مدیر عامل سازمان پسماند شهر تهران در گفتوگو با فارس:
شیرابه ۵۰ ساله زبالههای شهر در آراد کوه/ساخت تصفیهخانه شیرابه برای نخستین بار در کشور
خبرگزاری فارس: مدیر عامل سازمان پسماند شهر تهران گفت: شیرابه موجود در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه نتیجه 50سال دفن غیراصولی زباله های شهر تهران بوده که بارش های فصلی نیز به حجم آن افزوده است و طی سالیان گذشته نیز اقدامی برای رفع آن صورت نگرفته تا در نهایت به عنوان میراثی به شهر رسیده است.
سیدمحمد فیاض در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس با تاکید براینکه اجرای مدیریت پسماندها با کمترین آثار سوء زیست محیطی در شهر تهران چشم انداز اصلی سازمان است گفت: در راستای تحقق این هدف طی دوسال گذشته اقداماتی صورت گرفته است که از جمله می توان به امکان پردازش 100درصدی پسماندها ، توسعه فضای سبز مجتمع پردازش، افزایش ظرفیت تولید کمپوست وپروژه های استحصال انرژی از پسماند به روش هاضم و ریجکت سوز و تصفیه شیرابه اشاره کرد.
وی در ادامه به تشریح مشکل شیرابه پرداخت و اضافه کرد : شیرابه موجود در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه نتیجه 50سال دفن غیراصولی زباله های شهر تهران بوده که بارش های فصلی نیز به حجم آن افزوده است و طی سالیان گذشته نیز اقدامی برای رفع آن صورت نگرفته تا در نهایت به عنوان میراثی به شهر رسیده است.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه به اقدامات صورت گرفته دراین خصوص اشاره کرد و گفت: با افزایش ظرفیت پردازش پسماندها و متوقف شدن دفن مستقیم در سال گذشته عملا" تولید شیرابه نیز به حداقل رسیده است و پروژه تصفیه خانه نیز به منظور تصفیه تدریجی شیرابه های موجود ساخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه پروژه تصفیه شیرابه برای نخستین بار در کشور اجرا میشود ،خاطرنشان کرد: این پروژه در مساحتی 3هکتاری ساخته می شود و برای آماده سازی آن بیش از 25هزار مترمکعب خاکبرداری صورت گرفته و نیاز به 6400مترمکعب بتن ریزی و 700تن آرماتور بندی خواهد داشت.
فیاض در ادامه به پیشرفت عملیات عمرانی و ابنیه این پروژه اشاره کرد و افزود : هم اکنون 70درصد عملیات عمرانی این پروژه شامل احداث مخازن ، اتاق های کنترل و... به پایان رسیده است.
وی همچنین با بیان اینکه این پروژه به بیش از 6کیلومتر لوله کشی نیاز خواهد داشت ادامه داد: درحال حاضر تمام لوله و اتصالات و شیرآلات موردنیاز تصفیه خانه شیرابه خریداری و در حال نصب است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند افزود : تمام تجهیزات مکانیکی این پروژه نیز شامل پل ها ، نیم پل ها ، پاروها و... ساخته شده و جهت نصب به کارگاه انتقال یافته اند.
وی در ادامه به پیشرفت 40درصدی عملیات اجرایی این پروژه در بخش تاسیسات و ورود دستگاه های اصلی آن به کشور اشاره کرد وی گفت : این تجهیزات شامل دستگاه MBR به عنوان مهمترین بخش در فرآیند تصفیه و دستگاههای بلوئر یا دمنده هوا و دفیوز می باشند و از کشورهای تایوان و آلمان خریداری شدهاند.
فیاض ادامه داد : عملیات نصب دستگاه بلوئر آغاز شده و دستگاه های دفیوز و ام بی آر نیز طی روزهای آتی وارد کارگاه خواهند شد.
وی در پایان تصریح کرد : با شروع کار تصفیه خانه ، شیرابه های موجود پس از تصفیه جهت آبیاری درختان غیرمثمر مجتمع آرادکوه بکار می رود و پیش بینی می شود ظرف 18 ماه دیگر هیچ شیرابه ای باقی نماند.