0

وظایف منتظران

iran313
iran313
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1561

وظایف منتظران

وظایف منتظران
اللهم عجل لولیک الفرج و سهل له المخرج و اجعلنا من انصاره و اعوانه    
وظایف(1)

اولين وظيفه‌ي در قبال امام زمان شناخت و معرفت نسبت به ايشان است پیامبر(ص) می‌فرمایند: «مَنْ مَاتَ وَ لمْ يَعْرِفْ إِمَامَهُ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً»«هركس بميرد و امام زمانش را نشناسد در جاهليت مرده است»...

وظایف(2)

امیرالمؤمنین می‌فرمایند:« وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ يَعْرِفُونَ كُلاًّ بِسيماهُمْ»« و بر بالاى اعراف مردانى هستند كه هر يك از اهل بهشت و دوزخ را بسيماء مي‌شناسند» حضرت فرمودند: مائیم اعراف كه یاران خود را به رخسارشان می‌شناسیم...

وظایف (3)
  دربخش اول از وظایف منتظران  آشنایی با صفات یاران حضرت زمینه‌ای خواهد بود برای آنكه عشاق مقام عظماي ولايت با اميد به حضور در زمره‌ي انصار المهدي(عج) سعي در اتصاف به اين صفات داشته باشند...

وظایف (4)
  حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند:خوشا به حال کسی که قائم اهل بیت مرا درمی یابد،در حالی که پیش از قیامش پیرو او بوده ...

وظایف (5)
 شگفتااز مردمی که معبود آنها اموالشان می باشد... با این حال طمع دارندکه در مجاورت مولایشان باشند در حالی که جز با عمل به چنین مقامی نخواهند رسید...

وظایف (6)

امام صادق (ع) می‌فرماید: ای ابا بصیر خوشا به حال شیعیان قائم (عج) که در دوران غیبت او چشم براه قدوم ایشان می باشند و در دوران ظهور فرمانبردار اویند ...

وظایف (7)
 امام جعفر صادق(ع) می فرمایند: ...هر کس دوست دارد و خشنود می شود که از اصحاب ویاران قائم(عج) باشد باید انتظار بکشد و درحال انتظار ورع پیشه کند و خوش خو و خوش رفتار باشد اگر اجلش فرا رسید وقبل از قیام قائم(عج)از دنیا رفت پاداش کسانی که آن حضرت را درک کنند به ...

وظایف (8)
 غلبه حضرت امام زمان(عج) و یارانشان بر جهان با تاییدات الهی از قبیل ایجاد رعب در قلوب دشمنان و همراهی ملائکه الله خواهد. خداوند سبحان اینگونه تاییدات را در دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته بود.

وظایف (9)
 تولی وتبری دیواری است گرداگرد قلعه ی ولایت که گنجینه اعتقادات مسلمانان را ازهجمه و تسلط بیگانگان و معاندان درامان نگاه می دارد.درطول تاریخ  اسلام هرخسارتی  که متوجه جماعت شیعه وتک تک شیعیان شده ازباب غفلت ازاین اصل مهم شیعی بوده...

وظایف (10)
 مومن یعنی دلداده حق. دلداده درپی رشد است درپی رفع نواقص تا درمنظر یار به چشم آمدنی شود مومن امروزش مثل دیروزنباید باشد اگربود به نص روایات باید نام مومن راازخود بردارد.

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

جمعه 7 مهر 1391  9:45 PM
تشکرات از این پست
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1310

پاسخ به:وظایف منتظران

در زمان غيبت امام زمان (عليه السلام) منتظران آن حضرت چه وظايفى بر عهده دارند؟

در تفكر شيعى انتظار موعود به عنوان يك اصل مسلّم پذيرفته شده، و از آن به عنوان برترين اعمال ياد شده و تأكيد شده است كه منتظر فرج باشيد و از رحمت خدا مأيوس نباشيد (به جهت طولانى شدن غيبت) چرا كه بهترين اعمال در پيش خداوند انتظار فرج است.
از بررسى اخبار و روايات معصومين(عليهم السلام)وظايفى چند در عصر غيبت براى منتظران استفاده مى شود:

1 ـ شناخت حجت خدا و امام زمان (عليه السلام): مهم ترين وظيفه ى يك فرد منتظر تلاش براى كسب معرفت نسبت به وجود مقدس امام زمان (عليه السلام) است; چرا كه انسان بدون شناخت امام و منزلت او نمى تواند وظيفه ى خود را در رابطه ى با او تشخيص دهد. در روايت آمده است: «من مات و لم يعرف امام زمانه مات ميتة جاهلية». «هر كس بميرد و امام زمان خويش را نشناسد به مرگ جاهليت مرده است.»

2 ـ تهذيب نفس و كسب فضايل اخلاقى (خود سازى فردى): منتظر واقعى هميشه در صدد كسب فضايل اخلاقى و آراسته شدن به صفات خوب انسانى است.

3 ـ تلاش براى اصلاح جامعه (خود سازى اجتماعى): تلاش براى برطرف كردن مفاسد اجتماعى از طريق امر به معروف و نهى از منكر و اهتمام براى تربيت نسل مهذّب و كارا و خلاصه آماده سازى زمينه براى ظهور امام زمان (عليه السلام)يكى از وظايف منتظر واقعى است، چون تا زمينه ى ظهور فراهم نگردد امكان ظهور امام زمان (عليه السلام)ميسر نخواهد شد.

4 ـ كسب آمادگى هاى فكرى و فرهنگى و نظامى براى يارى امام زمان (عليه السلام): چرا كه آن حضرت پس از قيام به يارانى نياز دارند كه حداقل در يكى از عرصه ها بتواند مفيد واقع گردد.

5 ـ توبه از گناهان

6 ـ اطاعت و پيروى از نايبان امام زمان (عليه السلام): همان طور كه مى دانيم در زمان غيبت امام زمان (عليه السلام) مردم موظفند در تمام كارها و حوادث، به توصيه ى ائمه ى اطهار(عليهم السلام)بويژه امام زمان (عليه السلام) به فقهاى جامع الشرايط ـ كه نواب عام آن حضرت هستند ـ مراجعه كنند و به احكامى كه آن ها طبق موازين شرعى صادر مى كنند، عمل نمايند.

7 ـ دعا براى سلامتى امام زمان (عليه السلام) و تعجيل فرج ايشان: منتظر واقعى در هر صبح و شام با خلوص نيت از پيشگاه خداى مهربان سلامتى و ظهور امام زمان (عليه السلام)را درخواست مى نمايد.

8 ـ صدقه دادن براى سلامتى امام زمان (عليه السلام)

9 ـ انجام اعمال عبادى مانند خواندن نماز و قرآن، زيارت نمودن به نيابت از امام زمان (عليه السلام)

10 ـ توجه به اماكنى كه مورد عنايت امام زمان (عليه السلام) است نظير مشاهد مشرفه، مسجد سهله، مسجد جمكران و ...

11 ـ توسل به امام زمان (عليه السلام) و زيارت آن حضرت با زيارت ها و دعاهايى كه در كتب ادعيه مانند مفاتيح الجنان آمده و از آن جمله موارد ذيل است:

الف) دعاى عهد كه هر روز صبح بعد از نماز خوانده مى شود: اللهم رب النور العظيم و رب الكرسى الرفيع ... ،

ب) دعاى اللهم عرفنى نفسك فانك لم ان لم تعرفنى نفسك ... اين دعا در عصر روز جمعه خوانده مى شود،

ج) دعاى كه براى برآورده شدن حاجات ذكر شده است و با اين عبارت شروع مى شود: الهى عظم البلاء و برح الخفاء ...،

د) دعا براى سلامتى امام زمان (عليه السلام): اللهم كن لوليك الحجة ابن الحسن ...،

هـ) دعاى حضرت مهدى (عليه السلام) كه با اين عبارت آغاز مى شود: اللهم ارزقنا توفيق الطاعة و بعد المصيبته ...،

و) زيارت آل ياسين.

جمعه 14 مهر 1391  10:21 AM
تشکرات از این پست
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1310

پاسخ به:وظایف منتظران

وظایف منتظران نسبت به امام موعود(عج) زیاد است‌، توجه به این وظایف تا حدود زیادی می‌تواند امکان شناخت بیشتر از امامان را نیز فراهم کند.

محبت و ارتباط قلبی با امام زمان(عج)

انسان منتظر‌، پیوسته پیوند قلبی با امام زمان خود دارد . و هیچگاه این گوهر ارزنده را از دست نمی‌دهد. امام صادق(ع) فرمودند : « کسی که در زمان غیبت قائم علیه السلام بر ولایت ما ثابت و استوار بماند، خداوند به او پاداش هزار شهید عطا فرماید. » در حدیث دیگر آمده است که «بر امامت حضرت مهدی علیه السلام کسی استوار نمی‌ماند مگر آن کس که یقین قوی و شناخت صحیح داشته باشد.»

انتظار مداوم ظهور آن حضرت

باید پیوسته منتظر آن حضرت باشیم‌، و هر لحظه خود را برای آن واقعه عظیم و بی‌مانند آماده سازیم‌. خداوند متعال در قرآن‌، هدف از خلقت انسان را عبادت می‌داند و پیامبر اکرم در حدیثی معنای این آیه شریفه را بیان می‌فرمایند‌: «برترین عبادت‌ها‌، انتظار فرج است.‌‌ِ»

پس انتظار ظهور‌، رسیدن به بالاترین عبادت و دستیابی به هدف خلقت است‌. در بیان اهمیت انتظار‌، امام صادق‌(ع) می‌فرمایند‌: «‌هرکسی دوست دارد از جمله یاران حضرت قائم علیه السلام باشد‌، باید در حالی انتظار کشد که پرهیزگاری و اخلاق نیکو داشته باشد.»

دعا و درخواست از خالق یکتا برای تعجیل ظهور

حضرت مهدی(عج) در پیامی به مردم فرموده‌اند: «برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید‌، که گشایش شما همان است.‌‌» دعا برای تعجیل ظهور‌، نه تنها برای زود تر فرا‌رسیدن آن روز تاریخی راحت انسان‌ها و حاکمیت عدل در تمام جهان اثر دارد‌، بلکه وسیله‌ای برای حل مشکلات فردی و اجتماعی انسان‌ها در زمان غیبت نیز خواهد بود.

به عبارت دیگر هر‌کس به حل مشکل خود می‌اندیشد‌، برای حل آن مشکل‌، کوتاه‌ترین راه‌، دعا برای راحتی و آسایش آن امام موعود است که در نظر اهل معرفت‌، از جان آن‌ها عزیزتر است‌. خدای مهربان‌، آنگاه که کسی را به یاد امام موعود و در حال دعا کردن برای آن بزرگوار ببیند، خواسته آن فرد منتظر را نیز بسیار بهتر از آنچه خودش خواسته است بر می‌آورد.

جمعه 14 مهر 1391  10:23 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها