در این گزارش با تیتر «آغاز رایزنی برای كاندیداتوری آقای دیپلمات»، دوره های مختلف حضور ولایتی در عرصه رقابت انتخاباتی برای بر عهده گرفتن ریاست دولت را مورد بررسی قرار داده و با طرح این سوال كه «حدس و گمان ها درباره كاندیداتوری ولایتی در انتخابات از چه زمانی كلید خورد؟» به تحركات انتخاباتی وزیر اسبق امورخارجه برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پرداخته است.
در ادامه اهم مطالب این گزارش را بخوانید:
- 16 سال پس از حضور ولایتی در دولت بار دیگر نام او بر سر زبان ها افتاده است، ولایتی اما اینبار نیز سكوت را بر اظهارنظر ترجیح داده است؛ او در چند مراسم از اظهارنظر درباره كاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم امتناع ورزیده و اعلام كرده «فعلا قصد ندارم درباره انتخابات صحبت كنم و در این خصوص بعدا صحبت می كنم».
- برخی از ولایتی به عنوان نامزد مورد نظر هاشمی رفسنجانی برای اجرای طرح دولت وحدت ملی نام می برند. با این وجود نمی توان انكار كرد كه او یكی از معدود اصولگرایانی است كه توانایی ایجاد اجماع میان اصولگرایان را دارد و برخی نیز معتقدند ولایتی می تواند آرای گروه های معتدل اصلاح طلبان را نیز از آن خود كند و آنان را به سمت خود جلب نماید.
- پاسخ به این سوال كه «حدس و گمان ها درباره كاندیداتوری ولایتی در انتخابات از چه زمانی كلید خورد؟» را باید در دیدارهای سیاسی ماه های اخیر ولایتی جست و جو كرد؛ آنجایی كه گروه های سیاسی همچون حزب موتلفه و برخی دیگر از اعضای احزاب راست سنتی با او دیدار كرده اند.
ولایتی برخی نزدیكان خود را مامور راهاندازی و سازماندهی ستادهای انتخاباتی كرده و با راه اندازی سایت شخصی اش، گمانه زنی ها در مورد آغاز فعالیت های انتخاباتی اش تشدید شده است.
ولایتی دقیقا همان سایتی را راه اندازی كرده است كه در ایام انتخابات 84 فعال كرده بود. آن هم با شكل و شمایلی كه بیشتر انتخاباتی و تبلیغاتی به نظر می رسد و طبعا او نمی تواند راهاندازی این سایت را غیر طبیعی و غیرمرتبط با مسائل انتخابات بخواند چرا كه فعال سازی این سایت با شمایلی انتخاباتی آن هم در شزایطی كه او به جز روزهای انتخابات 84 سایت شخصی نداشته و تازه همان سایت پس از اعلام كنارهگیری او در همان ایام تعطیل شده می تواند وجههای رسمی به فعالیتهای انتخاباتی او بدهد.
- پارس دیلینیوز نیز نوشت «ستاد انتخاباتی ولایتی در آمریكا تشكیل شده است».
لورا روزن خبرنگار معروف واشنگتن پست كه به وزارت خارجه بسیار نزدیك است با نقل قولی از عباس ملكی دیپلمات ایرانی و معاون سابق وزیر امور خارجه ایران می گوید كه ولایتی احتمالا كاندیدای ریاست جمهوری ایران است و این شخصیت پراگماتیست در ماه ژوئن سال آینده با آمریكا به سازش می رسد؛ زیرا حاكمیت دوست ندارد مردم ایران به خاطر تحریمهای اقتصادی تحت فشار و مضیقه باشد.
- ولایتی كه همواره چهره ای آرام و مورد اعتماد سطوح اول نظام جمهوری اسلامی بوده است. می تواند میان جریان های سیاسی آشتی برقرار كند.
او از یك سو در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام در كنار هاشمی رفسنجانی می نشیند و از سوی دیگر در قامت مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب در مراسم های بدرقه و استقبال از محمود احمدی نژاد حضور می یابد. (نيمروز)