0

اخبار استان اردبیل

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

اخبار استان اردبیل

 

به نام خدا

 

 

تاپیک ویژه اخبار گردشگری و توریستی استان

 

 

 

کاربران گرامی تالار همسفران

 

سلام علیکم

 

با احترام به اطلاع شما بزرگواران میرساند ، متاسفانه  برخی از کاربران با درج اخباراستانها در زیر تالار هر استان آنچه هدف این تالار است را رعایت نمی کنند وباید مکررا در اینخصوص تذکر داده شود . دراین خصوص با هماهنگی با مسئول محترم ارشد انجمن ها مقرر شد تایپیکی به نام اخبار استان در زیر تالار هر استان ایجاد شود تا در سایر مطالب تالار اختلال و بی نظمی  بوجود نیاید

 لذا با عنایت به این مطلب خواهشمند است کاربران گرامی قبل از درج اخبار به موارد ذیل توجه داشته باشند :

 

·         با توجه به اینکه در صفحه اول سایت اخبار وجود دارد نیاز نیست  هرگونه اخباری را در این تالار درج کنید

 

·         اخباری مدنظر هستند که حالت کاربردی ، آموزشی و ارتباط با موضوع تالار مثلا در خصوص دیدنیهای تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و سایر مسائل مرتبط با گردشگری در استان مربوطه باشد .

 

·         از درج اخبار روزانه و تاریخ مصرف دار بپرهیزید

 

 

·         اگر مطلب شما حاوی تصویر میباشد پهنای عکس از 400 بیشتر نباشد ، زیرا موجب بهم ریختگی  فرم صفحه میشود .

 

·         در صورت عدم موارد فوق ضمن اینکه اخبار مربوطه حذف میشود امتیاز شما در سایت نیز کسر میگردد .

 

(ارسال تاپیک ها و پست های خبری در تالار های همسفران اکیدا ممنوع-ارسال خبر فقط با رعایت شرایط مذکور و در تاپیک مربوطه)

 

 

از اینکه موارد مذکور را رعایت میکنید از شما متشکرم 

 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  4:23 PM
تشکرات از این پست
siasport23 saeid63 zahra_53 fatemeh_75
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

سازهایی که به دست هنرمند اردبیلی جان می گیرند/ نوای آذری با ساز آذری

تراوش ناله چوبهایی که با تلاش یک ماهه در یکی از محلات قدیمی اردبیل برمی خیزد، پیام آور ساخت سازهایی است که به دست هنرمند اردبیلی جان می گیرد و در هر کجا و در دستان هر نوازنده ای خوش می درخشد.

 اکبر جدی سازنده و نوازنده ساز، 25 سال است که با وسواس هنری در محله اکبریه اردبیل ساز می سازد و به گفته خود وی در ابتدای شروع به کار آنقدر سفارش گرفتم که دوازدهمین سازی که ساختم را توانستم برای خود بردارم.

جدی موفقیت خود را در سایه تجربه هفت ساله نجاری می داند و معتقد است اگر امروز می توانم ساز بی عیب به دست نوازنده بدهم به دلیل همین پیش زمینه فعالیت حرفه ای نجاری است.

وی اشاره می کند به گذشته ای که خرید و فروش ساز ممنوع شده و استاد به تبعیت از آن تمام عشق خود را در نوازندگی محدود کرده و تنها پس از اجازه یافتن در ابتدا ساخت ساز برای خود را آغاز کرده است.

می گوید وقتی اولین ساز ساخته شد به خاطر کیفیت، بی وقفه به فروش رفت و ساز دوم در نیمه ساخت مشتری داشت تا اینکه سفارش متعدد گرفتم و به صورت مداوم مشغول ساختن ساز بودم.

می گوید فقط عشق و همین عشق موجب شد که تمام مشکلات را هموار کنم و 25 سال در تقویم با سرعت برق و باد برایم ورق بخورد و پشیمانی نداشته باشد.

تراشهای نخست استاد بر بدنه چوب توت است که با وجود انعطاف پذیری مصرف صنعتی ندارد و استفاده اش محدود به سوزاندن است. چوبهای گردو، گیلاس، سیردار و گندلش از جمله دیگر چوبهایی است که سازنده اردبیلی برای تهیه آن کیلومترها مسافت تا روستاها می پیماید و با وسواس خاص آنها را انتخاب می کند.

نوایی که شش هزار سال قدمت دارد

نوازنده تار از هر نوع تار آذری و فارسی که بخواهیم نشانمان می دهد و به تاریخ شش هزار و 500 ساله تار آذری اشاره می کند که در کاوشهای باستان شناسی تکه های بازمانده آن به دست آمده است.

اما به گفته جدی نقطه ثقل تار، دو قلب متصل به هم یا پرده آن در تارهای فارسی و آذری تفاوتهایی در مواد اولیه دارد. پرده تار آذری پرده قلب گاو و تار فارسی پرده پوست گوسفندی که در شکم مادر است یا گوسفند یک ساله است و سیمها نیز بر روی خرکی می نشیند که از شاخ قوچ تهیه شده است.

به خاطر همین اصالت و طبیعت تار است که نغمه آن روح آدمی را به لرزه در می آورد و تو را مجبور می کند لحظه ای از شلوغی روزمرگی دست بکشی و گوش بسپاری به صدایی که آدمی را به اندیشه در درون خود می خواند.

نغمه انحصاری "گیت آذر"

 

 

شکوه کارگاه کوچک نوازنده تار زمانی به اوج خود می رسد که او ساز انحصاری خود را به ما نشان می دهد.
"اسم این سازگیت آذر است، گیتار آذری و سیم هر سازی به آن بسته شود صدای همان ساز را خواهد داشت." این توصیف کوتاه و گویای جدی بود از سازی که با الهام از آموخته هایش ساخته است.

می گوید پیش از ساخت ساز، نوازندگی می کردم و به دلیل آسیبی که انگشتان دست راستم در حین ساخت ساز به خود دید سازهایی ساختم که بتوان با دست چپ آنها را نواخت و هم اکنون هر دو مورد مشتریان خود را دارد.

وقتی از قیمتها سوال می کنم پاسخ می دهد به نسبت زحمتی که برای ساخت کشیده می شود یک ساز قیمت گذاری خواهد شد اما هر تار حداقل یک ماه زمان برای ساخت خود لازم دارد.

 

 

 

ضعف حمایتها هنرمندان را از اردبیل فراری می دهد

جدی ارتباط خود با نوازنده ها را به صرف ساخت ساز خلاصه نکرده است و معتقد است سازشناسی نیازمند مطالعه و تجربه است و به همین دلیل در ذهن مخاطب هرگونه ابهام را رفع می کنم و آموخته های چندین ساله را به همراه ساز به دستش می سپارم.

استاد به استعدادهایی اشاره می کند که مجبورند برای پرورش خود از اساتید باکو استفاده کنند و معتقد است اردبیل پس از استاد علی سلیمی نوازنده ای به آن درجه مهارت به خود ندیده است.

پاسخ جدی در علت تعداد انگشت شمار سازندگان سازهای سنتی در استانی که موسیقی دوست است و تاریخش با موسیقی عجین، تنها در دو کلمه "نبود حمایت" خلاصه می شود.

 

 

وی معقتد است به دلیل کاهش حمایت در سالهای اخیر تعداد موسیقی کاران سازهای سنتی در اردبیل کاهش یافته و تعداد محدود نوازندگان و سازندگان به تهران مهاجرت کرده اند تا حداقل بتوانند به پاس زحمتی که به پای موسیقی می کشند، درآمدی برای گذران زندگی داشته باشند.

دیدار ما با سازهای اصیل ایرانی مختصری زمان برد اما نغمه این سازها در روح و جان ما عجین شده و تنها از خود می پرسیم جایگاه هنر در این منطقه کجاست.

 

جمعه 24 شهریور 1391  4:59 PM
تشکرات از این پست
majid68 mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

سایت موزه سنگی در محل قبرستان تاریخی روستای اونار مشگین شهر ایجاد می شود

مشگین شهر ، اردبیل - رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مشگین شهر گفت: سایت موزه سنگی در محل قبرستان تاریخی روستای اونار ایجاد می شود.

سایت موزه سنگی در محل قبرستان تاریخی روستای اونار مشگین شهر ایجاد می شود

آیت عین اللهی  در حاشیه بازدید از طرح ساماندهی اولیه این محل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال های اخیر اداره میراث فرهنگی مشگین شهر سنگ نوشته های تاریخی و سنگ قبرهای منقوش و دارای كتیبه را كه در مناطق مختلف روستا پراكنده بودند جمع آوری كرده است.

وی گفت: متاسفانه به دلیل تامین نشدن اعتبار كافی این طرح تاكنون بلاتكلیف مانده است.

وی از تخریب اخیر این محل تاریخی در روزهای اخیر خبر داد و اظهار امیدواری كرد در آینده

نزدیك این طرح عملی شود.

منبع: ايرنا

یک شنبه 26 آذر 1391  10:40 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

شش آیین عاشورایی و تاسوعایی اردبیل در فهرست آثار معنوی ملی ثبت شد

اردبیل - مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل از ثبت شش آیین عاشورایی و تاسوعایی این استان در فهرست آثار معنوی ملی خبر داد.

بهروز ندایی  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آیین شمع گردانی (شام پایلاماخ ) ویژه تاسوعا در اردبیل ، عزاداری بازار اردبیل ، عزاداری ایل شاهسون ، مراسم خاكسپاری شهدای كربلا در روستای مجره خلخال ، مراسم مذهبی شاخسی - واخسی در نیر و مراسم شهادت مسلم در اردبیل آیین های ثبت شده در فهرست میراث معنوی ملی است.

وی گفت: آیین شمع گردانی از بعد از ظهر تاسوعای حسینی آغاز و با تجمع مردم شمع گذار بیشتر در قالب افراد خانواده ها و هم محله ای ها تشكیل می شود.

وی ادامه داد : هر كس به چهل و یك مسجد نزدیك به حوزه سكونتی و محل زندگی خود مراجعه و شمع ها را به تشت خانه مسجد سپرده و به نذر خود عمل می كند.

ندایی با اشاره به عزاداری محلات ششگانه اردبیل در بازار افزود: این عزاداری از روز دوم محرم تا روز هشتم محرم به صورت منظم و منسجم ادامه می یابد.

وی گفت: این عزاداری به ترتیب از محله های اونچی میدان (گازران) ، عالی قاپو(دروازه) و چشمه باشی (سرچشمه) شروع و با عزاداری محله های پیرعبدالملك ، اوچدوكان و طوی (طاوار) خاتمه می یابد.

مدیركل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به عزاداری ایل شاهسون اردبیل اشاره كرد و گفت: در میان خیل عظیم عاشقان و مریدان خاندان عصمت و طهارت (ع) عشایر پرتوان شاهسون به صورتی چشمگیر در این آیین عظیم بر هم سبقت می گیرند.

ندایی مراسم مذهبی شاخسی - واخسی شهرستان نیر را یادآور شد و بیان كرد: این مراسم از دهه سوم ذی الحجه تا دهم محرم هر روز به هنگام غروب آغاز و توسط دسته های جوانان و نوجوانان، ریش سفیدان و حتی كودكان اجرا می شود.

وی افزود: شركت كنندگان در این مراسم با پای برهنه در سرما و گرما در خیابان ها به راه افتاده و عشق به امام حسین (ع) موجب از یادرفتن سرمای طاقت فرسا در پاهای برهنه می شود.

ندایی به مراسم خاكسپاری شهدای كربلا در روستای مجره خلخال اشاره كرد و افزود: این مراسم به صورت شبیه خوانی به عنوان دسته عزاداری بنی اسد در سومین روز شهادت امام حسین (ع) و یارانش با بیل و كلنگ چوبی در روستای مجره خلخال برگزار می شود.

وی همچنین با اشاره به مراسم برگزاری شهادت مسلم در اردبیل گفت: این مراسم روز هشتم ذی الحجه مقارن با شب شهادت سفیر امام حسین (ع) در اردبیل برگزار می شود.

ندایی افزود: علاوه بر مردم اردبیل كه از محلات مختلف در این مراسم شركت می كنند ، از نقاط دیگر ایران اردبیلی ها و آذری ها كه در دیگر كشورها سكونت دارند برای شركت در این مراسم در اردبیل حضور می یابند.

گفتنی است چندی پیش همزمان با برگزاری دهمین اجلاس بین المللی تجلیل از پیرغلامان حسینی در اردبیل ، آیین تشت گذاری اردبیل نیز در فهرست میراث ملی معنوی ثبت شده بود.

منبع: ايرنا

یک شنبه 26 آذر 1391  10:44 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

تقویت گردشگری سلامت در استان اردبیل موجب كسب درامد ارزی قابل توجه می شود

اردبیل - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت : با استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در استان به طور میانگین سالانه 40 میلیون دلار عاید استان اردبیل می شود.

یحیی نقی زاده  در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود:سالانه بیش از 400 هزارگردشگر خارجی كه قریب به اتفاق آنها اتباع جمهوری آذربایجان هستند از مرز بیله سوار وارد استان اردبیل می شوند و بیش از 50 درصد این گردشگران و مسافران با هدف استفاده از خدمات درمانی به استان سفر می كنند .

وی اضافه كرد: ساماندهی مسافران و بیماران ورودی به استان اردبیل با ایجاد یك مركز پزشكی و استقرار پزشك متخصص در پایانه مرزی بیله سوار ضروری است.

نقی زاده با بیان اینكه هم اكنون مسافران و گردشگران خارجی ورودی از مرز بیله سوار بدون راهنمایی در سراسر كشور گشت و گذار می كنند، خواستار توجه جدی به ساماندهی و ایجاد دفتر خدمات مسافرتی در این شهرستان شد.

او همچنین از برگزاری همایش توسعه گردشگری مشگبن شهر در سال آینده خبر داد و بیان كرد : با توجه به ظرفیت های گردشگری قابل توجهی كه مشگین شهر دارد از نظرات و پیشنهادهای كارشناسان در راستای بهره برداری مناسب از این ظرفیت ها ، استفاده می شود.

وی با بیان اینكه از مشاركت تمامی دستگاهها در برگزاری این همایش بهره گیری می شود ازا ختصاص اعتبار ویژه ای از سوی فرمانداری مشگین شهر برای برگزاری این همایش خبر داد.

نقی زاده با تاكید بر استفاده بهینه از ظرفیت های گردشگری استان در راستای توسعه اقتصادی حضور و همكاری مسئولان استانی و ملی را در این خصوص ضروری دانست.

منبع: ايرنا

یک شنبه 26 آذر 1391  10:46 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

جشنواره زمستانی در شهرستان سرعین برگزار می شود

اردبیل - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از برگزاری جشنواره زمستانی در شهرستان سرعین خبر داد.

 نقی زاده  در حاشیه جلسه كارگروه میراث فرهنگی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این جشنواره از روز اول بهمن ماه به مدت 45 روز در شهرستان سرعین برگزار می شود.

وی بیان كرد: این جشنواره با شعار لذت زمستان در شهر چشمه های بهشتی در سرعین برگزار و هر هفته پنجشنبه ها جوایزی به قید قرعه به شركت كنندگان و گردشگران اهدا می شود.

وی با بیان اینكه در سالجاری 12 جشنواره فرهنگی و گردشگری در استان برگزار می شود ، اضافه كرد: این جشنواره ها با هدف زنده نگه داشتن فرهنگ های محلی ، معرفی توانمندی ها و فرهنگ های بومی در سطح ملی و اطلاع رسانی از ظرفیت های گردشگری برگزار می شود.

منبع: ايرنا

یک شنبه 26 آذر 1391  10:49 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

نگاهی به آیین شاخسی در شهرستان نیر

نیر ، اردبیل - بر اساس یك سنت دیرینه در شهرستان نیر همه ساله و همزمان با دهه سوم ذیحجه مراسم عزاداری حضرت امام حسین (ع) در این شهرستان با آیین موسوم به شاخسی آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این آیین كه در اصطلاح محلی به شاخسی (شاه حسین) معروف است دسته‌ های شاخسی پس از غروب به خیابان و كوچه های اصلی شهر آمده و تا پاسی از شب به عزاداری می‌پردازند.

دسته­های شاخسی ، واخسی (شاه حسین ، وای حسین) نمودی از عزاداری مردم نیر

می باشد كه با مرثیه­ها و آداب خاصی برگزار می شود بدین­شكل كه این دسته ها از چند روز مانده به ماه محرم شب ها در حسینیه ها و مساجد تشكیل شده و با حضور عزاداران در صف

هایی طویل و زنجیروار راهی كوچه و خیابان شده و مرثیه‌ها و اشعار مذهبی در رثای سالار شهیدان و یاران ایشان سر می­دهند.

اوج این مراسم در ظهر عاشورا و پس از اتمام تعزیه ­خوانی این روز می باشد كه عزاداران دسته شاخسی ، واخسی گویان پس از طی كردن مسیری طولانی خود را به خیمه­های به آتش كشیده شده رسانیده و به سوگ واقعه می نشینند.

در گذشته یك ماه قبل از ماه محرم و معمولا از فردای عید قربان با تشكیل دسته­های شاخسی این شكل از عزاداری آغاز می شد ، به این صورت كه روسا و ریش­سفیدان شهر زنجیر آهنی بزرگی آماده می كردند سپس آن را بر سر چوب قطوری نصب می كردند چون

غروب می­شد جوانان و مردان نیر در میدان یا مقابل یكی از مساجد حاضر می­شدند و هر یك چوب­دستی بلند و محكمی همراه می­آوردند.

پس از انجام یك سلسله كارهای مقدماتی دیگر و تقریبا همزمان با غروب با هماهنگی ریش سفیدان شاه­حسینی­ها صف می­بستند و در حالی كه حاضران چوبدستی را مثل شمشیر در دست راست می­گرفتند دست چپ را از پشت بر كمر نفر سمت چپ خود قرار داده و بدین طریق صف فشرده و مرتبی بوجود می­آوردند.

شركت كنندگان در این آیین در جواب شعار و ابیاتی كه ریش سفید (دسته باشی) با آهنگ ترغیب كننده­ای می­خواند همه با هم ذكر شاخسی (شاه­ حسین) سر می دادند.

این دسته ها در برخی روزها برای آن كه شكوه و جلال خاصی داشته باشند اطاقك­های مجلل چوبی بنام اطاق حضرت قاسم در بین خود حمل می­كردند.

این مراسم تا آغاز محرم ادامه داشت و پس از طشت گذاری پایان می یافت.

گزارش از شهرام اصالت نیری/ irna

یک شنبه 26 آذر 1391  11:07 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

ضرورت تدوین نقشه برای پتانسیلهای گردشگری

استاندار اردبیل با تاکید به اینکه دو قوت استان کشاورزی و گردشگری است، تصریح کرد: در گذشته طرحهای گردشگری اجرا شده بدون نقشه و با نظر شخصی سرمایه گذار اجرا می شد و به کاربری های ضروری طرح از جمله خدمات، اسکان و... توجهی نمی شد.

اکبر نیکزاد با تاکید به اینکه در حال حاضر مسئولان به برنامه ریزی در حوزه توریسم علاقه مندند، اضافه کرد: ضروری است طرحهای گردشگری استان با مطالعه و تدوین نقشه همراه با برنامه ریزی های گسترده با درک نیاز گردشگر پیاده شود.

وی با یادآوری بازدید اخیر خود از روند اجرایی عملیات دهکده توریستی "سبلان" متذکر شد: در این بازدید مصوب شد سرمایه گذار در صورت تمایل به ادامه کار نقشه جامع این شهرک را تدوین و برای بررسی در اختیار اعضای کارگروه گردشگری استان قرار دهد.

منبع: خبرگزاري مهر

یک شنبه 26 آذر 1391  11:10 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

منطقه گردشگری برجلو هفت کاربری متنوع دارد

مدیر اجرایی پروژه دهکده توریستی "سبلان"  تدوین نظام ساماندهی منطقه گردشگری برجلو را بر اساس آبهای گرم معدنی و توپوگرافی وضع موجود منطقه عنوان می کند و یادآور می شود در این طرح هفت نوع عملکرد کلان برای این دهکده توریستی در نظر گرفته شده و تمامی قابلیتهای منطقه لحاظ شده است.

فضاهای سبز و باز، فضاهای تفریحی شامل پارکها و سایتهای کامپیوتری، فضاهای توریستی و اقامتی شامل آبهای گرم و کمپینگها، فضاهای پذیرایی شامل رستوران، کافی شاپ و بوفه، فضاهای ورزشی شامل پیست اسب سواری، پیست دوچرخه سواری، زمین والیبال و زمین بسکتبال، فضاهای فرهنگی شامل مسجد، تالار و آمفی تئاتر و فضاهای تجاری و خدماتی شامل فروشگاههای مختلف از جمله کاربری های هفت گانه ای بود که کارشناس این پروژه مطرح کرد.

مازیار بابایی با بیان اینکه سرمایه گذار می تواند در هر بخش به صورت دلخواه و با سلایق شخصی برنامه ریزی و سرمایه گذاری کند، تصریح کرد: در اجرای این طرح به مواردی از جمله حفظ حریم راه و فاصله از جاده، امنیت فضای دهکده، پارکینگ و خدمات رفاهی توجه ویژه شده و تمامی نیازمندی های یک گردشگر در نظر گرفته شده است.

توجه به پتانسیل توریسم زمستانی نیر

بابایی در ادامه تصریح کرد: دمای رفاه گردشگر حدود 18 الی 22 درجه سانتیگراد است که با در نظر گرفتن میانگین دمای شهرستان نیر از هشت تا 10 درجه ماههای خرداد، تیر و مرداد به عنوان ماههای گردشگری توام با آسایش گردشگر در نظر گرفته شده است.

وی افزود: با این وجود توسعه توریسم زمستانی نیز در این منطقه از جمله ضروریاتی است که می تواند یک تهدید را به فرصت تبدیل کرده و زمینه خروج از گردشگری فصلی را فراهم کند.

مدیر اجرایی پروژه دهکده توریستی "سبلان" معتقد است قابلیتهای دهکده های توریستی این امکان را به وجود می آورد که توریسم زمستانی نیز در یک منطقه فعال شود.

منبع: خبرگزاري مهر

یک شنبه 26 آذر 1391  11:12 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

یخ گردشگری زمستانی اردبیل باز نمی شود/ بی توجهی به ظرفیتها

اردبیل – خبرگزاری مهر: اردبیل با برخورداری از شاخصه های طبیعی و تاریخی قطب گردشگری کشور و منطقه است، اما به دلیل تمرکز به گردشگری فصلی، استعدادهای زمستانی آن نادیده گرفته شده و ایده ای در این زمینه ارائه نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قابلیتهای طبیعی، پیشینه تاریخی، شرایط جغرافیایی و اقلیمی، آبگرمهای معدنی، تله کابین، پیستهای اسکی روی برف و... اردبیل را مستعد تبدیل شدن به یکی از قطبهای گردشگری دنیا به صورت دائمی کرده است.

پیستهای اسکی مناطق آلوارس و اندبیل، آبهای گرم معدنی، تله کابین، موزه های تاریخی، کوهستانی بودن و طبیعت گردی زمستانی این استان از جمله امکانات گردشگری است که به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب ناشناخته مانده و معرفی نمی شود.

امروزه برخلاف تصور عام گردشگری زمستانی منحصر به اسکی روی برف خلاصه نشده و در کشورهای پیشرفته به چنان زیرمجموعه‌های متنوعی دست یافته که می تواند گردشگری هر منطقه ای را متحول کند. اسنوموبیل، هتلهای یخی، راهپیمایی برفی، ساخت مجسمه‌های یخی و کمپهای زمستانی از جمله این زیر مجموعه ها بوده که ظرفیت آن در استانی به مانند استان سردسیر اردبیل کاملا فراهم است.

کارشناسان گردشگری معتقدند در صورتی که برنامه های پیشنهادی و مصوب این حوزه با جدیت پیگیری شده و در ادامه تبلیغ و اطلاع رسانی شود می توان به تحقق گردشگری زمستانی در این استان به عنوان یکی از مستعدترین استانهای کشور در فصل زمستان امیدوار بود.

غفلت از قابلیت جشنواره های زمستانی

پیست اسکی آلوارس سرعین

یک کارشناس گردشگری معتقد است حوزه گردشگری اردبیل بیش از حد معمول به آمار و ارقام فصلی این حوزه توجه داشته و به وضعیت برنامه های اجرایی و ظرفیتهای سایر فصول پرداخت محدودی دارد.

نادر وطن خواه در گفتگو با خبرنگار مهر روند گردشگری استان صرفا با ارائه اعداد و ارقامی که در بسیاری مواقع همخوانی ندارد تداوم نخواهد یافت، گفت: در حال حاضر با وجود ظرفیتهای نادر و قابل توجه گردشگری زمستانی این استان مغفول مانده و برنامه مدونی نیز برای آن اجرا نمی شود.

وی ناتمام ماندن طرحهای اجرایی و یا بی توجهی به اجرای پروژه های اجرایی را از مهمترین موانع توسعه گردشگری زمستانی استان دانست و ادامه داد: از جمله مهمترین این برنامه ها برگزاری جشنواره و تورهای زمستانی است که با وجود برگزاری در چند دوره به دلیل فرم نمایشی اجرا نتوانسته است استعدادهای گردشگری زمستانی اردبیل را معرفی کند.

این کارشناس با بیان اینکه برنامه های معرفی و تبلیغ قابلیتهای گردشگری طراحی مناسب و عمیقی نداشته و کارشناسی نمی شود، متذکر شد: نمی توان از برنامه ای که صرفا به دلیل قطور کردن کارنامه عملیاتی طراحی شده انتظار داشت صنعت گردشگری را احیا کند.

پیست اسکی اندبیل طرحی برای تمرکز زدایی امکانات

یکی دیگر از پروژه های زیر بنایی که مورد بی توجهی واقع شده پیست اسکی اندبیل در شهرستان خلخال است. تفرجگاه اندبیل خلخال معروف به گردشگاه "میرعادل" در هفت کیلومتری شهر خلخال واقع شده و با برخورداری از جنگلهای انبوه و چشمه های طبیعی یکی از مناطق دیدنی این شهرستان محسوب می شود.

به اعتقاد کارشناسان گردشگری و شهروندان این شهرستان تجهیز این منطقه به تله کابین و تله اسکی، خلخال را از منطقه گردشگری فصلی به منطقه گردشگری دائمی تبدیل خواهد کرد، طرحی که همچنان در حد آرزو مانده است.

کارشناسان این حوزه مهم اقتصادی بر این باورند این منطقه که هم اکنون شاهد حضور گردشگران فصلی است با نصب تله کابین و تله اسکی و سایر امکانات ورزشی و تفریحی می تواند نقش موثری در توسعه گردشگری زمستانی این شهرستان داشته باشد.

مجموعه گردشگری دریاچه شورابیل اردبیل

اما عدم توجه و عدم سرمایه گذاری مطلوب برای توسعه این منطقه گردشگری و تبدیل آن به محلی مناسب برای جذب توریسم و افزایش درآمد و اشتغالزایی، تحقق آن را به رویایی برای مردم منطقه تبدیل کرده است.

تجهیزات این تله کابین در سال 76 با صرف اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال توسط شهرداری خلخال خریداری شده و بلااستفاده مانده بود، بطوریکه فرماندار سابق خلخال پیش از این تاکید داشت که تجهیزات این تله کابین فرسوده شده و راه اندازی مجدد آن مستلزم خرید دوباره تجهیزات است.

پیش از این خبرگزاری "مهر" در خصوص بلاتکلیفی و عدم اجرای طرح گردشگری تله کابین اندبیل خلخال پس از 14 سال گزارشی درج کرد که پس از بررسی و پیگیری مشخص شد در طی این مدت زمین مورد نیاز برای اجرای طرح واگذار نشده بود.

این پروژه از جمله مهمترین طرحهای استان در این حوزه بود که با معرفی قابلیتهای شهرستان خلخال از تمرکز گردشگری در شهرستان سرعین جلوگیری می کرد.

پیستهای اسکی فرصتی برای احیا گردشگری استان

علاوه بر منطقه گردشگری زمستانی آلوارس سرعین و اندبیل خلخال، مسئولان این استان از راه اندازی تله کابین سرعین به آبگرم قوتورسویی در شهرستان مشگین شهر برای رونق گردشگری در استان خبر داده اند.

هدف از احداث تله کابین در این منطقه اتصال و رونق گردشگری مناطق گردشگری استان عنوان شده است، طرحی که اگر عملیاتی و اجرا شود توسعه صنعت گردشگری استان را تا حدودی در فصول مختلف سال می تواند تضمین کند.

با این حال استاندار اردبیل، سرعین را مرکز ثقل صنعت گردشگری استان می داند و تاکید دارد، وجود 11 آبگرم در این شهرستان موجب ورود سالانه بیش از شش میلیون مسافر به این شهر شده که بیشترین تعداد مسافران ورودی در بین شهرستانهای استان را دارد.

اکبر نیکزاد معتقد است صنعت توریسم یکی از مولفه های مهم کشورها برای درآمدزایی است و برخی از کشورها که نصف ظرفیت گردشگری ایران را ندارند به اندازه چند برابر درآمد نفت کشور از صنعت توریسم درآمدزایی می کنند که نشان از نگاه اقتصادی آنها به این حوزه است.

بازیهای زمستانی در اردبیل

به گفته وی اردبیل هنوز با جایگاه واقعی خود در صنعت توریسم فاصله دارد و مسئولان باید تلاش کنند استان را به جایگاه مطلوب خود برسانند تا شاهد ورود مسافران داخلی و خارجی در تمام فصول سال به اردبیل باشیم.

ضرورت بازنگری در نگاه تک قطبی به گردشگری اردبیل

نگاه تک بعدی به صنعت گردشگری موجب شده متولیان تنها در ایام عید و ابتدای فصل تابستان در صفحه تلویزیون ظاهر شده و آمار خود را ارائه کنند و در سایر فصول سال برنامه ای برای گردشگری استان نداشته باشند.

یکی از مهمترین دلایل سفر یک گردشگر به منطقه تبلیغ و اطلاع رسانی است، اما به عقیده کارشناسان حداقل در این حوزه نمی توان نمره قابل قبولی را به رسانه های استان بویژه صدا و سیما داد.

یکی از کارشناسان حوزه گردشگری استان اردبیل در این زمینه معتقد است فارغ از ورود گردشگران به استان و سرعین برای استفاده از آبگرمها، درصد اندکی از آنها از طریق تبلیغات برون محیطی به استان سفر می کنند.

محمد رضا نعمتی با اشاره به تحقیقات میدانی صورت گرفته در خصوص تاثیر تبلیغات و معرفی استان در تعداد مسافرتهای انجام شده درصد آن را ناچیز توصیف کرد.

وی افزود: اردبیل به دو دلیل عمده طبیعی و آب و هوایی برای گردشگر جذابیت دارد و در پاسخ گردشگران به علت انتخاب اردبیل برای مسافرت عواملی از قبیل سکونت اقوام نزدیک در این استان، گذر از استان برای مقاصد دیگر و یا معرفی دوستان بیش از عوامل دیگر دیده می شود و درصد اندکی با تبلیغات و آشنایی کامل با امکانات و ویژگیهای این استان سفر کرده اند.

رادیو گردشگر سرعین که برای معرفی ظرفیت و قابلیتهای این شهرستان و نیز استان راه اندازی شده بود، یکی دیگر از پروژه های اطلاع رسانی با هدف اتصال شبکه ای نقاط گردشگری سراسر استان بود که هم اکنون اطلاع دقیقی از فعالیت آن اعلام نشده است. به نظر می رسد این رادیو نیز به مانند گردشگری استان فصلی باشد.

گردشگری اردبیل پولساز نیست

نکته دیگر در خصوص گردشگری استان غفلت از قابلیت این حوزه در درآمدزایی منطقه است. با وجود اینکه گردشگری دومین صنعت پولساز دنیا محسوب می شود بی توجهی به این مهم موجب شده این صنعت در اردبیل سودآور نبوده و تاثیر چندانی در اقتصاد منطقه نداشته باشد که علل متعددی از جمله فصلی بودن و ماندگاری کم گردشگران برای آن عنوان می شود.

بازیهای زمستانی در اردبیل

به عقیده کارشناسان گردشگری صنعت توریسم علاوه بر اینکه می تواند در کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمدزایی در استان تاثیر گذار باشد با ورود صنایع مرتبط به خود این توانایی را دارد که زمینه های اقتصادی استان را متحول کند.

اما بی توجهی به توانمندیهای این صنعت بویژه در زمینه گردشگری زمستانی موجب شده اردبیل در گروه شش استان گردشگری کشور واقع شود و در عین حال رتبه قابل توجهی در تعداد گردشگران خود نداشته باشد بویژه این آمار در میزان سودآوری و تاثیر آن در اقتصاد منطقه ناچیز بوده و قابل تامل است.

با وجود اینکه مسئولان اظهار می کنند استان اردبیل بعد از خراسان رضوی دومین استان سرمایه گذاری شده در صنعت گردشگری است، اما نگاه اجمالی به خروجی این حوزه در سالهای اخیر نشان از پیشرفت توریسم در سایه گذر زمان و نه تدابیر کارشناسی دارد.

خروج از بن بست گردشگری فصلی و توسعه آن در تمام فصول بویژه در فصل زمستان که به دلیل شرایط جوی اردبیل در این زمینه از ظرفیت بالایی برخوردار است، می تواند گردشگری این استان را از ارائه آمار و ارقام صرف در تابستان به یک صنعت اقتصادی تبدیل کرده و زمینه توسعه آن را فراهم کند.

گزارش: ونوس بهنود
/خبرگزاري مهر

یک شنبه 26 آذر 1391  11:19 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

"شبیه خوانی" آئینی چند صدساله در اردبیل/ نقل سینه به سینه واقعه کربلا

اردبیل - خبرگزاری مهر: آیین چند صد ساله "شبیه خوانی" روز عاشورا در اردبیل که با تصویرسازی واقعه دشت نینوا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش اجرا می شود، علاوه بر تجلی عشق و شور حسینی، عاملی برای ماندگاری و نقل سینه به سینه عاشورا در تاریخ بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان اردبیل به ویژه مرکز این استان از گذشته‌های دور در برپایی باشکوه عزاداری ایام محرم بویژه در آئین چند صدساله شبیه خوانی شهرت دارد وبه همین منظور بسیاری از دوستداران حسینی از دور و نزدیک و حتی از کشورهای همسایه برای شرکت در این عزاداریها به شهر اردبیل مسافرت می‌کنند.

از جمله این آئینها شبیه خوانی که همزمان با عاشورای حسینی گروههای کثیری از عاشقان اهل بیت (ع) در نقاط مختلف شهر اردبیل با برپایی آیینهای ماندگار و قدیمی شبیه‌خوانی، فجایع خونبار دشت کربلا را برای عزاداران ترسیم می‌کنند.

براساس منابع تاریخی آیینهای سنتی شبیه خوانی روز عاشورا در اردبیل به دو صورت ثابت و سیار در میادین و یا مقابل مساجد محلات در سه نوبت سپیده دم، ظهر و شامگاه عاشورا با شکوهی خاص اجرا می‌شود.
 
تعزیه یا شبیه‌خوانى در اصل نمایشى است برپایه قصه‌ها و روایات مربوط به زندگى و مصائب خاندان پیامبر اسلام و به خصوص وقایع ماه محرم سال 61 هجرى در کربلا براى امام حسین (ع) و خاندانش که از گذشته تاکنون سینه به سینه نقل شده و همچنان زنده و پویا اجرا می شود.
 

در این آیین ابتدا دسته‌های تعزیه خوان و شبیه خوان از برابر تماشاچیان می گذرند و با سینه زدن، زنجیر زدن و کوبیدن سنج و حمل نشانه‌ها و علمها و نیز نوحه سرایی، ماجراى کربلا را به مردم یادآورى می کنند.

سالها پیش در برگزاری تعزیه آوازها کمتر شده و نشانه‌ها بیشتر و واقعه‌خوانان ماجراى کربلا را نقل کرده و سنج و طبل و نوجه آنها را همراهى و تعدادى از نقالان نیز ملبس به لباسهاى خاندان امام حسین (ع) و سپاه عمرسعد ملعون واقعه کربلا را شبیه ‌سازى مى‌کردند.

متون نمایشی "شبیه خوانی" نقل قول سینه به سینه است
اما در آخرین نیم قرن دوره صفویه، تعزیه تحول نهائى خود را طى کرده و به شکلى که امروزه برگزار می شود، درآمده و به دلیل حفظ حرمت، فقط مردان در این دسته‌ها حضور مى‌یابند و نقش زنان را جوانان کم سال بازى می کنند.

در این آیین نمایشی، شبیه خوانان احوالات و وقایع مربوط به هر کدام ازشخصیتهای برجسته واقعه کربلا از جمله حضرت امام حسین (ع)، امام سجاد (ع)، حضرت زینب (س )، قاسم، ابوالفضل، رقیه، علی اصغر، علی اکبر و حر ابن یزید ریاحی و نیز شخصیت سپاهیان یزید از جمله شمر، ابن زیاد و عمر سعد دیالوک و متن نمایشی مخصوص این آیین را که از سالهای گذشته به یادگار مانده است، اجرا می کنند.

در شبیه خوانی روز عاشورا گروههای شبیه‌خوانی سیار سوار بر اسب با عبور از خیابانهای شهر صحنه‌های کربلا را روایت می‌کنند. در برخی از شهرها و روستاهای استان نیز میدانی بزرگ به عنوان نمادی از میدان جنگ مهیا شده و یاران و اهل بیت امام حسین (ع) در یک گوشه و لشکریان عمرسعد ملعون در گوشه‌ای دیگر قرار می‌گیرند و با ورود اصحاب امام به کارزار حماسه کربلا و در نهایت با شهادت امام حسین (ع) و آتش زدن خیمه‌ها شبیه خوانی به انجام می‌رسد.

شبیه‌ خوانی معمولا توسط عده‌ای از عزاداران معتقد و با استعداد اجرا شده و بازیگران آن به دو دسته موافق خوان و مخالف تقسیم می‌شوند. موافق خوانان، معمولا نقش امامان معصوم و اصحاب ابا عبدالله الحسین (ع) را اجرا می‌کنند که گویش آنها ادبی بوده و به صورت نظم سخن می‌گویند و مطالب خود را به صورت آهنگین روی دستگاه ماهور و گوشه‌های آن ادا می‌کنند.
 

مخالف خوانها دسته دیگر بوده که نقش عمرسعد، شمر و لشکریان یزید را بازی می‌کنند و مطالب خود را معمولا بصورت نثر و با صدای بلند، خشن و خوفناک ادا می‌کنند.

به گفته یکی از نویسندگان هنرهای نمایشی استان اردبیل هنرهای نمایشی و تعزیه خوانی موسیقی، بویژه ابزارهایی مانند طبل و شیپور نقش اساسی در ایجاد شور و هیجان در شبیه‌ خوانی دارد.

متون شبیه خوانی روایت واقعی حادثه کربلا است
محمد سیمزاری در گفتگو با مهر افزود: نسخه‌ هایی که مورد استفاده شبیه‌خوانها و تعزیه‌گردانها قرار می‌گیرد تماما نثرها و نظمهایی است که از گذشته دست به دست و سینه به سینه منتقل شده‌اند.

وی با بیان اینکه سرآیندگان اشعار تعزیه کاملا مشخص نیستند، ابراز داشت: اما نکته مهم این است که مطالب و تاریخ واقعه کربلا بطور دقیق در شبیه‌خوانیها مشاهده می‌شود و گروه اجرا معمولا حساسیت ویژه‌ای در مورد اینکه تعزیه اجرا شده حتما منطبق بر واقعیتهای حادثه کربلا باشد، به خرج می‌دهند.

این پژوهشگر تصریح کرد: هرچند برخی محققان‌علاقه‌مند در سالهای اخیر اقدام به پژوهش در مورد تعزیه و جمع آوری اسناد در این زمینه کرده‌اند، اما این نگرانی وجود دارد که این هنر اصیل مردمی رفته رفته عظمت خود را از دست بدهد.

نگرانی از کم رنگ شدن بافت سنتی شبیه خوانی
به گفته این پژوهشگر نمایشیهای دینی جمع آوری و حفظ متون مختلف شبیه‌خوانی، ارائه آموزشهای ابتدایی به شبیه‌خوانها و مهمتر از همه حفظ بافت سنتی شبیه‌ خوانی وظیفه‌ای است که ارگانهای هنری و فرهنگی کشور در حفظ و بسط این هنر مردمی بر عهده دارند.

محل اجرای تعزیه نیز محلی به شکل دایره بوده که در بعضی مناطق به وسیلة میله و طناب کشی و در بیشتر جاها نیز به وسیله عزاداران که به صورت دایراه گرد آمده اند، ایجاد می شود. در دو طرف میدان دو محل برای شبیه خوانان اصحاب امام و افراد یزید تدارک دیده می‌شود که شامل چادر صحرائی و تکایا است.
 

خیمه‌های کوچکی در اطراف چادر امام‌ خوانها ایجاد می‌شود که نشان از خیمة یاران امام حسین(ع) بوده و در وسط میدان یک راه برای ورود و خروج تعزیه‌ خوانان جهت تغییر گریم وجود دارد و چون مراسم معمولا در نزدیک مساجد اجرا می‌شود، برای تغییر گریم قسمتی از مسجد برای این کار اختصاص داده می‌شود.
 
محله امام رضا، وحدت، خاتم‌النبیین و... از محلهایی که در آن مراسم شبیه‌خوانی از حال و هوای خاصی برخوردار است، البته روستاهای اردبیل که از جمله روستای "انار" و روستای "فخرآباد" نیز که مراسم شبیه‌خوانی در آنها به سبک قدیم اجرا می‌شود، پذیرای بیشترین عزاداران حسینی هستند که معمولا با ناهار نذری پذیرایی می شوند.
 
آیین شبیه خوانی و تعزیه با ورود امام حسین (ع) به میدان و شهادت وی و افتادنش از روی اسب و نیز آتش زدن خیمه های یاران حسین که حزن و اندوه را در عزاداران تشدید می کند، به پایان می رسد.

گفتنی این آیین امسال نیز باشکوه تر و گسترده تراز سالهای از صبح امروز با حضور جمع کثیری از عزاداران و علاقمندان به خاندان سید الشهدا (ع) در نقاط مختلف با روایت واقعه کربلا برگزار شد و علاوه بر آن تا پایان امشب و حتی تا روز سوم شهادت امام حسین (ع) و با پرداخت به وقایع بعد از حادثه کربلا ادامه خواهد داشت.
منبع: خبرگزاري مهر
یک شنبه 26 آذر 1391  11:33 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

وجود 60 درصد آثار تاریخی استان در مشگین شهر

مشگین شهر – خبرگزاری مهر: شهردار مشگین شهر گفت: 60 درصد آثار تاریخی استان اردبیل در این شهرستان قرار دارد به همین جهت باید توجه ای ویژه ای به مشگین شهر صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صفر جعفرزاده صبح یکشنبه در بازدید مدیرکل میراث فرهنگی استان از بناهای تاریخی مشگین شهر تصریح کرد: با وجود اینکه بیشتر آثار تاریخی استان در این شهرستان قرار دارد اما در ساماندهی این آثار عدالت رعایت نشده و در شهرهای دیگر استان ساماندهی آثار تاریخی بیشتر از مشگین شهر است.

وی با اشاره به تعمیر بناهای تاریخی برای حفظ و احیای این آثار افزود: در اردبیل 15 پروژه تاریخی در حال تعمیر بوده اما در مشگین شهر تنها پنج پروژه در جهت تعمیر و ساماندهی آثار تاریخی در دست اقدام است که نشان می دهد توجه ویژه ای به منطقه صورت نمی گیرد.

جعفرزاده با بیان اینکه قلعه های تاریخی در مشگین شهر می تواند در گردشگری پذیری این شهر مثمر ثمر شود، اضافه کرد: اگر ساماندهی قلعه قهقهه یا بقعه شیخ حیدر با برنامه ریزی درست عملی شود در توسعه شهر گردشگری این منطقه موثر واقع خواهد شد.

بقعه شیخ حیدر در مشگین شهر

شهردار مشگین شهر با بیان اینکه بزرگترین پل معلق خاورمیانه در این شهر قرار دارد، ادامه داد: شهرداری با تبدیل اطراف این پل به پارک درصدد تشویق سرمایه گذاران آن بود اما این پروژه به دلیل برخی از مسائل سیاسی به معنی واقعی معلق مانده است.

توزیع اعتبارات آثار تاریخی بر اساس اعتبارات شهرستانی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در این بازدید از تخصیص اعتبارات شهرستانی برای ساماندهی ابنیه های تاریخی خبر داد.

بهروز ندایی با اشاره به نحوه تخصیص اعتبارات برای ساماندهی آثار تاریخی ادامه داد: مبنای توجه به میراث فرهنگی و تاریخی شهرستانها بر اساس اعتبارات شهرستانی است که بعد از برگزاری جلسات مختلف با فرمانداران و ارایه گزارشهایی از آثار تاریخی، فرمانداران بودجه لازم را بر اساس اعتبار آن شهرستان در نظر می گیرند.

وی با بیان اینکه تعداد آثار زیاد در تعمیر و احیای ابنیه ها مورد ملاک نیست، تصریح کرد: مشگین شهر از نظر تعداد آثار تاریخی بیشتر از اردبیل است اما آثار تاریخی اردبیل برای تعمیر 24 آثار و مشگین شهر هفت آثار است.

منبع: خبرگزاري مهر

یک شنبه 26 آذر 1391  11:35 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

توسعه گردشگری سرعین در گیر کاغذ بازی/سرمایه هایی که سوخت می شوند

اردبیل – خبرگزاری مهر: با گذشت دو سال از آغاز مطالعات طرح توسعه منطقه نمونه گردشگری سرعین ضعف، مطالعات کارشناسی و عدم هماهنگی دستگاههای اجرایی مانع تحقق یکی از مهمترین طرحهای حوزه گردشگری اردبیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اینکه مسئولان و کارشناسان حوزه گردشگری بر این نکته تاکید دارند که توسعه سرعین به عنوان یکی از قطبهای گردشگری کشور و حتی خاورمیانه در گرو تغییر نگاه استانی به ملی است، اما تاکنون در عمل تحقق این موضوع اثبات نشده است.

بی شک شهرستان سرعین یک سرمایه گردشگری ملی است که لازم است به عنوان گنجینه ای در کل کشور مطرح شود، در این مسیر لزوم تسریع اتمام مطالعات توسعه گردشگری سرعین باید در اولویت قزرار گیرد تا نیازسنجی علمی و فنی بر اساس این مطالعات صورت گیرد.
 
معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل اعتقاد دارد منطقه سرعین سرمایه ملی است و نمی توان نگاه استانی و منطقه ای به آن داشت.

حامد عاملی با بیان اینکه تاخیر در ارسال برنامه های دستگاههای اجرایی موجب تاخیر در آغاز به کار توسعه این شهرستان شده است، متذکر شد: لازم است دستگاههای مختلف برنامه های خود به خصوص در زمینه های مدیریت این شهرستان را در اولین فرصت ارائه کنند.
 
عاملی مهمترین نکته قابل توجه در گردشگری سرعین را مدیریت اداری و نه جهانگردی آن برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر سرعین از نظر ساخت و سازهای عمرانی یک شهر اشباع محسوب می شود و لازم است به جای تمرکز به عمران این منطقه به توسعه مدیریتی آن توجه شود.
 
جاده 14 کیلومتری و گردشگری سرعین – اردبیل محقق نشد
 
یکی از مهمترین برنامه های توسعه گردشگری سرعین ساخت جاده 14 کیلومتری اتصال این شهرستان به اردبیل از سمت شهرک کارشناسان است.
 
این طرح با هدف احداث زیر ساختهای فرهنگی و ورزشی و مهیا کردن زمینه ورزشهای پیاده روی و دوچرخه سواری با عنوان " اردبیل جدید " نزدیک به دو سال قبل در دستور کار قرار گرفت.
 
عاملی در خصوص دلایل اجرایی نشدن این طرح طی این مدت می گوید به دلیل ناهماهنگی در فعالیت دستگاههای اجرایی اجرای این طرح محقق نشد و به صورت معلق باقی مانده است.
 
بسترسازی برای حضور سالانه 12 میلیون گردشگر در سرعین
 
معاون اداره برنامه و بودجه استانداری اردبیل نیز اخیرا در جلسه کارگروه تخصصی آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار استان با بیان اینکه طرح منطقه نمونه گردشگری سرعین با کارکرد ملی تعریف شده است، گفت: سرعین یکی از قطبهای گردشگری کشور است و کارکرد آن به صورت فرا منطقه ای تعریف می شود.
 
داور سنایی تصریح کرد: با وجود اینکه زمینه سازی برای حضور 12 میلیون گردشگر که یک میلیون از آن گردشگر خارجی است در اجرای این طرح پیشنهاد شده اما به دلیل عدم آمادگی زیر ساختهای اقامتی و تفریحی در سرعین نمی توان از این حجم از گردشگران عملا استقبال کرد.
 
وی افزود: مدیریت پروژه توسعه گرشگری سرعین توسط دفتر برنامه و بودجه استانداری انجام می شود و طرح فعلی یک پیش نویس اولیه است که لازم است با مشارکت دستگاههای اجرایی  موجبات توسعه پایدار سرعین را فراهم کند.
 
در توسعه گردشگری سرعین مخاطرات زمین لحاظ شود
 
اما نکته مهمی که در این جلسه بررسی شد توجه به مخاطرات زمین از جمله رانش زمین، جمع آوری آبهای سطحی، سیل، زلزله و شیبهای مهندسی زمین بود که به عقیده معاون شهرسازی شهرداری اردبیل در مرحله تصمیم گیری مشاوران طرح به آن توجهی نمی شود.
 
حجت محمدی تصریح کرد: بسیاری از طرحهای عمرانی در مرحله عملیاتی توجهی به مخاطرات زمین نیمی کنند و اگر یک منطقه طرح توسعه دارد لازم است مشکلات احتمالی طبیعی آن بررسی شود.
 
علاوه بر باید توجه داشت که عدم وجود پایگاه اطلاعات شهری (GIS) به منظور ابزار اطلاع رسانی جامع از جمله ایراداتی بود که در طرح توسعه گردشگری سرعین مطرح می شود.
 
برآورد علمی از تعداد گردشگران سرعین نداریم
 
یکی از اداراتی که مطالعات تفضیلی خود را در خصوص توسعه گردشگری سرعین پیشنهاد کرده است میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است که به عقیده معاون گردشگری این دستگاه اجرایی به دلیل نبود نمونه اجرا شده منطقه گردشگری مشکلات مدیریتی آن تشدید شده است.
 
فرزاد تقی زاده تصریح کرد: لاهیجان در استان گیلان و میبد در استان یزد از جمله مصوبات سفرهای هیئت دولت در ایجاد مناطق نمونه گردشگری است که به مانند سرعین مطالعات خودر ا تاکنون آغاز نکرده اند.
 
به گفته وی این موضوع موجب شده است در اجرای این طرح نتوان به اطلاعات و تجربیات سایر استان ها تکیه کرد.
تقی زاده همچنین در خصوص پذیرش سالانه 12 میلیون گردشگر در شهر سرعین پنج هزار نفری تاکید کرد: تعداد گردشگران استان صرفا بر اساس یک برآورد محاسبه می شود  و به دلیل نبود پایه علمی محاسبه آن دقیق نیست.
 
وی معتقد است در صورت اجرای طرح توسعه گردشگری سرعین لازم است تعداد گردشگران بر اساس پایه های عملی محاسبه شود.
 
در حالی که دستگاههای اجرایی مختلف به انتظار تکمیل دانش خود از طریق مطالعات سایر استانها هستند، معاون برنامه ریزی استانداری تاکید می کند لازم است دستگاههای اجرایی با تمام توان خود فعالیت کنند و منتظر اطلاعات خام سایر استانها نمانند.
 
بی شک تحقق توسعه گردشگری سرعین نیازمند برنامه ریزی همه جانبه و نگاه ملی و حتی فراملی است، اما اینکه طرحی درگیر مشکلات کاغذبازی و... باشد و یا طرح و برنامه مشخصی در این خصوص صورت نگیرد هرگز نمی شود به توسعه دست یافت.
 
منبع: خبرگزاري مهر
یک شنبه 26 آذر 1391  11:37 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

نگاهی به پل معلق روستای مشكول از جاذبه های گردشگری شهرستان كوثر

كوثر ، اردبیل - پل معلق روستای مشكول شهرستان كوثر از مناطق مهم گردشگری این شهرستان محسوب می شود.

نگاهی به پل معلق روستای مشكول از جاذبه های گردشگری شهرستان كوثر

به گزارش خبرنگار ایرنا ‌این پل كه 70 متر طول ، 60 متر ارتفاع و یك متر عرض دارد در محل اتصال در رودخانه گیوی چایی و قزل اوزن ساخته شده است.

این منطقه كوهستانی پرآب و مصفا با داشتن مناظر بكر و طبیعت دلنشین و باغات میوه پذیرای شمار زیادی از مسافران و گردشگران برای استفاده از طبیعت زیبا و آب و هوای ییلاقی منطقه مشكول كوثر است.

صدای دلنشین و ترنمی كه از ریزش آرام آب از دل كوه و طبیعت فرو می ریزد آرام بخش روح و روان هر بیننده ای در این محل است.

این پل در كنار روستای یك خانواری پیرتقی و برای استفاده پژوهشگران برای مطالعه و احداث سد در پایین دست این رودخانه احداث شده و در انتهای حوزه استحفاظی شهرستان كوثر و میانه قرار دارد.

منطقه نمونه گردشگری در این منطقه ایجاد تا گردشگران داخلی و مسافران بتوانند با رفاه و آسودگی خاطر به گشت و گذار در منطقه و بهره‌گیری از زیبایی‌ها و جاذبه‌های آن بپردازند.

اگرچه برخورداری از این طبیعت بكر و زیبا برای هر یك از مسافران و گردشگران خاطره انگیز و خالی از لطف نیست اما به نظر می رسد در زمینه ترویج گردشگری و سیر و سفر قابلیت های زیادی برای سرمایه گذاری دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

یک شنبه 26 آذر 1391  12:19 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ebrahim4
ebrahim4
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 182
محل سکونت : آذربایجان شرقی

باغ شریعت اردبیل

مطالبه دیرین مردم شهر اردبیل از مسئولان؛

نقاب از لقاء جواهر درخشان باغ شریعت بردارید

چشم انداز پائیزی باغ شریعت و شهر اردبیل

  باغ شریعت اردبیل - دورنما و چشم انداز پائیزی باغ شریعت

شهروندان اردبیلی از پی ده ها سال انتظار بی صبرانه چشم انتظار گشوده شدن درهای باغ شریعت به روی عموم مردم شهر هستند، باغی که علیرغم وعده های تکراری مسئولان برای تبدیل نمودن آن به بزرگترین پارک باغ خانوادگی اردبیل، با همه زیبایی هایش همچنان از پشت حصار و سیم خاردارها جلوه گری و دلربایی می کند

در وصف اهمیت و جایگاه باغ شریعت در نزد افکار عمومی شهر اردبیل همین بس که بدانیم پی گیری های مستمر شهروندان و توجه و حساسیت زیادی که مردم شهر اردبیل نسبت به این باغ داشته و دارند؛ موجب شد تا در سفر دوم هیئت دولت به استان اردبیل؛ تعیین تکلیف و ساماندهی باغ شریعت در ردیف مصوبات اصلی دولت برای استان اردبیل قرار گیرد، بطوری که در این مصوبه مطرح شد خریداری و ساماندهی باغ شریعت با کمک مالی دولت و با مشارکت شورای شهر و شهرداری اردبیل صورت پذیرد، اما متاسفانه با گذشت چندین سال از سفر دوم هیئت دولت به استان اردبیل نه تنها تحقق مصوبه مذکور در زمینه تخصیص اعتبار ملی برای خریداری باغ بزرگ شریعت را شاهد نبودیم بلکه طبق صحبت هایی که شهردار اردبیل و نیز اعضای شورای اسلامی شهر در جلسات و موقعیت های مختلف در طول یک سال گذشته در این خصوص اظهار داشته اند، به نظر می رسد اختلافات حقوقی مرتبط با خریداری این باغ از مالکین نیز به جمع مشکلات پیش روی ساماندهی باغ شریعت پیوسته است.

لازم به ذکر است؛ استاندار سابق اردبیل (دکتر صابری) نیز در بهمن ماه سال گذشته از تعیین تکلیف باغ شریعت و زمین های بلاتکلیف خیابان عطایی تا پایان همان سال خبر داده بود و شهردار اردبیل نیز در همان تاریخ ضمن تایید این خبر؛ باغ شریعت و مجموعه اطراف خیابان عطایی را فرصتی بی نظیر برای شهر اردبیل توصیف کرده و ابراز داشتند: ما آمادگی داریم توافقات لازم را در این زمینه انجام داده و با رعایت مقررات از عرصه وسیع باغ شریعت بهره‌برداری لازم را داشته باشیم.

نهایتا سال 90 نیز به پایان رسید و هم اکنون که نزدیک به 10 ماه از آن وعده امید بخش مسئولان سپری شده متاسفانه شهروندان عملا هیچ تغییری را در روند تعیین تکلیف باغ بزرگ شریعت و حتی اراضی بلاتکلیف خیابان عطایی اردبیل مشاهده نمی کنند!

 

بهار باغ شریعت اردبیل در سال۹۱بهار باغ شریعت اردبیل

 

هر چند مسئولان بخصوص اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار اردبیل در این مدت بارها از در حال رسیدگی بودن پرونده مربوط به اختلافات حقوقی باغ شریعت در دادگاه خبر داده اند اما بسیاری از شهروندان همچنان به دلیل اطاله بیش از حد پیش آمده در روند پیشرفت این پرونده؛ نگران مصلحتی بودن سکوت و کم کاری نسبی مسئولین مربوطه در رابطه با تعیین تکلیف نهایی باغ شریعت اردبیل هستند

نگرانی که در گفت و گو با تعدادی از شهروندان در مورد این باغ کاملا مشهود بود و اکثریت شرکت کنندگان در گفت و گو نیز نسبت به توانایی مسئولان در به سرانجام رساندن طرح خریداری و ساماندهی باغ شریعت اردبیل تردید داشته و نا امید بودند.

رضا یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در این خصوص به "اخبار اردبیل" گفت: من و بسیاری از دوستانم به دلیل نزدیکی دانشگاه به باغ شریعت حداقل روزی یکبار در پیاده رو حاشیه این باغ در مسیر میدان بسیج تا میدان ارتش پیاده روی می کنیم و باور کنید این باغ زیبا حتی از پشت حصار و سیم خاردار هم دلربایی می کند و دیدن این همه طراوت از فاصله دور هم آرام بخش است

رضا در خصوص تلاش مسئولان برای آزادسازی و ساماندهی باغ شریعت افزود: هرچند زیاد خوش بین نیستم اما امیدوارم هرچه زودتر این کار بزرگ صورت بگیرد و مسائل هزینه و بودجه نیز بهانه ای برای فراموش کردن این باغ نباشد.

 

چشم انداز پائیزی باغ شریعت اردبیل

 چشم انداز پائیزی باغ شریعت و شهر زیبای اردبیل

محسن شهروندی که به همراه همسر و دو فرزند خردسالش در حال پیاده روی در حاشیه باغ شریعت در ضلع خیابان عطایی به سمت میدان جانبازان بودند در این خصوص به "اخبار اردبیل" گفت: سال هاست مردم شهر بخصوص خانواده ها و کودکان در حسرت داشتن یک پارک جنگلی مناسب و ایده آل در شهر اردبیل روزگار می گذرانند و این در حالی است که با وجود چنین باغ زیبا و بزرگی در بهترین نقطه از شهر که حتی طبیعت پائیزی آن هم محسور کننده و زیباست، به خاطر عدم دسترسی شهروندان به آن، می توان گفت که این همه سال را در همسایگی آفتاب در تاریکی مطلق به سر برده ایم!

این شهروند اردبیلی که از مشکلات حقوقی پرونده باغ شریعت اطلاعی نداشت پس از شنیدن این موضوع اظهار داشت: تا بوده همه چیز در کشور ما با چنین مسائلی مواجه بوده اما این قبیل مشکلات حقوقی مطمئنا راه حل قانونی هم دارند، وی ادامه داد:مشکلات حقوقی در مورد این باغ هم به هیچ وجه نمی تواند توجیه این همه فرصت سوزی باشد چرا که اگر هدف اصلی مسئولان شهرمان خدمت صادقانه به این شهر مظلوم و شهروندانش باشد، فارغ از هرگونه سیاسی کاری و اقدامات تبلیغاتی می توانند با پیگیری جدی پرونده و صحبت با مالکین باغ شریعت تکلیف این باغ بهشتی را برای همیشه روشن کنند

اظهارات مشابه دیگری که در گفت و گو با سایر شهروندان مطرح شد، از توجه جدی مردم اردبیل به وضعیت باغ شریعت حکایت دارد و خواسته به حق مردم شهری که در ظاهر از کمبود فضای سبز رنج می برد، برای برداشتن نقاب از لقاء باغ شریعت این جواهر درخشان پنهان در قلب شهر اردبیل واقعیتی گریز ناپذیر است و مسئولیت پذیری مسئولین و متولیان امر را می طلبد

به هر حال امیدواریم مسئولین مربوطه نیز با درک بیشتر اهمیت این موضوع و با برداشتن گام های جدی تر با جلب و جذب کمک های دولتی که بارها از سوی مجموعه دولت وعده داده شده نسبت به رفع موانع حقوقی تملک و ساماندهی باغ شریعت اردبیل اقدام نمایند که مطمئنا همکاری توام با دلسوزی مالکین این باغ نیز در به ثمر رسیدن سبزترین آرزوی دیرین مردم شهر اردبیل بی تاثیر نخواهد بود.

 

تصاویر اختصاصی وبلاگ "اخبار اردبیل" از باغ شریعت تقدیم حضور مخاطبین عزیز وبلاگ می گردد:

 

بهار باغ شریعت اردبیل

 بهار باغ شریعت اردبیل- پیاده روی حاشیه این باغ حدفاصل میدان ارتش و میدان بسیج

 

دورنمای پاییزی اردبیل از باغ شریعت

 دورنمای پائیزی از باغ شریعت و شهر زیبای اردبیل

 

میدان ارتش ابتدای باغ شریعت اردبیل

 میدان ارتش اردبیل ابتدای باغ شریعت

 

میدان بسیج انتهای باغ شریعت

 میدان بسیج اردبیل انتهای باغ شریعت

 

 

 حاشیه باغ شریعت اردبیل خیابان عطایی اردبیل - بهار۹۱

 

گزارش و عکس از : فرزاد تقی زاده

دوشنبه 27 آذر 1391  1:59 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها