مثبت من ميخواهد بدون حضور بزرگترها محفلي را برپا كند كه همه شخصيتهاي در معرض ديدش نوجوان و همسن بيننده تلويزيوني هستند.
گروهي كه در اين برنامه دور هم جمع شدهاند همگي جوان هستند. دو مجري دختر و دو مجري پسر بخشهاي اصلي برنامه را اجرا ميكنند.
يك گزارشگر به ميان جوانها ميرود و با آنها همصحبت ميشود. گروه نويسندگان برنامه هم همگي جوان هستند و ميانگين سنيشان زير 25 سال است.
بهرهگيري از يك ضرباهنگ تند ديگر ويژگي برنامه است. اين برنامه از بخشهاي مختلفي همچون پلاتو، گزارش و نمايش كه همگي كوتاه است و پخش پيدرپيشان سرعت خوبي به كار ميدهد تشكيل شده است. در بخش حرفهاي نزده هم يك نوجوان جلوي دوربين مينشيند و با زباني بدون تعارف با بزرگترها حرف ميزند.
پخش سري اول اين مجموعه زمستان سال گذشته آغاز شد و تا پايان سال ادامه يافت. امسال 52 قسمت از اين برنامه پخش شده است و احتمالا تعداد قسمتهايش به عدد 90 ميرسد.
نويد محمودي، تهيهكننده اين برنامه تلويزيوني درباره جزئيات كارش ميگويد: «مثبت من» تنها برنامه مربوط به نوجوان است كه با خود نوجوانان درباره خودشان صحبت ميكند. اين برنامه براي كسي نسخه نميپيچد و نميگويد به آينده فكر كن و خوب باش. با آنها همصحبت ميشود و ميپرسد براي آينده چه فكري داريد. به اين صورت نوجوانان را درگير موضوعات خودشان ميكنيم.
در بخش كارشناسي در حد دو سه دقيقه توضيحاتي داده ميشود. مثلا يك روانشناس ميآيد و ميگويد عصبيشدن در سن بلوغ يك موضوع كاملا طبيعي و پذيرفتهشده است. در اين بخش همه چيز از ديدگاه علمي مورد بررسي قرار ميگيرد.
بررسي دوستيهاي خياباني و ولخرجي
در «مثبت من» خبري از حضور چهرههاي فرهنگي، هنري و ورزشي نيست. معمولا در برنامههاي اينچنيني ميبينيم كه چند نوجوان موفق جلوي دوربين مينشينند و درباره مدالي كه گرفتهاند يا موفقيتي كه كسب كردهاند حرف ميزنند.
اما «مثبت من» ديد ديگري به اين ماجرا دارد و به جاي اين گفتوگوها موضوع الگوپذيري را مطرح ميكند. مثلا از نوجوانها ميپرسد شما در زندگي چه كسي را الگوي خودتان قرار ميدهيد؟
نويد محمودي درباره موضوعات تعيينشده براي برنامه توضيح ميدهد: به دنبال اين مساله هستيم كه ببينيم يك نوجوان در سال 2012 چه نيازهايي دارد.
چت كردن يكي از فعاليتهاي ثابت جوانهاي امروزي است. پول توجيبي كه نوجوان امروزي ميگيرد رقمش با ديروز قابل مقايسه نيست. مهماني رفتن، پول توجيبي، خوشتيپي، ولخرجي، اعتماد خانواده به نوجوان و دوستيهاي خياباني از موضوعاتي است كه در دستور كار برنامه قرار دارد.
نوجوان امروز وقتي صورتش جوش ميزند همه كار ميكند. به پوستش نفت و آبليمو ميزند تا جوشش از بين برود. اعتماد به نفساش به دليل اين جوش از بين ميرود. براي همين نبايد از كنار مساله مهمي به نام جوشهاي دوران نوجواني بسادگي گذر كنيم.
وي هدف از تهيه اين برنامه را ايجاد نگاه نو و تازه به دنياي ارتباط نوجوانان با يكديگر ميخواند و ميگويد: نوجوانان امروزي ادبيات خاصي در ارتباط و تعامل با يكديگر و خانواده خود دارند و سعي ما بر اين است والدين را با اين موضوعات آشنا كنيم تا آنها هر چه بيشتر با نوجوانان خود در زندگي، تحصيل و رفتار همراه و همگام شوند.
برنامه «مثبت من» روزهاي زوج ساعت 16 و 35 دقيقه به مدت 25 دقيقه روانه آنتن شبكه تهران ميشود.