0

بانک ژن گياهان ملي ايران ، بزرگترين در خاورميانه

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بانک ژن گياهان ملي ايران ، بزرگترين در خاورميانه

 رئيس بخش تحقيقات ژنتيک و ذخاير توارثي کشور گفت: علي رغم تهيه پيش نويس ملي حفاظت و بهره وري از منابع ژنتيکي کشور درسال 81، متاسفانه هيچ گام اساسي براي اجراي آن در کشور از سوي مسئولان وزارت جهاد کشاورزي برداشته نشده است.
    جواد مظفري رئيس بخش تحقيقات ژنتيک و ذخاير توارثي کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: اصلاح نژادي گياهان توليد ارقام جديد گياهي، رفع نيازهاي غذايي کشور، افزايش سطح محصولات استراتژيک مانند گندم و در نهايت بهبود کيفيت محصولات غذايي را در پي خواهد داشت.
    وي با بيان اينکه بانک ژن گياهي ملي ايران ،بزرگترين بانک ژن گياهي خاورميانه است گفت: پس از ايران کشور هاي ترکيه، پاکستان و مصر به ترتيب رتبه هاي دوم تا چهارم ارقام نگهداري شده در بانک ژن گياهي را به خود اختصاص داده اند.
    وي خاطر نشان کرد: با توجه به وجو 61 هزار نمونه ژنتيکي در بانک ژن گياهي ملي ايران، مسئولان بخش کشاورزي و هئيت دولت، بايد قوانين مدوني را براي حفاظت و حمايت و بهره وري مناسب از منابع ژنتيکي گياهان کشور به سود توسعه و رونق بخش کشاورزي کشور ارائه دهند.
    مظفري با اشاره به اينکه در سال 81، پيش نويس قانون ملي حفاظت و بهره وري از منابع ژنتيکي گياهي کشور در وزارت جهاد کشاورزي ارائه شد خاطر نشان کرد: تا کنون مسئولان اين وزارتخانه هيچ گامي براي اجراي اين قانون در کشور برنداشته اند

 

'‌جواد مظفری' عصرشنبه درحاشیه گردهمایی سالانه بخش تحقیقات ژنتیك و بانك ژن گیاهی ملی ایران در كرج به خبرنگار ایرنا افزود: در 70 سال گذشته، منابع ژنتیكی بسیاری دركشور جمع آوری شده و درحال نگهداری است.

وی ادامه داد: با توجه به گذشت این سالها، فضای نگهداری این منابع مستهلك شده و از استانداردهای لازم برخوردار نیست.

وی اظهار داشت: همچنین فضای نگهداری این منابع به اندازه كافی نیست و اگر این فضاها را توسعه ندهیم، ‌این منابع درمعرض نابودی قرار می گیرد.

مظفری با بیان اینكه امكانات نگهداری در بخش ژنتیك برای 30 سال گذشته است و دیگر پاسخگو نیست، بیان داشت: ‌منابع ژنتیكی فقط در محیط زیست توسط مردم، حیوانات و یا دام از بین نمی رود، بلكه درهمین بانك ژن كه جمع آوری شده و نگهداری می شود نیز درمعرض خطر قرار دارند.

وی یادآور شد: كشورهای همسایه ای كه بانك ژن خود را دیرتر از ما راه اندازی كرده اند، امروز با به روز رسانی و تجهیز امكانات خود در این زمینه، از ما جلوتر هستند.

مظفری گفت: ژنتیك را تنها یك بخش تحقیقاتی نباید درنظر گرفت.

وی بیان داشت: برای ارتقا و توسعه بانك ژن گیاهی، وزارت جهادكشاورزی باید به مصوبه سازمان پدافند غیرعامل كه این مجموعه را به عنوان یكی از دو نقطه حساس امنیتی بخش كشاورزی تشخیص داده لست، اهمیت دهد و آن را اجرا كند.

چهارشنبه 22 شهریور 1391  2:30 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها