0

منابع آموزشی طرح بها-قسمت هفدهم(پایانی)-انسداد راه هوایی در کودکان و شیرخواران

 
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

منابع آموزشی طرح بها-قسمت هفدهم(پایانی)-انسداد راه هوایی در کودکان و شیرخواران

 

انسداد راه هوایی در کودکان و شیرخواران

در کودکان 8-1 ساله که دچار انسداد نسبی شده و صدمه ستون مهره ها یا گردن ندارند ، کودک را به پهلو بخوابانید تا ترشحات ، خون و استفراغ از دهان خارج شود . در این موقعیت فک را هم به جلو کشیده و زبان و زبان کوچک را از راه هوایی دور می کند. در کودکان بالای یکسال که دچار انسداد راه هوایی شده اند مانور هیم لیخ و تکنیک هایی که در بزرگسالان استفاده می شود به کار ببرید.

شیرخواران زیر یکسال را که دچار خفگی شده اما هنوز پاسخگو است ، به سرعت منتقل نموده و اجازه بدهید کودک با سرفه کردن جسم را خارج نماید. در مورد کودکی که نمی تواند جسم را خارج ساخته یا بیهوش است ، مراحل زیر را انجام دهید:

شیرخوار پاسخگویی که نمی تواند جسم خارجی را بیرون بیاورد:

-    شیرخوار را روی دست خود بگذارید به نحوی که صورتش رو به پایین و سرش پایین تر از تنه قرار گیرد با نگه داشتن فک ، از سر بیمار حمایت کنید. برای حمایت بیشتر ساعد خود را روی پایتان بگذارید.

-    با کف دست دیگر ، 5 ضربه سریع و نیرومند بین شانه های بیمار بزنید (در ابتدا به پشت ضربه زده می شود زیرا فشار به قفسه سینه ممکن است باعث آسیب به کبد شیرخوار شود)

-    اگر جسم بیرون نیامد از فشار به قفسه سینه استفاده کنید ضمن حمایت از سر بیمار بدن شیرخوار را بین دستان خود گرفته و او را به پشت بچرخانید طوری که سر پایین تر از قفسه سینه قرار بگیرد شیرخوار را روی پای خود بگذارید و از سر او حمایت نمایید. 5 فشار محکم و سریع در ناحیه مید استرنال به همان ترتیب که در CPR انجام می شود اعمال نمایید.

-       مراحل را آنقدر تکرار کنید که جسم خارج شده یابیمار بیهوش شود.

 

شیرخوار غیر پاسخگو که نفس نمی کشد:

-       راه هوایی باز کنید.

-       تنفس مصنوعی را اعمال نمائید اگر تنفس ناموفق است موقعیت سر را تغییر داده و دوباره تلاش کنید.

-       5 ضربه سریع و محکم به پشت بزنید.

-       اگر با اینکار جسم خارج نشد 5 بار قفسه سینه را فشار دهید.

-    برای بررسی جسم خارجی از مانور باز کردن فک با فشار استفاده کنید در کودکان و شیرخواران هیچگاه از حرکات جارویی انگشتان به صورت کورکورانه استفاده نکنید. پیش از تلاش برای برداشتن جسم خارجی باید آن را رؤیت نمایید. برای شیرخواران و کودکان کوچکتر از انگشت کوچک استفاده نموده و پس از دیدن جسم خارجی آن را بردارید.

-       مجدداً تنفس مصنوعی را اعمال کنید در صورت لزوم مراحل را 5-2 بار تکرار کنید پس از خارج نمودن جسم خارجی از دهان بیمار بدون توجه به سن یا سطح هوشیاری بیمار را به بیمارستان منتقل کنید. ممکن است راه هوایی مجدداً بر اثر تورمی که اغلب به دنبال انسداد جسم خارجی ایجاد می گردد بسته شود باید بیمار را از نظر صدمات داخلی که ممکن است بر اثر فشار به شکم یا قفسه سینه ایجاد شود ، ارزیابی نمود.

 
       
پنج شنبه 2 شهریور 1391  8:29 AM
تشکرات از این پست
hobab1370 yavar7 latif1369 esfahaniran88 amines hamid2009j parseman_110 azadeh_69 hosseinb68 unknown
دسترسی سریع به انجمن ها