0

اخبار استان آذربایجان غربی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

اخبار استان آذربایجان غربی

 

به نام خدا

 

تاپیک ویژه اخبار گردشگری و توریستی استان

 

 

کاربران گرامی تالار همسفران

 

سلام علیکم

 

با احترام به اطلاع شما بزرگواران میرساند ، متاسفانه  برخی از کاربران با درج اخباراستانها در زیر تالار هر استان آنچه هدف این تالار است را رعایت نمی کنند وباید مکررا در اینخصوص تذکر داده شود . دراین خصوص با هماهنگی با مسئول محترم ارشد انجمن ها مقرر شد تایپیکی به نام اخبار استان در زیر تالار هر استان ایجاد شود تا در سایر مطالب تالار اختلال و بی نظمی  بوجود نیاید

 لذا با عنایت به این مطلب خواهشمند است کاربران گرامی قبل از درج اخبار به موارد ذیل توجه داشته باشند :

 

·         با توجه به اینکه در صفحه اول سایت اخبار وجود دارد نیاز نیست  هرگونه اخباری را در این تالار درج کنید

 

·         اخباری مدنظر هستند که حالت کاربردی ، آموزشی و ارتباط با موضوع تالار مثلا در خصوص دیدنیهای تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و سایر مسائل مرتبط با گردشگری در استان مربوطه باشد .

 

·         از درج اخبار روزانه و تاریخ مصرف دار بپرهیزید

 

 

·         اگر مطلب شما حاوی تصویر میباشد پهنای عکس از 400 بیشتر نباشد ، زیرا موجب بهم ریختگی  فرم صفحه میشود .

 

·         در صورت عدم موارد فوق ضمن اینکه اخبار مربوطه حذف میشود امتیاز شما در سایت نیز کسر میگردد .

(ارسال تاپیک ها و پست های خبری در تالار های همسفران اکیدا ممنوع-ارسال خبر فقط با رعایت شرایط مذکور و در تاپیک مربوطه)

 

 

از اینکه موارد مذکور را رعایت میکنید از شما متشکرم 

 

 

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  4:21 PM
تشکرات از این پست
siasport23 saeid63 zahra_53 majedkh javid1000
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

 

مسجد سردار ارومیه مشکل حفاظتی ندارد/مشاغل کاذب اطراف مسجد

 

  کاظم غنی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه این مسجد تاریخی متعلق به دوره قاجاریه است، افزود: مسجد سردار یا ساعتلو، با واقع شدن در بافت اصلی شهر، یکی از مساجد اصلی ارومیه بوده که طی سالهای اخیر مرمتهای اساسی بر روی آن انجام شده و هیچ مشکل برای حفاظت و نگهداری این مسجد وجود ندارد.

وی با بیان اینکه آخرین مرحله حفاظتی این مسجد چهار سال پیش انجام شده که مربوط به احداث برج ساعت بود، اظهار داشت: این به معنای پایان اقدامات حفاظتی از این مسجد تاریخی نبوده و حفظ و نگهداری آثار تاریخی و معنوی شهر ارومیه بر اساس برنامه ریزیها انجام می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اضافه کرد: مرمت کاشی های حاشیه ای که در نمای بیرونی وجود دارد و حذف برخی الحاقات از جمله کارهایی است که در آینده نزدیک با مطالعه و برنامه ریزی دقیق تر انجام می شود.

غنی زاده در ادامه یادآور شد: متاسفانه وجود مشاغل کاذب در اطراف مسجد سردار نمای واقعی مسجد را دچار مشکل کرده که با رفع آن منظر اصلی این مسجد احیا می شود.

مسجد سردار در خیابان امام و در امتداد راسته غلام خان ارومیه قرار دارد، این مسجد در دوره قاجار توسط "عبدالصمدخان" پدر"آقاخان"- جد اعظم "عظیم السطنه سردار"- ساخته شد، وی در سال 1330 هـ.ق ساعت بزرگی را بالای ورودی آن نصب می کند که به همین دلیل به این مسجد، مسجد "ساعتلو" نیز می گویند.

این مسجد از دو قسمت مجزا تشکیل شده است: قسمت اصلی و مهم مسجد را شبستان بزرگ آن تشکیل می دهد. شبستان دارای طرحی مستطیل شکل به طول دوازده و به عرض هجده متر است. گنبد این شبستان بر روی دوازده ستون سنگی هشت ضلعی قرار دارد. سرستون های آن به شیوه مقرنس تراش داده شده و زیبایی خاصی به این مسجد بخشیده است.

از دیگر تزیینات مسجد می توان به کاشی های هفت رنگ با نقوش گل و بته به رنگ های زرد، صورتی، آبی، سبز و سفید اشاره کرد. محراب زیبای مسجد در داخل یکی از طاق نماهای ضلع جنوب شبستان قرار دارد.

این محراب با کاشی های هفت رنگ به زمینه زرد با نقوش گل و بته به رنگ های آبی، صورتی، سفید و قهوه ای آرایش شده و آیه الکرسی در داخل یکی از حاشیه های دور محراب دیده می شود.

تاریخ مرمت این مسجد به تاریخ 1330 هجری قمری در گوشه محراب آمده است. در بالای قوس محراب در یک کادر مربع مستطیل اسامی الله، محمد، علی، فاطمه، حسن و حسین نوشته شده است.

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

یک شنبه 19 شهریور 1391  4:27 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

معرفی ارومیه برای میزبانی مسابقات لیگ جهانی والیبال در سال 2013

مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی از معرفی تهران و ارومیه برای میزبانی مسابقات لیگ جهانی والیبال در سال 2013 از سوی کشورمان خبر داد.

علی ملااحمدی بعد از ظهر دوشنبه در چهارمین جلسه دبیران کمیته های برگزاری مسابقات قهرمانی والیبال جوانان آسیا در ارومیه با تبریک راهیابی تیم ملی والیبال بزرگسالان کشورمان به جرگه 16 تیم برتر لیگ والیبال جهانی اظهار داشت: برای برگزاری لیگ جهانی در سال 2013 میلادی فدراسیون جهانی برای هر کشور دو شهر را در صورت میزبانی آن کشور در نظر گرفته است که ایران ابتدا تهران و سپس شهر زیبای ارومیه را برای کاندیدای برگزاری این تورنمنت جذاب و دیدنی معرفی کرده است.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقات والیبال قهرمانی جوانان آسیا در ارومیه و حضور 14 تیم آسیایی، البته با انصراف کویت و پاکستان از 16 تیم اعلام شده را باعث رونق اقتصاد، فرهنگ و ورزش استان عنوان کرد.

ملااحمدی نقش ارومیه در برگزاری مسابقات متعدد والیبال در رده های سنی مختلف ملی را در این شهر در ورود تیم ملی والیبال بزرگسالان به مسابقات لیگ جهانی برجسته خواند و تداوم این روند میزبانی ها را در رشته های دیگر از همکاران و دستگاه های اجرایی استان خواستار شد.

مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی، میزبانی این دوره از مسابقات والیبال را از نظر سخت افزاری بدون مشکل عنوان کرد و در خصوص کفپوش خریداری شده سالن 3000 نفری شهیدان آهندوست که در کشور نظیر آن یک نمونه بیشتر یافت نمی شود را دستور نصب آن بدلیل برگزاری پاره ای از مسابقات در این سالن را در اسرع وقت صادر کرد .

وی با اشاره به تجربه و پتانسیل بالای آذربایجان غربی در امر میزبانی اینگونه مسابقات ابراز امیدواری کرد خبر راهیابی تیم ملی والیبال جوانان ایران در جمع سه تیم راه یافته به لیگ جهانی والیبال جوانان را در پایان این تورنمنت از ورزشگاه زیبای 6 هزار نفری غدیر ارومیه به تمام نقاط جهان مخابره شود.

در پایان این جلسه دبیران کمیته های برگزاری شانزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان آسیا به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

 

چهارشنبه 22 شهریور 1391  11:45 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

صادرات روزانه 170 مگاوات برق نیروگاه خوی به ترکیه

مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق آذربایجان غربی از ایجاد زیر ساختهای مناسب برای صادرات روزانه 170 مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی خوی به ترکیه خبر داد.

  سید علی اکبر مطلق صبح دوشنبه در جریان بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی خوی از آماده شدن زیرساختهای صادرات برق از این نیروگاه به کشور ترکیه با ظرفیت روزانه 170 مگاوات خبر داد و گفت: در این راستا خط تولید 400 کیلو ولت نیروگاه آماده بهره برداری بوده که با بهره برداری از این خط امکان صادرات روزانه 170 مگاوات برق به کشور ترکیه فراهم می شود.

وی با بیان اینکه برای راه اندازی این خط تولید برق اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، عنوان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی خوی در شمال غرب کشور تنها نیروگاهی است که تمامی خطوط 132، 400، 230 و 20 کیلو ولت در آن ایجاد می شود.

مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق آذربایجان غربی راندمان این نیروگاه را 48 در صد اعلام  و با بیان اینکه هم اکنون این نیروگاه شاهراه صادرات برق ایران به ترکیه محسوب می شود، اظهار داشت: نیروگاه سیکل ترکیبی خوی هم اکنون 350 مگاوات برق تولید و به شبکه سراسری برق کشور تحویل می دهد.

نیروگاه سیکل ترکیبی خوی در زمینی به مساحت 40 هکتار و در کیلومتر 15 جاده خوی به سلماس واقع شده، این نیروگاه دارای دو واحـد گازی و یک واحد بخار با قدرت اسمی در مجموع 350 مگاوات بوده که فـــــاز اول آن شامـــل واحدهای گازی به قدرت اسمی هر کدام 123.5 مگاوات به تـرتیب طی شهـریور و اسفندماه سال 1376 به صـــــورت آزمــایشی وارد شبـــکه سراسـری شد و در هفتـه دولت سال 1377بصورت رسمی مــــورد بهره برداری قرارگرفت.

فاز دو نیروگاه شامل یک واحـد بخار به قدرت اسمی 102.5 مگاوات بمنظور افزایش قدرت اسمی نیــروگاه در چهارم خرداد ماه سال 1381 بصورت آزمایشی وارد مدار شد و رسما در هفته دولت درسال1381 مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

چهارشنبه 22 شهریور 1391  11:45 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تولید 2600 تن انواع آبزیان در آذربایجان غربی/ تکثیر 4 گونه ماهی گرمآبی

مدیرکل شیلات آذربایجان غربی از تولید 2 هزار و 600 تن انواع ماهی و آبزیان از منابع آبی پشت دریاچه سدها طی امسال خبر داد.

محمد شیرولیلو در گفتگو با خبرنگار مهر، دریاچه پشت سد ارس را یکی از بزرگترین و مستعدترین منابع آبزی پروری کشور و آذربایجان غربی دانست و افزود: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده امسال توان تولیدی انواع ماهیان بومی و گرمابی استان به میزان 2 هزار و 670 تن افزایش یافته و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از 3 هزار تن انواع آبزی از دریاچه پشت سد ارس صید شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال 89 از رشد 20 درصدی برخوردار است، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل صید فعالیتهای صید و صیادی از این منبع آبی مجاز اعلام شد.

مدیر کل شیلات آذربایجان غربی با بیان اینکه سد ارس یکی از منابع اصلی تولید شاه میگو کشور بوده و هم اکنون شش شرکت بهره بردار در زمینه استحصال و صادرات این آبزی مجوز صادرات دارند، عنوان کرد: توسعه غذای با ارزش شاه ‌میگو از بین محصولات دریایی به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا، قیمت مناسب، توانایی حمل زنده به بازار، ارزش اقتصادی زیاد و بازار مناسب در دنیا از اهمیت اقتصادی و تجاری ویژه برخوردار است.

وی با بیان اینکه دریاچه پشت سد ارس به عنوان بزرگترین جایگاه پرورش این گونه ارزشمند در کشور محسوب می شود، ادامه داد: این دریاچه با ظرفیت 280 تن و ویژگی دمای مناسب و اکسیژن لازم به خاطر جریان باد و چرخش آبی از منابع مهم و پرورش شاه میگو در کشور است.

شیرولیلو با بیان اینکه هم اکنون سالانه به طور میانگین 270 تن شاه میگو به ارزش سه میلیون و 360 هزار دلار از دریاچه سد ارس برداشت می شود، اضافه کرد: آذربایجان غربی رتبه نخست در تولید آبزی در بین 17 استان غیر ساحلی کشور را دارد.

وی با بیان اینکه پرورش شاه میگو در طول سال طی سه دوره زمانی و هر دوره به مدت دو ماهه انجام می شود، عنوان کرد: مصرف میگو به دلیل بالا بودن میزان اسیدهای چرب غیر اشباع امگا سه موجود در آن در پیشگیری و درمان آسم در دوران کودکی و در افرادی دارای مشکل افزایش کلسترول خون موثر است.

تکثیر 4 گونه ماهی گرمابی در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی شهید کاظمی پلدشت

شیرولیلو با بیان اینکه  همچنین بچه ماهیان خاویاری برای نخستین بار از سه گونه شیپ، اوزون برون و فیل ماهی در دو استخر این مرکز پرورش داده می شوند، عنوان کرد: هدف از نگهداری و پرورش این گونه با ارزش بررسی وضعیت و شرایط نگه داری و انطباق و سازگاری این گونه ماهیان با اقلیم و آب و هوای آذربایجان غربی به خصوص منطقه پلدشت است.

وی با اشاره به اینکه این مرکز تنها مرکز تکثیر پرورش ماهیان گرمابی در شمالغرب کشور بوده که سالانه بطور میانگین 10میلیون قطعه بچه ماهی در آن پرورش و در منابع آذربایجان غربی به خصوص سدها رها می شوند، اضافه کرد: ماهیان تکثیر شده از گونه های کپور، آمور، فیتوفاک، سوف و بیگ هد بوده که از نیمه دوم سال جاری در منابع آبی استان رها می شوند.

وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های انجام شده با تکثیر و پرورش و رهاسازی این تعداد ماهیان در منابع آبی استان در سال جاری میزان تولید این گونه ماهیان گرمابی نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش یابد، افزود: دریاچه پشت سد ارس پلدشت بزرگترین منبع آبی در کشور است که در آن ماهی با ارزش صوف پرورش و تولید می شود.

این دریاچه به دلیل داشتن منابع زیاد آبزی بویژه ماهی صوف به عنوان بزرگترین منبع تامین مولد ماهی صوف در کشور بوده که هر ساله تعداد زیادی از این ماهی با ارزش به استانهای کشور صادر می شود .

 

چهارشنبه 22 شهریور 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسی وضعیت گوزنهای زرد جزیره اشک/ انتقال آب و علوفه با بالگرد

مدیر کل دفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست با هدف بررسی وضعیت گوزنهای زرد ایرانی جزیره اشک و مشکلات بوجود آمده برای این جانوران وارد ارومیه شد.

  در پی خشکسالی و چسبیده شدن جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه تعدادی از گوزنهای زرد ایرانی از جزیره اشک خارج شده و به اطراف دریاچه ارومیه و روستاها مهاجرت کرد ه اند که با هدف رسیدگی به وضعیت  این جانوران با ارزش مدیر کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست وارد ارومیه شد.

ایرج حشمتی در آستانه ورود به ارومیه هدف از این بازدید را بررسی موضوع خروج گوزن های زرد ایرانی از جزیره اشک و تلفات اتفاق افتاده اعلام کرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز گفت: تشدید بحران زیست محیطی در اثر خشکسالی موجب شد گوزنهای زرد ایرانی به لحاظ عدم تحمل شرایط زیست محیطی، جزایر و دریاچه ارومیه را ترک کرده و در منطقه پخش شوند.

حسن عباس نژاد ادامه داد: در این راستا با تلاش محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان و مردم اطراف دریاچه ارومیه، دوستداران محیط زیست گوزن های خارج شده از جزایر زنده گیری و مورد مداوا قرار گرفتند.

وی اظهار داشت: گوزن زرد ایرانی در حال انقراض بوده و جزو گونه های حمایت شده است لذا به سود جویان و شکارچیان متخلف هشدار داده می شود در صورت اینکه قصد استفاده از شرایط فعلی را کرده و اقدام به شکار این حیوان کنند طبق هماهنگی به عمل آمده با دادگستری و نیروی انتظامی به شدت با متخلفین بر خورد می شود.

وی یاد آور شد: همچنین نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان 24 ساعته در منطقه حضور یافته و اقدامات لازم را جهت حفظ و نگهداری از این موجود حمایت شده را به عمل می آورند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از تامین و رفع مشکل کم آبی جزایر دریاچه ارومیه با هدف حفظ حیات وحش موجود خبر داد و با اشاره به نگرانی از خروج حیات وحش جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه و در معرض خطر بودن آنها، افزود: برای جلوگیری از بروز مشکل برای حیوانات موجود در این جزایر بویژه گوزن زرد ایرانی و قوچ و میش ارمنی آب مورد نیاز تامین شد.

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالیهای اخیر  و کمبود آب شیرین در جزیره اشک 6 هزار لیتر آب به صورت دستی برای حیوانات این جزیره توسط محیط بانان منتقل شده، اظهار داشت: هم اکنون 350 راس گوزن زرد ایرانی  و همچنین قوچ و میش در جزیره اشک دریاچه ارومیه زیست می کنند.

عباس نژاد  با بیان اینکه طرح انتقال آب از رشکان به جزیره اشک از جمله برنامه های اداره کل محیط زیست برای رفع مشکل کمبود آب در این جزیره بوده و مطالعات این طرح به اتمام  رسیده و هم اکنون در مرحله اجراست، با اشاره به اینکه بر اساس بر آورد ها 7 هزار و 500 میلیون ریال برای اجرای کامل این طرح نیاز است، عنوان کرد: امیدواریم این طرح تا سال 92 آماده بهره برداری شود.

بهترین راه خروج از این بحران  ارسال آب و علوفه توسط بالگرد

وی ضمن تقدیر از همکاری مردم در جهت زنده گیری، مداوا، آبرسانی و پخش علوفه بصورت دستی و پذیرایی از گوزن ها در مزارع کشاورزی از این موجود با ارزش، خواستار ادامه این همکاری شد و افزود: بهترین راه خروج از این بحران ارسال آب و علوفه توسط بالگرد به جزیره اشک است.

به گزارش مهر، در پی ادامه بحران زیست محیطی در اثر خشکسالی در دریاچه ارومیه و پدیدار شدن زمینهای خشکی  تعداد زیادی از گوزنهای زرد ایرانی جزیره اشک به سواحل مزبور راه یافته است.

خروج این گونه در خطر انقراض از جزیره تهدید دیگری از سوی شکارچیکان غیرمجاز در منطقه را برای گوزن های زرد ایرانی در پی دارد.

دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه داخلی بعد از دریاچه شور بحر المیت به عنوان دومین دریاچه شور جهان به شمار می رود که دارای 102 جزیره کوچک و بزرگ است.

این دریاچه که مساحت آن به بیش از 570 هزار هکتار می رسد در سال های اخیر با بحران کم آبی مواجه شده بطوریکه ارتفاع آب آن بیش از 6 متر کاهش یافته است.

ازسال آبی 75 – 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دائمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

پارک ملی دریاچه ارومیه شامل 102 جزیره  بزرگ و کوچک که مهمترین آنها جزیره کبودان یا قویون داغی به مساحت 3125 هکتار زیستگاه قوچ و میش ارمنی و جزیره اشک به مساحت 2570 هکتار زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی است.

 

چهارشنبه 22 شهریور 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 zahra_53
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

پایین آمدن آب دریاچه ارومیه گوزن‌های زرد را فراری داد
 
 
مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست: در سال‌ها گذشته سازمان حفاظت محیط زیست به‌دلیل تعدیل جمعیت گوزن در جزیره اشک اقدام به زنده گیری حدود 80 راس گوزن از جزیره و انتقال آن‌ها به سایر زیستگاه‌های مستعد کردیم
 
مدیر کل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: کمبود منابع آب و علوفه در جزیره اشک، استرس‌های محیطی و پایین آمدن آب دریاچه ارومیه باعث خروج گوزن‌های زرد از جزیره اشک شد.
پایین آمدن آب دریاچه ارومیه گوزن‌های زرد را فراری داد

زیست نیوز- حسین محمدی اظهار داشت: در پی گزارش مامورین سازمان حفاظت محیط زیست در استان آذربایجان شرقی تعدادی از این گوزن‌ها را در اراضی کشاورزی یافته و اقدام به زنده گیری آن‌ها کردند.

وی خاطر نشان کرد: در بررسی‌های اولیه صورت گرفته توسط کار‌شناسان سازمان محیط زیست، کمبود منابع آب و علوفه در جزیره اشک، استرس‌های محیطی و پایین آمدن آب دریاچه ارومیه باعث خروج گوزن‌ها از جزیره اشک شده است.

به نقل از فارس، وی تصریح کرد: حفاظت محیط زیست با بکارگیری یک فروند بالگرد طی 3 روز در چندین مرحله پرواز اقدام به انتقال 15 هزار لیتر آب و 2 تن علوفه در جزیره اشک کردند که خوشبختانه با این اقدام از خروج گوزن‌ها به سواحل جلوگیری به عمل آمد،‌ اما پیش بینی می‌شود در صورت تداوم این شرایط زیستی در جزیره اشک جمعیت گوزن با دشواری‌هایی همراه باشد.

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست: در سال‌ها گذشته سازمان حفاظت محیط زیست به‌دلیل تعدیل جمعیت گوزن در جزیره اشک اقدام به زنده گیری حدود 80 راس گوزن از جزیره و انتقال آن‌ها به سایر زیستگاه‌های مستعد کردیم.

مدیر کل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی تاکید کرد: طی 2 روز بازدید از جزیره اشک و زیستگاه‌های جنگلی منطقه سردشت بعمل آمد، خوشبختانه هیچ گونه تلفات و خروج گوزن از جزیره اشک گوزن‌های جزیره نداشته است.

وی ادامه داد: اما به دنبال اجرای برنامه‌ای برای زنده گیری و انتقال بخش عمده جمعیت گوزن‌های جزیره اشک به منطقه جنگلی سردشت، دز و کرخه با هدف معرفی مجدد هستیم. برای اجرای این اقدام همه نیازمند تشکیل یک گروه کاری علمی با هدف ارزیابی زیستگاه‌های مستعد و همچنین یک گروه کاری اجرایی مورد نیاز برای انتقال گوزن‌ها بوده و بخش کوچکی از جمعیت گوزن در جزیره اشک حفظ خواهد شد.

محمدی گفت: بر اساس مطالعات، ظرفیت برد جزیره اشک، در شرایط مناسب می‌تواند حدود 200 راس گوزن را در خود داشته باشد.

 

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

چهارشنبه 5 مهر 1391  8:51 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 zahra_53
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

زنگ خطر تخریب جنگل‌ها، اين بار در آذريايجان غربي
 
ريیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه گفت: تربیت نیروی متخصص و اجراي طرح‌های پژوهشی از اهداف مهم دانشکده منابع طبیعی است.

زیست نیوز-  "عباس شفیعی" با اشاره به این‌که اداره كل منابع طبیعی استان با کمبود منابع مالی و انسانی مواجه است، افزود: با توجه به بالا بودن آمار تخریب در جنگل‌ها و مراتع استان، در صورت ادامه بهره‌برداری‌های غیرکارشناسی بر تخریب مراتع استان افزوده خواهد شد.

وی با بیان این‌که با افزایش جمعیت، میزان دخالت و تخریب در طبیعت افزایش می‌یابد، ادامه داد: هنوز فرهنگ استفاده صحیح از منابع طبیعی در میان مردم در حد مطلوبی نیست چرا که برای کاهش آثار مخرب دخالت انسان در طبیعت نیازمند فرهنگ سازی هستیم.

به نقل از ایسنا، شفیعی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری با اداره کل منابع طبیعی در زمینه بررسی طرح جامع شناخت و بهره‌برداری از محصولات فرعی جنگلی و مرتعی استان، اظهار کرد: این طرح که هدف از آن شناخت محصولات فرعی برای بهره برداری صحیح از منابع طبیعی است در طي سه سال اجرا خواهد شد.

ريیس دانشکده منابع طبیعی ارومیه همچنین به تفاهم نامه منعقده بین دانشکده منابع طبیعی و اداره کل محیط زیست اشاره کرد و افزود: تهيه طرح جامع پناهگاه حیات وحش تالاب کانی برازان یکی از طرح‌های مهم دانشکده در توافق با اداره کل محیط زیست استان است.

وی عنوان كرد: در سال گذشته در زمینه آبخیزداری، فرسایش و رسوب منابع طبیعی آذربايجان غربي، مطالعات زیادی صورت گرفته است که امسال نیز ادامه خواهد داشت؛ با توجه به این‌که کشور و به تبع آن استان با کمبود پوشش گیاهی مواجه است با وقوع بارندگی، خاک‌ها شسته شده و در پشت سدها انباشته می‌شود.

شفیعی ادامه داد: انباشته شدن گل و لای پشت سدها باعث کاهش عمر و ظرفیت سدها می‌شود و این طرح‌ها موجب می‌شود تا از شدت فرسایش کاسته شود. همچنین می‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد. وي همچنین از ایجاد ایستگاه تحقیقاتی منابع طبیعی با همکاری اداره کل منابع طبیعی در جنوب استان خبر داد و يادآور شد: ايجاد اين ايستگاه یکی از برنامه‌های اين دانشگاه در سال جاری است

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

چهارشنبه 5 مهر 1391  3:51 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

گونه گیاه دارویی آذربایجان غربی در معرض انقراض

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی هشدار داد، برداشت بی رویه گیاهان وحشی، این گونه‌ها را در معرض خطر انقراض قرار داده است.

زیست نیوز- علی پیرمرادی افزود: یلمیک، شنگ، بولاغ اوتی، مندی، کهلیک اوتی، گندله، نعناع و جعفری کوهی، ریواس، کنگر، اسفناج وحشی، گیافه، گل گاوزبان، قاریاغی، سولان، موسیر، پونه، قارچ کوهی و پیچک نمونه‌هایی از گیاهان وحشی آذربایجان غربی است که متاسفانه به دلیل برداشت بی رویه و غیراصولی حيات اين گونه‌ها به خطر افتاده است.

به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای 37 هزار کیلومتر مربع مرتع است، ادامه داد: آب و هوای مناسب استان، شرایط مناسبی را برای رویش گیاهان وحشی و دارویی به وجود آورده به طوری که 60 گونه گیاهی در حال حاضر به عنوان گیاه خوراکی و دارویی توسط بهره برداران در استان برداشت می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی آذربایجان غربی تصریح کرد: بیشترین برداشت غیراصولی در مراتع و جنگل‌های سردشت و اشنویه انجام شده است. پیرمرادی در پاسخ به اینکه آیا تمهیداتی برای مقابله با برداشت‌های بی رویه انجام شده است؟ گفت: سازمان جنگل‌ها براي توسعه کشت گیاهان دارویی به متقاضیان این امر، زمین و تسهیلات لازم در نظر گرفته است. مدیر کل منابع طبیعی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: کاهش ذخایر مراتع و عدم جایگزینی برای این گونه های نادر از پیامدهای توجه نکردن به توسعه کشت گیاهان دارویی در استان در آینده خواهد بود.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 12 مهر 1391  3:43 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

 

   دریاچه ارومیه 120 هزار کیلومتر کوچک‌تر شد/ تبدیل 5 جزیره دریاچه ارومیه به خشکی

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به بحران دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش جمعیت در مناطق مختلف جهان و به تبع آن افزایش مداخله انسان و شدت بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی موجود، مشکلات زیست محیطی نیز افزایش یافته است.

فارس: معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دریاچه ارومیه 120 هزار کیلومتر کوچک‌تر شده و پنج جزیره آن به خشکی تبدیل شده است، گفت: دریاچه ارومیه در وضعیت بسیار مبهم و دردناکی از لحاظ زیست محیطی قرار دارد.

محمدجواد محمدی‌زاده ظهر امروز در پنجمین کنگره بین‌المللی جغرافیدانان جهان اسلام هدف از مدیریت جغرافیایی محیط زیست را حفاظت و بهره‌برداری از منابع طبیعی، بدون بر هم زدن تعادل محیط، به منظور بهبود زندگی انسان‌ها عنوان کرد و افزود: مدیریت محیط زیست، کنش و واکنش میان عوامل زیستی و مکان‌های جغرافیایی سبب آن می‌شود که جغرافیا و مدیریت محیط زیست در حفظ تعادل انسان و محیط نقش آفرین باشند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: آمایش سرزمین برنامه‌ای است که به تنظیم رابطه انسان و فضا و فعالیت‌های انسان می‌پردازد و هدف آن بهره‌برداری منطقی از همه امکانات، برای بهبود وضعیت مادی و معنوی اجتماع است.

محمدی‌زاده هدف آمایش سرزمین را سازماندهی مطلوب فضا به منظور رسیدن به توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: هدف نهایی آن حفاظت محیط زیست است.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: کشورهای اسلامی از نظر جغرافیایی در مناطق مهمی واقع شده‌اند و تجمع و پراکندگی آنها به گونه‌ای است که پیوندهای منطقه‌ای، دو و چند جانبه آنها می‌تواند موقعیت برتری را در معادلات بین‌المللی به آنان ببخشد.

وی ادامه داد: این موقعیت‌های جغرافیایی و اشتراکات دینی و اعتقادی و فرهنگی می‌تواند دنیای اسلام را در جامعه جهانی به جایگاه واقعی خود سوق دهد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به بحران دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش جمعیت در مناطق مختلف جهان و به تبع آن افزایش مداخله انسان و شدت بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی موجود، مشکلات زیست محیطی نیز افزایش یافته است.

وی افزود: یکی از این مناطق آبی حساس در کشور ما دریاچه ارومیه است که تحت تاثیر الگوهای توسعه اقتصادی ناپایدار طی سال‌های جاری مشکلات عدیده‌ای در زیست بوم آن به وجود آمده است.

محمدی‌زاده گفت: دریاچه ارومیه به علت وجود انواع موجودات و پرندگان کمیاب و نادر جهان یکى از بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعى جهان به شمار می‌رود و پس از «بحرالمیت» در فلسطین اشغالى دومین دریاچه شور از نظر سختى آب در جهان محسوب می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین بی‌مهره آبزی دریاچه ارومیه آرتمیا، یک گونه میگوی بومی آب شور است و از اهمیت اقتصادی بسیاری برخوردار است.

 

 

محمدی‌زاده ادامه داد: با  انجام فعالیت‌های گسترده عمرانی از جمله ایجاد جاده شهید کلانتری، احداث پل، افتتاح سدهای مختلف بر روی دریاچه و حوضه‌های آبریز آن و به علت اینکه بخش عمده‌ای از این طرح‌ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی انجام گرفته و می‌گیرد، دریاچه ارومیه در وضعیت بسیار مبهم و دردناکی از لحاظ زیست محیطی قرار دارد.

وی گفت:  علائم مختلفی همچون، افزایش شورى آب بیش از حد اشباع، کوچک‌تر شدن به میزان بیش از 120 هزار هکتار، اتصال پنج جزیره از جزایر 9 گانه دریاچه به خشکى و همچنین ظهور لکه‌های سفید در بستر نیلگون دریاچه، دلیلی بر این ادعا و هشداری برای نابودی یکی از منحصربفرد زیست‌گاه‌های جهان و به ویژه آرتمیا به عنوان یکی از کمیاب‌ترین و گرانقیمت‌ترین موجود جهان است.

محمدی‌زاده گفت: وضعیت زیست محیطی دریاچه ارومیه و اثرات ناشی از تغییرات اعمال شده بر روی آن مهم‌ترین موضوع خشک شدن دریاچه و کویرزایی آن در منطقه است.

وی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از دانش موجود و انجام مطالعات دقیق‌تر و با انتخاب بهترین نوع بهره‌برداری با بیشترین سازگاری مطابق با وضعیت اکولوژیکی منطقه، گامی موثر برای حفظ این سرمایه ملی و جهانی، برداشته شود.

معاون رئیس جمهور بلایا و مخاطرات محیطی را یکی از مخرب‌ترین عوامل آسیب رسان به انسان، جامعه و زیست برشمرد و افزود: یکی از شاخص‌های مهم توسعه کشورها، میزان آمادگی جامعه آنها در برابر انواع مختلف بلایای طبیعی است. در اکثر کشورهای دنیا در برنامه توسعه توجه کمتری به شرایط اضطراری و بحران‌ها می‌شود.

وی افزود: غالباً مرسوم است که برنامه‌ریزان توسعه و بحران جدا از هم کار کنند و همین امر باعث ناهماهنگی در امر برنامه ریزی توسعه و بحران شده است و تنها تعداد کمی از کشورهایی که دارای برنامه جامع مدیریت مخاطرات و بلایای در برنامه توسعه خود هستند به فاز آمادگی توجه نموده‌اند و بیشتر توجهات به فاز مقابله با بحران معطوف شده است.

محمدی‌زاده گفت: همچنین در عرصه بین‌المللی افزایش وقوع بلایای مختلف طبیعی در دهه‌های اخیر و گسترش خسارات مالی و جانی ناشی از آنها باعث شده است که با نگاه آینده‌نگری بیشتری به ویژه در کشورهای اسلامی، بحران مورد توجه قرار گیرد. به همین دلیل است که امروزه برنامه ریزی مدیریت مخاطرات طبیعی تا این اندازه اهمیت یافته است.

وی گفت: بسیار جای تقدیر دارد که موضوع دریاچه ارومیه به عنوان یکی از نمونه‌های عینی ارتباط تنگاتنگ مولفه‌های زیست محیطی و جغرافیا محور این همایش است و امیدوارم نتیجه آن ارائه راهکارهای عملی در دستیابی به موفقیت برای حل مشکل این دریاچه باشد.

در این کنگره 350 محقق از کشورهای آمریکا، انگلستان، ترکیه، آذربایجان و مالزی و دانشجویان و استادان حوزه جغرافیا از داخل کشور حضور دارند.

پنجمین کنگره بین‌المللی جغرافیدانان جهان اسلام 18 و 19 مهر در تالار وحدت و دانشکده علوم محیطی و معماری دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

نشست هم اندیشی در مورد دریاچه ارومیه و راه حل مدیریت بحران با حضور کارشناسانی از دانشگاه و صنعت با همکاری انجمن علوم و مهندسی آب در حاشیه این کنگره برگزار می‌شود. 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 19 مهر 1391  8:36 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

 

ایجاد بخش پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در ارومیه/توسعه توریسم درمانی
ارومیه - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از راه اندازی بخش جدید پیوند سلول های بنیادی خون‌ساز شمالغرب کشور در ارومیه خبر داد.

داود ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر عملیات پیوند سلولهای بنیادی خون ساز شمالغرب کشور در این مرکز انجام می شود اظهار داشت: بخش جدید پیوند سلولهای بنیادی خون ساز تا چند ماه آینده مطابق با استانداردهای بخش های اروپایی پس از ساخت‌وساز و تجهیز امکانات مورد نیاز در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ارومیه راه اندازی می شود.

وی با بیان اینکه از سه سال پیش انجام پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در این مرکز ادامه دارد گفت: با افتتاح بخش ویژه، کار تیم بر روی پیوند متمرکز می شود و حجم ارائه خدمات درمانی و در کنار آن خدمات علمی و پژوهشی افزایش می یابد.

متخصص بیماری های داخلی، فوق تخصص خون انکولوژی و پیوند مغز و استخوان در ارومیه با بیان اینکه بخش فوق تخصصی پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه در حال ساخت و تجهیز است افزود: در حال حاضر این مرکز تنها مرکز فعال در شمالغرب کشور بوده و با راه اندازی آن در کنار ارائه خدمات درمانی آموزش های علمی و پژوهشی نیز در این منطقه صورت می گیرد.

توسعه توریسم درمانی با راه اندازی بخش جدید پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در ارومیه

ملکی با اشاره به اینکه چنین مرکزی در حال حاضر در کشورهای همسایه ایران از جمله عراق، آذربایجان و ارمنستان وجود ندارد گفت: با ایجاد و راه اندازی این بخش امکان ارائه خدمات به کشورهای همجوار نیز فراهم می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی یاد آور شد: با راه اندازی این بخش شاهد حضور بیماران کشورهای همجوار خواهیم بود که می تواند در زمینه توسعه بحث توریسم درمانی برای استان و شهر ارومیه مدنظر قرار گیرد.

آذربایجان غربی با سه کشور عراق، آذربایجان و ترکیه بیش از هزار کیلومتر مرز مشترک دارد و همه ساله شاهد حضور بیماران کشورهای همجوار برای دریافت خدمات درمانی هستند.

 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 2 آذر 1391  9:37 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

احتمال وقوع گرد و غبار نمکی از دریاچه ارومیه


 
معاون اول رئیس جمهور در همایش "ارومیه؛ چالشها و راهکارها" از احتمال وقوع گرد و غبارهای نمکی با خشک شدن کامل دریاچه ارومیه خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رحیمی پیش از ظهر شنبه در آیین گشایش نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه " چالش ها و راهکارها" با بیان اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه مصیبتی بزرگ برای مردمان ایران و کشورهای همسایه به شمار می رود اظهار داشت: با توجه به بحران خشک شدن دریاچه ارومیه بادهای نمکی علاوه بر استانهای همجوار این دریاچه، تهران و کشورهای همسایه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
 
وی با تاکید بر اینکه صیانت از این تالاب بین المللی طرح ملی است گفت: در سالهای اخیر دولت بودجه و طرح های مختلفی برای احیای این دریاچه تصویب کرده و نمایندگان مجلس نیز باید در تخصیص بودجه پیشنهادی مورد نیاز اجرای این طرح ها توسط دولت سرعت به خرج دهند.
 
رحیمی برگزاری این همایش را گام مهمی جهت پاسخگویی علمی به شبهات در مورد دریاچه ارومیه اعلام کرد و گفت: صاحبنظران و اساتید دانشگاه های داخلی و خارجی اگر راهکار علمی جدیدی برای برون رفت از بحران دارند در جهت رفع علمی این شبهات و احیای دریاچه ارومیه ارائه دهند.
 
معاون اول رئیس جمهوری کشورمان در ادامه همچنین با اشاره به تشکیل ستاد اجرایی  مدیریت حوضه آبخیز دریاچه ارومیه اظهارداشت: در این راستا طرح های خوبی از جمله جلوگیری از احداث سد جدید و توسعه بی رویه زمین های کشاورزی ارائه تسهیلات به کشاورزان برای اجرای طرح های آبیاری مدرن تصویب و وارد فاز اجرایی شده است.
 
رحیمی تصویب 12 طرح اضطراری به همراه تصویب 24 طرح ویژه برای احیای دریاچه ارومیه را از اقدامات این ستاد ذکر کرد و گفت: دولت با تمام توان و همکاری نهادهای ذیربط در جهت احیای این تالاب ارزشمند تلاش می کند.
 
معاون اول رئیس جمهوری کشورمان در ادامه همچنین با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده برای نجات این دریاچه کافی نیست خواستار مشارکت تمامی نهادها و دستگاه های اجرایی و سازمان های ملی و بین المللی شد.
 
رحیمی با بیان اینکه دریاچه ارومیه برای بازگشت به حالت عادی نیازمند سالانه سه میلیارد متر مکعب آب است گفت: امسال 1.7 میلیارد مترمکعب آب به دریاچه تزریق شده است.
 
به گزارش مهر، نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه، چالش ها و راهکارها صبح شنبه با حضورمحمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری آغاز و به مدت سه روز در ارومیه برگزار می شود.
 
شناخت چالش ها و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و رفع مشکلات زیست محیطی و بحران کم آبی این دریاچه، احیای دریاچه ارومیه به شیوه های علمی، ارتقای دانش عمومی و فنی، بهره مندی از تجارت ملی و بین المللی از اهداف برگزاری این همایش سه روزه است.
 
در این همایش بیش از 500 نفر مقامات کشوری، استانی، اساتید دانشگاه ها و پژوهشگران داخلی و خارجی در مدت سه روز با برگزاری نشست های علمی وتخصصی، ارائه مقالات به صورت شفاهی و پوستر آخرین یافته های علمی خود را برای احیای نجات دریاچه ارومیه مورد بحث و بررسی قرار می دهند.
 
در این همایش بین المللی شخصیت های خارجی از کشورهای بلژیک، روسیه، فنلاند، آمریکا، ترکیه و اوکراین نیز حضور دارند.
 
بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی محیط زیست آذربایجان غربی هم اکنون سطح تراز دریاچه ارومیه 1270.65 سانتیمتر است که نشان دهنده تشدید وضعیت وخیم این تالاب بین المللی و محیط زیست جانوران با ارزش و در معرض تهدید است.

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

شنبه 18 آذر 1391  7:29 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

انتقال آب از سد حسنلو به دریاچه ارومیه آغاز شد
 
 
انتقال بیش از 10 میلیون مترمکعب از آب سد حسنلوی نقده از طریق زهکش این سد به دریاچه ارومیه آغاز شد. در همین راستا همه ساله بخشی از آب ذخیره شده در دریاچه پشت سد حسنلوی نقده به دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.
انتقال آب از سد حسنلو به دریاچه ارومیه آغاز شد

زیست نیوز- فرماندار نقده اظهار کرد: رهاسازی آب سد حسنلو و انتقال آن به دریاچه ارومیه بر اساس توافق به عمل آمده بین سازمان آب منطقه ای و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می گیرد.

مجید هاشمی افزود: انتقال آب سد حسنلو به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و احیاء دریاچه ارومیه و جهت جبران کسری آب این دریاچه صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: این دریاچه به دلایل متعدد در طی سال های اخیر با بحران کم آبی مواجه بوده که مسئولان و دوستداران طبیعت تلاش های خوبی را برای احیای آن تاکنون به عمل آورده اند.

به نقل از ایرنا، هاشمی یکی از راه های تامین بخشی از حق آبه دریاچه ارومیه را از سدهای حوزه آبخیز این دریاچه عنوان کرد و گفت: در همین راستا همه ساله بخشی از آب ذخیره شده در دریاچه پشت سد حسنلوی نقده به دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.

وی اظهار امیدواری کرد طرح های در دست اجرا برای احیای این دریاچه از جمله بارور کردن ابرها، کنترل چاه های عمیق کشاورزی و استفاده از شیوه آبیاری قطره ای در امر کشاورزی با جدیت دنبال شود تا مقدار آب موجود، مدیریت بهینه شده و با افزایش ورودی آب، این دریاچه به سال های پر آب خود برگردد. گنجایش سد حسنلو بیش از 94 میلیون مترمکعب است.

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

یک شنبه 3 دی 1391  11:26 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان آذربایجان غربی

دریاچه ارومیه منشا گرد و غبار می شود
 
معاون پژوهشی موسسه ملی اقیانوس شناسی گفت: دریاچه ارومیه یک اکوسیستم تاثیر گذار بر آب و هوای استان های مجاور است و در صورت خشک شدن منشاء گرد و غبار می شود بنابراین موجب افزایش آلودگی هوای کشور خواهد شد.

زیست نیوز- حمید علیزاده لاهیجانی  در حاشیه برپایی کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچه­های بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ افزود : اگر دریاچه ارومیه خشک شود زندگی مردم استان های آذربایجان شرقی ، غربی و کردستان تا حد زیادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این درحالی است که گرد وغبار ناشی از خشک شدن این دریاچه ، اغلب استان های کشور را درگیر و آلوده می کند .

وی تاکید کرد: در حال حاضر دریاچه ارومیه متعادل کننده آب و هوای استان های مجاور است.ممکن است یک دریاچه شور باشد و برای صید و شکار از شرایط مناسبی برخوردار نباشد اما وجود همان میزان آب در منطقه باعث متعادل شدن آب و هوای منطقه می شود.

به نقل از ایرنا؛ علیزاده افزود: هم اکنون پروژه ای با عنوان ˈ مطالعه دریاچه های بزرگ کشورˈ در موسسه ملی اقیانوس شناسی در حال انجام است که در آن تاثیر دریاچه ها از نظر مسایل زیست محیطی و اثر آنها بر روی شهرها و زندگی مردم اطراف آنها مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.

معاون پژوهشی موسسه ملی اقیانوس شناسی ادامه داد: در این پروژه دریاچه های با اهمیت مانند ارومیه ، هامون ، خزر ، نئور در استان اردبیل و دریاچه هایی که در تراز اول اهمیت قرار دارند ، از جنبه های مختلف مورد مطالعه قرارمی گیرد.

علیزاده در مورد برپایی کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچه­های بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ گفت : در طول روزهای برپایی این کارگاه علمی موضوعاتی همچون تغییر تراز آب ، تاثیر عوامل طبیعی بر روی تغییرات دریاچه ها و این که عوامل انسانی چه میزان در وضعیت دریاچه ها تاثیر داشته اند، بررسی می شود .

وی افزود: دراین کارگاه همچنین تغییراتی که در سال های اخیر در دریاچه های بزرگ آسیا مانند خزر ، آرال ، ارومیه و دریاچه هایی در جنوب غرب آسیا رخ داده است ، مورد بررسی قرارمی گیرد.

وی در مورد کاهش تراز آب دریاچه آرال در چند دهه­ گذشته گفت: گرم شدن کره زمین، تغییرات آب و هوایی سریع در گذشته و مصرف بی رویه هر کدام میتواند بر روی میزان سطح آب این دریاچه تاثیرگذار باشد و تراز آب این حوضه­ آبی را تحت تاثیر قرار دهد.

کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچه­های بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ امروز - یکشنبه - با حضور 16 نفر از متخصصان و محققان خارجی در تهران آغاز به کار کرد. این کارگاه به مدت یک هفته ادامه دارد.

محققان و متخصصانی از کشورهای ترکیه، چین، بلژیک، هلند، آلمان، سوئیس، اوگاندا، آمریکا و انگلستان دراین کارگاه حضور دارند.شرکت کنندگان در این کارگاه قرار است از استان گلستان بازدید کنند.

 

دوشنبه 18 دی 1391  3:36 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

بالا آمدن 70 سانتی متری آب دریاچه ارومیه

معاون سازمان محیط زیست گفت: با توجه به بارش‌های مناسب سال جاری آب دریاچه ارومیه 70 سانتی متر بالا آماده است.

به گزارش فارس، مسعود باقرزاده کریمی اظهار داشت: مسئولین بخش آبخیزداری به تازگی بحثی را مبنی بر رها کردن آب از رودخانه‌ها به سمت دریاچه ارومیه مطرح کرده‌اند.

معاون دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق در امور آبهای داخلی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: از آنجاییکه دریاچه دارای آب شور است این اقدام باعث نفوذ آب زیرزمینی به چاه‌ها و شور شدن آب چاه‌های اطراف می‌شود.

وی اضافه کرد: این یک تئوری است که جای بررسی دارد اما باید آگاه باشیم اگر ما بخواهیم آبهای سطحی را با روش‌های تغذیه توسط سیلاب به زمین تزریق کنیم در دشت‌های ارومیه با این امید که آب چاه‌ها زیاد شود و جریان دریاچه از زیر به سمت آبها نیاید با دو ایراد اصلی روبرو می‌شویم.

به گفته وی، چنانچه چاه‌های آب تغدیه شود برداشت بی رویه مردم باعث می‌شود که این چاه‌ها بازهم با افت آب روبرو شوند.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 22 هزار چاه غیرمجاز در منطقه وجود دارد ابراز داشت: زمانی که آب به زمین تزریق می‌شود این امکان برای ما وجود ندارد که مانع از تغذیه آب توسط چاه‌های غیرمجاز شویم.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: اگر آب را با نفوذ وارد دریاچه کنیم در واقع کمکی به افزایش آب دریاچه نکرده‌ایم در نتیجه ضمن افزایش خشکی دریاچه، گرد و غبار نمک حاصل از خشک شدن دریاچه بیشتر گریبان مردم را می‌گیرد و برای آنان مشکل آفرین می‌شود.

وی بیان داشت: باید به این نکته توجه شود که در حوزه آبریز دریاچه ارومیه آب برای حفظ دریاچه وجود دارد بنابراین ما نباید به دنبال روش‌های انتقال آب از سایر مجاری باشیم.

به گفته باقر زاده: ورود آب از حوزه‌های دیگر از نظر تئوری می‌تواند مثمر ثمر واقع شود.

این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: توسعه پایدار حوزه و مدیریت زیست بومی که در قانون پنجم توسعه ماده 187، 191 و 193 به آن تاکید کرده است این اجازه را به ما نمی‌دهد که آب یک حوزه را با آب سایر حوزه‌ها تأمین کنیم.

وی با اشاره به تصویب 24 اقدام برای احیای دریاچه ارومیه در ستاد اجرایی مدیریت این دریاچه، گفت: این 24 اقدام هم اکنون در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دارد.

این مقام مسئول یادآور شد: فعالیت‌های این 24 اقدام میان 3 دستگاه(سازمان حفاظت محیط زیست،‌وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی) توزیع شده است.

وی متذکر شد: تبدیل اراضی کشاورزی از آبیاری غرقابی به آبیاری قطره‌ای بدون توسعه کشاورزی می‌تواند صرفه جویی خوبی در مصرف آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه داشته باشد.

باقر زاده ادامه داد: ارتقای بهره‌وری آب در کشاورزی حداقل می‌تواند یک میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی را به ارمغان آورد.

وی همچنین افزود: ارتقاء آگاهی‌ها، ایجاد تسهیلات مناسب ، ساماندهی مدیریت در کشاورزی و همچنین مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز می‌تواند صرفه جویی خوبی را در‌ آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه ایجاد کند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن نامناسب دانستن عملکرد در اجرای اقدامات 24گانه، گفت: حوزه دریاچه ارومیه شامل 5 میلیون هکتار می‌شود و تمامی رودخانه‌هایی که به این دریاچه سرازیر می‌شود را در بر می‌گیرد.

وی در ادامه از بالا آمدن 70 سانتی متری آب در دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: با توجه به بارش‌های مناسب سال جاری 70سانتی متر آب در دریاچه ارومیه بالا آماده است.

باقر زاده بیان داشت: بر اساس آخرین آمار سطح آب این دریاچه پیش از این برابر با 1270.90 متر از سطح آبهای آزاد بوده که به احتساب اضافه شدن مقدار مزبور، آب این دریاچه به 1271.60 متر از سطح آبهای آزاد افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس حداقل تراز مورد نیاز، هم اکنون در دریاچه ارومیه 2.4 متر کمبود آب وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تداوم بارش‌ها و حرکت جدی در مسیر اجرایی کردن 24 اقدام دریاچه ارومیه در سال‌های آینده وضعیت مطلوب‌تری داشته باشد.

دریاچه ارومیه، بزرگترین‌ دریاچه‌ کشور است که در ارتفاع‌ 1267 متری‌ از سطح‌ دریا واقع‌ شده‌ است‌. طول‌ آن‌ حدود 130 تا 140 کیلومتر و عرض‌ آن‌ بین‌ 15 تا 50 کیلومتر متغیر است‌.

عمق‌ متوسط‌ این دریاچه پنج الی‌ شش متر در تراز نرمال بوده و شورترین دریاچه دنیا بعد از بحرالمیت است.

دریاچه‌ ارومیه‌ دارای 102 جزیره و شبه‌ جزیره‌ است که‌ از اهمیت‌ توریستی‌ قابل‌ توجهی‌ برخوردارند که مهمترین آنها جزیره کبودان‌، اشک‌، اسپیر و آرزو است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 5 اسفند 1391  8:53 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها