روانشناسان استراليايي در يك مطالعه جديد تأكيد كردند: كودكاني كه در حدود سن 4 تا 5 سالگي نسبت به ساير همسالان خود چاقتر هستند، اغلب در سالهاي آينده در روابطشان با ساير كودكان، دچار مشكل ميشوند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين روانشناسان به سرپرستي مايكل سائور، استاد دانشگاه آدلايد در استراليا در اين بررسيها بيش از 3 هزار و 300 كودك حدود 4 ساله را تحت مطالعه قرار داده و به اين نتيجه رسيدند كه كودكان چاق در سنين 8 و 9 سالگي بيشتر دچار مشكلات در روابط اجتماعي ميشوند و مربيان آنها نيز معتقد هستند كه اين كودكان اغلب دچار مشكلات احساسي هستند.
بنابر گزارش روزنامه سيدني موزينگ هرالد، كيفيت روابط اين گروه سني از كودكان با همسالانشان تأثير بالقوه و حائز اهميتي روي بهداشت رواني كودكان در سالهاي آتي زندگي دارد. در اين بررسيها، متخصصان با والدين 3 هزار و 363 كودك استراليايي كه در يك مطالعه بزرگ ملي شركت كرده بودند، مصاحبههايي انجام دادند. در اين مصاحبهها، پرسشهايي درباره وضعيت سلامت رواني و رفتاري كودكان از جمله مشكلات احساسي، بيشفعالي و مهارتهاي اجتماعي آنها مطرح و پاسخ آنها بررسي شد.
آمارها نشان داد كه در سنين بين 4 تا 5 سالگي، 13 درصد پسربچهها و 16 درصد دختربچهها اضافه وزن دارند و همچنين 5/4 درصد پسرها و 2/5 درصد دخترها مبتلا به چاقي هستند. به علاوه معلوم شد كودكان چاق در برقراري روابط اجتماعي با دوستان و همسالان خود بيشتر دچار مشكل ميشوند.