به گزارش افکارنیوز به نقل از دنیای اقتصاد،فروش تلفنهای هوشمند افزایش چشمگیری یافته و مدل گلکسی S۳ سامسونگ در صدر این گروه قرار دارد، فروش تلفنهای همراه به کاربرها به ۴۱۹ میلیون دستگاه در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ رسیده است، درحالی که تلفنهای هوشمند ۷/۳۶ درصد از فروش کلی تلفنهای همراه را تشکیل میدهند. آنشول گاپتا تحلیلگر تحقیقاتی ارشد در گارتنر اظهار كرد: تقاضای خرید در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ کاهش یافته است. فضای اقتصادی چالش برانگیز و به تعویق انداختن به روز سازیها توسط کاربر تقاضای خرید را در بازار کاهش داده است. تقاضا برای خرید تلفنهای نیمه پیشرفته (feature phone) نیز به نحو چشمگیری کاهش یافته و بازار فروش تلفنهای همراه را تضعیف کرده است. گاپتا افزود: تلفنهای هوشمند شناخته شده تولیدکنندگان مشهور چون آیفون ۵ اپل میتواند فروش بازار تلفنهای هوشمند را ارتقا دهد، اگرچه در این میان تلفنهای نیمه پیشرفته با فشار روبهرو میشوند. در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ فروش تلفن همراه سامسونگ همچنان قوی باقی مانده و این میزان نسبت به سه ماه دوم سال ۲۰۱۱ افزایش ۵/۲۹ درصدی داشته و همچنان از نوکیا و اپل پیشی گرفته و در صدر جدول باقی مانده است. این رشد به واسطه آمار فروش تلفنهای هوشمند گلکسی سامسونگ به وجود آمد، به این معنا که تلفنهای هوشمند اکنون ۴/۵۰ درصد از تمام تلفنهای سامسونگ یا ۶/۴۵ میلیون دستگاه را تشکیل داده است.تقاضا برای خرید گلکسی S۳ همچنان بالا است و حتی از انتظارات خود سامسونگ نیز پیشی گرفته است، به طوری که با گذشت دوماه از عرضه این تلفن در بازار ۱۰ میلیون دستگاه از آن به فروش رسید. براساس اعلام گارتنر گلکسی S۳ پرفروشترین دستگاه آندرویدی در سه ماه دوم سال ۲۰۱۲ بود و فروش آن میتوانست بالاتر هم برود، اما شرکت با کمبود محصول روبهرو شد. در سه ماه دوم امسال، تقاضای مصرفکننده برای خرید آیفون اپل کاهش یافته است و فروش ۶/۱۲ درصد نسبت به سه ماهه اول ۲۰۱۲ کاهش داشته است، اما فروش آن نسبت به سال گذشته افزایش ۴/۴۷ درصدی را شاهد بوده است
با توجه به زمان دقیق عرضه آیفون جدید، گارتنر اظهار داشته است که ممکن است اپل در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۲ با رکود بیشتری در فروش تلفنهای خود روبهرو شود. این درحالی است که این شرکت آماده خواهد بود از فروش زمان تعطیلات در آمریکای شمالی و اروپای غربی نهایت استفاده را داشته باشد. براساس اظهارات این تحلیلگر تحقیقاتی، سامسونگ و اپل همچنان بازار تلفنهای هوشمند را تسخیر کردهاند و روی هم رفته نیمی از سهم بازار را در اختیار دارند و شکاف را با سایر تولیدکنندگان افزایش دادهاند، این در حالی است که هیچ تولیدکننده تلفنهای هوشمند دیگری نیست که سهمی نزدیک به ۱۰ درصد در اختیار داشته باشد.سامسونگ در رقابت برای تبدیل شدن به برترین تولیدکننده تلفنهای هوشمند، از اپل پیشی گرفته و سهم بازار سیستم عامل باز آن در سه ماه دوم سال ۲۰۱۲ یک و نیم برابر اپل شده است. فروش تلفنهای همراه نوکیا ۸/۱۴ درصد در سه ماه دوم سال ۲۰۱۲ کاهش یافته است. نوکیا به شدت با چالش تولیدکنندگان جدید رو به رو است. براساس اعلام گارتنر، نوکیا تا حدی در بازار تلفنهای نیمه پیشرفته خود موفق بوده که این موفقیت در مقایسه با سه ماه دوم سال گذشته اعلام شده است. درحال حاضر تلفنهای لومیا نوکیا تلاش میکنند در ذهن مصرفکننده جایگاهی بازکنند تا بتوانند جایگزینی برای تلفنهای آندرویدی باشند. کاهش فروش تلفنهای هوشمند جایگاه کلی نوکیا را به خطر انداخته است، به طوری که اکنون این تولیدکننده بزرگ تلفنهای همراه جایگاه نخست خود را در سه ماهه اول به سامسونگ واگذار کرده و با کاهش سود مواجه است.
در بازار سیستم عاملهای تلفنهای هوشمند آندروید با افزایش ۷/۲۰ درصدی از سهم بازار در سه ماه دوم سال ۲۰۱۲ از سایر سیستم عاملها پیشی گرفته است. این درحالی است که سیستم عامل iOS اپل نیز رشد اندکی در مقایسه با سال گذشته داشته است ( ۶/۰درصد)، اما در مقایسه با سه ماه دوم سال گذشته این سیستم عامل کاهش ۷/۳درصدی را شاهد بوده است؛ چرا که کاربران تصمیم خود را در آستانه عرضه جدیدترین آیفون به تعویق انداختهاند. تحلیلگران گارتنر اظهار كردند که ورود آیفون ۵ باید بیشترین فرصت را برای اپل فراهم کند؛ چرا که تغییراتی که درباره این آیفون جدید گزارش شده میتواند دلیل محکمی برای افزایش فروش باشد.