0

«پيام نشست ۴ جانبه قاهره» - روزنامه خراسان - سعدالله زارعي

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

«پيام نشست ۴ جانبه قاهره» - روزنامه خراسان - سعدالله زارعي

«پيام نشست ۴ جانبه قاهره» عنوان يادداشت روز روزنامه خراسان به قلم سعدالله زارعي کارشناس مسائل خاورميانه است كه در آن مي خوانيد:

نشست چهار جانبه حل مسائل سوريه با حضور ايران، مصر، ترکيه و عربستان روز گذشته در قاهره برگزار شد.

از نتايج اين نشست که به گزارش خبرگزاري ها شامگاه روز گذشته در قاهره آغاز شد گزارشي منتشر نشده است اما نفس برگزاري اين نشست پيام هاي مهمي دارد.

در حال حاضر تاکيد مصر بر حل و فصل مسالمت آميز بحران سوريه نشان دهنده عبور از فضاي امنيتي به سمت فضاي سياسي است و اين که مصري ها با توجه به جايگاه خود در منطقه و جهان اسلام در اين مقطع ابتکار چنين طرحي را در حوزه عربي برعهده گرفته اند گام رو به جلويي به حساب مي آيد.

منتهي با توجه به اين که دو عضو اين اجلاس چهار جانبه يعني ترکيه و عربستان طي ماه هاي گذشته به طور علني به ارسال اسلحه به سوريه و حرکت بر روي فضاي امنيتي درباره سوريه تمرکز داشتند اين سوال پيش مي آيد که آيا مي توان به نتايج اين نشست اميدوار بود:

حضور جمهوري اسلامي ايران در اين مذاکرات کفه معادلات را به نفع حل بحران سوريه از طريق راه حل سياسي سنگين کرده است.

اگر به مواضع جمهوري اسلامي ايران، مصر، ترکيه و عربستان نگاهي داشته باشيم به طور مشخص موضع ايران و مصر را مي توان بر محور حل و فصل مسائل سوريه از طريق گفت وگوي سياسي متمرکز دانست و در مقابل ترکيه و عربستان بر مدار مباحث امنيتي حرکت کرده اند اما حضور در نشست قاهره به نوعي به معناي پذيرفتن راه حل سياسي از سوي عربستان و ترکيه است و اين که با توجه به شرايط داخلي سوريه اين دو کشور نتوانسته اند از طريق فضاي امنيتي به نتايج موردنظر خود در سوريه دست پيدا کنند.

البته برخي مواضع مقام هاي مصري درباره سوريه اين نکته را به ذهن متبادر مي کند که اگر مصري ها در اين مذاکرات صادق بوده و ضمن پرهيز از پيش داوري توسل به شيوه هاي نظامي و امنيتي را محکوم و از ظرفيت هاي خود براي متقاعد کردن گروه هاي تروريستي به کنارگذاشتن سلاح استفاده کنند اين مذاکرات مي تواند دريچه اي در سوريه براي حل و فصل مسائل بين دولت و مخالفان باز کند به عبارتي موفقيت مذاکرات قاهره تا حد زيادي به نگاه واقع بينانه مصري ها به سياست داخلي سوريه بستگي دارد.

حضور ايران در نشست قاهره نکته بسيار مثبتي براي حل بحران در سوريه است به شرط آن که ديگر اضلاع اين نشست به طور صادقانه با موضوع سوريه برخورد کنند در غير اين صورت با پافشاري ترکيه و عربستان روي مواضع قبلي که به شکست مذاکرات خواهد انجاميد فضاي جديدي از تبليغات ضد ايراني و ضد سوري به وجود خواهد آمد.

جمهوري اسلامي ايران در اين فضا بايد هوشمندانه حرکت کرده و ضمن بيان شفاف مواضع خود ، هرگونه توافقي را به مذاکرات و توافق طرفين در داخل سوريه موکول کند.

جمعه 24 شهریور 1391  12:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها