0

على (ع) برترین و مظلوم‏ترین

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

على (ع) برترین و مظلوم‏ترین

امیر مؤمنان(‏علیه السلام) مى‏فرماید:
از آن لحظه كه پیامبر خداصلى الله علیه وآله رحلت كرد همواره مظلوم بوده‏ام (1) .
ابن شهرآشوب روایت مى‏كند كه حضرت بر منبر نرفت، جز آن كه در پایان كلامش، پیش از پایین آمدن از منبر این جمله را مى‏فرمود:
مازلت مظلوما مذ قبض رسول‏الله‏صلى الله علیه وآله حتى یومنا هذا. (2)
روزى یك نفر اعرابى در بین سخنان حضرت‏علیه السلام فریاد زد:
«وا مظلمتاه‏».
حضرت على‏علیه السلام او را به حضور طلبید، هنگامى كه نزدیك شد، به او فرمود:
به تو یك بار ستم شده است و به من به تعداد مدر و وبر ظلم شده است. (3)
مدر به معنى كلوخ و وبر به معنى كرك حیوانات است، و این كنایه از كثرت است. و در روایتى این اضافه آمده است:
هیچ خانه‏اى از عرب نیست، جز این كه مظلمه و حق من بر گردنشان است واز هنگامى كه این جا نشسته‏ام، همواره مظلوم بوده‏ام. (4)
مظلومیت امیرالمؤمنین‏علیه السلام به یك جهت محدود نمى‏شود و همواره در جهات مختلف، این مظلومیت‏سارى و جارى بوده است. یكى از این جهات مظلومیت، عدم درك صحیح از معارف و مقاماتى است كه پیامبر گرامى‏صلى الله علیه وآله اسلام براى آن حضرت‏علیه السلام برشمرده‏اند. این مظلومیت، علاوه بر آن حضرت به شیعیان و دوستان حضرت امیرعلیه السلام نیز سرایت كرده است و همواره در طول تاریخ عده‏اى كه اكثرا عداوت و غرض سوء داشته‏اند اقسام تهمت‏ها و افتراها را به شیعیان نسبت مى‏دهند. متاسفانه این اقدامات ناپسند تا زمان حاضر نیز ادامه یافته است.
فردى در جریده‏اى با متهم كردن شیعه و امام على‏علیه السلام مقاله‏اى نوشته، كه ادب مانع نقل آن است.
از این رو تنها قطعه‏هایى را كه این نویسنده آن‏ها را تخطئه و مسخره كرده است مى‏آوریم:
«اعتقاد به این كه هر كه ولایتش درست نباشد، نماز و روزه و سایر اعمال عبادیش نیز درست نیست، اعتقاد به این كه قرآن واقعى در دست ما نیست... اعتقاد به این كه هر كس حب ائمه را در دل داشته باشد، همه گناهانش بخشیده شده و وارد بهشت مى‏شود و هر كس حب آن‏ها را نداشته باشد، روى بهشت را نخواهد دید... (5) »
متاسفانه ایشان هیچ سند و مدركى از شیعه ارایه نداده است و گرچه این نسبت‏ها به این صورت، درست نیست و آمیخته با تحریف است ولى از آن‏جا كه مظلومیت امام على‏علیه السلام در صحنه تهمت‏هاى ناروا ریشه‏اى قدیم و قویم دارد، در این مقاله به احادیثى استناد مى‏كنیم كه مقبول همه مسلمانان اعم از شیعه و سنى باشد و پاسخى در خور به این نویسنده مى‏دهیم.
در آغاز توجه به چند نكته ضرورى است;
عدم تحریف قرآن
الف: شیعه قرآن موجود را قرآن واقعى مى‏داند و امروزه نیز همگان، همین عقیده را دارند و در پاسخ به این گونه تهمت‏ها، كتاب‏هاى گوناگونى نوشته شده است. (6)
هر روزه نیز باید مقاله‏ها و كتاب‏هایى در دفاع از شیعه و امامت نوشته شود زیرا تامسلمانان تسلیم اسراییل و آمریكا نشده‏اند، سهم بزرگى از بار سركوبى مسلمانان مبارز بر دوش این گروه از نویسندگان دستگاه‏هاى تبلیغاتى آنان است!
اصول عقیدتى، تقلید ناپذیرند
ب: اصول عقیدتى، تقلیدى نیست و باید با منطق و برهان اثبات شود. ولى روش استدلال در باورهاى كلامى دو گونه است: در بخش‏هایى نظیر توحید و اثبات نبوت، از برهان‏هاى عقلى بیشتر استفاده مى‏شود و در بخش‏هایى نظیر برزخ و معاد كه تجربه علمى در آن وادى قدمى ننهاده و اثباتا و نفیا سخنى ندارد، پس از اثبات اساس و واقعیت آن‏ها از طرق عقلى، در بیان كیفیات و ویژگى‏ها تنها راه، تمسك به وحى و سخنان پیامبران و امامان علیهم السلام است. و به همین جهت در این مساله متافیزیكى به احادیث معصومان علیهم صلوات‏الله تعالى استدلال مى‏شود.
نقش ولایت الهى و ولایت طاغوت در پذیرش اعمال
ج: قرآن كریم انسان را از دو حال بیرون نمى‏داند; یا تحت‏سرپرستى خدا و پیامبران و امامان نوراند، همچنان كه آیه شریفه مى‏فرماید:
«الله ولی‏الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الى النور...» (7)
خداست‏سرپرست كسانى كه ایمان آورده‏اند، آنان را از تاریكى‏ها به نور مى‏برد...
و یا تحت نظارت و امام نار، چنان كه مى‏فرماید:
«والذین كفروا اولیاؤهم الطاغوت یخرجونهم من‏النور الى‏الظلمات (8) »
و آنان كه كافر شدند سرپرستان‏شان طاغوت است كه آنان را از نور هدایت‏به ظلمات مى‏برند.
همچنین رهبر و امام نیز یا امام نور است و یا امام نار، بنابراین، یا باید پیرو امام هدایت‏باشیم یا در چنگال امام ضلالت، و نمى‏توان بین دو متناقض و یا متنافى جمع كرد. قرآن درباره امامان نور مى‏فرماید:
«و جعلناهم ائمه یهدون بامرنا... (9) »
و آن پیامبران را امامانى قرار دادیم كه هدایت مى‏كنند به امرما.
و درباره فرعونیان مى‏فرماید:
«وجعلناهم ائمه یدعون الى‏النار و یوم‏القیامه لاینصرون و اتبعناهم فی هذه‏الدنیا لعنه ویوم‏القیامه هم من‏المقبوحین (10) »
و آنان را امامانى كه به سوى آتش مى‏خوانند، گردانیدیم، و روز رستاخیز یارى نخواهند شد. و در این دنیا لعنتى بدرقه - نام - آنان كردیم و روز قیامت - نیز - ایشان از زشت رویانند.
شرایط عذاب و آمرزش
چند مبحث‏بسیار مهم و طولانى با موضوع این مقاله مرتبط است كه خود نیازمند مقالات گسترده‏اى است; نظیر این كه رحمت الهى شامل هر كس كه معاند نباشد، شده و او روزى نجات خواهد یافت، یا خداوند متعال تا اتمام حجت نكند، عذاب نمى‏كند و بنابراین جاهل قاصر معذور است.
مساله دیگر، آمرزش گناه به دلیل محبت اهل بیت‏علیهم السلام بى قید و شرط و بى‏توبه و تصفیه نیست و گرنه لازمه‏اش آن است كه گفته شود، مسلمان واقعى كه همان پیرو اهل بیت‏علیهم السلام است، هیچ تكلیفى ندارد و تمام شریعت اسلام لغو است‏بدیهى است كه هیچ‏كس چنین سخنى نگفته است و نمى‏گوید.
روایاتى در شرایط آمرزش محب اهل بیت علیهم السلام
چند دسته از روایات، به روشنى بیان مى‏كند كه تنها، عمل كسى پذیرفته است كه در تمامى مراحل از جمله پیروى از امام حق، تسلیم فرمان پروردگار باشد، هواى خویش را بر خداى خود مقدم ندارد. در دیدگاه قرآن كسى مستحق آمرزش است كه مصداق آیه زیر نباشد كه مى‏فرماید:
«نؤمن ببعض و نكفر ببعض (11) »
به بخشى از دستورات خدا گرایش داریم و به بعضى (مثل امامت) گردن نمى‏نهیم.
حال پس از این مقدمه طولانى وارد اصل بحث‏شده و در هر باب، روایاتى را نقل مى‏كنیم. در نقل روایات اولویت، با روایات اهل سنت است تا ایرادى بر مطالب وارد نشود.
حب اهل بیت‏علیهم السلام شرط رستگارى
ابن عباس در حدیثى طولانى از پیامبر اكرم‏صلى الله علیه وآله، على‏علیه السلام صحنه قیامت را چنین ترسیم مى‏نماید:
«... فرداى قیامت من و... و برادرم و پسر عمم و دامادم على‏بن ابى‏طالب كه بر ناقه‏اى از ناقه‏هاى بهشت... سوار است و در دستش لواى حمد است، سواره وارد محشر مى‏شویم، پس او از كنار هیچ جمعى از ملائكه نمى‏گذرد مگر این مى‏گویند:
این شخص ملك مقرب است‏یا نبى مرسل یا حامل عرش پروردگار جهانیان.
آنگاه فریادگرى از نزد عرش الهى ندا مى‏دهد:
این شخص نه فرشته مقرب است و نه نبى مرسل و نه‏حامل عرش رب‏العالمین، «هذا علی‏بن ابی طالب امیرالمؤمنین و امام‏المتقین و قائد الغرالمحجلین، الى جنان رب‏العالمین، افلح من صدقه و خاب من كذبه، ولو ان عابدا عبدالله بین الركن والمقام الف عام و الف عام حتى یكون كالشن البالی ولقى‏الله مبغضا لآل محمداكبه‏الله على منخره فی نار جهنم.» (12)
این على‏بن ابى‏طالب است كه امیر مؤمنان، پیشواى پرهیزكاران و رهبر رو سپیدان جهان به سوى بهشت‏هاى پروردگار جهانیان است. كسى كه او را تصدیق كند رستگار و كسى كه او را تكذیب كند، زیانكار است.
اگر عابدى در مسجدالحرام بین ركن و مقام، هزار سال و هزار سال خدا را آنقدر عبادت كند كه بسان مشك آب كهنه‏اى لاغر گردد ولى با بغض آل محمد در پیشگاه خدا حاضر شود خدا او را به رو در آتش جهنم اندازد.
نظیر این حدیث را شهید ثالث قاضى نورالله شوشترى و آیت‏الله نجفى مرعشى در كتاب گرانسنگ احقاق‏الحق و ملحقات الاحقاق (13) آورده‏اند. این كتاب، پس از نقل روایتى از منابع اهل سنت‏به تعدادى دیگر از مصادر آنان ارجاع مى‏دهد و ما نیز نام برخى از آن آثار را ذكر مى‏كنیم.
ابن مسعود نیز مى‏گوید: پیامبرصلى الله علیه وآله از خانه زینب - بنت جحش، یكى از همسرانش - به خانه ام سلمه آمد - و آن روز نوبت همسردارى ام‏سلمه بود- پس از لحظه‏اى، على آمد، پیامبر خداصلى الله علیه وآله فرمود:
اى ام سلمه! على است، او را دوست‏بدار، گوشتش از گوشت من، و خونش از خون من، و او خزینه‏دار علم من است، و گوش فراده و شاهد باش و شهادت بده كه واقعا قاتل ناكثین و قاسطین و مارقین، پس از من، او است، و او است كه كمر دشمنانم را مى‏شكند و سنت مرا زنده مى‏كند. باز بشنو و شاهد و گواه باش كه:
«لو ان عبدا عبدالله الف عام بعد الف عام بین الركن و المقام ثم لقى‏الله مبغضا لعلی و - عترته - لاكبه الله یوم‏القیامه على منخریه فی نار جهنم.
اگر بنده‏اى بین ركن و مقام مسجدالحرام هزار سال و هزار سال خدا را عبادت كند ولى با بغض على و خاندانش به ملاقات الهى برسد، خدا او را در قیامت‏بر دو بینى‏اش در جهنم افكند.

سه شنبه 21 شهریور 1391  4:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها