0

بيشتر لبنيات بخوريد

 
zakeezare
zakeezare
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 1673
محل سکونت : اصفهان

بيشتر لبنيات بخوريد

جام جم آنلاين: به دليل كوتاه بودن فاصله ميان افطار تا سحر، متاسفانه برخي روزه‌داران فرصتي براي استفاده از فرآورده‌هاي لبني ندارند و اغلب در روزهاي آخر ماه مبارك دچار ضعف و فشارهاي مضاعف مي‌شوند.

پس اگر كمي بد خُلق شده‌ايد يا احساس مي‌كنيد بنيه‌تان براي ادامه روزه‌داري ضعيف شده است، از همين امشب از وعده افطار تا سحر به جاي ناخنك زدن به زولبيا و باميه، شله‌زرد، حلوا و ساير مواد شيرين از فرآورده‌هاي كم شيرين و كم چرب لبني استفاده كنيد و اثرات شگفت‌انگيز آن را ببينيد.

شيرگرم، پنير، فرني و شير برنج گزينه‌هاي مناسبي براي تقويت قواست.

شير پاستوريزه را نجوشانيد

در وعده افطار و سحر به جاي آب‌جوش، چاي و شربت، شير گرم بنوشيد. براي گرم كردن شيرهاي پاستوريزه يا استريليزه، نيازي به جوشاندن نيست. تنها با كمي حرارت مي‌توان شير را گرم كرد.

جوشاندن سبب ايجاد تغييرات عمده در تركيبات شير و از بين رفتن ويتامين‌هايB و كاهش جذب كلسيم محلول آن مي‌شود.

پروتئين‌هاي شير نيز در دماي جوش به ديواره يا كف ظرف مي‌چسبد و20 تا 25 درصد از ارزش آن كاسته مي‌شود. شير را در زمان گرم كردن هم بزنيد تا به اصطلاح ته‌ديگ نبندد.

اگر هم اين روزها نذر شير داريد از خريد شيرهاي محلي و فله‌اي خودداري كنيد. به گفته متخصصان، شيرهاي فله‌اي كه در منزل جوشانده مي‌شود، به دليل آن كه شرايط استاندارد پاستوريزاسيون را طي نمي‌كند، احتمال دارد حاوي درصدي از ميكروب‌هاي بيماري‌زا باشد بنابراين فقط از شيرهاي پاستوريزه استفاده كنيد.

فرني را با آرد سبوس مغذي كنيد

فرني غذايي است كه از مخلوط شير و نشاسته به همراه شكر و كمي گلاب و گاهي مغزها تهيه مي‌شود. در اغلب فرني‌ها از آرد سفيد برنج استفاده مي‌شود. اين آرد سرشار از كالري بوده و در هر سه قاشق غذاخوري آن 80 كيلو كالري انرژي نهفته است و به دليل آسياب شدن زياد ميزان ريزمغذي‌هايش بسيار اندك است.

پس بهتر است هنگام تهيه فرني مقداري سبوس آرد شده برنج نيز به آن اضافه كنيد، تا علاوه برغني شدن از ويتامين‌هاي B موجب لينت‌مزاج شود.

همچنين توصيه مي‌شود به جاي شكر، با عسل، شيره خرما يا توت اين غذا را شيرين كنيد. البته به ياد داشته باشيد كه شيريني‌هاي طبيعي در مقايسه با شكر تصفيه‌شده از نظرميزان كالري هيچ تفاوتي باهم ندارند، اما ارزش غذايي بالايي دارند.

ارزش پروتئيني شيربرنج بالاست

شيربرنج غذايي سبك، سهل‌الهضم، رقيق و مغذي است و علاوه بر مغذي بودن فاقد روغن و شكر است. مهم‌ترين ويژگي آن كربوهيدرات‌هاي پيچيده برنج است كه در روده هضم و جذب آهسته‌تري دارد و از گرسنگي روزه‌دار جلوگيري مي‌كند.

از طرفي با افزودن برنج به شير از نفخ و مشكلات ناشي از هضم شير كاسته مي‌شود. ارزش پروتئيني شيربرنج به دليل تلفيق پروتئين حيواني شير با برنج بسيار بالا و حائز اهميت است.

مصرف فرني و شيربرنج براي روزه اولي‌ها و افرادي كه در روزهاي گرم دچار افت قند يا فشارخون و سرگيجه مي‌شوند ، گزينه مناسبي است. اگر اين غذاها را كم شيرين تهيه كنيد در حق سلامت خود و خانواده لطف بزرگي خواهيد كرد.

 

 

پنج شنبه 2 شهریور 1391  8:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها