0

اخبار استان اصفهان

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

اخبار استان اصفهان

 

به نام خدا

 

 

تاپیک ویژه اخبار گردشگری و توریستی استان

 

 

 

کاربران گرامی تالار همسفران

 

سلام علیکم

 

با احترام به اطلاع شما بزرگواران میرساند ، متاسفانه  برخی از کاربران با درج اخباراستانها در زیر تالار هر استان آنچه هدف این تالار است را رعایت نمی کنند وباید مکررا در اینخصوص تذکر داده شود . دراین خصوص با هماهنگی با مسئول محترم ارشد انجمن ها مقرر شد تایپیکی به نام اخبار استان در زیر تالار هر استان ایجاد شود تا در سایر مطالب تالار اختلال و بی نظمی  بوجود نیاید

 لذا با عنایت به این مطلب خواهشمند است کاربران گرامی قبل از درج اخبار به موارد ذیل توجه داشته باشند :

 

 

·         با توجه به اینکه در صفحه اول سایت اخبار وجود دارد نیاز نیست  هرگونه اخباری را در این تالار درج کنید.

 

 

·         اخباری مدنظر هستند که حالت کاربردی ، آموزشی و ارتباط با موضوع تالار مثلا در خصوص دیدنیهای تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و سایر مسائل مرتبط با گردشگری در استان مربوطه باشد .

 

 

·         از درج اخبار روزانه و تاریخ مصرف دار بپرهیزید.

 

 

·         اگر مطلب شما حاوی تصویر میباشد پهنای عکس از 400 بیشتر نباشد ، زیرا موجب بهم ریختگی  فرم صفحه میشود .

 

 

·         در صورت عدم موارد فوق ضمن اینکه اخبار مربوطه حذف میشود امتیاز شما در سایت نیز کسر میگردد .

 

 

(ارسال تاپیک ها و پست های خبری در تالار های همسفران اکیدا ممنوع-ارسال خبر فقط با رعایت شرایط مذکور و در تاپیک مربوطه)

 

 

 

از اینکه موارد مذکور را رعایت میکنید از شما متشکرم 

 

 

 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  4:25 PM
تشکرات از این پست
siasport23 saeid63 fatemeh_75 zahra_53 sajad123 ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

 


     
 
 
 
ايجاد اشتغال با راه‌اندازي کمپ گردشگري در چادگان
 
 
 
استاندار اصفهان گفت: راه‌اندازي کمپ گردشگري و پيست سوارکاري در چادگان علاوه بر جذب گردشگر به اشتغال مردم اين منطقه نيز کمک بسزايي خواهد کرد.
به گزارش ميراث‌آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي استانداري اصفهان، «عليرضا ذاکر اصفهاني» در جلسه شوراي عمران زاينده‌رود که در استانداري اصفهان برگزار شد، با تاکيد بر اين‌که امروز توجه به امر گردشگري استان از لحاظ زيرساخت و ابعاد اقتصادي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، اظهار داشت: وجود جاذبه‌هاي تاريخي و گردشگري در اصفهان زمينه و بستر مناسبي براي توسعه گردشگري ايجاد خواهد کرد.

وي در ادامه با اشاره به اين‌که اصفهان به عنوان يک قطب صنعتي و کشاورزي در کشور مطرح است، افزود: در استان اصفهان ظرفيت و پتانسيل‌هاي بسياري در حوزه‌هاي مختلف از جمله صنعت توريسم وجود دارد که با بهره‌مندي از اين پتانسيل زمينه بسط تبادلات اقتصادي و بالابردن تراز تجاري فراهم خواهد شد و موجب ارتقاي اين بخش مي‌شود.

استاندار اصفهان با اشاره به ساخت کمپ ورزشي دهکده تفريحي زاينده‌رود، پيست سوارکاري و زمين چوگان در اين منطقه، افزود: چادگان از جمله شهرهاي توريستي اصفهان داراي مختصات و امکانات خوبي براي برگزاري مسابقات اسب‌سواري است.

وي در ادامه با تاکيد بر اين‌که مانژهاي اسب‌سواري در منطقه بايد در حد يک قطب اسب‌سواري باشد، گفت: با ساخت اين مجموعه علاوه بر جذب گردشگر، زمينه اشتغال براي افراد اين منطقه فراهم خواهد شد.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 19 شهریور 1391  5:53 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

 

گاوخونی، خاطره‌ای که از ذهن پرندگان پاک شد
 
hoseini-3.jpg
 
تالاب گاوخونی که زمانی میزبان پرندگان خسته بالی بود که این طبیعت بکر را به دور از هرگونه رصدهای انسانی مامن خود می‌دانستند اکنون به کویری تبدیل شده است که نه تنها پرندگان آن را از یاد و خاطره خود برده‌اند بلکه اصفهان نیز نگرانی خود را از تهدیدهای آن پنهان نمی‌کند!
 

زیست نیوز- تالاب گاوخونی که زمانی میزبان پرندگان خسته بالی بود که این طبیعت بکر را به دور از هرگونه رصدهای انسانی مامن خود می‌دانستند اکنون به کویری تبدیل شده است که نه تنها پرندگان آن را از یاد و خاطره خود برده‌اند بلکه اصفهان نیز نگرانی خود را از تهدیدهای آن پنهان نمی‌کند و ترس حمله بادهای نمکی تالاب را بر پیکره‌اش وحشتناک‌تر از حمله مغول می‌داند و مدد می‌جوید و این در حالی است که مددگرانش زیر بازوی همسایه را گرفته و از آینده وحشتناک شهرغافل مانده‌اند. به گونه‌ای که در کمال تعجب در دوازدهمین هم‌اندیشی "خشکسالی، زاینده‌رود، چالش‌ها و راهکارها" بر خلاف سخنان کارشناسان مبنی بر پمپاژهای غیرقانونی آب در بالادست زاینده‌رود برای آبیاری باغات بادام در زمين‌هاي مرتفع و شيب دار، "چهارمحال را استانی کویری و نیازمند آب می‌خوانند!"

به نقل از ایسنا، مهدی بصیری، استاد اکولوژی دانشگاه صنعتی، اصفهان را مصداق بیت "دشمن طاووس آمد پر او/ ای بسی شه را بکشته فر او"از مولانا مي‌داند و می‌گوید: متاسفانه برخی از مسؤولان کشوری علاقه‌ای به پیشرفت و رونق بیشتر شهر اصفهان ندارند زیرا اصفهان سرآمد شهرهای کشور مي‌باشد و این مطلب برای برخی از دست‌اندرکاران ناخوشایند است.

این عضو هیئت مدیره جمعیت پیام سبز اصفهان با اشاره به تصویب قانون استقلال آب استان‌ها در سال 84 و از بین رفتن مدیریت یک پارچه منابع آبي ادامه مي‌دهد: با استقلال مديريت منابع آب در استان‌هاي اصفهان و چهارمحال و بختياري تامين منابع آب در اصفهان با بن بست مواجه و حق مردم استان به راحتی پایمال شد و اين در نتيجه بي‌اطلاعي مردم اصفهان از حقوق قانوني خود است.

 

احداث سد گونه‌های گیاهی را به گونه‌های تالابی تبدیل کرده است

 

بصيري به افت سطح آب‌های زیرزمینی دشت‌هاي اصفهان بر اثر بهره‌برداری بی‌رویه و خشکی زاینده رود اشاره می‌کند و می‌افزاید: با ادامه خشکسالی سفره‌های آب زیرزمیني و آبخوان‌ها از بین می‌روند و خشک شدن چاه‌های منطقه نتيجه‌اي جز نابودی گیاهان بومی و میکروارگانیسم‌های خاک و در نهايت انقراض جبران ناپذیر گونه‌های منحصر به فرد گياهي و آبزي رودخانه و تالاب گاوخوني نخواهد داشت.

وي با اشاره به اينكه وضعیت کنونی آب‌های زیر زمینی در استان اصفهان بسیار نگران کننده است، ادامه می‌دهد: در حال حاضر چاه‌ها در مناطق بالا دست زاینده رود خشک شده‌اند و رفته رفته این خشکی به مناطق پایین دست نيز کشیده خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان بيان می‌کند: با افت آب‌های زیرزمینی نه تنها محیط زیست آسیب می‌بیند بلکه ساختمان‌های تاریخی شهر نیز تخریب می‌شود که نمونه بارز این مشکل در سی و سه پل مشهود شده است.

بصيري با اشاره به اینکه خشک شدن رودخانه زاینده رود باعث از بین رفتن بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری این رودخانه شده است، مي‌گويد: متاسفانه صدماتی که گونه‌های آبزی منطقه با خشک شدن زاینده رود دیده‌اند جبران ناپذیر است.

وي با بیان اینکه گیاهان آبزی و گیاهان غیر آوندی- فیتوپلانگتون‌ها- رودخانه زاینده رود بر اثر خشکسالی از بین رفته‌اند، افزود: احداث سد بر روی رودخانه‌ گونه‌ها گیاهی موجود در رودخانه را تغییر و به گونه‌های تالابی تبدیل کرده است. این عضو هیئت مدیره جمعیت پیام سبز اصفهان ادامه می‌دهد: تغییر میکروارگانیسم‌ها علت اصلی ایجاد لجن و بوی بسیار نامطبوعی رودخانه است.

 

مهار آب با سد در دنيا منسوخ شده است

 

بصیری با اشاره به اينكه بدون آب ارتباط میان گیاه، خاک، هوا و هم چنین تبادلات گازی بین گیاه و خاک انجام نمی‌شود و یک اکوسیستم از بین خواهد رفت، تاکید می‌کند: بسياری از بودجه‌های کشور صرف سد سازی می‌شود در حالي كه مهار آب با سد سال‌ها پیش در دنیا منسوخ شده چرا که نتیجه‌ای جز خشکسالی همراه ندارد.

وي با بیان اینکه اکوسیستم زمین‌های کشاورزی و تالاب گاوخونی مهم‌تر از رودخانه زاینده رود است، مي‌گويد: اکوسیستم تالاب و زمین‌های زراعي در تنظیم درجه حرارت، میزان رطوبت نسبی، ایجاد تعادل هوایی میان روز و شب و کیفیت آب و هوایي نقش بسیار مهمی دارد.

اين عضو هیئت مدیره جمعیت پیام سبز اصفهان از بین رفتن اکوسیستم زمین‌های کشاورزی و تالاب گاوخونی را از دلايل تغییرات شدید آب و هوایی، از بین رفتن تعادل دمای هوای میان شب و روز و تغییر شدید آب و هوایی فصل‌ها عنوان مي‌كند و می‌افزاید: خشک شدن کامل تالاب و زمین‌های کشاورزی موجب افزایش ذرات معلق و گرد و غبار در منطقه و استان خواهد شد. بصيري اضافه می‌کند: با ادامه خشکسالی تالاب گاو خونی، برخواستن نمک همراه با وزش باد از سطح تالاب زندگی مردم منطقه و ‌شهر اصفهان را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

احداث تونل بهشت‌آباد هم نمی‌تواند پاسخگوی تامین آب اصفهان باشد

 

وی با اشاره به نقش تالاب گاوخونی در ایجاد تنوع زیستی در منطقه می‌افزاید: تالاب گاوخونی به عنوان ایستگاهی برای پرندگان مهاجر و زیستگاه برای پرندگان بومی براي منطقه بسیار حائز اهمیت است اما با خشک شدن تالاب در سال‌های اخیر و با از بین رفتن نسل پرندگانی که مسیر تالاب را برای مهاجرت انتخاب می‌کردند حتی با احیای تالاب دیگر پرنده‌ای به این زیست بوم زیبا مهاجرت نمی‌کند.

این استاد دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه زاینده رود و تالاب گاو خونی می‌توانند خود را دوباره احیا کنند، بيان مي‌كند: رودخانه و تالاب گاوخونی می‌توانند خود را احیا کنند مشروط بر اينكه انسان‌ها از دخالت در طبیعت دست بردارند و توسعه بي رويه در این منطقه را متوقف كنند.

بصیری اضافه می‌کند: به دنبال افزایش توسعه صنعت شاهد افزایش جمعیت نیز هستیم و با ادامه روند کنونی در سال‌های آینده منطقه به آب بیشتری نیاز پیدا خواهد کرد به طوری که حتی احداث تونل بهشت آباد هم نمی‌تواند پاسخ گوی تامین آب شرب کلان‌شهر اصفهان باشد.

این عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه مي‌دهد: کشاورزی و درختان اطراف زاینده رود میزان قابل توجهی از CO2 موجود در هوا را جذب می‌کنند اما با از بین رفتن کشاورزی و درختان امکان تصفیه طبیعی هوا وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه آینده زیست محیطی تاریکی در انتظار استان و شهر اصفهان است، می‌گوید: باید منتظر جیره بندی آب، خشک شدن بیش از نیمی از درختان استان، تعطیلی صنایع و کشاورزی در منطقه بود و متاسفانه در سال‌های آینده برای اصفهان فقط آب به اندازه شرب باقی خواهد ماند.

 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 20 شهریور 1391  2:39 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
sajad123
sajad123
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 203
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

در طی سال های اخیر نمونه ی این نوع نما در پروژه های بزرگی در سطح استان اصفهان به کار گرفته شده است از جمله:

پروژه 900 واحدی آسمان 1و2 :  واقع در اتوبان شهید چمران خیابان برازنده (تعاونی مسکن آموزش وپرورش اصفهان)

*  پروژه بهمن : واقع در اتوبان شهید آقابابایی (تعاونی مسکن آموزش وپرورش اصفهان)

*  پروژه حکیم شفایی: واقع در خیابان حکیم شفایی(تعاونی مسکن آموزش وپرورش اصفهان)

*  پروژه بابک: (تعاونی مسکن آموزش وپرورش خمینی شهر)

*  پروژه1300 واحدی آپارتمانهای :C7 واقع در فولاد شهر (شرکت توسعه احیاء فولاد شهر)

*  پروژه تعاونی مسکن  آستان مقدس حضرت معصومه (س)در قم

* پروژه تعاونی مسکن نیروی انتظامی ارومیه

پروژه تعاونی مسکن فرهنگیان شهرکرد

پروژه اداره تربیت بدنی جاسک

و پروژه های بزرگی در سطح استان اصفهان ،آذربایجان غربی،مرکزی،بندرعباس،قم و...

کارخانه آجر نمای یاقوت تولید کننده انواع آجر نمای پلاک و Lزرد وگل بهی در ابعاد مختلف آماده همکاری با سازمان

ها وادارات دولتی و خصوصی ، شرکت های ساختمانی و....  می باشد.

امید است بتوانیم با استفاده از تجربیات گذشته و بهره مندی از نیرو های متخصص وتکنولوﮋی جدید محصولی با کیفیت

را به بازار عرضه نماییم که از هر جهت رضایت مشتریان را حاصل نماید

 

دوشنبه 10 مهر 1391  4:05 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

90 درصد از تالاب گاوخونی خشک شد

 

 

مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان یکی از راهکارهای مهم احیای تالاب گاوخونی را انتقال پساب به تالاب عنوان کرد و گفت: با انتقال پساب به تالاب و کشت گیاهان مقاوم به خشکی می‌توان به میزان قابل توجهی از فرسایش خاک این منطقه جلوگیری کرد.

زیست نیوز- منصور شیشه فروش به وضعیت جغرافیایی تالاب گاوخونی اشاره کرد و افزود: این تالاب در 150 کیلومتری شرق اصفهان و در انتهایی‌ترین حوزه آبریز زاینده رود قرار گرفته است. وی با بیان این‌که تالاب گاوخونی 3616 کیلومتر مربع وسعت دارد، اظهار کرد: اقلیم منطقه‌ای که تالاب گاوخونی در آن واقع شده است، خشک و فرا خشک است. مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان به میانگین بارندگی در منطقه تالاب گاوخونی اشاره کرد و گفت: میانگین بارندگی در این منطقه در یک دوره 24 ساله بین 50 تا 100 میلیمتر نوسان داشته است.

به نقل از ایسنا، شیشه فروش با بیان اینکه تالاب گاوخونی یکی از مهم‌ترین تالاب‌های مرکزی کشور است که در کنواسیون رامسر به ثبت جهانی رسیده است، ادامه داد: این تالاب از رودخانه زاینده رود تغذیه می‌کرده است و از آنجایی که رودخانه زاینده رود خشک شده به تالاب گاوخونی آسیب‌های جدی وارد شده است.

وی با تاکید بر این‌که تالاب گاوخونی قبل از خشک شدن دارای گونه‌های مختلف گیاهی و آبزیان بوده است، اضافه کرد: در گذشته، تالاب گاوخونی محل زیست نیزارها، گیاه گز، ماهی کفور، ماهی شیر و 50 گونه پرنده نادر بوده است.

مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان تصریح کرد: تصفیه آب‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب، جلوگیری از نفوذ آب شور به شیرین، جلوگیری از فرسایش خاک و جلوگیری از حرکت شن‌های روان از جمله مزیت‌های مهم تالاب در مناطق مختلف است.

شیشه فروش با تاکید بر این‌که در حال حاضر 90 درصد از تالاب گاوخونی خشک شده است، اضافه کرد: چنانچه برنامه‌‌های احیای این تالاب به صورت جدی دنبال نشود تالاب گاوخونی در آینده‌ای نزدیک به کانون گرد و غبار تبدیل خواهد شد.

وی به اقداماتی که در گذشته برای کنترل ایجاد کانون گرد و غبار در اطراف تالاب گاوخونی صورت گرفته است اشاره کرد و افزود: در سه سال گذشته حدود 300 هزار هکتار جنگل دست کاشت در منطقه ورزنه کاشته شده است.

مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان به وجود بیش از 35 هزار کانون بحران فرسایش بادی در منطقه ورزنه اشاره کرد و ادامه داد: باید برنامه‌ریزی‌های جدی در سطح ملی و استانی برای مهار گرد و غبار در این منطقه صورت گیرد.

شیشه فروش با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه پیگیری احیای تالاب گاو خونی در منطقه ورزنه، خاطرنشان كرد: نمایندگانی از جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع و معادن در این کارگروه حضور داشته‌اند.

وی، تشکیل کمیته ویژه برای احیای تالاب گاوخونی در محیط زیست اصفهان را از جمله مصوبات این کارگروه اعلام کرد و افزود: همچنین مقرر شد برای احیای هر چه زودتر تالاب از نظر کارشناسان و اساتید دانشگاه به صورت ویژه استفاده شود.

مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان، جلوگیری از شکار گونه‌های حیوانی و پرندگان تالاب گاوخونی را از دیگر اقدامات مهم برای احیای این تالاب دانست و افزود: محیط زیست اصفهان موظف شده است محدوده تالاب گاوخونی را منطقه شکار ممنوع اعلام کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان موظف به ثبت تالاب گاوخونی به عنوان ارزش ملی و میراث فرهنگی شده است، افزود: هم‌چنین مقرر شد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به کاشت گیاهان مقاوم به شوری و خشکی در منطقه تالاب گاوخونی اقدام کند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 11 مهر 1391  4:07 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

زنگ خطر برای انقراض نماد استقامت ایران
 
 
"غزال مینیاتوری" یا "جبیر" مظهر زیبایی دشت‌های ایران است که محلی‌ها به دلیل رنگ حنایی آن را "آهو سرخه"، نام نهاده‌اند.

 این گونه آهو که در مناطق خشک و بیابانی زندگی می‌کند، از 15 تا 25کیلوگرم وزن دارد و گاهی به سختی وزن او به 30 کیلوگرم می‌رسد، جبیر به طرزی شگفت انگیز خود را با کم آبی سازگار کرده و نماد استقامت دشت‌های ایران نام گرفته است. این گونه جانوری ظریف و زیبا طعمه سریع‌ترین پستاندار روی کره خاکی یعنی یوزپلنگ است، اما زنگ خطر برای انقراض نماد استقامت ایران به صدا درآمده است و تنها با یک سال زندگی بدون حفاظت، این گونه کم نظیر جانوری منقرض خواهد شد.

به نقل از ایسنا، مدیر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نایین با اشاره به اینکه جبیر در حال حاضر به شدت در آستانه انقراض قرار دارد، می‌گوید: جمعیت این گونه جانوری پایین‌تر از حد آستانه ریسک انقراض قرار دارد و باید یک عزم ملی برای حفظ این گونه ایجاد شود.

حسین اکبری با اشاره به اینکه جبیر در زیستگاه‌های استپی و بیابانی زندگی می‌کند، ادامه می‌دهد: در گذشته پراکنش این‌گونه در مناطق جنوبی، شرقی و مرکزی ایران بوده است اما امروزه این گونه فقط به چند زیستگاه در شرق ایران محدود شده است.

وی می‌گوید: در کل زیستگاه‌های ایران کمتر از دو هزار رأس جبیر وجود دارد و در استان اصفهان حداکثر در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌توان 300 رأس را تخمین زد.

شکار آهو با موتورسیکلت فاجعه زیست محیطی است

رییس پناهگاه حیات وحش عباس آباد با اشاره به اینکه جبیر گونه‌ای است که از لحاظ ذخیره ژنتیکی بسیار مد نظر قرار می‌گیرد، اذعان می‌کند: این گونه آهو از نظر پتانسیل گردشگری و اکو توریسم منطقه زندگی خود بسیار با اهمیت است و می‌تواند به عنوان یک منبع درآمد برای مردم منطقه محسوب شود.

اکبری با بیان اینکه جبیر جانداری ظریف است که به شیوه‌ای قابل توجه با کم آبی و خشکی سازگاری پیدا می‌کند، می‌افزاید: آهوی مینیاتوری استقامتی چشمگیر دارد و همواره به عنوان یک فرصت پژوهشی مد نظر کارشناسان قرار گرفته است.

وی مهم‌ترین تهدید نسل جبیر را شکار غیر مجاز آن اعلام می‌کند و می‌گوید: جزیره‌ای شدن زیستگاه‌های این جانور، تله گذاری در مسیرهای منتهی به آبشخورها و خشکسالی مهم‌ترین تهدیدات این گونه در مناطق حفاظت شده هستند.

مدیر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نایین اضافه می‌کند: روند توسعه و نابودی ارتباطات ژنتیکی این گونه آهو را در مناطق آزاد و کمتر حفاظت شده به شدت تهدید می‌کند و شکار این حیوان توسط موتور سیکلت یکی از فاجعه‌هایی است که در خصوص این حیوان در مناطق حفاظت شده رخ می‌دهد و این گونه را به ورطه انقراض کشانده است.

محیط زیست با حداقل‌ها حفاظت از جبیر را ادامه می‌دهد

اکبری با بیان اینکه امکانات برای حفاظت از این گونه بسیار محدود است اما محیط زیست با همین حداقل‌ها حفاظت از جبیر را ادامه می‌دهد، بیان می‌کند: خوشبختانه این گونه در کنار گونه‌های مهمی مثل یوزپلنگ زندگی می‌کند و در یکی از مناطق چهارگانه محیط زیست قرار می‌گیرد اما در خصوص این گونه حفاظت باید هر روز بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی زیستگاه‌های جبیر باید مورد توجه قرار گیرد و کریدورهای ارتباطی این جانور باید به هر شکل ممکن حفظ شود، ادامه می‌دهد: یک ماه زندگی بدون پشتوانه‌های حفاظتی جبیر را در آستانه انقراض قرار می‌دهد و با وجود خطرات بسیاری که این گونه جانوری را تهدید می‌کند، چنانچه این اتفاق یک سال ادامه پیدا کند، این حیوان منقرض خواهد شد.

رییس پناهگاه حیات وحش عباس آباد با بیان اینکه خشکسالی سال‌های اخیر تمام گونه‌های موجود در مناطق مرکزی ایران را تهدید می‌کند، می‌افزاید: جبیر هم از این امر مستثنی نیست و خشکسالی زاداوری، موفقیت تولید مثل و نگه داری از بچه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

اکبری با اشاره به اینکه خشکسالی موجب شده تا تعداد زیادی از این حیوان همزمان برای نوشیدن آب به آبشخورها هجوم آورد و بیماری در بین این گونه افزایش یابد، اضافه می‌کند: خشکسالی حتی موجب شده است جبیر مهاجرت‌های برگشت ناپذیر به مناطق نا امن داشته باشد.

وی جبیر را مظهر زیبایی دشت‌های ایران معرفی می‌کند و می‌گوید: جبیر در معرض انقراض واقعی قرار دارد و جمعیت این گونه در دشت‌های کشور نزدیک به دو هزار رأس تخمین زده می‌شود اما حد آستانه ریسک برای انقراض این گونه باید 10 برابر این جمعیت باشد، درIUCN (اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست) نیز این گونه در خطر انقراض معرفی شده و همین امر زنگ خطری است تا این تلاش برای حفظ این گونه شدت گیرد

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

دوشنبه 1 آبان 1391  6:59 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

برادر دوقلوی هتل عباسی اصفهان ساخته می‌شود

 

 

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در این‌باره اظهار کرد: یک مجموعه هتل در شهر درچه در حال ساخت است که با توجه به امکانات، چشم‌انداز، شاخصه‌ها و پروژه‌ی وسیع آن، بعد از هتل عباسی در شهر اصفهان، دومین هتل عالی استان اصفهان می‌تواند باشد.
 دومین قل هتل عباسی اصفهان در شهر «درچه» در شهرستان خمینی‌شهر اصفهان در حال ساخت است.

به گزارش ایسنا، معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در این‌باره اظهار کرد: یک مجموعه هتل در شهر درچه در حال ساخت است که با توجه به امکانات، چشم‌انداز، شاخصه‌ها و پروژه‌ی وسیع آن، بعد از هتل عباسی در شهر اصفهان، دومین هتل عالی استان اصفهان می‌تواند باشد.

احمدرضا مولایی با اشاره به زیربنای 12هزار مترمربعی این هتل و مجموعه‌های پذیرایی که توسط بخش خصوصی در این مکان در حال ساخت است، بیان کرد: مرحله‌ی نخست این مجموعه شامل رستوران‌ها، پارکینگ و برخی امکانات جانبی است که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد. فاز اقامتی هتل نیز که اکنون در مرحله‌ی سفت‌کاری است تا پایان سال 1392 بهره‌برداری می‌شود.

وی با اشاره به آغاز کار این پروژه از سال 1387، گفت: تسهیلات دولتی و بانکی که برای این پروژه مصوب شده، حدود پنج‌میلیارد تومان است. در حالی که حجم سرمایه‌گذاری این پروژه برای بهره‌برداری 15میلیارد تومان محاسبه شده است.

او با اشاره به مشکلاتی که سرمایه‌گذاران با سیستم بانکی برای گرفتن تسهیلات دارند،‌ ادامه داد: سیستم بانکی برای ارائه‌ی این تسهیلات، معمولا کار این پروژه‌ها را به تعویق می‌اندازد، این اتفاق از سال 1391 پررنگ‌تر شده است.

مولایی اضافه کرد: از سال 1384 تا 1388 بحث منابع بنگاه‌های زودبازده برای جلوگیری از بروز مشکل مطرح شد؛ ولی از سال 1388 به بعد، دولت در بخش صنعت و خدمات، تسهیلات و اعتباراتی را برای بانک‌ها به‌عنوان «تکلیف پرداخت به سرمایه‌گذاران» مشخص نکرد و از آن زمان این مشکلات افزایش یافته است.
 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 10 آبان 1391  7:35 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

 
 

اموات خود را مجازی زیارت کنید!

 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: این سازمان در حال آماده سازی نرم افزاری است که افراد بتوانند متوفی خود را به صورت مجازی زیارت کنند.

 

مجتبی کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مشاور طرح فاز سوم باغ رضوان مشخص شده است و طرح آن تا پایان سال جاری ارایه می‌شود، اظهار کرد: عملیات اجرایی فاز سوم سال آینده آغاز می‌شود و با پیش‌بینی‌های انجام شده عملیات اجرایی ظرف مدت دو سال به پایان خواهد رسید.

 

وی با بیان اینکه فاز سوم باغ رضوان با مساحت 50 هکتار احداث می‌شود، افزود: فاز سوم باغ متناسب با فرهنگ مردم در محلات مختلف طراحی شده است و دارای بلوک‌های کوچکتری خواهد بود که تعدادی از آنها به خانواده‌ها و تعدادی دیگر به محله‌ها تعلق می‌گیرد.

 

باغ رضوان اصفهان تا 10 سال آینده گنجایش دارد

 

مدیر عامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه از سال 63 تاکنون 110 هزار متوفی در باغ رضوان اصفهان دفن شده‌اند، ادامه داد: باغ رضوان تا 10 سال آینده ظرفیت پذیرش متوفی را خواهد داشت.

 

کاظمی ترافیک سنگین در خیابان‌های منتهی به باغ رضوان را از مهم‌ترین مشکلات آرامستان اصفهان عنوان کرد و افزود: هم‌چنین تراکم زیاد جمعیت با توجه به کمبود فضای سبز از دیگر مشکلات این مکان است.

 

وی با بیان اینکه تلاش شده امکانات رفاهی برای شهروندان در نظر گرفته شود، تاکید کرد: سال گذشته بازارچه خدماتی در ورودی بلوار رضوان افتتاح شد تا مایحتاج مورد نیاز مردم تامین شود و هم چنین با راه اندازی درگاه الکترونیکی آرامستان اصفهان در سایت خدمات الکترونیکی شهرداری اصفهان افراد می‌توانند خدمات لازم برای مجالس را هماهنگ کنند.

 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با بیان اینکه به علت فضای سبز مناسب و خدمات رفاهی در فاز یک قیمت قبور بیشتر از فاز دو می‌باشد، اضافه کرد: گران‌ترین قبور در فاز یک و از قطعات 1 تا 10 است که قیمتی بالغ بر سه میلیون تومان دارد و این درحالی است که در باغ رضوان با تایید شهرداری قبوری هم به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

 

کاظمی تصریح کرد: حمل و نقل متوفیان از شهر اصفهان به باغ رضوان به صورت رایگان صورت می‌گیرد.

