0

سری سوم الفاظ مازندرانی

iranvisual
iranvisual
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 581

سری سوم الفاظ مازندرانی

لغت های ارسالی از دوستامون جیگرکی

نشسته موس :  بي انضباط و كثيف وگاهي هم بي كياست و ضعيف در مديريت امور

لر چپون :  بي سواد و ناشي
جول:  عقاب ، همان سلطان آسمان
 لوو : لگد
 گي موس: خطاكاري كه عذر موجهي براي كارش نداشته باشد وگاهي بي لياقت
 جل هزن :  بستن زيپ دهان كنايه از اينكه پر حرفي ممنوع
 هاي شواش:   درخواست جيغي مخصوص از خانوم ها جهت ابراز خوشحالي و عرض تبريك
 لش(به ضم لام) : دروازه چوبي خانه هاي قشنگ دهات
تلی : خار جنگلی
آتشکش : خاک انداز
بد :  (بضم با ) :   چکمه
کلوش : کفش محلی خانم ها
انگلی : انگشت کردن
هوششمک : آویشن
کیجا : دختر  مقابل  ریکا : پسر
گل دوا : مرگ موش
دوبندی: کفش
چینگوم: تکه چوبی که روی زمین میکارند تا طناب اسب و خر رو بهش ببندند
تلی: تیغ
تلم: وسیله ای که از تنه درخت درست میشه و برای گرفتن کره از شیر و دوغ ازش استفاده میکنند
کمل کوپا: کاه و کمل
تش : آتش
بینج: شالی
هیمه:هیزم
خی: خر
تشی : جوجه تیغی
شادی: میمون
بامشی(بامشو): گربه
گو: گاو
شال: شغال
میشکا: گنجشک
پرلا: نوعی پرنده
قشنیگ: کلاغ
زرزم: زنبور
پاپلی: پروانه
گو باری راه شونه: مثل گاو راه میر
کل کور وسه شپلگ دنه: کچل برای کور سوت میزنه
بزن چکه ره: بزن اون دست قشنگه رو!
+ نوشته شده در  دوشنبه 16 فروردین1389ساعت 1:3 بعد از ظهر  توسط ابراهیم رمضانی  |  نظر بدهید

تمدن 7000 هزار ساله شهرستان بهشهر

اثر گوهر تپه مربوط به تمدن مردم 7000 سال پیش منطقه نکا - بهشهر به حساب میاد که متاسفانه به گونه ای که باید از این اثر باستانی اطلاع رسانی بشه نمیشه و میشه گفت با این که این منطقه در کنار جاده اصلی واقع شده هنوز هم خیلی از کسانی که از این مسیر عبور میکنن چنین مکانی رو نمیتونن ببینن .
از چیزهای عجیبی که تو این منطقه هس اینه که این اثر تنها به یک منطقه کوچیک که فعلا قبرستان این شهر حفاری شده نیست بلکه یک شهر به صورت عجیبی تا امروز در زیر این خاکها پنهان مونده و به ترتیب دارن منطقه های دیگه این شهر ور هم حفاری میکنن .

زمانی که برای اولین بار این اثر رو کشف کردن رو خوب به یاد دارم، تو خونه یکی از بچه ها تو شهر رستمکلا نشسته بودیم که تو کوچه ها شلوغ شد و صدای ضمضمه های بلند شده بود ، من هم طبق اخلاقی که داشتم سریع رفتم تا ببینم چه خبره که فهمیدم در حین این که یه شخصی داشت زمین هاشو شخم میزد میبینه که یه چیزی از دل خاک میاد بیرون و این موضوع رو اطلاع میده و از باستان شناسی هم سریع میان به اون منطقه ، اولش فکر نمیکردم زیاد اهمیت داشته باشه ولی بعد از چند ساعت که فهمیدم این یک تمدن 7000 هزار ساله هس ، بدون اینکه سوار ماشین بشم ، تا خود تپه رو دویدم ، ولی حیف من که رسیدم اونجا از اداره باستان شناسی اومده بودن و نمیزاشتن کسی نزدیک اونجا بشه ، تنها چیزی که میدونم اینه که  تو اون منطقه چیزهایی غیر از اون چیزهایی که کشف کردن هم وجود داشته ، حالا خدا میدونه دیگه .

در ادامه مطلب توضیح کاملی در مورد این اثر باستانی جمع آوری کردم که میتونید بخونید و لذت ببرید .

یک شنبه 9 مهر 1391  7:10 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 papeli nabeghe0912
دسترسی سریع به انجمن ها