0

اسلحه بيولوژيكي من

samsam
samsam
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 50672

اسلحه بيولوژيكي من

شايد از آن جمله آدم‌هايي باشيد كه كمتر به دنياي پيرامون خودتان نگاه مي‌كنيد يا شايد هم ساده و زودگذر از كنار بي‌نهايت شگفتي‌هاي ذره‌بيني كنارتان مي‌گذريد! كسي چه مي‌داند شايد هم آدم خيلي گرفتاري هستيد يا كلا به ديگر جانوران كوچك و بزرگ اطرافتان به شكل مزاحم يا موذي نگاه مي‌كنيد.

كمي صبر كنيد... در قاب ايراني مي‌خواهم شما را با جانوران ريز و درشت سرزمين ايران آشنا كنم، نه نمونه خارجي و احيانا چيني آن! جانوراني حيرت‌انگيز كه با آن همه زيبايي نگاهشان هم نكرده‌ايد و آنها درست در گلدان گلخانه‌تان يا روي شيشه پنجره اتاق شما يا بيرون روي بوته‌هاي شمشاد كنار جدول خيابان شهرمان منتظر چشمان مشتاق شما هستند.

اين چشمان درشت و نافذ كه با شيطنت هرچه تمام‌تر به دوربين من نگاه مي‌كنند، مربوط به يك عنكبوت جهنده كوچك هستند كه روي برگ‌هاي بوته شمشاد نزديك ساختمان خانه ما در انتظار شكار، بي‌صدا و آرام ثانيه‌ها را مي‌شمارند.

اين عنكبوت كه از خانواده Salticidae يا عنكبوت‌هاي جهنده است، بيش‌از 4000 گونه دارد و بزرگ‌ترين خانواده عنكبوت‌ها به حساب مي‌آيد! طول بدن اين جانور هشت ميلي‌متر است كه البته عنكبوت‌هاي ماده و باردار بزرگ‌ترند و طول بدن آنها به 12 ميلي‌متر هم مي‌رسد.

مشخصه مهم اين عنكبوت‌ها حركت سريع و جهشي است، همچنين چشماني بزرگ در جلوي صورت خود دارند كه تا چند سانتي‌متر را بخوبي مي‌بينند و امكان ديدن ديگر حشرات ـ كه شكار به حساب مي‌آيند ـ به آساني برايشان امكان‌پذير است.

روش شكار اين جانور هم بسيار جالب توجه است، بدون حركت روي يك برگ و در مجاورت نور آفتاب مي‌نشيند و به محض نشستن يك حشره در فاصله هشت تا 15 سانتي‌متري خيلي آرام و بدون آن كه لرزشي روي سطحي كه بر آن نشسته ايجاد نمايد، خودش را به شكار نزديك مي‌كند و در يك جهش برق‌آسا آن را در ميان فانگ‌هاي (آرواره‌هاي) قدرتمندش اسير مي‌كند.

تعداد فراواني از گونه‌هاي مختلف اين عنكبوت در كشور ما وجود دارد و اگر مثل من از عنكبوت‌ها نمي‌ترسيد و با حضور آنها در خانه مشكلي نداريد مي‌توانيد از اين جانوران بعنوان يك سلاح بيولوژيكي براي كم‌كردن حشرات موذي خانه (مثل پشه‌ها و مگس‌ها)‌ استفاده كنيد؛ البته اگر نظر مرا بخواهيد آنها هم آنقدرها موذي نيستند!

احمد كريمي 

جمعه 10 شهریور 1391  8:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها