متخصصان علوم پزشكی در دانشگاه ایلینویز با انجام آزمایشات جدید دریافتهاند كه برخی از تركیبات موجود در شربت توت سیاه و تمشك آبی میتوانند از فعالیت آنزیمهایی كه مسوول جذب كربوهیدراتها هستند جلوگیری كنند و به همین دلیل میتوان در آینده از این تركیبات برای تولید داروهای دیابتی طعمدار استفاده كرد.
این متخصصان معتقدند با كمك یافته جدید میتوان به كاهش قند خون در بیماران دیابتی كمك كرد.الویرا دی مجیا، استاد شیمی تغذیه و سم شناسی در این دانشگاه میگوید: تركیبات موجود در این دو میوه، تاثیر بازدارندگی روی فعالیت دو آنزیم آلفا – آمیلاز و آلفا گلوكوسیداز دارند و به همین خاطر میتوانند برای تولید یك داروی موثر برای مقابله با دیابت، مفید باشند. پزشكان امیدوارند كه در آینده از آنتی اكسیدان «آنتی سیانین» موجود در این میوهها برای مقابله با سایر بیماریهای مزمن ناشی از التهاب مانند سرطان، بیماریهای متابولیكی و امراض قلبی و عروقی استفاده كنند.