0

تعلل دوماهه وزارت خارجه برای موافقت با سفر برجی به میانمار

hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 58933

تعلل دوماهه وزارت خارجه برای موافقت با سفر برجی به میانمار

رضا برجی مستندساز در رادیو گفتگو از تعلل دوماهه وزارت خارجه برای موافقت با سفرش به میانمار گلایه کرد و گفت: قصه میانمار آتش زیر خاکستر است، آنچه در بوسنی و سپس در کوزوو اتفاق افتاد در میانمار در حال رخ دادن است.

خبرگزاری فارس: تعلل دوماهه وزارت خارجه برای موافقت با سفر برجی به میانمار

به گزارش خبرگزاری فارس، رضا برجی، عکاس و مستندساز جنگ شب گذشته در گفت‌وگو با برنامه پیدا و پنهان رادیو گفتگو با بیان اینکه در 14 جنگ از جمله کشمیر، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و ... حضور داشته است، گفت: در تمام این جنگ‌ها سفرای ایران مخالف حضور من در آنجا بوده‌اند و هنگامی که می‌خواستم برای مستند سازی به پاکستان بروم و در مورد کشمیر کار کنم به من گفتند «برو هند کار کن».

وقتی که برجی به هند مراجعت می‌کند عنوان می شود که «برو پاکستان و مشکل آنجاست» چرا که سفرا می‌خواهند دولت‌های آن کشورها را ناراضی نمایند در حالی که این موضوع با عرف فرهنگ انقلاب ناسازگار است.

* اتفاقات در میانمار سناریویی آمریکایی است

رضا برجی در صحبت‌هایش با برنامه پیدا و پنهان رادیو گفتگو خاطرنشان کرد: ده‌ها خبرنگار در یک کشور خبر تهیه می‌کنند ولی از خبرنگاران ایران در آنجا خبری نیست.

وی با بیان اینکه برای رفتن به میانمار باید با اجازه و اطلاع وزارت خارجه اقدام می‌کردم، افزود: می‌خواستیم برویم بنگلادش و از آنجا به اردوگاه‌های مرزی و در صورت امکان تایلند و از آنجا به میانمار برویم اما با این اوصاف بعد از گذشت دو ماه هیچ خبر قطعی به ما اعلام نشد.

برجی ادامه داد: در میانمار لباس قرمز پوش‌هایی که در دنیا به آرام بودن مشهور بودند اکنون با یک شمشیر به قطعه قطعه کردن مسلمانان می‌پردازند و این یک سناریوی آمریکایی است چراکه آمریکا به دنبال ایجاد درگیری مذهبی است و بعد از یک ماه در گیری مذهبی در میانمار همین مسأله در هند آغاز شد و آمریکایی‌ها به دنیال ایجاد یک بحران در این منطقه هستند.

* سفر ما به میانمار می‌توانست تا حدودی از دامنه التهاب‌ها کم کند

وی با انتقاد از عدم اعطای مجوز برای سفر به میانمار، تاکید کرد: در صورتی که به ما اجازه داده می‌شد در این موضوع کار می‌کردیم بعدها می‌شد تا حدودی از دامنه التهاب آن کم کنیم، همانطور که در زمان جنگ بوسنی گفتیم که این اتفاق برای کوزوو هم اتفاق خواهد افتاد و جلوی آن را بگیرید.

وی افزود: الان قصه میانمار آتش زیر خاکستر است، اتفاقی که در بوسنی و سپس در کوزوو اتفاق افتاد و همین ماجرا در میانمار هم در حال رخ دادن است و ما می‌خواستیم آنجا برویم و با تحلیلگران و شاهدان صحبت کنیم و این اسناد را بیاوریم و بگوییم که امریکایی‌ها در این جا این آتش را شعله‌ور خواهند کرد اما نشد و فیلمنامه دست افراد مختلفی گشت و اکنون دوماه است که قرار است به ما جواب بدهند و آخر سر گفتند معاون مطبوعاتی باید جواب بدهند که هنوز به ما اطلاعی نداده‌اند.

* هنوز پیگیر مستندسازی در میانمار هستم

برجی در پاسخ به این سوال که آیا مسئله میانمار را رها کرده یا نه، پاسخ داد: من هنوز منتظرم که جواب بگیرم و کار را شروع کنم و این قصه‌ای نیست که تمام شود و ما می‌خواستیم مردم را از این ماجرا مطلع کنیم. وی افزود: من همین هفته آینده هم می‌توانم بروم ولی می‌خواهم بدانم وزارت خارجه چرا دو ماه مرا نگه داشته است و اجازه نداده است که بروم و چرا نمی خواهند در میانمار باشم.

انتهای پیام/س

یک شنبه 16 مهر 1391  11:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها