اين دو كشتيگير خوب و فني كشتي ايران كه طي اين سالها در راه افتخارآفريني، كيلوهاي زيادي را از بدن عضلاني و بدون چربي خويش كم كردهاند، براي آن كه همه اين زجرها را به دست فراموشي سپرده و از شر وزن كم كردن رهايي يابند، از اين پس به يك وزن بالاتر صعود خواهند كرد.
به عبارت ديگر حميد سوريان جاي اميد نوروزي را در وزن 60 كيلوگرم پر ميكند و نوروزي نيز از اين پس به وزن 66 كيلوگرم صعود ميكند. وزني كه يك مدعي پروپاقرص به نام سعيد عبدولي دارد.
هرچند كه بايد به حميد سوريان فرصت داد كه همراه با افزايش قدرت جسمانياش و بدنسازي لازم، خود را در وزن دوم كشتي فرنگي از هر حيث جا بيندازد، اما يقينا رقابت نوروزي و عبدولي، ميتواند صحنههايي زيبا را در اين وزن به تصوير بكشد.
قهرمان، تجديدنظر كرد
سعيد عبدولي، اين كشتيگير خونگرم و دوست داشتني انديمشكي، تصميم داشت بعد از موفقيت در المپيك لندن و تكميل مدالهاي قهرمانياش، از دنياي قهرماني خداحافظي كند، اما به دنبال حقكشي صورت گرفته نسبت به او، اين قهرمان حالا تشنهتر از پيش براي حضور در المپيك ريودوژانيرو برزيل در سال 2016، فعل خواستن و كوشندگي را صرف خواهد كرد تا با يافتن گمشده خويش، در اوج با دوره قهرماني وداع كند.
گرچه تا آن زمان نيز سعيد عبدولي 26 ساله خواهد شد، اما با توجه به تواناييهاي اين جوان خوب خوزستاني، بايد انتظار داشت كه تا آن زمان وي شمار افتخارات خود را افزونتر سازد.
جدا از رقابتهاي جهاني سالهاي 2013، 2014 و 2015، بازيهاي آسيايي اينچئون كره جنوبي سال 2014 نيز پيش روي عبدولي قرار دارد و بايد ديد در شرايطي كه وزن او، مدعي افتخارآفريني چون اميد نوروزي خواهد داشت، وي چگونه ميتواند همچنان نوار مدالآوري و افتخارات خود را تكميل كند.
كميل قاسمي: مديون رسول خادم هستم
مدال برنز كميل قاسمي در المپيك لندن، دومين مدال تاريخ كشتي آزاد ايران در سنگينوزن به حساب ميآيد. چراغ اول را در اين وزن عليرضا رضايي در المپيك 2004 آتن روشن كرد كه موفق هم شد با راهيابي به فينال پنجهدرپنجه آرتور تايمازوف ازبك افكند.
اين ازبك كشتي بلد كه امپراتوري خود را در سنگين وزن كشتي آزاد از اواخر قرن بيستم علم كرد، در فينال المپيك سيدني، مصلحتي به ديويد موسل بز روس باخت تا او كه شروع كشتياش با پرچم روسها بود، به نوعي آينده قهرماني خود را تضمين كند.
تايمازوف كه پيش از اين نيز در فينال بازيهاي آسيايي بوسان، عباس جديدي را ضربه فني كرده بود، در آتن براحتي عليرضا رضايي را شكست داد تا نخستين مدال طلاي خود را صاحب شود. او در لندن نيز قبراق و سر حال آماده بود و در 34 سالگي، طلاي سوم المپيكياش را در حضور همه مدعيان صاحب شد.
با اينكه او همه حريفان را شكست داد، اما در اين بين يك حريف، او را بيش از همه اذيت كرد و اين كشتيگير كسي نبود جز كميل قاسمي؛ جوان با انگيزه جويباري كه وقتي اعتماد رسول خادم را نسبت به خود ديد، با جان و دل خود را در خدمت تفكرات كادر فني تيم ملي قرار داد تا مزد اين حرفشنوي را نيز با مدالي باارزش در المپيك بگيرد.
كميل قاسمي در كشتي با آرتور تايمازوف، چهره يك كشتيگير مغلوب را نداشت. بخوبي وسط تشك ايستاد و با قوس كردن و به زير كتف زدن حريف نامدار خود، حسابي او را از نفس انداخت. اين وسط تنها گوي در كلينچ با كميل قاسمي يار نبود تا در هر دو بار اين تايمازوف باشد كه امتياز زير رفتن از كشتيگير ايراني نصيبش ميشود.
به هر حال شكست از تايمازوف نيز چيزي از ارزشهاي كميل كمنكرد و او پس از پيروزي در گروه شانس مجدد، به ديدار ردهبندي رفت تا در مبارزهاي نفسگير و حساس، سنگين وزن پرقدرت آمريكاييها را شكست داده و مدال باارزش زندگي قهرمانياش را صاحب شود.
كميل قاسمي در رابطه با كسب اين مدال گفت: بسيار خوشحالم كه زحمات خود و كادر فني تيم ملي به نتيجه رسيده است.
بيش از هر چيز بايد در اين رابطه از سرمربي تيم ملي رسول خادم تشكر كنم كه شايد اگر ايشان نبود، من اصلا افتخار حضور در المپيك را پيدا نميكردم.
وي در طول تمرينات، از تمام وجود براي ارتقاي سطح كيفي كشتيام مايه گذاشت و با گشودن پنجرهاي جديد از چگونگي مبارزه و ارائه تاكتيكهاي مختلف مبارزه، شرايطي را فراهم كرد كه از اين ميدان بزرگ سربلند خارج شوم. همين جا وظيفه خودم ميدانم كه از زحمات وي قدرداني كنم و به طور مسلم كشتي با ادامه حضور او، به دستاوردهاي بهتري در آينده دست خواهد يافت.