0

«آقاي رئيس جمهور به جاي سخنراني، مصاحبه کنيد» - روزنامه خراسان - کورش شجاعي

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

«آقاي رئيس جمهور به جاي سخنراني، مصاحبه کنيد» - روزنامه خراسان - کورش شجاعي

«آقاي رئيس جمهور به جاي سخنراني، مصاحبه کنيد» عنوان سرمقاله امروز روزنامه خراسان به قلم کورش شجاعي است كه در آن مي خوانيد:
جناب آقاي دکتر احمدي نژاد رئيس جمهور محترم حداقل به بخش هايي از سخنان شما که در برنامه زنده تلويزيوني سه شنبه شب هفته گذشته از شبکه يک سيما پخش شد انتقادهاي جدي وارد است که در اين مقال به اجمال به چند مورد اشاره مي شود البته پيش از شروع بحث بايد به صراحت اذعان کنم شما با اين که منتخب ملت هستيد و با ۲۴ميليون راي در مسئوليت رياست جمهوري قرار گرفته ايد و بر اساس قانون نه تنها رئيس جمهور ميليون ها نفري که به شما راي داده اند بلکه برآيند راي ملت و رئيس جمهور کشور هستيد، با توجه به جايگاه و مسئوليت بالايي که داريد تاکنون انتقادهاي فراواني را شنيده ايد و حتي گاه برخي افراد از خط انتقاد منصفانه گذشته اند و به تخريب و حتي تهمت عليه شما اقدام کرده اند اما با همه اين احوال مجموعه اين مسائل را خصوصا در برخي اوقات با سعه صدر تحمل کرده ايد.

بعضي ها غيرمنصفانه اقدامات مثبت دولت را نديدند

اين چند خط را از اين باب نوشتم که يادآوري کنم برخي مسئولان در دولت هاي قبلي آستانه تحمل شان حتي براي شنيدن انتقادهاي منصفانه بسيار پايين بود و برخي فضا را آن چنان بستند که مي دانيم، ولي به دلايلي بازار انتقاد منصفانه و غيرمنصفانه در هر دو دولت شما بسيار داغ بوده و هست آن گونه که حتي برنامه ها، تصميم ها و کارهاي بسيار مثبت، ضروري و موثر دولت هاي شما يا ناديده گرفته شد يا غيرمنصفانه به تندترين عبارات مورد خدشه قرار گرفت.

کدام اهل انصافي است که ساده زيستي، پرهيز از تجمل گرايي و اشرافي گري، پاک دستي و پرکاري شما را منکر شود و بر اساس کدام منطق منصفانه اي مي توان اصل سفرهاي استاني و آثار مثبت آن را خصوصا در ايجاد ارتباط مستقيم با مردم، کاهش فاصله بين مسئولان و مردم و شناسايي دردها و مطالبات مردم اقصي نقاط کشور حتي روستاها را منکر شد (بگذريم از وعده هاي فراواني که پشتوانه کارشناسي دقيق و علمي نداشت و هنوز که هنوز است به ثمر ننشسته است) واقعا چگونه مي توان منکر کار بزرگ و اقدام لازم و ضروري سهميه بندي بنزين شد؟ و چگونه مي توان اقدام شجاعانه و لازم هدفمندسازي يارانه ها را توسط شما ناديده گرفت، کاري که تمامي دولت هاي قبلي با اصل طراحي و اجراي منطقي و اصولي آن موافق بودند اما بنا به دلايل گوناگون سياسي و غيرسياسي از اجراي آن پرهيز کردند و طفره رفتند (بگذريم از اين که شيب اجراي هدفمندي به نظر بسياري از کارشناسان قابل قبول نبود و نيست و پيامدهاي منفي اين شيب تند خصوصا طي ماه هاي اخير و پس از سال اول هدفمندي يارانه ها خود را به روشني نشان مي دهد).

رسيدگي به شهرهاي کوچک و حتي روستاهاي دورافتاده در دولت شما نيز از افتخارات محسوب مي شود کارهاي بزرگي که در هيچ يک از دولت هاي قبل يا اصلا انجام نشده و يا با کارهاي انجام شده در دولت شما به هيچ عنوان قابل قياس نيست و... و البته غير از اين کارها، کارهاي لازم و بزرگ ديگري نيز توسط شما به مدد همراهي بي دريغ و وفادارانه ملت بزرگ ايران انجام شده است ولي متاسفانه برخي غيرمنصفانه و حتي گاه هتاکانه شما و تقريبا همه کارهاي دولت را و حتي کارهاي خوب و تاثيرگذار و بزرگ را به توفان تخريب سپردند و متاسفم از اين که برخي هر چند معدود حتي ادب را رعايت نکردند و به شخصيت نه تنها «احمدي نژاد» بلکه رئيس جمهور منتخب و قانوني کشور توهين کردند اما از اين مقوله بگذريم که ناخواسته بحث به درازا کشيد.

چند گله و انتقاد از رئيس جمهور

اما به نظر مي رسد تغيير گفتار و رفتار احمدي نژاد سال ۸۴ با احمدي نژاد سال ۸۹ و سال هاي بعد واقعيتي انکار ناشدني است و بايد به صراحت اذعان کرد که شما نيز خواسته يا ناخواسته گاه سخناني گفتيد و مواضعي گرفتيد و بي تعارف بگوييم گاه حتي لجبازي و خودرايي هايي کرديد که خوشايند و پسنديده نبود و گاه حتي به مذاق شيفتگان سينه چاک شما که هيچ انتقادي را از شما نمي پذيرفتند خوش نمي آمد از جمله اين که آخرالامر هيچ توجيه منطقي و پذيرفتني براي آن 11 روز خانه نشيني و به اصطلاح «دورکاري» شما يافت نشد و يا مثلا حالا که يک سال بيشتر به پايان دوره رياست جمهوري شما باقي نمانده هنوز ليست آن مفسدان اقتصادي که گفتيد در جيبتان هست بيرون نيامده است، هر چند حداقل دوبار تاکنون گفته ايد که رونوشتي از اين ليست را به قوه قضاييه داده ايد.

راجع به فساد بزرگ مالي هم که نه موضع مستحکم گرفتيد و نه کسي از بدنه دولت و يا حتي مديران را عزل کرديد و نه حتي جلوي فرار خاوري گرفته شد و نه حتي شما و يا لااقل وزير اقتصاد يا رئيس کل بانک مرکزي از مردم عذرخواهي هم نکرديد و به جاي آن چند بار بر اين نکته تاکيد کرديد که دولت شما پاک ترين دولت است اين در حالي است که بالاخره اين فساد ننگ آور در زيرمجموعه دولت شما رخ داده است، همچنين برخي از وعده هاي شما مبني بر کنترل تورم و حتي پايين آوردن آن در حد تک رقمي شدن نه تنها محقق نشد بلکه خصوصا در سال جاري بر ميزان تورم افزوده شد.

قصد ورود به بازار بلبشو و راز و رمز آلود سکه و ارز را ندارم که بحث در اين باره خود فرصتي مستوفي مي طلبد. اما قضيه روز به روز گران شدن برخي مايحتاج عمومي مردم مانند مواد غذايي و پروتئيني و خصوصا مرغ آن هم در آستانه ماه مبارک رمضان از ديگر مشکلاتي بود که براي مردم در بحث معيشت به وجود آمد که اين خود نيز بحث دراز دامني است. از افزايش نجومي و کمرشکن اجاره هاي خانه که نيز داغ بر دل هاي مستاجران خانه به دوش گذاشته است بگذريم هدف اين نوشته بيان اين موضوعات هم نبود که انتقادپذيري شما باعث لغزيدن قلم بر کاغذ و نوشتن اين مطالب شد وگرنه آقاي رئيس جمهور در برخي استان ها و شهرهاي کوچک نه تنها از استاندار بلکه از يک فرماندار يا مدير کل يا رئيس يک اداره و يا بازپرس يک محکمه قضايي نمي توان کوچک ترين انتقادي کرد باز هم گلي و هزاران گل به جمال شما که اگر به برخي انتقادها وقعي نمي نهيد لااقل برخي از آن ها را گوش مي کنيد اما کمي هم به موضوع اصلي که سخنان شما در شبکه يک سيما بود بپردازيم.

۱- نه تنها کارشناسان عرصه رسانه بلکه همه مردم به خوبي دريافته اند که آن چه از شبکه اول سيما پخش شد يک «مصاحبه» نبود بلکه يک سخنراني تقريبا يک طرفه بود و ارائه آن چه شما مي خواستيد و نه پاسخ به سوال هاي مطرح در ذهن و زبان مردم.

۲- البته اين حق شماست که به عنوان رئيس جمهور براي رساندن صدايتان به مردم از رسانه ها استفاده کنيد اما عنوانش را سخنراني بگذاريد نه مصاحبه.

۳- برخي از کلمات و عباراتي که شما در اين سخنان و برخي از صحبت هاي قبلي از تريبون هاي مختلف به کار برده ايد متناسب با شأن علمي و دانشگاهي دکتر محمود احمدي نژاد و خصوصا رئيس جمهور منتخب ملت بزرگ ايران نبوده و نيست. براي جلوگيري از طولاني شدن مطلب از ذکر مصاديق پرهيز مي کنم که متن صحبت هاي شما هم به صورت زنده پخش شده و هم در سايت خود شما و خبرگزاري ها موجود است.

۴- اين که در آن برنامه تلويزيوني عبارت «از کجا مي دانيد» را در پاسخ به سوال مجري با اشاره به اين که يک سال ديگر بيشتر از عمر دولت شما باقي نمانده است را بر زبان مي رانيد آن هم با لحني توام با شوخي و خنده چه مفهومي دارد آيا اين گونه حرف زدن آن هم توسط رئيس جمهور قرين صواب است آيا اين گونه حرف زدن خود به گمانه و يا شبهه «پوتين- مدودف» دامن نمي زند؟

آقاي رئيس جمهور آيا بهتر نيست که اگر قصد داريد کسي و يا جرياني را که صالح مي دانيد و يا دوست مي داريد ادامه کار دولت شما را پي گيري کند به صراحت مطرح کنيد، شما که در سخن سر دادن، خوب و پيوسته صحبت کردن و توجيه حتي برخي کارهاي نه چندان کارشناسي شده، آدم موفقي هستيد و کمتر کسي ياراي مجادله و محاجه با شما را دارد.

۵- در سخنان متعددي از جمله در صحبت هاي آن شب شبکه اول سيما به صراحت و به کرات به تلويح از دخالت ديگر قوا حتي در حوزه تصميم سازي و تصميم گيري مسائل اجرايي و مربوط به دولت گله کرده ايد اگر اين امر وجود دارد چرا يک بار و براي هميشه قاطعانه به اين دخالت هاي مورد ادعا پايان نمي دهيد.

۶- شما بارها و بارها من جمله در همين برنامه سيما از سيستم بانکي کشور و حتي ربوي بودن آن در برخي موارد گله کرده ايد. آقاي رئيس جمهور حرف مردم اين است شما که رئيس قوه مجريه هستيد ديگر چرا گله مي کنيد، گله ها را به مردم واگذاريد که نه قدرتي در اختيار دارند نه امضايشان براي عزل و نصب و تغيير رويکرد و برنامه بانک ها و ديگر سازمان ها خريداري دارد!

آن چه به ذهن مي رسد اين است که شما به کمک همکارانتان از طريق قانون بايد سيستم بانکي و ديگر مشکلات کشور را حل کنيد نه اين که بارها و بارها گله کنيد.

۷- آقاي رئيس جمهور در همين برنامه، شما به صراحت گفتيد «بانک ها اموال زيادي دارند که مي توانند آن ها را بفروشند و ادامه داديد که گفته ايم امسال و سال بعد ۳۶ هزار ميليارد تومان اموال مي فروشيم و با آن بودجه عمراني تامين مي کنيم، اين کار يک افتخار براي دولت است بانک ها اموال زيادي دارند که مي توانند آن ها را بفروشند و به صورت وام در اختيار فعالان اقتصادي قرار دهند».

آقاي رئيس جمهور اين در حالي است که شما، وزير اقتصاد و رئيس کل بانک مرکزي براي اجرايي شدن اين کارها مي توانيد برنامه اي مدون و اساسي طراحي و به مورد اجرا بگذاريد. اما آن چه مردم در صحنه عمل شاهد هستند نه تنها فروش اين اموال نيست بلکه قد کشيدن برج هاي آنچناني اين بانک ها و برخي سازمان ها در جاي جاي پايتخت و ديگر شهرهاي کشور است، به نظر شما اين پارادوکس بين حرف هاي پسنديده و ايده آلي شما و واقعيت هاي موجود در جامعه را مردم چگونه مي توانند براي خود توجيه کنند؟

۸ - آقاي رئيس جمهور در همين برنامه در بخشي از سخنان خود گفته ايد «مثلاً در خوراک دام ۴ نفر بودند که ۴۰سال است دارند خوراک دام وارد مي کنند اين ها راه و چاه کار را بلد بودند، ۱۰درصد پول را مي دادند جنس را مي آوردند و بعد ۹۰درصد بقيه را مي دهند، وقتي اين ها را زديد يک آدم جديد رفت و آن طرف هم گفت بايد ۱۰۰ درصد را بدهيد.»

آقاي رئيس جمهور سوال اين است چرا بايد واردات اين گونه نهاده ها که با معيشت و ارزاق عمومي مردم ارتباط دارد به گفته شما ۴۰ سال در انحصار ۴نفر باشد، اگر ديگران در شکستن اين انحصار کوتاهي يا قصور کردند شما چرا اين کوتاهي را جبران نکرديد و اين انحصارها را نشکستيد؟

آيا انحصار در هر امري زمينه ساز بروز تخلف و فساد نيست؟ چرا شما امثال اين انحصارها را با قدرت و با اتکا به پشتوانه راي خود و با توجه به اين که رئيس جمهور کشور هستيد قاطعانه نمي شکنيد؟

آيا اثر تحريم هاي روز به روز تشديد شونده بدخواهان و دشمنان اين ملت طلب نمي کرد دولت هاي قبلي و خصوصاً شما در جهت خوداتکايي توليد نهاده ها حرکت مي کرديد؟

آيا از دامن نامبارک امثال همين انحصارها سلطان شکر و سلطان موز و سلطان گوشت و... زائيده نشده اند؟

کلام به درازا کشيد، پس به همين جا ختم مي کنم و از شما به عنوان رئيس جمهور به خاطر تمام کارهاي خوب، بزرگ و موثري که براي مردم، کشور و نظام اسلامي انجام داده ايد به عنوان عضو کوچکي از جامعه بزرگ ايران صميمانه تشکر مي کنم اما از شما گلايه ها، انتظارات و انتقادهاي جدي هم داريم و اميدواريم در فرصت باقي مانده خدمتگزاري با استفاده از ظرفيت هاي فوق العاده کارشناسي و نخبگان موجود در کشور و قدرشناسي بيشتر از همراهي هاي بي دريغ ملت بزرگ و شريف ايران، مجموعه دولت کارهايي درخور، مناسب و تاثيرگذار خصوصاً در امر کنترل و مهار تورم و تسهيل معيشت مردم انجام دهد.

جمعه 24 شهریور 1391  12:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها