* هزینه افتتاحیه و اختتامیه برابر با تولید یک فیلم
* چگونه هزینهها را تا 50 درصد کاهش میدهید؟
از برگزاری مراسمهای زاید اجتناب میکنیم و در برگزاری جشنواره دقت لازم را در بحث هزینهها خواهیم کرد. چه اصراری است برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه که قرار است دو یا سه ساعت برگزار شود، هزینهای گزاف معادل تولید یک فیلم صرف کرد. با این مسئله کاملا مخالف هستم. در جشنواره ویدئویی هم این کار را نکردیم باید زمانی هزینه کنیم که کار ماندگاری صورت گیرد.
* امسال با مراسم ویژه و خاصی در افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر مواجه نخواهیم شد؟
مراسم ویژه الزاما معنای آن خرج زیاد نیست. بنده با برگزاری دوره گذشته مخالفتی ندارم اما امسال قطعا با وضعیت و شرایط اقتصادی که درگیر آن هستیم نباید هزینههای گزافی در جشنواره داشته باشیم. ما میخواهیم در این جهاد اقتصادی به فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم. ما در جشنواره ویدئویی با توجه به سخنان مقام معظم رهبری به تولید ملی توجه کردیم و به طور مثال برای تهیه هدیه برای مهمانان و مدعوین از کیف خارجی استفاده نکردیم و با تولیدکننده داخلی قرارداد بستیم. کیف هدیه را از تولیدات ملی و با کیفیت تهیه کردیم که هزینه آن به مراتب از خرید کیف خارجی با کیفیت نازل پایینتر بود. یا در بحث پذیرایی در جشنواره ویدیویی از خبرنگاران با غذای سرد پذیرایی کردیم و در این جشنواره هم تلاش میکنیم هزینهها را کاهش دهیم.
* از میزان جوایز هم کم خواهید کرد؟
سال گذشته جشنواره فجر اسپانسر داشت و جوایز آن اهدا شد. بستگی به اسپانسر امسال دارد؛ اگر حمایتکننده مالی داشته باشیم که مشکلی نخواهد بود، اگر اسپانسر نداشته باشیم در حد بضاعتمان قطعا جایزه خواهیم داد.
* سال گذشته حمایتکننده مالی جشنواره فیلم فجر موسسه رسانههای تصویری بود. در بخش هزینهها دخالتی از سوی این موسسه صورت نگرفت؟
نه. وقتی آقای خزاعی حکمشان از سوی آقای شمقدری دریافت کردند، در سطح یکی از مدیران معاونت قرار گرفتند و اختیار عمل داشتند. ما نظارت کامل داشتیم اما همکاری کردیم و فرآیند اجرایی را تسهیل کردیم. بر اساس سیاستهای دبیر جشنواره هزینه میشد و من معتقدم ایشان هم تلاش کردند تا در بخشهای مختلف تخفیفهای بسیار خوبی بگیرند و ایشان هم سعی کردند با کمترین هزینه جشنواره را برگزار کنند. هزینه جشنواره سیام نسبت به سال قبلتر رشد چشمگیری نداشت اما ما تلاش میکنیم هزینهها را تا 50 درصد کاهش دهیم.
* برای برگزاری جشنواره امسال از فارابی منفک میشوید یا مانند سال گذشته از نیروهای کارآمد فارابی بهره خواهید برد؟
همه موسسات، ذیل سازمان سینمایی و خانواده هستیم. برگزاری جشنواره فجر مهمترین اتفاق خانواده سینمایی سینمای ایران است، طبیعتا همه اعضای خانواده با حداکثر توان به برگزاری جشنواره کمک میکنند. من اگر دبیر جشنواره هستم، نقش هماهنگکننده بین این کمکها را دارم. فارابی برادر بزرگ این خانواده است، همیشه حمایت کرده و خواهد کرد. همه بخشهای سینمایی از جمله سینما شهر هم بسیار کمک میکند، سینمای جوان امکانات و اختیاراتی دارد که میتواند به برگزاری جشنواره کمک کند. ما براساس نیاز از توان تمام موسسات استفاده میکنیم و تمام موسسات قول همکاری دادند و جلسات هم برگزار شده است. به تدریج با نزدیک شدن به برگزاری جشنواره ستاد جشنواره به صورت هرمی گسترده میشود و بر اساس نیاز از بخشهای مختلف موسسات استفاده خواهیم کرد.
*شورای سیاستگذاری چند نفر هستند و چه زمانی تشکیل میشوند؟
اعضای شورای سیاستگذاری مشخص شدند اما هنوز حکم آنها از سوی رئیس سازمان سینمایی صادر نشده است.
گفتوگو از: زهرا قزیلی