خبرگزاری فارس: با وجود بروز حوادث متعدد طبیعی از جمله زلزله در کشور تاکنون اقدام مؤثری برای معرفی و ترغیب مردم به خرید این بیمهنامه پوشش حوادث طبیعی نظیر زلزله صورت نگرفته است.
این روزها که عدهای از هموطنانمان در آذربایجان شرقی با تبعات ناشی از حادثه زلزله اخیر مواجهند، بد نیست نیمنگاهی به وضعیت بیمه حوادث در کشور داشته باشیم.
امروزه با گذشت دهها سال از ورود صنعت بیمه به کشور و ایجاد شرکتهای متعدد با ظرفیتهای متنوع، خلأ محسوسی در زمینه بیمه حوادث در کشور وجود دارد به گونهای که هنوز با وجود وقوع حوادث طبیعی متعدد در طول سالیان گذشته در کشور، این رشته بیمهای در زمره رشتههایی است که چندان مورد اقبال جامعه واقع نشده است.
البته به نظر میرسد این موضوع به شرایط این بیمهنامه مربوط است، ضمن اینکه عدم فرهنگسازی در این زمینه نیز مشکل را دوچندان کرده است.
برخی از کارشناسان صنعت بیمه معتقدند که با توجه به وضعیت جغرافیایی کشور، لازم است تمامی ساختمانها در مقابل خطرات طبیعی از جمله زلزله بیمه شوند و این امر تا جایی قابل تأمل است که به نظر مدیرعامل بیمه رازی، بیمه ساختمان در برابر زلزله باید همانند بیمه شخص ثالث به صورت اجباری عرضه شود.
پیشنیاز یک حرکت اساسی در این زمینه، تدوین بیمهنامه زلزله و حوادث دیگر به صورت مجزا است نه تحت پوشش بیمه حوادث و به صورت یک پوشش اضافی که تاکنون از دید مسئولان مغفول مانده است. البته در این مورد مطالعاتی در پژوهشکده بیمه صورت گرفته که امید است نتایج آن به صورت عملی بروز کند.
با توجه به بروز حوادث طبیعی مختلف از جمله زلزله در سراسر کشور لازم است متولیان امر، یک برنامهریزی اساسی در اینباره داشته باشند و یک بار برای همیشه این مشکل را حل کنند و با ایجاد انگیزه برای خرید بیمهنامه زلزله، ضمن ایجاد آرامش برای مردم، پس از وقوع حوادث مشکلی برای پرداخت خسارت وجود نداشته باشد.
نگارنده: ابراهیم تاجیک