اين پل تاريخي بر اساس کتيبه مرمرين آن داراي قدمت بيش از 400 ساله و متعلق به دوره صفويان است و به گفته کارشناسان به دليل شکل قوسي آن، تنها پل منحني تاريخي در استان اصفهان به شمار مي آيد . در جلد 10 فرهنگ جغرافيايي ايران درباره پل فلاورجان نوشته شده است: "اين پل از زمان شاه عباس صفوي است و در محل به پل ورگان معروف است".
در لغت نامه دهخدا نيز آمده است: "پل فلاورجان در اصفهان است و دو فرسخ با پل "بابامحمود" فاصله دارد". اين پل با پايه هاي سنگي داراي 140 متر طول، 7/5 متر عرض و 18 دهنه آجري است و دو دهنه آن به علت ريختن نخاله هاي ساختماني مسدود شده است. تردد خودروهاي سبک و سنگين بر روي اين پل، تخريب و ريزش مصالح در لايه هاي مياني پل و به سرقت رفتن کتيبه مرمرين آن در سال 86 که تاريخ بناي پل ورگان را سال 999 هجري قمري معرفي ميکرد، موجب نگراني اهالي فلاورجان بويژه طرفداران ميراث فرهنگي شده است.
به گفته برخي از دوستداران ميراث فرهنگي اين عوامل باعث شده است که اين اثر تاريخي در فهرست آثار ملي ايران به ثبت نرسد. پل قديمي ورگان که در ورودي شهر فلاورجان قرار دارد براي عبور کاروانيان بنا شده بود و عرض آن تا قبل از سال 1342 هجري شمسي، پنج متر بود. اما عرض دهنه اين پل به دليل ساخت تاسيسات ذوب آهن اصفهان و صنايع فولادسازي توسط مهندسان آلماني از هر سو به اندازه 40 سانتيمتر براي عبور کاميونهاي سنگين حامل مصالح ذوب آهن با بتون تقويت شد و افزايش يافت.
با اينحال اکنون روزانه صدها خودرو سبک و سنگين با عبور از اين پل وارد شهر فلاورجان ميشوند و موجبات ويراني بيشتر پل را فراهم آورده اند. علاوه بر آن، تأسيسات نصب شده به بدنه پل نيز سبب شده است تا به چهره اين اثر تاريخي خدشه وارد شود، اين در حالي است که برخي از اين تاسيسات هيچ عملکردي ندارد.
به گفته شهروندان فلاورجاني، هيچ گونه اقدامي از سوي سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان و شهرداري فلاورجان براي مرمت و زيبا سازي اين پل تاريخي صورت نگرفته است.
اين شهروندان در گفت و گو با ايرنا تصريح کردند: مسوولان فقط قول هايي در حد حرف به مردم داده اند و اين در حالي است که پل فلاورجان تنها اثر تاريخي باقي مانده اين شهر است.
به گفته اين شهروندان، پل تاريخي فلاورجان به شکل معنوي در دل مردم جا دارد به طوريکه نام شهر "فلاورجان" نيز از اين پل گرفته شده و به نحوي هويت فلاورجان با اين پل گره خورده است.