتند: دیدار امام زمان (عج) برای تو ممکن نیست مگر در فلان شهر. او حدود 37 روز در آن شهر می ماند تا در بازار آهنگرها کنار دکان پیرمردی قفل ساز هنگامی به محضر امام زمان (عج) شرفیاب می شود که آن حضرت در کنار پیرمرد قفل ساز نشسته و با او گرم گرفته بودند و سخن می گفتند. در همین حال می بیند پیرزنی ناتوان و قد خمیده ،عصا زنان آمده و با دست لرزان قفلی را نشان داد و گفت: «برای رضای خدا این قفل را به مبلغ سه شاهی از من بخرید. من سه شاهی پول نیاز دارم.»

پیرمرد با کمال سادگی گفت: «این قفل دو عباسی و هشت شاهی ارزش دارد، من آن را به هفت شاهی می خرم زیرا در معامله دو عباسی بیش از یک شاهی منفعت بردن بی انصافی است.» پیرزن با ناباوری گفت: «من التماس کرده ام اما هیچ کس راضی نشد این قفل را به سه شاهی از من خریداری کند.» سرانجام پیرمرد هفت شاهی پول به آن زن داد و قفل را خرید هنگامی که پیرزن رفت امام عصر (عج) به من فرمود: «آقای عزیز! دیدی؟ اینطور باشید تا ما به سراغ شما بیاییم. چلّه نشینی لازم نیست، علم جفر سودی ندارد، علم سالم داشته باشید و مسلمان باشید. در تمام این شهر من این پیرمرد را انتخاب کرده ام چون دین دارد و خدا را می شناسد، هفته ای بر او نمی گذرد مگر اینکه من به سراغ او می آیم و از او دلجویی و احوال پرسی می کنم.»(2)

بی توجهی شیعیان به امام زمان(عج)

مرحوم حاج محمدعلی فشندی تهرانی می گوید که در مسجد جمکران سیدی نورانی را دیدم با خود گفتم این سید در این هوای گرم تابستانی از راه رسیده و تشنه است ظرف آبی به دست او دادم تا بنوشد و گفتم: «آقا! شما از خدا بخواهید تا فرج امام زمان (عج) نزدیک گردد.» فرمودند: «شیعیان ما به اندازه آب خوردنی ما را نمی خواهند، اگر بخواهند و دعا کنند فرج ما می رسد.»(3)

اعمال ناپسند و بی توجهی به عرضه اعمال

در تشرّف مرحوم شیخ محمدطاهر نجفی، خادم مسجد کوفه، می فرمایند: «آیا ما شما را هر روز رعایت نمی کنیم؟ آیا اعمال شما بر ما عرضه نمی شود؟ چرا شیعیان برای فرج ما دعا نمی کنند؟»(4)

آقامیرزا محمدباقر اصفهانی می گوید که شبی در خواب گویا مولایم حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) را دیدم که به من فرمودند: «روی منبرها به مردم بگویید که توبه کنید و برای فرج حضرت حجت (عج) دعا نمائید و بدانید این دعا مثل نماز میت واجب کفایی نیست بلکه مانند نمازهای یومیه بر تمام مکلفین واجب است.»(5)

در تشرّف آقا شیخ حسیم سامرایی در سرداب مقدس فرمودند: «به شیعیان و دوستان ما بگویید که خدا را قسم بدهند به حق عمه ام حضرت زینب (علیها سلام) که فرج را نزدیک گرداند.»(6)

در تشرّف مرحوم آیت الله حاج سید محمد- فرزند آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی (ره)- امام زمان (عج) فرمودند: «از علایم ظهور فقط علامات حتمی مانده است و چه بسا آنها نیز در مدتی کوتاه به وقوع بپیوندد. شما برای فرج من دعا کنید.»(7)

در تشرّف دیگری که یکی از علماء به محضر امام زمان (عج) پیدا کرده بود آن حضرت فرمودند: «به آنان بگو که برای فرج من دعا کنید تا خدا مرا از زندان غیبت نجات دهد.» (8)

همکاری شیعیان با ظالمان و ستمگران

شیخ عبدالحسین حویزاوی می گوید مردی به نام میرزا احمد رئیس شهرداری نجف اشرف بود، او مرد متدین و خوبی بود که به اجبار او را شهردار کرده بودند. شبی در عالم رؤیا به محضر امام زمان (عج) مشرّف شدن و دیدم که رئیس شهرداری نجف نزد ایشان حاضر است حضرت با تندی به او فرمودند: «چرا داخل شغل حکومتی شدی و اسم خود را در زمره آنها محسوب داشتی؟» بعد مطلبی فرمودند که آن مرد متوجه نشد من خواستم گفته حضرت را به او بفهمانم. گفتم حضرت بقیه الله (عج) می فرمایند:وَ لا ترکَنُوا اِلی الّذین طَلَمُوا فَتَمّسکُمُ النّار؛ یعنی، به سوی ستمگران میل نکنید به آنان تکیه ننمایید که موجب می شود آتش شما را فرا گیرد.» وقتی این جمله را گفتم، حضرت رو به من کرد و فرمود: «پس تو چرا مدح می کنی؟» عرض کردم: «تقیه می کنم.» حضرت دست مبارک را به دهان گذاشتند و به عنوان انکار سخن من با تبسم فرمودند: «تقیه! تقیه! تقیه!- یعنی تو از روی خوف و تقیه مدح نمی کنی- هفت روز بیشتر از عمر تو باقی نیست فردا برو و مُهر حکومتی را رد کن.»(9)

تحصیل معارف از طریق غیر مشروع

امام زمان (عج) می فرماید: «طَلَبُ المَعارِف مِن غَیرِ طَریقَتِنا اَهلَ البَیتِ مُساوِقُ لِلاِنکارِنا؛ یعنی، بدست آوردن معارف جز از طریق ما خاندان پیغمبر (ص) مساوی با انکار ماست.»(10)

گناه شیعیان

امام زمان (عج) می فرمایند: «نادان ها و کم خردان شیعه و کسانی که به اندازه پر و بال پشه دین ندارند- با رفتار و گفتار ناشایست خود- ما را آزار می دهند.»(11) امام زمان (عج) می فرمایند: «به خدا پناه می برم از کوری بعد از بینایی و از گمراهی بعد از هدایت.» (12)

پرهیز از تصرف اموال معصوم (علیه السلام)

از توقیع شریفی که به وسیله ی نایب دوّم ابوجعفر محمد بن عثمان از امام عصر (عج) رسیده است، آن حضرت در مورد خمس که باید به فقیه جامع الشرایط پرداخت شود، می فرماید: «کسی که آنچه را از اموال ما در دست او است حلال می داند و بدون اجازه ما در آنها تصرف می کند، همانند تصرفی که در مال خود می کند، ملعون است و در روز قیامت از دشمنان ما محسوب می گردد.»(13)

امام زمان (عج) در توقیع شریفی می فرمایند: «هر کس در اموال مربوط به ما تصرف کند و بخورد، بدرستی که آتش را در شکم خود وارد کرده است و به زودی در آتش افروخته وارد خواهد شد.»(14)

ایشان می فرماید: «وقتی برای هیچ کس جایز نباشد که در مال دیگران بدون اجازه آنان تصرف کند چگونه این کار در مال ما جایز می شود؟»(15)

در توقیع دیگر می فرماید: «لعنت خداوند و ملائکه و تمامی مردم بر کسی که یک درهم از مال ما را حلال بداند و در آن تصرف کند.»(16)

پی نوشتها :

(1)    شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج 3 ، ص 158.

(2)    ملاقات با امام عصر (عج) ، ص 268.

(3)    شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج 1 ، ص 155.

(4)    برکات حضرت ولی عصر (عج) ، ص 35.

(5)    ملاقات با امام عصر (عج) ، ص 87.

(6)    ملاقات با حضرت مهدی (عج) ، ج 1 ، ص 251.

(7)    شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج 1 ، ص 184.

(8)    کرامات الصالحین ، ص 174.

(9)    برکات حضرت ولی عصر (عج) ، ص 361.

(10)صحیفه المهدی ، ص 334.

(11)احتجاج ، ج 2 ، ص 474.

(12)الخرائج ، ج 3 ، ص 1110.

(13)کمال الدین ، ص 520.

(14)کمال الدین ، ص 520.

(15)کمال الدین ، ص 521.

(16)نجم الثاقب ، ص 411.

منبع: پایگاه جامع عاشورا

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir

یک شنبه 16 مهر 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی

اسامی برخی یاران حضرت(عج)

الله الرحمن الرحیم

Image Detail

یاوران امام زمان « صلوات الله علیه » :

1) یوشع بن نون وصی حضرت موسی « سلام الله علیه »

2) حضرت عیسی « سلام الله علیه »

3) حضرت خضر « سلام الله علیه »

4) حضرت الیاس « سلام الله علیه »

5) مالک اشتر نخعی

6) سلمان فارسی

7) مومن آل فرعون

8) ابو دجانه انصاری

9) مقداد

10) 27 نفر از قوم حضرت موسی « سلام الله علیه »

11) اصحاب کهف

12) هفتاد هزار صدیق از پشت کوفه

13) هر کس چهل صبح دعای عهد بخواند .

14) ملائکه مقربین چون : جبرئیل و میکائیل و اسرافیل

Image Detail

15) ملائکه کروبین

16) منزلین : امام صادق « صلوات الله علیه » فرمودند : آنها 3000 نفرند .

17) ملائکه که موقع تولد آن بزرگوار به زیارت ایشان آمدند .

18) ملائکه که در جنگ بدر بودند :

امام صادق « سلام الله علیه » فرمودند : آنها 5313 نفرند .

19) ملائکه ای که در کشتی حضرت نوح « سلام الله علیه » بودند .

20) ملائکه ای که در آتش با حضرت ابراهیم « سلام الله علیه » بودند .

21) ملائکه ای که در رود نیل با حضرت موسی « سلام الله علیه » بودند .

22) ملائکه ای که هنگام بالا بردن حضرت عیسی« سلام الله علیه » به آسمان با او بودند .

23) ملائکه ای که در روز عاشورا به یاری امام حسین « صلوات الله علیه » آمدند : میفرمایند آنها 4000 نفر و رئیس آنها منصور نام دارد .

24) عده ای از جن ها : در روایت دارد تعداد آنها به نقلی 46000 و به نقلی 6000 نفرند .

25) ابر و باد و رعد و برق و برف و باران و امور جوی

26) عده ای از مردم زمان ظهور

27) شخصیت های مشهوری چون :

خراسانی ، شعیب بن صالح ، سید حسنی ، یمنی ، مصری ، حاکم آفریقا

28) ملائک ، طبق روایات مجموع ملائکه 46000 نفر می باشد .

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir

یک شنبه 16 مهر 1391  11:49 PM
تشکرات از این پست
milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی

ماجرای آیت الله بهجت و پرستار مسیحی

ماجرا آیت الله بهجت و پرستار مسیحی

آیت‌الله خسروشاهی به ذکر خاطره‌ای از بیماری آیت‌الله بهجت در حوزه علمیه نجف و مواجهه جالب وی با یک پرستار زن مسیحی در بغداد پرداخت.

آیت‌الله سید ابراهیم خسروشاهی از بزرگان حوزه علمیه تهران در حاشیه مراسم بزرگداشت آیت‌الله بهجت‌(ره) که در مسجد جامع ازگل برگزار شد، به خبرگزاری فارس گفت: خاطره‌ای از آیت‌الله بهجت برای شما نقل می‌کنم که نمی‌دانم در مورد بخشی از زندگی خودشان بود یا از دیگران نقل می‌کردند.

وی افزود: آیت‌الله بهجت که در حوزه علمیه نجف مشغول فراگیری علوم حوزوی بود بیمار می‌شود و برای مداوا به بیمارستانی در بغداد منتقل و بستری می‌شود.

آیت‌الله خسروشاهی ادامه داد: پرستار آیت‌الله بهجت یک زن عیسوی(مسیحی) بود و دید ایشان هیچ توجه‌ای به او ندارد. پرستار از طلبه جوان پرسید چرا به من توجه نداری، مگر من زیبا نیستم؟! طلبه در پاسخ گفت: من زیبایی دارم که می‌ترسم اگر به تو توجه کنم، او [خدای صاحب جمال] به من توجه نکند!

آیت‌الله خسروشاهی تصریح کرد: آیت‌الله بهجت و مردان خدای مثل او دل خویش را به خدای یکتا و جمال‌آفرین سپردند و غم و غصه‌ای دل‌های با خدای آن بزرگان را فرا نمی‌گرفت و دردی و رنجی آن بزرگمردان را به خود مشغول نمی‌ساخت. خدا ان‌شاءالله ما را از شفاعتش محروم نکند.

به گزارش فارس، آیت‌الله سید ابراهیم خسروشاهی از شاگردان آیت‌الله العظمی بروجردی، آیت‌الله شیخ عباس تهرانی، علامه طباطبایی و امام خمینی است. این استاد حوزه علمیه روز پنج‌شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۸۸ به عنوان نخستین پیشکسوت حوزه‌های علمیه تهران تقدیر شد. در این همایش، کتاب زندگی‌نامه وی تحت عنوان «شرح حال خلوت‌نشین» رونمایی شد.

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir

یک شنبه 16 مهر 1391  11:50 PM
تشکرات از این پست
milmadko1372
milmadko1372
کاربر برنزی

اوصاف یاران مهدی موعود (عج)

روایاتی که اوصاف یاران حضرت مهدی(عج) را از نظر ایمان و اطاعت و شجاعت برمی شمرند بسیارند که به نمونه هائی از آنها اشاره می کنیم:
۱. اخرج القندوزی فی الینابیع عن ابی بصیر، قال: قال جعفرالصادق رضی الله عنه: ما کان قول لوط علیه السلام لقومه: " لو ان لی بکم قوه او آوی الی رکن شدید"(۱) الا تمنیا لقوه القائم المهدی و شده اصحابه. و هم الرکن الشدید، فان الرجل منهم یعطی قوه اربعین رجلا، و ان قلب رجل منهم اشد من زبر الحدید. لومروا بالجبال لتدکدکت، لایکفون سیوفهم حتی یرضی الله عزوجل.
قندوزی در کتاب ینابیع الموده(۲) از ابی بصیر نقل می کند که امام صادق(ع) فرمودند:
گفتار حضرت لوط علیه السلام درباره قومش که فرمود:" ای کاش مرا قوتی و یا پناهگاهی امن و استوار می بود که از شر شما محفوظ می ماندم" آرزویی است بر قدرت قائم ما " مهدی(ع)" و استواری یارانش که همان ارکان محکم می باشند.

هر کدام از مردان و یاران مهدی(ع) دارای قدرت چهل مرد هستند،  دلهای آنها از پاره های فولاد محکم تر است، اگر بر کوه ها بگذرند کوه ها در هم فرو ریزند، دست از شمشیرهای خود(در پیکار با دشمنان دین) باز نمی گیرند تا آنکه خدای تعالی راضی شود.
۲. قندوزی در حدیث دیگری از ابی نعیم نقل می کند که امام باقر(ع) فرمودند:
ان الله یلقی فی قلوب محبینا و اتباعنا الرعب فاذا قام قائمنا المهدی علیه السلام، کان الرجل من محبینا اجرا من سیف و امضی من سنان.(۳)
خداوی متعال در قلوب دوستان و پیروان ما بیم و هراس ( نسبت به دشمنان و کافران) می افکند. پس هنگامی که قائم ما مهدی(ع) بپا خیزد هر یک از آنان بی پرواتر از شمشیر و برنده تر از نیزه خواهد بود.
۳. سیطوطی در کتاب " الحاوی" از " نعیم ابن حماد" نقل می کند که امام باقر(ع) فرمودند:
یظهر المهدی بمکه عند العشاء الی ان قال: فیظهر فی ثلاث مائه و ثلاثه عشر رجلا عدد اهل بدر علی غیر میعاد قزعا کقزع الخریف، رهبان باللیل اسد بالنهار، الی ان یقول: فیلقی الله محبته فی صدور الناس، فیصیر مع قوم اسد بالنهار و رهبان باللیل.(۴)
مهدی (ع) به هنگام نمازعشاء در مکه و در میان سیصد و سیزده نفر از مردانی که به عدد اصحاب بدر هستند ظهور خواهد نمود. اینان که بدون قرار قبلی همچون ابرهای پائیزی ( از گوشه و کنار آسمان و به سرعت) جمع می شوند، پارسایان شب و شیران روزند.
پس خداوند محبت مهدی(ع) را در قلب های مردم قرار می دهد و او با چنین یارانی پیش می رود.
۴. حسن بن سفیان و ابن نعیم از " ثوبان" نقل می کنند که رسول خدا (ص) فرمودند:
تجلی الرایات السود من قبل المشرق کان قلوبهم زبرالحدید.(۵)
( در زمان ظهور حضرت مهدی) پرچم های سیاهی از جانب مشرق نمایان خواهد شد که برگرد آنها افرادی هستند با دلهایی همچون پاره های آهن سخت و محکم.
۵. نعمانی به سند خود از ابان بن تغلب نقل می کند که امام صادق(ع) در حدیثی از امام مهدی(عج) سخن گفته اند و با اشاره به پرچم آن حضرت می فرمایند:
فاذا هزها لم یبق مومن الا صار قلبه اشد من زبرالحدید و اعطی قوه اربعین رجلا.(۶)
هنگامی که پرچم مهدی(ع) به اهتزاز درآید مومنی نخواهد بود مگر آنکه قلبش از پاره های فولاد محکمتر شود و نیروی چهل مرد به وی عطا گردد.
۶. شیخ طبرسی در" کمال الدین"( نسخه مخطوط) و راوندی در" خرایج"(۷) از " ابی جارود" نقل می کنند که امام باقر(ع) از پدرشان به نقل از جد بزرگوار خود روایت می کنند:
قال امیرالمومنین(ع) علی المنبر: یخرج رجل من ولدی فی آخرالزمان... الی ان قال: فاذا هز رایته امناء لها ما بین المشرق و المغرب و وضع یده علی رووس العباد، فلا یبقی مومن الا صار قلبه اشد من زبر الحدید و اعطاه الله عزوجل قوه اربعین رجلا.
امیرمومنان حضرت علی(ع) بر منبر فرمودند: در آخرالزمان مردی از فرزندان من به پا خواهد خاست...( تا این که می گویند) هنگامی که پرچم او به اهتزاز درآید شرق و غرب را دربرمی گیرد، و او دستان پر برکتش را بر سر بندگان خدا قرار می دهد. در این هنگام مومنی باقی نخواهد ماند مگر آنکه قلبش از پاره های فولاد محکمتر شود و خداوند عزوجل نیروی چهل نفر را به او بدهد.
۷. سید بن طاووس در کتاب " الملاحم و الفتن" (ص۵۲، چاپ نجف) از " ابن رزین غافقی" نقل می کند که می گفت از حضرت علی(ع) شنیدم: و رجال کأن قلوبهم زبرالحدید، لا یشوبها شک فی ذات الله اشد من الجمر، لو حملوا علی الجبال لأزالوها لا یقصدون برایه بلده الا اخربوها. کان علی خیولهم العقبان یتمسحون بسرج الامام علیه السلام، یطلبون بذلک البرکه. و یحفون به یقونه بانفسهم فی الحروب و یکفونه ما یرید.
فیهم رجال لا ینامون اللیل، لهم دوی فی صلاتهم کدوی النحل یبیتون قیاما علی اطرافهم و یصبحون علی خیولهم، رهبان باللیل، لیوث بالنهار. هم اطوع له من الامه لسیدها کالمصابیح کان قلوبهم القنادیل و هم من خشیه الله مشفقون یدعون بالشهاده و یتمنون ان یقتلوا فی سبیل الله شعارهم یالثارات الحسین(ع) اذا ساروا سار الرعب امامهم مسیره شهر یمشون الی المولی ارسالا. بهم ینصرالله امام الحق.
یاران مهدی، مردانی هستند فولاد دل که همه وجودشان یقین به خداست، مردانی سخت تر از صخره ها که اگر به کوهها روی آرند، آنها را از جای برکنند. درفش پیروزمند آنان به هر شهر و پایتختی روی نهد، آنجا را به سقوط وادار سازد، گوئی آن مردان عقابان تیز چنگند که بر مرکبها سوار شده اند
. این شیرمردان پیروز و عقابان تیزچنگ، برای تبرک و فرخندگی، دست خویش به زین اسب امام می کشند و بدین سان تبرک می جویند. آنان او را در میان می گیرند و جان خویش را در جنگها پناه او می سازند، و هرچه را اشاره کند، با جان و دل، انجام می دهند.

برخی از آنان شب هنگام نخوابند و زمزمه قرآن و مناجاتشان همچون صدای زنبوران عسل فضا را آکنده سازد، تا بامداد به عبادت خدای بایستند و بامدادان سوار بر مرکب ها شوند. آنانند راهبان شب و شیران روز و گوش به فرمان امام خویش. ایشان چون مشعل های فروزانند که دلهای استوارشان بسان قندیل های نور در سینه هایشان آویخته است.
این مردان، تنها از خدا می ترسند، فریاد" لا اله الا الله" و" الله اکبر" آنان بلند است، همواره شهادت و کشته شدن در راه خدا را آرزو می کنند و شعار آنان" یا لثارات الحسین" ( بیائید به طلب خود حسین و یاران حسین) است. به هر سو روی آورند، ترس و بیم از هیبت آنان، پیشاپیش در دل مردمان افتد: ( و تاب مقاومت از همه گرفته شود) این خداجویان، سبکبال به سوی خداوند خویش روی می آورند و خدا به دست آنان امام حق را یاری می فرماید.
همچنین در روایات متعدد دیگری، اوصاف اصحاب مهدی(ع) آمده مانند آنچه در کتاب صحیح مسلم ذکر شده است:
خیر فوارس علی ظهرالارض یومئذ.
آنان بهترین دلیران روی زمین هستند.
او من خیر فوارس علی ظهرالارض فی یومئذ.
یا از بهترین جنگاوران هستند که بر روی زمین تا به امروز بوده اند.
رجال عرفوا الله حق معرفته.
مردانی هستند که خدا را آنگونه که باید شناخته اند.
اصحاب الالویه.
آنها پرچمداران( حضرت مهدی"عج") هستند.
الفقهاء و القضاه و الحکام.
آنان فقیهان و قاضیان و فرمانروایان هستند.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

پی نوشت ها :
۱. سوره هود/ آیه ۸۰.
۲. ینابیع الموده، صص ۹-۵، چاپ نجف.
۳. ینابیع الموده، ص ۵۳۸، چاپ نجف.
۴. الحاوی، ج۲، صص ۱۴۴ و ۱۴۵.
۵. همان، ص ۱۳۳.
۶. غیبت نعمانی، ص ۱۶۷.
۷. الخرایج و الجرایح، ص۱۹۵

milmadko.ir

بهترین سایت دانلود کتاب

www.milmadko.ir