مهتا محمدی: گاز تهران.
فیاضی: هنوز معلوم نیست.
* در سایپا نمیمانی؟
امسال چون دوم شدیم سایپا میخواهد جریمهمان کند. قرار است 15 درصد از قراردادمان را کم کند.
* یک مصاحبه از خانم شعبانیان؛ خواندم که گفته بود الان دو، سه سال است که تیم بانوان مسابقه با تیمهای خارجی نداشته است.
دو، سه سال است؟ خیلی بیشتر. در بانوان اصلاً رشد به وجود نمیآید یعنی سال اول که من بازی میکردم 12تیم در لیگ بودند. امسال 8 تا تیم شدند که 2 تیم هم انصراف دادند و شدند 6 تیم. بعد چون اسپانسری وجود ندارد همه به آن تیمهایی میروند که خوب پول میدهد.
* قراردادهای شما چقدر است؟
فکر میکنم امسال سقف 12 میلیون بود.
* 12 میلیون که چیزی نیست میشود ماهی 600هزار تومان.
فیاضی: در حالی که یک جفت کتانیشان 500 هزار تومان است و یک جفت زانوبند 80 هزار تومان. حساب کنید یک ورزشکار تغذیهاش با یک آدم عادی خیلی فرق میکند. شما تمرین ما را ببینید؛ 180 کیلو وزنه میگذارند روی دوشمان و میگویند بنشین و سریع بالا بیا. خوب با چلوکباب، آبگوشت و... نمیشود این وزنه را بالا کشید. فقط شنیدند مبلغی که یک ورزشکار میگیرد شیرین است. در حالیکه بعد از ازدواجمان من و خانمم حتی یک مسافرت هم نرفتهایم. من تا قبل از اینکه به اینجا برسم در پتروشیمی ماهشهر بازی میکردم. 17 ساله بودم اما سه ماه پدر و مادرم را ندیدم. کسی که میآید میگوید چرا این پولها را میگیرند حقش است، بپرسد ولی این سختیها را هم باید ببیند.
*الان چند سالت است؟
20 سال.
*الان اگر بچههای بلندقد را ببینی معرفی میکنی؟
برای تست دادن معرفی میکنم به مربیان نوجوانان و جوانان سایپا چون آنها را میشناسم و دیدهام.
*آقای فیاضی! فکر میکنید برای لیگ جهانی باید چهکار کنید. الان خوب استراحت کردید؟
من که در خدمت همسرم بودم (با خنده). در همه جای دنیا همینطور است. بازیکنان زیاد استراحت نمیکنند، از باشگاههایشان به مسابقات لیگ جهانی میروند از آنجا به انتخابی المپیک و از آنجا دوباره میروند در باشگاههایشان بازی میکنند.
*بچههای والیبال ایران انگار کمی تیتیشی هستند درست است؟
اردوی تمرینی به نظرم کوتاه شده و بازی بیشتر. هرچه بیشتر بازی کنی هم تجربهات بیشتر است هم اینکه آمادگی تیمیات بالا میرود و هم تیم در شرایط مسابقه قرار میگیرد. اگر ما اردوی جمهوری چک برایمان درست میشد با استرالیا بازی نمیکردیم. الان بیشتر بازیکنان باید در مسابقه باشند تا تمرین، بالاخره ما ضعفهایی در این مسابقات از خودمان نشان دادیم که لازم است برطرف شود. آقای ولاسکو از آنها نکتهبرداری کرده و حتماً برای برطرف کردن آن برنامه دارد.
*اگر ما المپیکی میشدیم برایمان زود نبود؟
آرزوی خود من بود که به المپیک برویم. به نظر من درست است که المپیکی نشدیم ولی تیم احترامی که باید در دنیا پیدا میکرد، به دست آورد، نگاهها خیلی عوض شد. الان از تیمملی لهستان دعوتنامه برای ما میآید. خیلی از تیمهای بزرگ جهان برای تورنمنتهایشان از ایران دعوت میکنند؛ هم برای تیمهای پایه و هم برای تیم بزرگسالان.
*این قصه از کجا شروع شد؟ من فکر میکنم از بازی خوبمان جلوی تیمملی ایتالیا در جامجهانی زمان حسین معدنی.
در والیبال خیلیها مشوق تیم هستند. مثلاً مربیای که تیم را از او گرفتهاند، میآید برای تشویق تیم در حالی که در فوتبال چنین چیزی نیست. یک چیزی بگویم مثلاً من، همسرم، پدرم و مادرم همه با شغل من گره خوردهاند. یعنی شاید باور نکنید استرسی که پدر و مادر و همسرم موقع مسابقه دارند من را نگران میکند. نه تنها خانواده من بلکه خانواده همه بچهها درگیر هستند. بعد مثلاً وقتی باخت میدهی و به خانه میآیی در زندگیات هم تأثیر میگذارد.
مهتا محمدی:امسال که سایپا دوم شد دقیقاً شب قبل از عید بود. ما تا یک هفته بساط داشتیم. خیلی بد بود چون واقعاً زحمت کشیده بودیم برای تیم.
فیاضی: چون پارسال و سال قبل هم سایپا دوم شده بود، امسال سه روز بعد از باخت از خانه بیرون نیامدم. امسال که با جوانان نایبقهرمان شد. آرش کمالوند را که اواسط فصل از دست دادیم. دو تا ملیپوش داشتیم؛ مهدوی و کمالوند که بعد از بازیهای جامجهانی که برگشتیم کمالوند را بهخاطر مصدومیت از دست دادیم. ضربه سختی بود که یکی از بهترین بازیکنان تیم آسیب دید ولی تیم به خوبی کارش را ادامه داد. ما فقط یک مهدی مهدوی را داشتیم بقیه جوانانی مثل سامان فائزی، آرمین تشکری، مجتبی یوسفی و خود من بودند. حتی ما دو نفر از پشت خطزنهایمان آسیب دیدند و یک پشت خطزن دیگر به تیم اضافه شد، حتی با پولهای خیلی ناچیزی توانستیم دوباره فینالیست لیگ شویم.
*در لیگ امسال کدام تیم را برای قهرمانی میخواهند ببندند؟
فکر میکنم امسال وضع والیبال خیلی خراب باشد. از سالهای قبل شروع به یارگیری میکردند و یک سقفی مشخص میشد ولی امسال فعلاً هیچ خبری نیست.
*لیگ کی شروع میشود؟
آخر شهریور یا مهر.
*بعد از بازی صربستان بود که شب ولاسکو گفت من در نشست خبری به خبرنگاران گفتم نیم ساعت به شاگردانم اجازه میدهم برای باخت غصه بخورند الان پنج دقیقه هم گذشته. شما هم سرمیز بودید. واقعاً باخت را فراموش کردید؟
فیاضی: ما یک مقدار عصبی شده بودیم و تیم هم تیم جوانی بود. اگر ما میخواستیم غرق آن باخت شویم مطمئن باشید که باختهای بیشتری میدادیم. آقای ولاسکو میخواست ما سریعتر این مسئله را فراموش کنیم که روی بازیهای دیگر تأثیر نگذارد.
*واقعاً آن باخت را فراموش کردید یا اینکه کنار گذاشتید؟
کنار گذاشتیم چون مسلماً هیچ باختی را در زندگی نمیتوان فراموش کرد. اگر فراموش کنیم از آن درس نمیگیریم ولی آن را کنار میگذاریم و به جلو نگاه میکنیم. بعد که کارمان به جایی رسید نگاهی میکنیم که چهکار کردیم و چهکار نکردیم. من فکر میکنم اگر ما وارد المپیک میشدیم یکی از شگفتیهای المپیک را ما رقم میزدیم فکر میکنم میتوانستیم جزو 5 تیم برتر باشیم.
*اگر به لیگ جهانی بروید نرفتن به المپیک جبران میشود؟
فیاضی: به نظر من اول لیگ جهانی بعد المپیک.
*لیگ جهانی هیجان گذشته را دارد؟ البته شاید بهخاطر المپیک امسال نداشته باشد.
البته این را میگویند ولی برزیل با تمام قوا کار میکند. ایتالیا با تمام قوا در لیگ جهانی است. این بازیها دوستانه در آغاز سال میتواند زمینهای برای ورود به المپیک باشد.