 

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

یک شنبه 21 آبان 1391  8:15 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
urubu1234
urubu1234
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 58
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

 
 
    بقایای استخوان چند انسان درکوه تیر روستای تیدجان
غاری قدیمی با بقایای استخوان چند انسان درکوه تیر روستای تیدجان شهرستان خوانسار کشف شد. رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوانسار امروز گفت : در این غار تاریخی ، بقایایی از استخوانهای چندانسان و ظروف سفال شکسته شده کشف شد. این غار 50 متری دارای چندین حفره است که کوهنوردان منطقه آن را ( دیروز هنگام کوهنوردی در ارتفاعات کوه تیر ) شناسایی و کشف کردند. وی افزود: استخوان ها و ظروف کشف شده در این غار برای مستند نگاری و بررسی دوره تاریخی آن به اداره باستان شناسی میراث فرهنگی استان اصفهان ارجاع شد. روستای تیدجان 5 کیلومتری شمال خوانسار قرار دارد. این منطقه ، ازکهن ترین خاستگاه های تمدنی در مرکز ایران است
 

سه شنبه 23 آبان 1391  3:05 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

«قالی‌شویان مشهد اردهال» به ثبت جهانی رسید

 

با تلاش‌های "سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری" ، پیشنهاد کشورمان برای ثبت جهانی مراسم قالی‌شویان مشهد اردهال در این اجلاس به تصویب رسید.
معاون میراث فرهنگی کشور از ثبت جهانی پرونده قالی‌شویان مشهد اردهال در هفتمین اجلاس کمیته میراث معنوی در پاریس به عنوان افتخار جهانی دیگری برای میراث فرهنگی ایران خبر داد.

به گزارش مهر، مسعود علویان صدر با اشاره به برگزاری هفتمین اجلاس کمیته میراث معنوی در پاریس با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف افزود: با تلاش‌های "سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری" ، پیشنهاد کشورمان برای ثبت جهانی مراسم قالی‌شویان مشهد اردهال در این اجلاس به تصویب رسید.

وی اضافه کرد: در این اجلاس که در پاریس در حال برگزاری است پرونده مراسم قالی‌شویان مشهد اردهال از سوی جمهوری اسلامی ایران به این اجلاس ارائه شد که به ثبت جهانی رسید.

وی یادآور شد: مراسم قالی‌شویان مشهد اردهال به عنوان دهمین اثر در فهرست جهانی میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در این اجلاس 36 اثر فرهنگی برای ثبت جهانی پیشنهاد شده بود که در این میان پرونده مراسم قالی‌شویان مشهد اردهال از سوی جمهوری اسلامی ایران ارائه شده است.

علویان صدر با بیان این که جمهوری اسلامی ایران یکی از 148 عضو کنوانسیون میراث فرهنگی معنوی یونسکو است که تاکنون موفق به ثبت 10 اثر فرهنگی معنوی خود در این نهاد بین‌المللی شده است خاطرنشان کرد: ثبت جهانی پرونده قالی‌شویان مشهد اردهال یک موفقیت بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه میراث فرهنگی خصوصا میراث فرهنگی معنوی به شمار می‌آید.

به گفته معاون میراث فرهنگی کشور، در این اجلاس «یداله پرمون» مدیر مرکز منطقه‌ای میراث معنوی یونسکو در آسیای مرکزی و غربی و «محمدحسن طالبیان» مدیر دفتر تدوین پرونده‌های ثبت جهانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.

هفتمین اجلاس کمیته میراث معنوی از سوم دسامبر در یونسکو آغاز و تا هفتم دسامبر (13 الی 17 آذرماه جاری) در پاریس ادامه خواهد داشت.

آئین سنتی مذهبی قالی‌شویان همزمان با سالروز شهادت حضرت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) در دومین جمعه مهر ماه هر سال با حضور جمع کثیری از دلدادگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در منطقه مشهد اردهال کاشان برگزار می‌شود.
پنج شنبه 16 آذر 1391  7:17 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mahdi007
mahdi007
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

چرا انقدر توریست کم میاد 

چهارشنبه 6 دی 1391  7:24 PM
تشکرات از این پست
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

تنها شهری که در آن زباله دفن نمی‌شود
 
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اصفهان، گفت: روزانه چهار تا پنج کیلوگرم زباله الکترونیکی در شهر اصفهان تولید می‌شود.

زیست نیوز- "تیمور باجول" با اشاره به این‌که اصفهان جزء معدود شهرهای کشور است که فرهنگ‌سازی در خصوص پسماندهای الکترونیکی در آن انجام شده و مردم به اهمیت آن پی برده‌اند، اظهار کرد: میانگین تولید زباله در یک شبانه‌روز برای شهر اصفهان 950 تن است که بر اساس این میزان سرانه تولید زباله‌ هر شهروند اصفهانی 475 گرم زباله در طول روز است.

وی با بیان اینکه اصفهان تنها شهری است که دفن زباله در آن صورت نمی‌گیرد، افزود: بخشی از پسماندهایی که در این شهر تولید می‌شود کمپوست و یا بازیافت می‌شود و بخش دیگری که قابل استفاده نیست از انرژی آن استفاده می‌شود.

به نقل از ایسنا، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان هم‌چنین با اشاره به اینکه روزانه حدود چهار تا پنج کیلوگرم پسماند الکترونیکی در اصفهان جمع‌آوری می‌شود، ‌ادامه داد: مدیریت پسماندهای الکترونیکی در اصفهان مطلوب است اما آمار دقیقی از میزان این نوع پسماند در دست نیست چرا که بخشی از این پسماندها در منازل و یا ادارات باقی می‌مانند تا شاید روزی مورد استفاده قرار گیرد!

باجول با اشاره به اینکه ارگان مسوول جمع‌آوری پسماند‌های الکترونیکی در قانون جمع‌آوری پسماند مشخص نشده است و وظیفه جمع‌آوری این ضایعات بر عهده سازمان مدیریت پسماند نیست،‌ تصریح کرد: شهرداری به تنهایی از عهده مدیریت پسماندهای الکترونیکی بر نمی‌آید زیرا تنوع این پسماندها زیاد است و مدیریت آن نیاز به همکاری جمعی دارد.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها الکترونیکی به دلیل وجود فلزات سنگین در زمره زباله‌های ویژه قرار می‌گیرند و باید در خارج از شعاع 50 کیلومتر شهر نگهداری شود، اضافه کرد: جدا سازی و امحای این زباله‌ها در شهرداری اصفهان با همکاری یک شرکت خصوصی انجام می‌شود اما در حال حاضر نمی‌توان گفت تمام پسماندها الکترونیکی بازیافت می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان هم‌چنین به پسماندهای بیمارستانی اشاره کرد و گفت: مدیریت پسماندهای بیمارستانی طبق قانون بر عهده وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است اما با این وجود سازمان مدیریت پسماند شهر اصفهان پسماندهای عفونی را جدا سازی و امحا می‌کند.

وی در ادامه به راه‌اندازی نخستین کارخانه تولید صنعتی کود آلی توسط کرم‌های کمپوست اشاره کرد و گفت: این کارخانه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد و اصفهان نخستین و تنها شهری است که اقدام به استفاده صنعتی از کرم‌های کمپوست برای تولید کود آلی می‌کند

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

پنج شنبه 7 دی 1391  1:02 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mina_K_h
mina_K_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اصفهانی‌ها شهر را ترک کنند

مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان، گفت: اگر برای مردم کلان‌شهر اصفهان مقدور است از شهر خارج شوند تا از آلودگی پیش‌رو در امان بمانند.

"حسین صفاری" در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ماسک‌های معمولی که شهروندان استفاده می‌کنند نمی‌تواند مؤثر باشد چراکه ذرات آلاینده کمتر از نیم میکرون قطر دارند.


وی با بیان اینکه ماسک‌های موسوم به N95، P1 و P2 در جلوگیری از ورود آلاینده‌ها مؤثرتر هستند، افزود: در شرایط آلودگی هوا ماسک‌هایی که دارای فیلتر و ضخامت مناسب هستند توصیه می‌شود و ماسک‌های معمولی هیچ‌گونه تأثیری برای جلوگیری از ورود آلودگی ندارند.


مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان، تصریح کرد: ماسک‌های مناسب در تمام داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم آرایشی بهداشتی موجود است و هم‌چنین این ماسک‌ها در اختیار اورژانس و پلیس راهور نیز قرار گرفته است.


صفاری ادامه داد: با وجود شرایط اینورژن توصیه می‌شود که در روزهای پیش‌رو اطفال و افراد مسن از منزل خارج نشوند و مردم عادی نیز از ورزش و فعالیت‌های بدنی سنگین پرهیز کنند.


وی خاطر نشان کرد: اگر برای مردم کلان‌شهر اصفهان مقدور است از شهر اصفهان خارج شوند تا از آلودگی پیش‌رو در امان بمانند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 12 دی 1391  2:32 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 ali_kamali
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

پل خواجو پابرجاست

 
 
مسوول ارتباطات سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان خبر ترک خوردگی جدید پل خواجو را تکذیب کرد.
 
مسوول ارتباطات سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با اعلام این خبر به واحد مرکزی خبر گفت : ترک ایجاد شده در آجرهای بیگلر بیگی (پاویون ) پل خواجو مربوط به سالهای قبل بوده است .
 
پل بابا رکن الدین یا پل خواجو، در شهر اصفهان و بر روی رودخانه زاینده‌رود در شرق سی وسه پل قرار دارد.
 
امیری با بیان اینکه چند نقطه شاهد گذاری شده و در وضعیت قبلی بدون تغییر باقیمانده است افزود : ترک برخلاف گزارش های ارائه شده غیر فعال است .
 
وی با بیان اینکه وجود ترک بر بدنه بناهای تاریخی امری عادی است گفت: کارشناسان میراث فرهنگی در حال حاضر مرمت اضطراری این بخش پل را توصیه نمی کنند.
 
به گفته امیری این موضوع 2 ماه قبل دوباره توسط کارشناسان میراث فرهنگی و همچنین کارشناسان سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان بررسی دقیق شد که در صورت نیاز اقدامات لازم صورت خواهد گرفت .
 
این پل را پل شاهی و بابا رکن الدین و شیراز و حسن آباد هم نامیده‌اند و از بناهای شاه عباس دوم صفوی است که در سال 1060 هجری قمری بنا شده‌است. درازای پل 133 متر و پهنای آن 12 متر است. این پل را به نامهای دیگری نیز خوانده‌اند ولی به سبب قرار گرفتن در محله خواجو به پل خواجو معروف شده است .
 
این بنای تاریخی  در سال1310 با شماره  ثبت 111 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
 

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

چهارشنبه 27 دی 1391  1:32 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان اصفهان

جستجوی تاریخ گمشده اصفهان در"تپه اشرف" / تخریب 70درصدی توسط شهرداری
اصفهان - خبرگزاری مهر: "اهمیت تپه اشرف برای تاریخ اصفهان به حدی است که می توان با آن تاریخ گمشده اصفهان را شناسایی کرد". این گفته ‌ای است که برای اولین بار در سال 89 در زمان کاوش بر روی تپه اشرف مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تپه ای که با وجود ثبت آن با شماره 1710 در آبان ماه سال 75 در فهرست آثار ملی ایران به گفته کارشناسان میراث فرهنگی حدود 70 درصد آن برای ساخت خیابان سلمان فارسی توسط شهرداری تخریب و برای همیشه از بین رفته است.

اما بد اقبالی تپه اشرف تنها به این قصه ختم نمی شود چرا که با وجود رایزنی های فراوان و انجام چهار فصل کاوش بر روی تپه و کشف آثاری از تمدن قبل از اسلام( دوران ساسانی و اشکانی ) در این منطقه اکنون بیش از یک سال است که هر گونه فعالیت بر روی این تپه باستانی متوقف شده و آینده آن در ابهام است.

تپه ای که به گفته مسولین قرار بود با توجه به ویژگی های خاص تاریخی اش به یکی از برترین سایت موزه های جهان بدل شود.

بودجه تپه اشرف درسال جاری، صفر است مسئول اداره باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری

استان اصفهان در گفتگو با خبر نگار مهر در خصوص وضعیت فعلی تپه اشرف گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون به دلیل عدم اختصاص بودجه هیچ نوع فعالیتی در خصوص تپه اشرف انجام نشده است.

بابر نره ای با بیان اینکه در بودجه سال جاری برای ادامه فعالیت در تپه اشرف 70 میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده بود، گفت:در سال مالی جدید تا کنون هیچ بودجه ای برای این امر به میراث فرهنگی استان اصفهان تخصیص داده نشده است .

این در حالی است که بنا به گفته ناصر طاهری معاون میراث فرهنگی استان اصفهان در سال 91 قرار بود عملیات خاک برداری آوارها ی موجود در سطح تپه، حفاظت های اولیه و مقدماتی مورد نیاز ، اتمام دیوار کشی و نرده کشی اطراف تپه ، چاپ گزارش نهایی چهار فصل کاوش تپه اشرف ، ایجاد داربست موقت در تراشه های کاوش شده و ادامه کاوش باستان شناسی مورد نیاز و در نهایت تبدیل تپه اشرف به سایت موزه باستان شناسی اصفهان انجام شود.

اقداماتی که با وجود کمتر از دو ماه به پایان سال هیچ کدام از آنها اجرایی نشده است و با توجه به کمبود اعتبارات دولتی مورد نیاز زمان مشخصی برای اجرای آنها قابل پیش بینی نسیت.

البته مشکلات تپه اشرف تنها محدود به نرسیدن اعتبارات دولتی نیست بلکه شهرداری منطقه چهار شهر اصفهان نیز طی یک سال گذشته به هیچ یک از تعهداتش در خصوص تپه اشرف عمل نکرده است و این در حالی است که مسولین شهرداری و اعضای شورای شهر بارها در صحبت هایشان با تاکید بر ارزش باستانی و تاریخی تپه اشرف در تاریخ اصفهان قول همکاری و مساعدت به میراث فرهنگی داده اند ، قول های که ضمانت اخلاقی چندانی برای اجرایی آنها وجود ندارد تاکنون در حد حرف و شعار باقی مانده اند.

شهرداری به تعهداتش عمل نکرد

به گفته نره ای طبق تفاهم نامه ای که بین شهرداری منطقه 4 با سازمان میراث فرهنگی در زمان ریاست حیدری پور بر میراث اصفهان بسته شده بود شهرداری منطقه 4 متعهد شد خاک های موجود در قسمت جنوبی تپه را انتقال دهد اما با گذشت بیش از یکسال از این توافق هنوز اقدامی از سوی شهرداری در این خصوص انجام نشده است.

همچنین طبق این تفاهم نامه سازمان میراث فرهنگی قسمتی از عرصه تپه اشرف که متعلق به میراث فرهنگی بود را به طور رایگان به شهرداری واگذار کرد تا نسبت به ایجاد فضای سبز در آن اقدام نماید اما شهرداری هنوز در این بخش فعالیتی را آغاز نکرده است.

ناتوانی دولت از پرداخت 70 میلیون تومان اعتبار

در حالی که دولت در تامین 70 میلیون اعتبار برای فعالیت در سال جاری برای تپه اشرف دچار مشکل است و هنوز آن را پرداخت نکرده مسئول اداره باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان خبر از این می دهد که فاز اول طرح ایجاد سایت موزه تپه اشرف توسط دانگشاه تهران انجام شده و در صورت تامین اعتبار ازسوی اداره کل موزه ها اقدامات اجرایی آن برای تبدیل تپه اشرف به سایت موزه آغاز خواهد شد.

البته با توجه به شرایط اقتصادی دولت و کاهش 30 درصدی بودجه های عمرانی این احتمال که بتوان بودجه ای در آینده نزذیک برای ایجاد سایت موزه تپه اشرف تامین کرد امری تقریبا محال به نظر می رسد.

استاندار میراث دوست هم درد اصفهان را درمان نکرد در حالی که شاید اگر خرداد ماه سال جاری زمانی که استاندار اصفهان در حال چانه زنی برای تبدیل کارخانه ریسباف به موزه منطقه ای اصفهان بود و به دلایل قانونی امکان اجرای آن فراهم نشد.

درست زمانی که میراث فرهنگی کشور در نظر داشت 27 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای شدن طرح موزه منطقه ای به استان اصفهان اختصاص دهد و به مسولین استان اولتیماتوم داده بود در صورتی که اصفهان در مدتی اندک نتواند برای تخصیص این اعتبار اقدام کند آن را به استانی دیگر خواهد داد به جا بود تا استاندار دوستدار میراث اصفهان و مسولین میراث فرهنگی چانه زنی برای جذب این اعتبار را برای ایجاد سایت موزه تپه اشراف انجام می دادند.

تپه ای که در خصوص احیای این اثر تاریخی به منظور آزاد سازی حریم تپه و ایجاد بزرگترین سایت موزه کشور مصوبه ریاست جمهوری را نیز دارد و کشف تنها 12 هزار قطعه سفال و سکه در 2 فصل کاوش اول و دوم آن نشان از اهمیت بالای این تپه باستانی در تاریخ اصفهان و ایران است.

تپه ای که حتی سازمان میراث فرهنگی نمی تواند برای حفظ و حراست از آن نسبت به دیوار کشی اطراف آن اقدام کند چرا که شهرداری و اعضای شورای شهر معتقدند ممکن است دیوار کشی اطراف تپه ای با این ارزش و اهمیت منظر شهری را خدشه دارکند اما ساخت ساختمان های بی قواره در حاشیه رودخانه زاینده و پل های تاریخی آن و یا ساخت جهان نما در حریم میدان نش جهان و سایر آثار تاریخی شهر حریم آثار تاریخی و فرهنگی اصفهان را دچار مشکل نمی کند.

 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 11 بهمن 1391  11:09 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها