آخرين و مهمترين مدال صادق گودرزي ، نقره المپيك لندن بود كه همين چند روز پيش به دست آمد؛ همان مدالي كه خوشرنگترين مدال تيم ملي كشتي آزاد ايران در اين رقابتها نيز به شمار رفت.
بجا ديديم با گودرزي پس از بازگشت اين قهرمان ملي به شهر خود (ملاير) به گفتوگو بنشينيم و آن را تقديم علاقهمندان ورزش و كشتي كنيم.
در حالي كه همه از مهدي تقوي و رضا يزداني انتظار مدالآوري و حتي طلاي المپيك را داشتند باز هم شما مثل بازيهاي آسيايي گوانگجو فراتر از حد انتظار ظاهر شديد و بهترين موفقيت ايران در كشتي آزاد المپيك را به دست آورديد!
اين كه شما ميگوييد موفقيتم بيش از ساير همتيميهايم بود تنها از جهت رنگ مدال است وگرنه همه اعضاي تيم ملي عملكردهاي كموبيش خوبي داشتنند و به جديت بايد گفت هم تقوي، هم يزداني و هم لشگري كاملا در حد كسب مدال طلاي المپيك بودند كه تنها آسيبديدگي و از دست رفتن بخت و اقبال، مانع رسيدنشان به اين افتخار بزرگ شد. من هم تلاش شبانهروزي بسيار شديدي انجام داده بودم تا طلاي المپيك را به ارمغان بياورم، ولي خب يك لحظه در برابر حريفي كه از من بهتر بود اشتباه كردم و دستم از اين موفقيت بزرگ كوتاه ماند.
با اين حال اگر خودستايي نشود بايد بگويم پس از بردن نفر سوم المپيك، نفر دوم دوره قبل و قهرمان جهان، در برابر حريفي قرار گرفتم كه مرد سال ورزش آمريكا بود. آمريكايي كه بزرگترين ورزشكاران دنيا را در اختيار دارد و قهرمان المپيك لندن شده است.
به هر حال حريفي كه طلا را از من گرفت عنوان 250 هزار دلاري مرد سال ورزش آمريکا را هم از رقيباني مثل مايکل فلپس گرفته است! اينجا شما ميتوانيد به عيار بالاي اين نقره المپيكي براي كشورمان پي ببريد.
انتظار داشتيد بالاترين مدال ايران در كشتي آزاد المپيك را بگيريد؟
چراكه نه؟ مگر من طي چهار سال اخير سه مدال جهاني نگرفتهام؟ بعد از جهاني دانمارك، در رقابتهاي جهاني مسكو هم مدال گرفتم و البته گوانگجو را هم كه كاملا به خاطر داريد.
بله شما در بازيهاي آسيايي گوانگجو هم خيلي فراتر از انتظار هواداران كشتي گرفتيد تا با قدرت طلا را براي ايران به ارمغان آوريد.
به هر حال خوشحالم كه طي سالهاي اخير و به دنبال افت كشتي ايران در نتيجهگيري توانستهام بار مدالآوري در ميدانهاي مهم را به دوش بگيرم و البته اين را واقعا مرهون لطف خدا ميدانم و فكر ميكنم لطف و نعمت الهي همراهم شده است تا اين افتخار را به دست آورم.
از ديرباز از رشته كشتي آزاد ايران انتظارهايي بيش از هر رشته ديگري وجود داشته است. چرا نتوانستيم در اين رشته صاحب طلايي از المپيك لندن شويم؟
گودرزي: مطمئن باشيد اگر مانع ادامه كار رسول خادم نشوند فاز برنامههاي بلندمدت او آغاز ميشود و كشتي ايران در كمتر از دو سال زلزلهاي در جهان اين رشته به وجود خواهد آورد
تيم ما در المپيك قبلي تنها صاحب يك مدال برنز شد! در حالي كه مربي آن تيم، دو سال فرصت داشت، اما در اين دوره، رسول خادم تنها هفت ماه هدايت تيم ملي را عهده دار بود، با اين حال كشتي ايران توانست كلاس و تشخص خود را در المپيك نشان دهد و با همه اتفاقها و بدشانسيها باز سه مدال به ارمغان آورد. شما مطمئن باشيد اگر مانع ادامه كار رسول خادم نشوند فاز برنامههاي بلندمدت او آغاز ميشود و كشتي ايران در كمتر از دو سال زلزلهاي در جهان اين رشته به وجود خواهد آورد.
مگر چه ويژگيهايي در رسول ميبينيد كه چنين تصور و اطميناني داريد؟
ببينيد چيزهايي وجود دارد كه فقط خود قهرمانان آن را درك ميكنند. حضور رسول خادم هم از اين دسته مسائل است او نهتنها يك قهرمان بزرگ و اسطورهاي در ورزش ما بوده است بلكه يك مربي كاملا برجسته و صاحب سبك است. او يك الگوي ارزشمند براي ماست و خيلي چيزهاي منحصربهفرد دارد كه هنوز فرصت چنداني براي اجراي آنها به وجود نيامده است.
فكر ميكنيد خادم موفقيتهايي را كه بنا در كشتي فرنگي به دست آورده در كشتي آزاد تكرار كند؟
در كمال احترام فوقالعادهاي كه براي كشتي فرنگي قائلم، اما اين نكته را هم نميتوانم فراموش كنم كه جايگاه، پيشينه و اعتبار كشتي آزاد ما بمراتب بهتر و بيشتر از اين رشته است و اگر مديريت فني فوقالعادهاي بر اين رشته حاكم باشد، ميتوانيم خيلي بهتر از كشتي فرنگي بر جهان اين رشته آقايي كنيم.
پيش از اين مرتبا از كنارهگيري از كشتي پس از پايان المپيك ميگفتيد. چه شد كه در اين زمينه تجديد نظر كرديد؟
مسائل و مشكلاتي وجود داشت كه مرا به اين تصميم رسانده بود، ولي پس از مشورت با كادر فني، در تصميم خود تجديد نظر كردم.
چگونه شما را به اين تجديدنظر مجاب كردند؟
اصلا آنها به دنبال مجاب كردن من نبودند. تنها چيزهايي به من گفتند كه خود به اين نتيجه رسيدم كه ادامه حضورم لازم است.
آيا در رقابتهاي سال آينده قهرماني آسيا و جهاني هم شركت ميكنيد يا موقتا جاي خود را به جوانترها ميسپاريد تا در بازيهاي آسيايي و رقابتهاي جهاني و المپيك پيشرو با حداكثر قدرت ظاهر شويد؟
اصلا حاضر نيستم لباس ملي خود را بر تن ديگري بپوشانم و در همه مسابقههاي پيشرو با قدرت شركت خواهم كرد.
در ليگ پيراهن كدام باشگاه را بر تن خواهيد كرد؟
به خراسان خواهم رفت و طبق قرارداد براي تيم ثامنالحجج كشتي خواهم گرفت.
و در پايان؟
از مردم خوب كشورم و بويژه شهرم ملاير تقدير و تشكر ميكنم كه استقبال بسيار خوبي از ما به عمل آوردهاند و تاسف عميق و عرض تسليت خودم را از واقعه تلخ زلزله آذربايجان به همه هموطنان و آسيبديدگان و بازماندگان قربانيان ابراز ميكنم.