پژوهشگران علوم پزشکی میگویند نتایج تحقیقات نشان داده است که نوع تغذیه تاثیری بسیار مهم بر سلامت جسمی و روحی افراد دارد. تحقیقات اخیر مشخص کرده مصرف چربی های ترانس و اشباع شده نه تنها میتوانند عامل ابتلا به ناراحتیهای قلبی باشند بلکه خطر ابتلا به افسردگی را هم بالا میبرند.
تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانیایی روی عادات غذایی ۱۲ هزار و ۵۹ فرد دانشگاهی نشان داده است افرادی که چربی های ترانس زیاد مصرف می کنند ۵۰ درصد بیش از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند. برخلاف آنها افرادی که اهل مصرف چربیهای یک ظرفیتی غیراشباع هستند کمتر از سایرین به افسردگی دچار میشوند.
محققین میگویند داشتن یک رژیم سالم غذایی مناسب نه تنها خطر ابتلا به ناراحتی های قلبی و انواع سرطانها را پایین می آورد بلکه سلامت روان را هم تضمین میکند. مثلا داشتن رژیم مدیترانه ای مانع از بروز افسردگی میشود برخلاف آن رژیمهای غربی احتمال افسردگی را بالا میبرند. دکتر آلمودنا سانچز استاد طب پیشگیری از دانشگاه لاس پالماس دگران میگوید: هر چه قدر یک فرد بیشتر از چربیهای ترانس استفاده کند به همان میزان با احتمال بیشتری تحت تاثیر اثرات مخرب ناشی از آن قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که نوع دیگری از چربیها که در ماهی ها، روغنهای گیاهی و روغن زیتون یافت می شوند میتوانند خطر ابتلا به علائم افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهند.
البته باید توجه داشت این مطالعات روی افرادی انجام شد که میزان مصرف چربی های ترانس در آنها کم بود با این حال محققان متوجه شدند خطر ابتلا به افسردگی در این افراد تا ۵۰درصد بیشتر از دیگران است که این موضوع نشان میدهد رژیم غذایی که هر فرد مصرف میکند نقش بسیار مهمی در وضعیت روحی او بازی می کند. در حال حاضر نزدیک به۱۵۰میلیون نفر در جهان از علائم افسردگی رنج می برند که این آمار در طول سالهای گذشته رشد چشم گیری داشته است. دانشمندان معتقدند تغییر در رژیم غذایی انسانها از مهمترین عوامل بروز این حالت در جامعه مدرن امروز شده است.