0

تحريم‌كنندگان خود دچار بحرانند

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

تحريم‌كنندگان خود دچار بحرانند

جام جم آنلاين: در حالي كه کشور هاي غربي، همچنان از ابزار تحريم براي اعمال فشار عليه ايران استفاده مي‌كنند، يك كارشناس ارشد انرژي معتقد است در شرايطي كه اروپايي‌ها و تحريم‌كنندگان خودشان در شرايط اضطرار قرار گرفته‌اند، مي‌توانيم با مديريت و برنامه‌ريزي درست از اين شرايط بخوبي استفاده كنيم.
گفت وگوي خبرنگار جام جم با مسعود سلطانپور، كارشناس ارشد حوزه انرژي در اين خصوص را بخوانيد.

موضوع تحريم هميشه گريبانگير كشور ما بوده، چگونه مي‌توان بر اين شرايط فائق آمد؟

پيش از اين تحريم به اين شكل و بحث انتقال ارز با مشكل مواجه نبود و الان معتقدم در همين شرايط نيز مي‌توان وضع را بخوبي مديريت كرد، زيرا ما در شرايط جنگ اقتصادي به سر مي‌بريم كه اين شرايط لشكر خاص خود را نياز دارد.

منظورتان از لشكر خاص چيست؟

مادر بعضي جاها افراد خوبي داريم، اما متناسب با آن شرايط نيستند. در صحنه جنگ هم قطعنامه‌نويس كه كارش صلح است، نمي‌تواند تفنگ به دست باشد. ما الان افرادي را نياز داريم كه بتوانند در صحنه جنگ اقتصادي خوب مديريت كنند و كشور را جلو ببرند، زيرا مسير حركت ما در بستر اضطرار خارجي‌ها و تحريم‌كنندگان فراهم شده است.

منظورتان از اضطرار خارجي‌ها چيست؟

من معتقدم خدا لطف زيادي به ما داشته، فكر كنيد اگر آمريكايي‌ها و اروپايي‌ها همين وضع را ده سال پيش با ما داشتند شرايط دشوارتر از الان بود، زيرا آنها در اوج رشد، شكوفايي و توسعه اقتصادي قرار داشتند و تحريم و اعمال فشار قطعا محدوديت‌ها و سختي‌هاي بيشتري را براي ما به دنبال داشت، اما آنها در حال حاضر بشدت مضطر هستند و از وضع اقتصادي نامناسبي برخوردارند. من مدعي هستم مي‌توان هرچه كشور نياز دارد از هر كجاي دنيا تهيه كرد.

فكر مي‌كنيد در اين شرايط تحريم چگونه مي‌توان براي برون‌رفت از مشكلات اعمال مديريت كرد؟

معتقدم ما نمي‌توانيم ضعف مديريت و ناتواني را به گردن تحريم بيندازيم. به نظرم در برخي ارزيابي‌ها درباره موضوع تحريم غلو مي‌شود، چون دشمنان ما مضطر هستند و الان همين اروپايي‌ها همه چيز خود را براي به دست آوردن منابع مالي مي‌فروشند به هر كسي و با هر شرايطي.

تجهيزات و مواد اوليه كه جاي خود را دارد. حتي آمريكايي‌ها، كانادايي‌ها و ژاپني‌ها هم همين‌طور هستند بنابراين بستر حل مشكلات در تحريم، استفاده از فرصت اضطرار تحريم‌كنندگان است. هر قدر ما مشكل داريم اضطرار آنها بدتر از ماست. ما سهام 84 كروني را در اروپا هشت كرون خريديم، كارخانه‌اي كه در سال 2009 افتتاح شده و برايش50 ميليون يورو سرمايه‌گذاري شده، الان شش ميليون يورو از دم قسط آن را مي‌فروشند، اين يعني استفاده از شرايط اضطرار. يا نمونه ديگري وجود دارد كه اروپايي‌ها براي حل بحران اقتصادي خودشان هر هكتار جنگل را 2500 دلار مي‌فروشند در كوير لوت هم با اين قيمت بيابان نمي‌دهند. ما معتقديم مي‌توانيم از اين استيصال و شرايط دشوار تحريم‌كنندگان براي مديريت تحريم بهره ببريم.

براي شكل‌گيري اقتصاد مقاومتي، صنعت نفت چه نقشي مي‌تواند داشته باشد؟

بخشي از مشكلات ما به ظرفيت‌هاي داخلي برمي‌گردد. اگر نفت‌ مال ايران است كار نفت هم بايد براي ما باشد. اين طور به نظر مي‌رسد اگر روزي تحريم‌‌ها كنار برود، وابستگان به تحريم‌كنندگان و صاحبان منافع نامشروع نخواهند گذاشت تحريم راحت برداشته شود. بزرگ‌ترين آسيب در صنعت نفت جايي است كه كارهايمان را به خارجي‌ها بدهيم؛ كار ما بايد براي خود ما باشد. الان شركت‌هاي زيادي داريم كه توانمندي مالي بالايي در توسعه بالادستي و پايين‌دستي صنعت نفت دارند در حالي كه گفته مي‌شود داخلي‌ها نمي‌توانند و پروژه‌ها را به چيني‌ها و كره‌اي‌ها مي‌دهند و كاري از پيش نمي‌رود. براي اقتصاد مقاومتي هم لشكر اقتصادي مقاوم و توانمند نياز داريم و موفقيت در اين زمينه در بستر ظرفيت‌هاي توليدي و صنعتي داخلي فراهم مي‌شود.

 

یک شنبه 19 شهریور 1391  2:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها