سریال «کلاه پهلوی» نشان میدهد که چگونه مردان مقاوم و زنان حماسهآفرین کشورمان در مقابل توطئههای دشمنان مقاومت کردند و موضوع کشف حجاب نیز مهمترین این توطئهها به شمار میرود.
مراسم رونمایی از سریال «کلاه پهلوی» به کارگردانی سید ضیاءالدین دری و مستند شهید حسن باقری شب گذشته با حضور مهدی فرجی مدیر شبکه یک، امیر محمدی مدیر گروه اجتماعی شبکه یک، توکلی مدیر گروه معارف، سمیرا رستمی مدیر روابط عمومی، محمدحسین مهدویان کارگردان مستند شهید باقری و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
بنابراین گزارش، در ابتدای این مراسم بخشهایی از سریال «کلاه پهلوی» برای اولین بار به نمایش درآمد و پس از آن در این مراسم فرجی ضمن تسلیت به بازماندگان خانوادههای زلزله اخیر آذربایجان شرقی، گفت: سریال «کلاه پهلوی» در ساختار نمایش جزو کارهای فاخر و پر زحمت در طبقه الف ویژه به شمار میرود و امروز تعمدا رونمایی از یک کار مستند و نمایشی را با هم قرار دادهایم تا معلوم شود که کارهای خوب و مستند هم نزد مدیران دارای جایگاه ویژه است.
وی ادامه داد: تولید سریال «کلاه پهلوی» از حدود سال 85 آغاز شد و تصویربرداری آن تا پایان سال 89 به طول انجامید البته گاهی برای اصلاح فیلمنامه تصویربرداری متوقف میشد، ضمن اینکه بیش از 100 هنرپیشه اصلی در آن ایفای نقش کردهاند و تقریبا بسیاری از چهرههای مطرح سینما و تلویزیون در این کار دیده میشوند.
مدیر شبکه یک سیما توضیح داد: سریال «کلاه پهلوی» ماجرای دوره پهلوی اول را روایت میکند که چگونه دشمنان ما در آن سوی مرزها برایمان طراحی میکردند تا بتوانند سیاستهای خود را در این کشور پیش ببرند.
در این سریال خواهیم دید که چگونه مردان مقاوم و زنان حماسهآفرین در این کشور مقابل توطئهها مقاومت کردند البته موضوع کشف حجاب نیز مهمترین موضوعی است که دشمن در آن مقطع زمانی به دنبال انجام آن است و مخالفتهای گستردهای درباره آن صورت میگیرد.
فرجی همچنین درباره مستند «آخرین روزهای زمستان» که با موضوع زندگی شهید حسن باقری ساخته شده، گفت: ساخت این مستند که نام اولیهاش نابغه جنگ بود به زمانی بر میگردد که من در شبکه دو بودم و در آن زمان پیشنهاد ساخت این پروژه به من داده شد و از آنجا که شهید باقری شخصیت جذابی است و نقش مهمی در دفاع مقدس داشت، پذیرفتم.
وی ادامه داد: با این مستند میتوانیم بسیاری از مسائل جنگ را بازگو کنیم. واقعیت این است که در آن زمان فکر نمیکردیم کاری به این خوشساختی در بیاید.
این کار آرشیو ندارد و همه صحنهها بازسازی شده است. البته صداهایی که از شهید باقری در این مستند خواهیم شنید، همه واقعی است و حوادث نیز کاملا مستند است.
در بخش دیگری از این مراسم، دری کارگردان «کلاه پهلوی» گفت: امیدوارم روزی در این مملکت زلزله باعث چنین فاجعهای نشود. ما در جریان مسابقات المپیک رتبه 17 جهان را به دست آوردیم و برای چنین کشوری خوب نیست که از طریق زلزله کن فیکون شود.
وی ادامه داد: ما الان از سر کار آمدهایم، مثل ماشینی که همه را پیاده کردهایم و میخواهیم دوباره سوار کنیم. آقای فرجی پا به پای ما سر این سریال پیر شدند و سریال «کلاه پهلوی» 3 سال و نیم کار و تحقیقات اولیه برد و حدود 20 ماه نیز ما منتظر تامین هزینه آن بودیم. سال 85 بالاخره با تلاش آقای فرجی توانستیم کار را کلید بزنیم.
تولید سریال «کلاه پهلوی» از حدود سال 85 آغاز شد و تصویربرداری آن تا پایان سال 89 به طول انجامید البته گاهی برای اصلاح فیلمنامه تصویربرداری متوقف میشد، ضمن اینکه بیش از 100 هنرپیشه اصلی در آن ایفای نقش کردهاند و تقریبا بسیاری از چهرههای مطرح سینما و تلویزیون در این کار دیده میشوند.
کارگردان «کیف انگلیسی» تصریح کرد: فقط در جمهوری اسلامی ایران میتوان چنین سریال تاریخیای ساخت و فقط جمهوری اسلامی اجازه میدهد چنین چیزی ساخته شود. سعه صدر میخواهد حکومتی اجازه ساخت این سریال را بدهد ضمن اینکه ما سعی کردیم وجهه دانشگاهی را در آن حذف کنیم و نگرش به تاریخ را لابهلای دیالوگها قرار دهیم.
وی اظهار داشت: حدود 3 هزار دقیقه اینگونه ساخته شده و سریال حاصل تلاش مدیرانی است که پشت سر آن ایستادند. البته کار در مقاطعی نگه داشته شد که به نفع آن بود و در نهایت سریال موجز و چکش کاری میشد.
وی گفت: تا به حال مونتاژ سریال در 56 قسمت انجام شده و 25 قسمت آن آماده و تحویل داده شده است. امیدوارم کارهای جانبی به جایی نکشد که بدقول شویم. عوضش قول میدهیم که مجموعه خوبی خواهد بود و خستگی را از تن مدیرانی که تحمل کردند به در آورد، همچنین مقام معظم رهبری از این سریال راضی شود.
به گزارش فارس، پس از پخش بخشهایی از مستند شهید حسن باقری، محمدحسین مهدویان نیز در سخنانی ضمن ارایه توضیح از روند ساخت مستند، گفت: اولین بار در سال 88 نیز که با آقای والینژاد برای ساخت مستند صحبت کردیم که در همان مقطع کار تحقیق آغاز شد. آن زمان فکر نمی کردم که این همه مورد حمایت آقای فرجی قرار بگیریم. در عین حال ایشان اعتماد کردند و فرصت دادند که همه ابعاد را به نتیجه مطلوب برسانیم.
وی ادامه داد: متاسفانه مستندسازی یک ژانر حاشیهای به حساب میآید و زمانهای نامرغوب تلویزیون به فیلم مستند اختصاص دارد، در حالی که در شبکههای خوب دنیا مستندسازی به طور جدی دنبال میشود.
وی ادامه داد: ما برای تولید این سریال یک فیلمنامه دقیق و کامل نوشتیم و نمیتوانستیم خود را به حوادث بسپاریم. در نهایت نیز چند ماه صرف بازسازی شد و 40 سکانس آماده شد. درباره بحث شباهت بازیگر شهید باقری نیز سعی کردیم تا حدی این موضوع را رعایت کنیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: مستند شهید باقری در حال حاضر مرحله تدوین خود را سپری میکند.