رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه « ژلاتینی که در ساخت پاستیل ها استفاده می شود از استخوانها است»، گفت:«خوردن پاستیل و ژلههای حاضری ممکن است عامل ایجاد بیماری و حساسیت در مصرف کنندگان و خصوصا کودکان گردد.»
دکتر سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:« ژلاتینی که در ساخت پاستیلها استفاده میشود از استخوانها تامین میشود، لذا عدم بهرهگیری از منابع سالم و عدم دسترسی به فناوری صحیح ژلاتینها برای ساخت پاستیل و ژله میتواند موجبات انتقال بیماری و زمینه ساز حساسیت و آلرژی گردد.»
وی افزود:« استفاده از مواد رنگی در تولید پاستیلها و ژلهها که گاهی ممکن است غیرمجاز و ازمنابع خوراکی نباشد میتواند مشکلاتی علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد خصوصا برای کودکان بوجود آورد و استفاده از این مواد به دلیل انرژی مازاد نیازی که در اختیار کودکان قرار میدهد میتواند موجبات چاقی و اضافه وزن آنها را فراهم سازد دارد چرا که امروزه کودکان نسبت به سابق کم تحرک تر شده و به دلیل آپارتمان نشینی و نبود فضای لازم برای بازی و ورزش بیشتر به نظاره برنامه تلویزیونی و یا بازی های کامپیوتری مشغول میگردند و متاسفانه در حین تماشای برنامه تلویزیونی و بازیهای رایانهای به مصرف هله و هوله ها و حتی فست فودها روی میآورند.»
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران تصریح کرد:«مشخص شده که 30 درصد کودکان دچار اضافه وزن هستند و بررسیها نشان داده است که چاقیهای دوران کودکی میتواند زمینهساز بیشتر بیماری های بزرگسالان برای کودکان و بیماریهای غیرواگیردار مزمن در دوران نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی را نیز فراهم سازد و اصولا بذر تمام بیماری های مزمن غیرواگیردار و پرخطر دوران کودکی مخصوصا در کودکان دارای اضافه وزن و چاق پرورش داده میشود.(کودکان چاق ممکن است دچار بیماریهایی نظیر فشار خون و افزاش چربی خون و صاف شدن کف پا در اثر افزایش وزن و عدم تحمل به گلوکز شوند)»وی تاکید کرد:«گرچه پروتئین ها جزء مواد مغذی ارزشمندی هستند که بدن ما به آن احتیاج دارد اما پروتئین موجود در پاستیلها که از طریق ژلاتین مصرف شده پروتئین کامل و با ارزشی نیست چرا که دارای تمام اسید آمینه های ضروری تامین کننده نیازهای بدن نیست.»
دکتر مظهری خاطر نشان کرد:«در مورد ژله ها هم همینطور است و توصیه میگردد که افراد ژلههایی را که دارای نشان استاندارد بوده و در فرآوری آنها از عصاره ها و رنگ و عطر طبیعی میوه ها استفاده گردیده مصرف کنند و یا خیلی سادهتر با تامین و تهیه ورقه های ژلاتین مطمئن و دور از آلودگی با بهره گیری از آب میوه های فصول مختلف ژله های خوش رنگ، اشتها آور و مورد اطمینانی را شخصا تهیه فرمایند.»
منبع : Salamatnews.com