يك متخصص كودكان با بيان اين كه كم مويي كودكان ميتواند علل متعددي داشته باشد، گفت: با توجه به اينكه سوءتغذيه يكي از علل عمده كم مويي در كودكان است بنابراين كمبود پروتئين و ويتامين مهمترين بخش تغذيه كودكان در رشد مو محسوب ميشود.
بهرام اجلي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، با اشاره به اين که جگر گوساله، جوانه گندم، تخممرغ، شير، ماهي و حبوبات، منابع كاملي از پروتئينها به شمار ميروند، يادآور شد: در ميان خانواده ويتامينها، ويتامينهاي c، e و a و يد از اهميت بيشتري در رشد موي كودكان برخوردارند.
وي، شلغم، كلم و بادامزميني را ذخاير ارزشمند يد دانست و گفت: سبزيجات و ميوهجات، آجيل و دانههاي خوراكي نيز داراي ويتامينهاي c، e و a هستند.
اجلي با بيان اينكه مواد معدني مانند سيليس، كلسيم و آهن از جمله مواردي هستند كه مانع از ريزش مو ميشوند، اظهار كرد: سيليس در جو خام، پوست سيبزميني، فلفل سبز، خيار و جوانه حبوبات به وفور يافت ميشود.
وي، برگه ميوهها، آب آلبالو، جگر، گوشت، اسفناج، تخممرغ، خرما و كشمش را از منابع غني آهن برشمرد و اظهار كرد: شير نيز بهعنوان مهمترين منبع تأمين كلسيم در بدن افراد محسوب ميشود.
اين متخصص، در ادامه بررسي روند كم مويي كودكان، وسواس كندن مو، استرس و دلواپسي، كمخوابي، شيمي درماني و بيماريهاي سيستم ايمني را از ديگر علل كم مويي و يا كچلي كودكان عنوان كرد و گفت: در كچلي معروف به "آلوپشيآرآتا" موضعي كه ريزش مو به صورت مقطعي در ناحيه سر و يا ابرو بروز ميكند، انگلها و يا كمبود ويتامين علت بروز عنوان شده است كه با تغذيه مطلوب جايگزين ميشود.
وي ادامه داد: چنانچه اين بيماري موجب ريزش همه موهاي بدن شود، غيرقابل بازگشت است.
اجلي، ريزش اوليه موي نوزادان را طبيعي دانست و افزود: در شيرخواران نيز ضعيف بودن ريشه موي ناحيه پشت سر به علت سايش با بالش دچار ريزش ميشود كه اين موضوع نيز قابل بازگشت است.
اين متخصص، عفونتها و قارچها را از ديگر عوامل ريزش موضعي مو عنوان كرد و يادآور شد: در اين شرايط، درمان سريع و بهموقع، مشكل را برطرف ميكند و تأخير در درمان ممكن است كه كچلي موضعي را به دنبال داشته باشد.