0

دعا

siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 16696

دعا

1. گشایش در دعا
ما كان الله لیفتح علی عبد باب الشكر و یغلق عنه باب الزیاده، و لا لیفتح علی عبد باب الدعا و یغلق عنه باب الاجابه. (حكمت 435)
چنین نیست كه خداوند، باب شكر را بر بنده ای بگشاید و در فراوانی را بر او ببندد و چنین هم نیست كه باب دعا را بر كسی بگشاید، اما در اجابت را به رویش ببندد.
2. نیازمندتر به دعا
ماالمبتلی الذی قد اشتد به البلا، باحوج الی الدع من العافی الذی لا یامن البلا!. (حكمت 302)
كسی كه از بلا رسته است چون از بلا ایمن نیست از بلا رسیده ای كه گرفتار درد و رنج است به دعا نیازمندتر است.
3. دفع بلا با دعا
ادفعوا امواج البلا بالدعا. (حكمت 146)
امواج بلا را با دعا بازپس رانید.
4. اخلاص در سؤ ال
(قال لابنه الحسن علیه السلام): و اخلص فی المساله لربك: فان بیده العطا و الحرمان. (نامه 31)
(به فرزندش امام حسن علیه السلام فرمود): در سؤ ال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زیرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
5. نومیدنشدن از كندی اجابت
فی وصیته لابنه الحسن علیه السلام: اعلم ان الذی بیده خزائن السموات و الارض قد اذن لك فی الدعا، و تكفل لك بالاجابه ... فلا یقنطنك ابطا اجابته فان العطیه علی قدر النیه. (نامه 31)
امام علیه السلام در وصیت خویش به فرزندش امام حسن علیه السلام فرمودند: بدان آن خداوندی كه گنجینه های آسمان ها و زمین به دست او است به تو اجازه دعا داد و اجابت آن را به عهده گرفته است.
پس تاخیر اجابت دعایی كه به بارگاه خداوند نموده ای ، ناامیدت نسازد؛ زیرا عطای الهی به قدر نیت است.
6. محروم نبودن از اجابت
من اعطی اربعا لم یحرم اربعا، من اعطی الدعا لم یحرم الاجابه. (حكمت 135)
هر كه را چهار چیز دهند، از چهار چیز محروم نماند، آن را كه دعا دهند از اجابت محروم نكنند.
7. همانند تیرانداز بدون كمان
الداعی بلا عمل كالرامی بلاوتر. (حكمت 337)
دعاكننده بدون عمل، مانند تیرانداز بدون وتر (زه كمان) است.
8. طریقه دعاكردن
اذا كانت لك الی الله سبحانه حاجه فابدا بمساله الصلاه علی رسوله صلی الله علیه و آله ثم سل حاجتك: فان الله اكرم من ان یسال حاجتین فیقضی احداهما و یمنع الاخری. (حكمت 361)
هرگاه به درگاه خدای سبحان حاجتی داری، قبل از این كه از خدا بخواهی، بر پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله صلوات فرست، سپس نیازت را بخواه؛ زیرا خداوند كریم تر از آن است كه در دو حاجت، یكی را قبول و دیگری را رد كند.

سه شنبه 21 شهریور 1391  4:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها